Op reis in Corona tijd

Sinds 16 juni mogen we weer op reis naar een groot deel van Europa. Ook Epique gaat weer op avontuur, naar Oostenrijk. Volgens ons de ideale bestemming op dit moment. Hierbij een toelichting op de situatie en de maatregelen die wij aanhouden op reis. 

Code geel

Een groot deel van de landen binnen Europa hebben inmiddels een geel reisadvies. Dat betekent dat er veiligheidrisico’s zijn. Dit zijn dezelfde risico’s als bij ons in Nederland. Reiswebsite Escape heeft een handige kaart gelanceerd; Covid Controls. Hierop kun je onder meer zien welke landen in lockdown zijn, waar de grenzen open zijn en hoe erg het coronavirus nog heerst. Volgens de cijfers, is een trip naar Oostenrijk dus een ‘gezonde keuze’. De horeca, hotels en gletsjergebieden zijn sinds 15 mei alweer open. Met inachtneming van de corona maatregelen uiteraard. Het dagelijkse leven is hier dus alweer aardig op gang. 

Maatregelen op reis

Onze partners in Oostenrijk zijn blij dat ze ons weer kunnen ontvangen. Zij gaan er alles aan doen om ons verblijf zo veilig, gezond en comfortabel mogelijk te maken. De eetzaal is groot genoeg om afstand te houden, de kamers zijn ruim en de bedden staan ver genoeg uit elkaar. Liever alleen op een kamer? Dat kan uiteraard. 

Om met een prettig gevoel op reis te gaan en ervoor te zorgen dat iedereen op dezelfde lijn zit, hebben we de voorzorgsmaatregelen even op een rijtje gezet.

De algemene regels, die ook over de grens gelden:

 1. We houden 1,5 meter afstand
 2. Bij koorts, hoesten, niezen of ziekte blijf je thuis
 3. We schudden geen handen
 4. We wassen/desinfecteren onze handen zoveel mogelijk
 5. Niezen en hoesten doe je in je elleboog
 6. Je neus snuiten doe je in een papieren zakdoekje
 7. Betalen doen we zoveel mogelijk contactloos

1,5 meter op reis

De afstandsregel verschilt per land. België en Duitsland houden 1,5 meter aan, in Oostenrijk is het 1 meter. Dit geldt niet voor mensen uit hetzelfde huishouden. Wij gaan uit van 1,5 meter, zodat we overal veilig zitten. Letterlijk en figuurlijk.

In de auto

Je reist waarschijnlijk door Duitsland, waar je in de auto 1,5 meter afstand moet houden, als je niet tot hetzelfde huishouden behoort. We adviseren dus om alleen te reizen met mensen uit je huishouden. Carpoolen in corona-tijd raden we niet aan en is geheel op eigen verantwoordelijkheid.

Vliegen

Vluchten komen langzaam weer op gang. Neem tijdig contact op met de betreffende luchtvaartmaatschappij of de geplande vluchten zullen plaatsvinden.

Epique en Corona

Als we samen op avontuur gaan, nemen we de volgende maatregelen in acht:

Op de berg:

 1. houden we ons aan de algemene maatregelen
 2. skiën of snowboarden we op 1,5 meter van elkaar
 3. stoppen en pauzeren we op 1,5 meter van elkaar
 4. dragen we mond en neus bedekking daar waar het verplicht is, zoals in de liftstations en het buffet gedeelte van de restaurants. Een buff of sjaal is voldoende.

In en om het hotel:

 1. houden we ons aan de algemene maatregelen
 2. volgen we de aanwijzingen van het personeel op
 3. zijn we zoveel mogelijk buiten en zetten ramen en deuren op de kamers zoveel mogelijk open
 4. mogen we als groep bij elkaar aan tafel zitten. Met de tafels van andere groepen geldt een minimumafstand
 5. slapen we op de kamer bij iemand uit de eigen groep. Deel je een kamer, dan zorgen we dat de bedden minimaal 1,5 meter uit elkaar staan. 

Mondkapjes mee

In Duitsland en Oostenrijk zijn nog een aantal plekken waar een mondkapje verplicht is. Denk aan tankstations, wegrestaurants en supermarkten. Het aantal plekken waar dit verplicht is neem snel af, maar neem voor de zekerheid een mondkapje mee.

Bij ziekteverschijnselen

 • Voor aanvang van de reis: dan mag je helaas niet mee. 
 • Tijdens de reis: meld dit dan onmiddellijk aan de gids.
 • Na de reis: meld dit bij ons via; info@epique.com. Dan kunnen we andere reizigers, gidsen en het hotel op de hoogte stellen. 
Neem contact met ons op

Reviews

Gebaseerd op 176 reviews

Goede (video)analyses. Top!

Michiel is een van onze trainers bij Club Snowworld Zoetermeer. Als er iemand is die skitechniek kan beschrijven en overbrengen op anderen is hij het wel. Zijn trainingen zijn duidelijk, opbouwend, stimulerend. Goede (video)analyses. Top!

Ed Stolk

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Bestemmingen

Partners