Voorbereiding

Goed voorbereid op reis

Voor onze trips is een goede voorbereiding belangrijk. Vaak boek je trip een aantal weken, maanden of zelfs een jaar van tevoren. Gebruik deze tijd goed om ‘beslagen ten ijs te komen’. Naast je materiaal en techniek bepalen met name conditie en algehele fitheid het succes van een avontuurlijke ski, snowboard of mountainbike reis. Omdat we meerdere dagen intensief oppad zijn is belastbaarheid en herstelvermogen bepalend. Één dag knallen lukt vaak wel maar vier of zes dagen is pittig als je niet fit bent. Onze gasten zijn geen pro’s of topsporters maar actieve en sportieve mensen. Het zijn fanatieke liefhebbers van bergsport, die technisch voldoende bagage hebben om mooie dingen te doen maar vooral fysiek en mentaal goed voorbereid zijn. Zo kunnen ze iedere dag, en van iedere klim of afdaling, genieten. Het is tenslotte vakantie!

Bij bergsport is o.a. voldoende zuurstofopname in het bloed erg belangrijk. Op hoogte is het zuurstofgehalte in de lucht minder dus dan moet je lichaam bij inspanning extra hard werken. Een goed uithoudingsvermogen voorkomt veel problemen en maakt herstellen makkelijker. Voor skiën en snowboarden zijn ook kracht en stabiliteit erg belangrijk. Goede voorbereiden met o.a. fysieke training zorgt dat je lichaam belastbaar wordt voor zware en langdurige belasting. Je wordt geen ‘Arnold’ maar wel sterker en fit. Daarnaast bouw je ook mentale spanning op door naar een doel toe te werken. Eenmaal aan de start ben je er dan geestelijk en lichamelijk klaar voor.

Uithoudingsvermogen kan je op verschillende manieren trainen. Wij raden aan om een goede basis te creëren en vanuit daar veel intensieve duur te trainen. Fietsen, hardlopen, ATBen of los op de crosstrainer zijn goede manieren om je uithoudingsvermogen te trainen of bij te houden.

Train kracht eerst met eigen gewicht. Met bijvoorbeeld grondoefeningen, met posities en bewegingen die je bij het skiën en boarden gebruikt, verbeter je balans en je lichaam went aan de belasting. Ga je het krachthok in, train dan veel met losse gewichten zoals met Kettlebells, TRX of halter(stangen). Doe oefeningen waarbij je lage rug, buik, schouders en nek versterkt. Benen trainen is goed maar deze pak je al genoeg tijdens fietsen en lopen. Zo worden ze sterk en langdurig belastbaar.

Zoek je een trainingsmaatje? Ga eens langs bij Rik en Freek van Movelife. Zij combineren voeding, training, coaching en fysiotherapie en kunnen je goed voorbereiden en begeleiden voor een afdaling met Epique. De juiste voorbereiding is voor iedereen anders. Zij werken daarom met op maat gemaakte programma´s. Neem gerust een kijkje op hun website voor de verschillende mogelijkheden.

Heb je nog vragen of hulp nodig bij de voorbereiding. Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

Reviews

Gebaseerd op 174 reviews

top omgeving met een gids die lekker pushed

Uitgebalanceerde groep, niet teveel mensen en ruimte om aparte dingen te doen. Omgeving is superieur en verblijfplaats top. Michiel gaat ervoor, wees op je hoede!

Adler

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Bestemmingen

Partners