Voorbereiding

Goed voorbereid op reis

Voor onze trips is een goede voorbereiding belangrijk. Vaak boek je trip een aantal weken, maanden of zelfs een jaar van tevoren. Gebruik deze tijd goed om ‘beslagen ten ijs te komen’. Naast je materiaal en techniek bepalen met name conditie en algehele fitheid het succes van een avontuurlijke ski, snowboard of mountainbike reis. Omdat we meerdere dagen intensief oppad zijn is belastbaarheid en herstelvermogen bepalend. Één dag knallen lukt vaak wel maar vier of zes dagen is pittig als je niet fit bent. Onze gasten zijn geen pro’s of topsporters maar actieve en sportieve mensen. Het zijn fanatieke liefhebbers van bergsport, die technisch voldoende bagage hebben om mooie dingen te doen maar vooral fysiek en mentaal goed voorbereid zijn. Zo kunnen ze iedere dag, en van iedere klim of afdaling, genieten. Het is tenslotte vakantie!

Bij bergsport is o.a. voldoende zuurstofopname in het bloed erg belangrijk. Op hoogte is het zuurstofgehalte in de lucht minder dus dan moet je lichaam bij inspanning extra hard werken. Een goed uithoudingsvermogen voorkomt veel problemen en maakt herstellen makkelijker. Voor skiën en snowboarden zijn ook kracht en stabiliteit erg belangrijk. Goede voorbereiden met o.a. fysieke training zorgt dat je lichaam belastbaar wordt voor zware en langdurige belasting. Je wordt geen ‘Arnold’ maar wel sterker en fit. Daarnaast bouw je ook mentale spanning op door naar een doel toe te werken. Eenmaal aan de start ben je er dan geestelijk en lichamelijk klaar voor.

Uithoudingsvermogen kan je op verschillende manieren trainen. Wij raden aan om een goede basis te creëren en vanuit daar veel intensieve duur te trainen. Fietsen, hardlopen, ATBen of los op de crosstrainer zijn goede manieren om je uithoudingsvermogen te trainen of bij te houden.

Train kracht eerst met eigen gewicht. Met bijvoorbeeld grondoefeningen, met posities en bewegingen die je bij het skiën en boarden gebruikt, verbeter je balans en je lichaam went aan de belasting. Ga je het krachthok in, train dan veel met losse gewichten zoals met Kettlebells, TRX of halter(stangen). Doe oefeningen waarbij je lage rug, buik, schouders en nek versterkt. Benen trainen is goed maar deze pak je al genoeg tijdens fietsen en lopen. Zo worden ze sterk en langdurig belastbaar.

Zoek je een trainingsmaatje? Ga eens langs bij Rik en Freek van Movelife. Zij combineren voeding, training, coaching en fysiotherapie en kunnen je goed voorbereiden en begeleiden voor een afdaling met Epique. De juiste voorbereiding is voor iedereen anders. Zij werken daarom met op maat gemaakte programma´s. Neem gerust een kijkje op hun website voor de verschillende mogelijkheden.

Heb je nog vragen of hulp nodig bij de voorbereiding. Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

Reviews

Gebaseerd op 175 reviews

Mooiste trip ooit!

Beste Michiel, Ik kan wel stellen dat de 'wePowder Season Kick Off' de mooiste trip was die ik ooit gemaakt heb in de bergen (en dat zijn er heel wat, want ik ski al van mijn 3e levensjaar). Ik kan dan ook heel weinig kritiek bedenken. We zijn duidelijk en steeds ruim op voorhand geïnformeerd, wat voor een beginner geruststellend is. De prijs was goed voor de onvergetelijke ervaring die ik heb mogen meemaken. Jijzelf en je medewerkers waren steeds vriendelijk en behulpzaam. Erwin is een hele grote meneer. Niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk. Het is een uitdaging om een beginnersgroep veilig off-piste te nemen. Het verschil in niveau in de beginnersgroep maakte dit er niet makkelijker op. De laatste dag waren de 'mindere goden' van de groep niet mee en hebben we wel een heel mooi tempo aangehouden. Ik heb op verschillende vlakken (techniek, veiligheid, terreinkeuze, groepsdynamiek,...) heel wat opgestoken. Zijn aanpak was doordacht, opbouwend, aangenaam met af en toe wat 'droge' humor. Je hebt me steeds 'getriggerd' wanneer het om veiligheid ging. Niet dat ik me onveilig voelde (misschien wel even bij die lange afdaling met traverse), ik zou het eerder omschrijven als 'bewust van de verschillende gevaren'. Ik heb mogen kennismaken met de verschillende aspecten van het 'freeriden' en het smaakt naar meer. Zo, verder wil ik je nog veel succes toewensen met Epique. Ik ben er zeker van dat we mekaar binnenkort nog eens treffen. Met vriendelijke groet uit het exotische België! Dries Plevoets

Dries Plevoets

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Bestemmingen

Partners