Bike Mekka Portes du Soleil | Epique - Mountain Adventures

Bike Mekka Portes du Soleil

Frankrijk

Als je op zoek bent naar een droombestemming deze zomer dan is de Portes du Soleil (PDS) moeilijk te verslaan. Met verbindingen naar 12 resorts met 22 liften en meer dan 650 km aan trails spreken de getallen voor zichzelf. Met 10 jaar gidservaring in dit gebied ben je in goede handen en we durven te stellen dat wanneer je met ons naar de PDS gaat je het maximale en het beste uit je vakantie haalt.

Je ontdekt samen met de Nederlandse Epique-gids zoveel mogelijk van dit prachtige gebied. De bekende Enduro-route door het hele gebied ontbreekt natuurlijk niet en we zorgen er met name voor dat je niet op een te extreem of lastige trail belandt en geven naast het gidsen tips & tricks. We zoeken de verborgen parels op op het gebied van trails maar denk hierbij ook aan schitterende tussenstops met uitzichten vanuit de bergrestaurants tijdens de tochten.

Wat de PDS onderscheidt en waarom deze bestemming niet op je bucket-list mag ontbreken is met name de mix van kwaliteit en kwantiteit van dit gebied. Letterlijk van eerste tot laatste lift op pad zonder dezelfde trail te zien. En dit allemaal in een gebied dat zich al meer dan 15 jaar uiterst professioneel inzet en opent voor onze prachtige sport! Het Whistler van Europa ligt op slechts 9 uur rijden van Utrecht, join us!

Mountainbiken in Portes du Soleil

  • Gidsen met jarenlange ervaring in dit gebied
  • Ruim 650km aan trails, voor vrijwel ieder level wat wils
  • Verblijf onderaan verschillende trails
Bestemming Prijs
Portes du Soleil, Frankrijk v.a. € 795
Reisperiode(s) 29 jun. t/m 3 jul. 2022
24 t/m 28 aug. 2022

Haute Savoie, Morzine, Portes du Soleil

Dit immense gebied ligt in de Haute Savoie met het meer van Genève aan de ene kant en uitzicht op het Mont Blanc Massief aan de andere kant. We fietsen dan ook deze week op Zwitsers en op Frans grondgebied. Wij verblijven in het authentieke en bekende bergdorp Morzine (1.000 m) in een perfect gelegen Hotel/Hostel dichtbij de liften van zowel Super Morzine als Le Pleney. Op deze manier is het bike-in bike-out principe voor ons een feit! Het verblijf is op basis van logies & ontbijt en biedt een veilige ruimte voor je bike en je eventuele klus-momenten. Morzine staat bekend om zijn heerlijke lokale specialiteiten zoals het heerlijke Raclette (kaasfondue maar dan net iets anders). Het dorp telt ontzettend veel goede en gezellige plekken om ’s avonds lekker te eten en te drinken – de gids voorziet je graag van advies!

Het terrein wat we rijden is hoog alpine – hoogste punt Point de Mossettes op 2.277 m – boven de boomgrens tot aan de bergdorpen gelegen tussen de 800 en 1.400 meter. Het gebied beslaat enorme hoeveelheden trail maar is minstens zo bekend door de maar liefst 4 Bikeparken: Les Gets, Morzine , Châtel en Region Dents du Midi (Morgins, Les Crosets en Champéry). Onze routes zullen deze uiteraard ook aandoen en het karakter van de reis is met de hoeveelheid liften en parken dan ook gericht op het maken van afdalingen op onze volgeveerde mountainbikes.

In 4 dagen de highlights van de Portes du Soleil

Op woensdag ben je vanaf 11:00 uur ’s ochtends welkom in het Hotel en kan je je kamer in. Vandaag heb je de optie om mee te gaan op een verkennend rondje op de nieuwere trails van Avoriaz (vertrek rond 13.00) om te wennen aan de ondergrond en de benen los te rijden. Kom je later aan dan ontmoeten we elkaar voor een welkomstdrankje in de hotelbar waar we de groep, routes, het weer en andere bijzonderheden met elkaar doornemen. We zorgen ervoor dat alle bikes tip-top in orde zijn voor de vroege start van donderdag en gaan daarna een lekker hapje eten.

Dag 1: Bikepark Les Gets en Morzine (Le Pleney)

Vandaag vertrekken we vanuit ons hotel in de richting van Le Pleney om daar de eerste lift te pakken rond de klok van 9:30. We maken vanaf de top de traverse richting Les Gets Bike Park en gaan daar aan de slag. Les Gets biedt voor de eerste dag erg goede opties om vanuit een centraal punt veel verschillende soorten terrein te rijden op hetzelfde niveau, ideaal dus om veel ‘trail types’ te rijden en te wennen aan de ondergrond en lengte van de afdalingen. Voor wie nog puf heeft kunnen we afsluiten met een mooie All Mountain route met prachtig uitzicht op de Mont Blanc.

Dag 2: Grand Tour de Portes du Soleil

Vandaag rijden we de mooiste variant op de beroemde ‘Passportes du Soleil’. Deze lange intense en bijzondere route is een ware highlight omdat er maar weinig gebieden zijn die zoveel meters trail linken zonder tussenkomst van wegen, bussen of ander oponthoud. De route leidt ons via Avoriaz en Les Lindarets langs een prachtige waterval naar het hoogste punt van het gebied waar we letterlijk Zwitserland induiken via de wereldberoemde ‘Grande Conche’ trail. Na enkele zeer imposante tracks begint de net zo imposante ‘terugreis’ naar Morzine. We rijden vandaag tussen de 60 en de 80 km, klimmen ongeveer 800 hoogtemeters en pakken er rond de 6.000 meter naar beneden!

Dag 3: Les Lindarets, Avoriaz & Super Morzine

Technische trails met een natuurlijk karakter gelegen rondom Les Linderettes, new-school flowtrails van Super Morzine en daarna voldaan terug ‘rollen’ tot in Morzine langs Lac Montriond. Echt een waanzinnige dag met een enorme diversiteit aan trails!

Dag 4: Rider input

In overleg met de groep passen we dag 4 aan jullie wensen. Is er behoefte aan een mooie tour of wil men juist nog een Bikepark verkennen? Tijdens de reis eind Augustus wordt er op zondag 28 augustus de UCI wereldkampioenschappen Downhill verreden in Les Gets op de Mont Chery. Meer spektakel, betere rijders en een gekkere groep supporters bestaat simpelweg niet dus hier wil je bij zijn!

Bucketlist-reis naar het Whistler van Europa

Onze reis naar de Portes du Soleil is er voor elke mountainbiker die onbezonnen een immens gebied wil verkennen. Helemaal gek van afdalen maar tegelijkertijd vele kilometers maken en veel verschillende trails rijden, dat is de Portes du Soleil. Ben je in het bezit van een (minimaal) 140 mm fully en al eerder in Willingen of Winterberg ondervonden dat je de hele dag aan het glimlachen bent, dan is deze reis voor jou. Ook Enduro-fanaten die van flow & park houden kunnen de ‘Portes du Soleil’ bijschrijven aan hun bucketlist! Met ons routeplan zorgen we voor een goede balans tussen, tech, flow en bikepark zodat iedereen aan zijn trekken komt.

Veel leren, rijden en genieten

We kunnen ons voorstellen dat zo’n enorm gebied overweldigend kan zijn en we hebben gemerkt dat juist waar het terrein extreem is, een georganiseerde vakantie echt het verschil kan maken. Een goede fiets en een solide basistechniek zijn wat we vragen van de deelnemers. Dit is geen reis voor beginners maar wel voor mensen die al goed met de fiets overweg kunnen maar misschien nog niet veel ervaring hebben in Alpine gebieden of een Bikepark in deze omgeving. Voor de ervaren tot zeer ervaren rijder is dit werkelijk te mooi om waar te zijn omdat we op snel tempo letterlijk door het gebied vliegen en de gids je overal kan vertellen wat je kunt verwachten. We rijden in een omgeving die is ingericht om zoveel mogelijk af te dalen, is dit niet jouw ding, dan past deze reis niet bij je. Twijfel je of deze reis iets voor jou is, bel ons gerust even op!

Wat is inbegrepen?

  • 4,5 dag begeleiding door Epique Mountainbike gids
  • 1 gids per groep van maximaal 7 deelnemers
  • 4 dagen liftpas voor de gehele Portes du Soleil
  • 4 dagen verblijf in goed Hotel in Morzine
  • 4 dagen ontbijt
  • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)
  • SGR Garantiefonds & Calamiteitenfonds

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Season Kick-Off 2017 - Extended version

Zowel tijdens de Kick-off als de 3 daarop volgende dagen met Gijs-Jan Lavèn op pad geweest. In zijn geheel is het echt een geweldige trip geweest. Het leek alsof geluk af te dwingen was. De sneeuw was voor de tijd van het jaar ongekend goed, dat hielp ook. In groter en klein gezelschap in de bergen zie je dat Gijs-Jan in zijn element is. Prachtige routes gekozen en dik onverspoord gescoord! Echte aanrader om met hem op pad te gaan, leuke en goede gids!

Freeriding in Georgia - Martin

Bike

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners