Bike Training Monthermé | Epique - Mountain Adventures

Bike Training Monthermé

Frankrijk

Wij reizen dit seizoen meerdere keren af naar de Semois vallei, dé ideale plek voor een bike training voor Enduro rijders. Deze prachtige vallei is komend jaar al voor de 13e keer host voor de gelijknamige enduro wedstrijd ‘Enduro de la Semoy’. Dit geeft al aan dat er in deze regio fantastische trails liggen welke ook nog eens volledig zijn erkend door de lokale instanties, erg goed zijn onderhouden maar bovenal te gek zijn om te rijden. Doordat we ons in de Franse Ardennen bevinden zijn de afdalingen en klimmen wat korter en daarmee uitstekend geschikt als opstap voor de langere stages in bijvoorbeeld de Alpengebieden. Ben jij ook toe aan de volgende stap en wil je je meer richten op technisch afdalen dan is dit hét trainingsweekend voor jou!

Mountainbiken in de Franse Ardennen

 • De perfecte training voor een volgende stap in het technische afdalen
 • Een unieke uitvalsbasis met comfortabele glampingtenten direct aan de trails
 • In de avonduren analyses en theorie, zodat er nog meer geleerd wordt

100% natuur zonder je eigen tent op te zetten: Bikers Retreat Monthermé

Je overnacht twee nachten nabij het stadje Monthermé direct aan de prachtig meanderende Semois. Deze idyllische waterweg heeft de omliggende heuvels net wat meer uitgesleten dan je misschien gewend bent van de Belgische Ardennen en biedt ons meer dan 20 stages om onze fietsen op uit te laten dit weekend. Je verblijft op onze zogeheten Bikers Retreat, een mini-glamping specifiek gericht op mountainbikers op basis van volpension. Met dit all-inclusive kampeer concept staan we midden in de natuur, fietsen we tot aan de tent en hoef je alleen een weekendtas in te pakken en je fiets op de drager te zetten.

Bestemming Prijs
Monthermé, Frankrijk € 395
Reisperiode(s) vr 17 t/m 19 jun. 2022
vr 29 t/m 31 jul. 2022
vr 5 t/m 7 aug. 2022
vr 19 t/m 21 aug. 2022
vr 2 t/m 4 sept. 2022
vr 7 t/m 9 okt. 2022 (vol)

Tweeënhalf dag trainen en trails rijden in de Semois Vallei

Dag 1 (vrijdag) – Reis naar Monthermé en Meet & Greet

Vrijdag reizen jullie op eigen gelegenheid af naar Monthermé. Je kan ervoor keizen een verkenningsronde te maken op vrijdagmiddag. Vrijdagavond is er een Meet & Greet met de resterende deelnemers. We maken de fietsen in orde en zorgen dat alles klaarstaat voor een goed begin op zaterdag.

Dag 2 (zaterdag) – Zes verschillende stages

Zaterdagochtend rijden we een mooie route van 3 stages met elk een ander karakter. Vooraf staan we stil bij wat je kan verwachten op de trail en geven we korte theoretische sessies met oefeningen passend bij elk type trail. Tijdens de lunch kunnen de gidsen nog beter het niveau van de groep inschatten om vervolgens een route van 2 of 3 stages te rijden.

Dag 3 (zondag) – Lange dag in het zadel

Zondag gaan we wederom een hele dag op pad met tips, tricks en een mooie route om alles toe te passen en je skills te verbeteren. Aan het eind van de middag sluiten we gezamenlijk af en serveren we een stevige late lunch, rond 5, waarna je voldaan weer richting Nederland zult vertrekken.

Ideale training voor intermediate mtb’ers

Bij Epique besteden we veel aandacht aan het ontwerpen van onze reizen op zo’n manier dat er een logische ladder ontstaat. Onze Bike Trainingen in Monthermé zijn speciaal in het leven geroepen om een passend antwoord te bieden aan de uiterst populaire ‘Enduro’ discipline. Heb je al vaker in Nederland en omringende landen uitdagende trails gereden en gemerkt dat technisch afdalen voor jou de adrenaline echt doet vloeien dan is een bezoek aan deze enduro hotspot echt een aanrader. Een fully van 130 mm of meer is aan te raden.

Veel leren, rijden en genieten

Deze training is voor de niveaus intermediate, advanced en expert. Deze niveaus staan hier beschreven. Op zaterdagochtend rijden we voor de lunch 3 verkennende trails met een divers karakter en voor de omgeving lagere moeilijkheidsgraad. Onze gidsen kunnen nu goed inschatten welke vervolgroute te rijden van tussen de 2 en 4 stages. Een klim ligt rond 200 hoogtemeters en de afdalingen verschillen in lengte tussen de 1.5 en 3 km! Zondag rijden we opnieuw een mooie route welke in overleg met de groep is afgestemd op de wensen en niveau van de groep. Gedurende de dag zijn er stops waarbij we specifieke technieken oppakken en uitdiepen. Met name zaterdag avond pakken we een stuk analyse en theorie op zodat deze zondag weer geoefend kan worden.    

Wat is inbegrepen?

 • 2 dagen begeleiding door Epique Mountainbike trainer/gids
 • 2,5 dagen verblijf op Bike Retreat Monthermé
 • 2 overnachtingen in vooropgezette tent met vast bed (glamping)
 • Op basis van volpension
  • vrijdag: avondsnack
  • zaterdag: ontbijt, lunch, diner
  • zondag: ontbijt, lunch on the trail met flinke soep in de namiddag
 • SGR Garantiefonds
 • Calamiteitenfonds
 • Epique goody

Interesse?

Wil jij op vakantie naar de Alpen, maar ben je nog niet zeker van je skills? De Bike Training weekenden van Epique bieden uitkomst. Vragen?

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Waanzinnig spectaculair!

Vier topdagen heli ski in IJsland!
Zo mooi en zo gaaf!
Ik durfde eerst niet…..maar I did it!
Aardige crew (allerlei nationaliteiten), heel goed onderkomen en lekker eten.
Ik wil terug………..

Ski tours in the Sellrain - Luuk

Bike

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners