Freeriden en Freetouren Tignes-Val d'Isère | Epique - Mountain Adventures

Freeride Espace Killy

Frankrijk

Espace Killy, zoals de samengevoegde gebieden Val d’Isère en Tignes bekend staan, is één van de beste freeridegebieden van de Alpen. Het enorme freerideterrein, met een hoogteverschil van meer dan 2.000 meter, biedt meer dan genoeg gevarieerde off-piste afdalingen. Voor skiërs en boarders die al de nodige off-piste ervaring hebben, zijn er talloze runs te vinden. Van speelse open velden tot steile couloirs. En na een korte bootpack of tour, zijn de mogelijkheden eindeloos. De ultieme plek om te freeriden!

Poederen in Tignes-Val d’Isère

 • 5 dagen poeder rijden met een Nederlandse berggids
 • Enorme verscheidenheid aan terrein
 • Keuze uit freeriden en freetouren
 • Hoog aantal off-piste kilometers!

Sneeuwzeker freeriden en freetouren

Het is niet voor niks dat onze gidsen hier al jaren graag komen. In Espace Killy zijn zeer veel uitdagende en onverspoorde afdalingen te vinden. Onze gidsen kennen de beste plekken en delen deze graag met je. De off-piste is er groots, uitgestrekt en in alle moeilijkheidsgradaties. Daarnaast is het gebied één van de meest sneeuwzekere bestemmingen in Frankrijk. Dit komt door de extreem hoge ligging, de twee gletsjers en doordat het gebied ‘inneralpien’ gelegen is. Zowel bij een dump uit het westen als uit het oosten pakt Espace Killy vaak wat sneeuw mee! Het geweldige freeride terrein en de goede sneeuwzekerheid zorgen ervoor dat elke trip naar Espace Killy een succes is.

Bestemming Prijs
Espace Killy N.t.b.
Reisperiode(s) 21 t/m 28 jan. 2023
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

5 dagen freeriden in de Franse Alpen

Tijdens deze reis gaan we vijf dagen freeriden of freetouren. De freeride groep is voor degenen die zoveel mogelijk afdalingen wil scoren vanuit de lift. Je gaat dus lift-access freeriden, met eventueel een korte bootpack.

De freetour groep gaat, zolang de omstandigheden goed zijn, ook lift-access freeriden. Maar om meer onverspoorde afdalingen te bereiken, moet er soms getourd worden.

Dag 1 – Heenreis

Je reist op eigen gelegenheid naar Tignes. Op zondagmiddag wordt je in hotel Genépy verwacht. Hier dineren we gezamenlijk en bespreken we het programma voor de komende dagen.

Dag 2 – Warm draaien

De eerste freeride dag besteden we aandacht aan de off-piste techniek, zodat iedereen de rest van de week maximaal kan genieten. Daarnaast wordt er tijd gemaakt voor een korte safety clinic.

Dag 3 t/m 6 – Meters maken

De rest van de week staat in het teken van zoveel mogelijk onvergetelijk afdalingen maken. Soms lopen we een klein stukje, maar we gaan vooral voor zoveel mogelijk afdaalmeters. Een intensieve off-piste week in een geweldig gebied!

Dag 7 – Terugreis

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen en beginnen we aan de terugreis naar Nederland.

Niveau van deze reis

Bij deze reis wordt er al het een en ander van je verwacht. We gaan graag lange dagen op pad en pakken zoveel mogelijk off-piste meters mee. Dat vraagt wat van jou als deelnemer. Deze reis is er dan ook voor de niveaus intermediate tot aan expert. We skiën door steile couloirs en over open velden. We proberen deze week voornamelijk veel af te dalen en de meters omhoog te beperken. Wil je meer informatie over de niveaus of ben je niet geheel zeker over je eigen niveau? Neem telefonisch contact met ons op en/of klik hier.

Wat is inbegrepen bij deze reis?

 • 5 dagen programma met ski- of snowboardgids
 • Maximaal 7 deelnemers per gids
 • 6 overnachtingen in een hotel inclusief halfpension
 • 5 dagen liftpas
 • Epique aandenken
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)
 • SGR Garantiefonds
 • Calamiteitenfonds

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Mijn beste ski-week tot nu toe!

Ik had al van anderen begrepen dat als je eenmaal aan tourskiën hebt geproefd je niet meer anders wil. En het is waar!!! Geweldige tourski-week gehad in Silvretta met Gijs-Jan als gids. Prachtig gebied en met GJ hadden we een supergids. Hij kent het gebied op zijn duimpje en weet feilloos de mooiste beklimmingen en afdalingen te vinden. Ook schat hij de capaciteiten van de deelnemers goed in zodat we het maximale uit de week konden halen en geeft hij goede tips hoe de skitechniek verder te verbeteren. Samen met een prima organisatie van Epique, een leuke groep, en geweldig weer (een beetje geluk moet je hebben), kan ik wel zeggen dat dit mijn beste ski-week tot nu toe was (en ik ski al een behoorlijke tijd). Ik kan niet wachten tot het weer winter wordt! 🙂

Heliskiing in Turkey - Bjørn

Freeride

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners