Freeriden en Freetouren in de Franse Savoie | Epique - Mountain Adventures

Freetour Savoie

Frankrijk

De Savoie regio wordt gerekend tot één van de beste freetour gebieden van de Alpen. Het huisvest bekende spots als Espace Killy (Tignes / Val d’Isère) en Les Arcs / La Plagne maar ook sneeuwgat Sainte Foy en Villaroger horen tot het strijdtoneel. Dit enorme freeride terrein, met een hoogteverschil van meer dan 2000 meter, biedt legio gevarieerde off-piste afdalingen. Vooral voor skiërs en boarders die al de nodige off-piste en tour ervaring hebben, zijn er talloze uitdagende en onverspoorde afdalingen te vinden. Van speelse open velden tot steile couloirs. Met een korte boot pack of tour, zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos!

Poederen in de Savoie

 • 6 dagen poeder rijden met een Nederlandse ski/snowboard of berggids
 • Enorme verscheidenheid aan terrein
 • Hoog aantal off-piste kilometers
 • Keuze uit maarliefst 6 skigebieden

 

 

Sneeuwzeker Off-Piste Paradijs

De off-piste in de Savoie is groots, uitgestrekt en te vinden in alle moeilijkheidsgradaties. Daarnaast is het gebied één van de meest sneeuwzekere bestemmingen van Frankrijk. Dit komt met name door de extreem hoge ligging, de twee gletsjers en doordat het gebied ‘inneralpine’ gelegen is. Zowel bij een dump uit het westen als uit het oosten pakt het Tarentaise dal vaak wat sneeuw mee. De combinatie van de geweldige freeride mogelijkheden en de enorme sneeuwzekerheid maken de Savoie de ultieme plek om te freetouren! Het is dan ook niet voor niets dat onze gidsen hier zo graag komen en we delen onze jarenlange ervaring in deze omgeving dan ook graag met onze deelnemers!

Bestemming Prijs
Savoie € 1.750 (januari)
€ 1.850 (maart)
Reisperiode(s) 28 jan. t/m 04 feb. 2023
11 maart t/m 18 maart 2023
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

6 dagen freetouren in de Franse Alpen

Tijdens deze reis gaan we zes dagen op zoek naar de beste sneeuw. De week staat voor het maken van zoveel mogelijk poeder afdalingen! Zolang de sneeuwcondities het toelaten doen we dit met gebruik van de liften aangevuld met een korte hike. Om beter in staat te zijn meer onverspoorde afdalingen te bereiken zal er ook getourd worden. Dit kan met een korte klim vanaf het bergstation, of bijvoorbeeld door na een gave run terug te vellen naar het skigebied.

Dag 1 – Heenreis

Je reist op eigen gelegenheid naar Tignes. Op zaterdagmiddag wordt je in hotel Genépy verwacht. Hier dineren we gezamenlijk en bespreken we het programma voor de komende dagen.

Dag 2 – Warm draaien

De eerste freetour dag besteden we aandacht aan de off-piste techniek, zodat iedereen de rest van de week maximaal kan genieten. Daarnaast wordt er tijd gemaakt voor een korte safety clinic.

Dag 3 t/m 7 – Meters maken

De rest van de week staat in het teken van zoveel mogelijk onvergetelijk afdalingen maken. Soms lopen we een stuk, maar we gaan vooral voor zoveel mogelijk afdaalmeters. Een intensieve off-piste week in een geweldig gebied!

Dag 8 – Terugreis

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen en beginnen we aan de terugreis naar Nederland.

Niveau van deze reis

Bij deze reis wordt er al het een en ander van je verwacht. We gaan graag lange dagen op pad en pakken zoveel mogelijk off-piste meters mee. Dat vraagt wat van jou als deelnemer. Deze reis is er dan ook voor de niveaus intermediate tot aan expert. We dalen af in steile couloirs en over open velden. We proberen deze week voornamelijk veel af te dalen en de meters omhoog te beperken. Wil je meer informatie over de niveaus of ben je niet geheel zeker over je eigen niveau? Neem telefonisch contact met ons op en/of klik hier.

Wat is inbegrepen bij deze reis?

 • 6 dagen programma met ski- of snowboardgids
 • Maximaal 7 deelnemers per gids
 • 7 overnachtingen in een hotel inclusief halfpension
 • Epique aandenken
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)
 • SGR Garantiefonds
 • Calamiteitenfonds

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Bedankt!

Vorig jaar november hebben we een off piste cursus gevolgd. De ervaringen van Ernst van Altena (lees zijn bericht van 14 februari) kunnen we volledig onderschrijven. Als een klein voorproefje op het nieuwe seizoen zijn we gisteren 2 uur bij SnowWorld Zoetermeer onder handen genomen tijdens een Tips + Tricks sessie. Bedankt Michiel.

My first time heli-skiing - Gwen

Freeride

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners