Aosta Experience | Epique - Mountain Adventures

Aosta Experience

Alpen

De Aosta vallei is dé plek voor een all-mountain avontuur van reuzenformaat. Dankzij de goede lokale contacten en kennis van de omgeving hebben wij een MTB-avontuur kunnen samenstellen dat de perfectie nadert! Het ultieme vakantiegevoel ga je hier meemaken, mede door de bijzondere mix van alles wat Italië kenmerkt. In ons geval de prachtige trails met bovennatuurlijke uitzichten en landschappen. Het roadbook van deze week verslaat werkelijk alle verbeelding en zal je doen watertanden bij het lezen. We maken gebruik van liften, lokale shuttles en een helikopter. Op die manier maken we optimaal gebruik van de 7 dagen op de mountainbike. Dit is een reis voor de ambitieuze all-mountain / enduro fanaat. Je houdt van lange dagen in het zadel en bent op zoek naar een heel speciale MTB-ervaring. Van de EWS stages in La Thuile tot een helikopter drop op de befaamde Rothorn in Zermatt. Compleet verzorgd en onder begeleiding van Nederlandse gecertificeerde gidsen en lokale helden. Maak jouw droomreis werkelijkheid deze zomer en ga mee op dit Italiaanse avontuur!

Mountainbiken in de Aosta vallei

 • Het totaalpakket: epic trails, Italiaanse sfeer en subliem eten!
 • Incl. unieke backcountry tour met overnachting in refugio
 • Prachtig verblijf in het gezellig en historisch Aosta
Bestemming Prijs
Aosta, Italië €1.595
Reisperiode(s) za 3 t/m za 10 sept. 2022

Italië op zijn best: alles is lekker en sfeervol & vele high fives op de trails

Tijdens deze reis verblijven we in de buurt van de Stad Aosta. We overnachten in een sfeervol typisch Italiaans boutique hotel gelegen in de uitlopers van side-country trails van Pila. De dagen dat we rondom Pila biken fietsen we vanuit het hotel naar de lift of worden we opgehaald door onze lokale shuttle partner. Drie avonden eten we met de groep en de resterende avonden in overleg of zelfstandig. Voor de lunches zijn de leukste lokale spots opgenomen in de roadbooks en 1 ding is zeker, het eten is fenomenaal! De trails van deze week zijn het best te omschrijven als technische singletrails met een voornamelijk natuurlijk karakter en zijn lang, heel erg lang!  

8-daagse droomreis door de Aosta vallei

Op zaterdag is er de mogelijkheid een verkenning te doen op heerlijke flowy trails van het bikepark van Pila. De gondel brengt ons vanuit het dal in Aosta helemaal tot de base in Pila en als de benen het toelaten dalen we dit hele stuk ook weer af over de bekende ‘ Rientro Pila’ trail. In een notendop rijden we deze week 2 dagen in en rondom Pila, 2 dagen in La Thuile, 1 dag shuttles in de backcountry van Monte Fallere en maken we een Heli-Bike tour van de Rothorn of een alternatieve route afhankelijk van het weer en niveau van de groep(en). Bij de benaming “bikepark” schiet je bij zowel Pila als La Thuile echt tekort want het terrein wat zich openbaart is adembenemend. De lengte, schoonheid van de omgeving en het natuurlijke karakter van de trails maken het rijden in deze streek echt heel bijzonder. De ‘Valle d’Aosta’ belichaamt de Italiaanse cultuur en hun relaxte benadering van het leven en hun ongelooflijke eten en wijn zorgen voor de ultieme ervaring waarmee dit is veel meer dan een mountainbike vakantie. Dit is mountainbiken op een ander niveau, herinneringen die je nooit zult vergeten!

Mountainbiken in de Valle d’Aosta is ronduit ongelooflijk!

Deze reis is ontwikkeld om in alle facetten speciaal te zijn. Van verblijf, routes, trails, begeleiding tot de voortreffelijke diners in de stadskern van Aosta, overal voel je je gelukkig en vrij. Een flamboyante droomreis waar je ontzettend veel kilometers maakt in zo’n bijzondere omgeving dat je serieus zult overwegen te emigreren. Ben jij een fervent all-mountain / enduro rijder en ben je opzoek naar een exclusieve vakantie op meerdere vlakken, dan is dit het affiche van Epique waar je voor moet gaan!

Lange trails, hoge bergen, brede glimlach

Deze vakantie is geschikt voor rijders met een startniveau van intermediate tot aan expert. De niveaus staan hier beschreven. We maken gebruik van vele manieren om hoogtemeters te elimineren, maar dat wil niet zeggen dat dit een ‘makkelijke’ reis is. Afdaal conditie en basistechniek moeten echt wel op behoorlijk niveau zijn voor deze trip en we kunnen op deze reis voor iedereen de grenzen behoorlijk verleggen. We maken lange dagen in het zadel en afdalingen tot wel 6 km aan één stuk. De ondergrond, ook in de bikeparks, zijn met name natuurlijk en technisch. Rotsachtig alpine tot droog en zanderig in de lager gelegen naaldbossen. We classificeren deze reis als all-mountain / enduro en een goed onderhouden full-suspension van 130 mm of meer is zeker aan te raden voor deze reis, optimaal is een 150-160mm enduro bike. We rijden dagelijks van 10.00 tot 16.30 ongeveer en leggen tussen de 30 en 70 km per dag af afhankelijk van het niveau van de groep met een respectievelijk 70%/30% afdaal en klim verdeling.

Wat is inbegrepen?

 • 6 dagen begeleiding door Epique mountainbike trainer/gids
 • 2 daagse backcountry tour
 • incl. overnachting refugio
 • 3 dagen liftpas 
 • 1 bike shuttle dag
 • 5 dagen verblijf in Aosta  
 • Op basis van logies & ontbijt
 • SGR Garantiefonds
 • Calamiteitenfonds
 • Epique goody
 • Optionele Heli-Bike drop

Interesse?

Houd jij van lekker eten en veel afdalen? In de Aosta vallei zijn deze twee punten uitstekend te combineren! Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Moe maar voldaan

In drie dagen je techniek aanmerkelijk verbeteren….kan dat? Ja dat lukt. Tijdens de cursus leer je hoe je, je techniek aanzienlijk kan verbeteren. Op een leuke manier en een combinatie van lesmethodes, wordt er gesleuteld aan je techniek en soms erg spartaans. Na drie dagen ben je moe maar voldaan, met een resultaat waar je trots op kan zijn. Bedankt!

Sailing & Ski Touring in Norway - Catrien

Bike

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners