Activiteiten | Epique - Mountain Adventures

Freeride Espace Killy

Frankrijk

Espace Killy, zoals de samengevoegde gebieden Val d’Isère en Tignes bekend staan, is één van de beste freeride gebieden van de Alpen. Het enorme freeride terrein, met een hoogteverschil van meer dan 2000 meter, biedt meer dan genoeg gevarieerde off-piste afdalingen. Voor skiërs en boarders die al de nodige off-piste ervaring hebben, zijn er talloze runs te vinden. Van speelse open velden tot steile couloirs. En na een korte bootpack of tour, zijn de mogelijkheden eindeloos. 

Freeriden en freetouren

Het is dan ook niet voor niks dat onze gidsen hier graag komen, de beste afdalingen kennen en deze graag met je delen. Het geweldige freeride terrein en de goede sneeuwzekerheid zorgen ervoor dat elke trip naar Espace Killy een succes is.

De reis

Tijdens deze reis gaan we vijf dagen freeriden of freetouren. De freeride groep is voor diegene die zoveel mogelijk afdalingen wil scoren vanuit de lift. Je gaat dus lift-access freeriden, met eventueel een korte bootpack. De freetour groep gaat, zolang de omstandigheden (lees: poedersneeuw) goed zijn, ook lift-access freeriden. Maar om meer onverspoorde afdalingen te bereiken, moet er soms getourd worden. Dit kan met een korte klim vanaf het bergstation, of na een gave run terug vellen naar een dalstation.

We ontmoeten elkaar op zondagavond in ons hotel in Tignes. We verblijven zes nachten op basis van halfpension in Hotel Genepy. De eerste freeride dag besteden we aandacht aan techniek, zodat iedereen maximaal kan genieten. Daarnaast wordt er tijd gemaakt voor een korte safety clinic. De rest van de week staat in het teken van zoveel mogelijk onvergetelijk afdalingen maken. Een intensieve off-piste week in een geweldig gebied.

Bestemming Prijs
Espace Killy € n.t.b.
Reisperiode(s) Za 8 t/m za 15 januari 2022
Vr 21 t/m vr 28 januari 2022
Za 5 t/m 12 maart 2022
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

Wat is inbegrepen

  • 6 dagen programma (maandag t/m vrijdag)
  • 6 dagen ski of snowboard gids per groep van maximaal 7 personen
  • 6 overnachtingen in een hotel op basis van halfpension en gedeelde tweepersoonskamer
  • SGR Garantiefonds
  • Calamiteitenfonds

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Bedankt!

Vorig jaar november hebben we een off piste cursus gevolgd. De ervaringen van Ernst van Altena (lees zijn bericht van 14 februari) kunnen we volledig onderschrijven. Als een klein voorproefje op het nieuwe seizoen zijn we gisteren 2 uur bij SnowWorld Zoetermeer onder handen genomen tijdens een Tips + Tricks sessie. Bedankt Michiel.

Mijn eerste keer heliskiën - Gwen

Snow

28/May/18

Bestemmingen

Partners