Team

Op pad met een ski-, snowboard- of berggids

Met een skigids, snowboardgids of leraar van Epique op pad is een bijzondere ervaring. Onze gidsen zijn gediplomeerd, gelicentieerd en zeer ervaren. Dit betekent dat ze opgeleid en bevoegd zijn om skiërs en snowboarders van beginner t/m expert te trainen en te gidsen. Daarnaast zijn alle gidsen en leraren zelf fanatieke en ervaren freeriders en weten hierdoor exact waar het in het hedendaagse freeriden om gaat. Onze gedreven en gemotiveerde gidsen kennen als geen ander de lange weg naar optimaal presteren. Mede daarom kunnen zij adequaat inspelen op het individu. Motivatie, geduld, respect en een gezonde dosis humor horen bij onze aanpak. Goed gezelschap dus.

Gediplomeerde gidsen

Tijdens onze trainingsprogramma’s wordt je begeleid door een leraar of lerares met minimaal een Oostenrijks Staats diploma (Staatlich Diplom Lehrer). Tijdens onze freeride en tour programma’s word je, afhankelijk van het land of de regio, begeleid door een Oostenrijks Staatlich Ski of Snowboardführer of een UIAGM-berggids. Tijdens onze heliski- en mountaineering-programma’s wordt je, afhankelijk van het land of de regio, begeleid door een UIAGM-berggids. Lees op de FAQ pagina meer over de verschillen en bevoegdheden van leraren en gidsen.

Michiel de Ruijter

Staatlich geprüfter Skiführer

Oprichter & Eigenaar

Michiel de Ruijter is de oprichter en eigenaar van Epique – Mountain Adventures. Als jonge beroepsmilitair maakte hij na vier bijzondere jaren de overstap naar de buitensport en kwam tijdens de sportopleiding CIOS in aanraking met het skiën en snowboarden. Tijdens zijn studies Lichamelijke Opvoeding en Sport Management ontwikkelde hij zich verder als trainer, leraar en sportprofessional. In de vier winters ‘am Arlberg’ rondde hij succesvol de opleiding tot Oostenrijkse Staatlich Diplom Skilehrer en Skiführer af. In dezelfde periode ontstonden de eerste ideeën voor het organiseren van avontuurlijke reizen. In 2006 startte hij met Ski-Madness wat in 2012 Epique zou worden.

“Voor Epique reis ik de hele wereld over, ontmoet interessante en leuke mensen, maak nieuwe vrienden en leer iedere dag. Op deze manier kan ik mijn passie voor avontuur, sport en de bergen met zo veel mogelijk mensen delen. Dit is geen carrière, het is mijn leven.”

Michiel woont in Utrecht en is in zijn vrije tijd te vinden op de Utrechtse Heuvelrug met zijn geliefde titanium hardtail, in de boulderhal of met zijn bootje op de grachten.

Rik Deekens

Reizen specialist & Skifanaat

Marketing & Office Manager

Rik Deekens kreeg sport en wintersport met de paplepel ingegoten. Na het afronden van de sportopleiding CIOS verkoos hij de bergen voor het Hoge Noorden. Ruim tien 10 jaar was hij werkzaam in Frankrijk en Oostenrijk. ‘s Zomers als outdoor instructeur in de Pyreneeën, waar hij op een blauwe maandag nog eens de Col de Pailhères op reed. Op de ski’s was Rik werkzaam bij Snowlimits in Groningen maar zodra het begon te sneeuwen als skileraar en skischool manager in Flachau. In de afgelopen jaren heeft hij zich meer ontwikkeld als sportmanager en met deze interesse bij Epique terecht gekomen. Hij heeft dan wel de bergen verruild voor de Utrechtse Heuvelrug, toch is hij nog regelmatig op de ski’s en fiets te vinden. Zo was hij afgelopen jaren in o.a. Noorwegen, Schotland, Japan, Kazachstan en Georgië.

Ondanks de passie voor buiten spelen, hou ik het bij Epique verrassend goed vol op kantoor. Een energiek bedrijf waarin ik alle vrijheid krijg, blije klanten met liefde voor de bergen en prettige voorwaarden (lees: ik mag af en toe mee) houden mij enthousiast. Op zoek naar een avontuur? Here to help.

Rik is sinds 2017 bij het Epique team. Zijn domein is ons kantoor in Utrecht. Als je met ons op avontuur bent geweest of nog moet gaan, dan heb je vast wel een mailtje, telefoontje of appje van hem gehad. Als Manager Operations & Marketing is hij verantwoordelijk voor al het reilen en zeilen van ons programma en managet hij onze marketingactiviteiten. Rik woont in Utrecht en is in zijn vrije tijd te vinden op de mountainbike of met zijn kite op het water. Naast zijn werk en hobby’s studeert hij commerciële economie met specialisatie sportmanagement.

Gijs-Jan Lavèn

Staatlich geprüfter Snowboardführer

Operationeel & Ontwikkeling

Gijs-Jan Lavèn is sinds 2012 werkzaam voor Epique en voor velen een graag gezien en bekend gezicht. Na het afronden van zijn opleiding Sport, Management & Ondernemen in Amsterdam, heeft hij les gegeven als snowboard- en skileraar in Oostenrijkse gebieden waaronder Obertauern en Arlberg. In 2011 rondde hij succesvol de opleiding af tot Oostenrijkse Staatlich Diplom Snowboardlehrer en Snowboardführer. Al meer dan tien jaar is hij ‘s winters en ‘s zomers in de bergen. In de winter als ski- of snowboardgids en in de zomer als gids op de mountainbike of racefiets. Zo reed hij meer dan 100 Trans Alps en kent daardoor nagenoeg iedere pas, trail of stop voor een dubbele espresso.

“Mijn passie voor avontuur, sportiviteit, bergen en natuur zijn de drijfveer voor mijn werk bij Epique. Al jaren organiseer, ontdek en gids ik, met veel liefde en plezier, reizen naar nieuwe en uitdagende bestemmingen over de hele wereld. Mensen een onvergetelijke ervaring bezorgen geeft mij enorm veel energie en voldoening.”

Gijs-Jan woont samen met zijn vriendin en dochtertje in het centrum van Amsterdam. Het contrast tussen de drukke stad en rustige bergen zorgt voor een mooie afwisseling. Als echte duursporter houdt hij van mountainbiken en wielrennen en daagt zichzelf conditioneel en technisch graag uit. Zijn wiel houden in een technische klim of in een van de laatste rondjes op de wielerbaan Sloten, laat niet alleen je frame kraken.

Nico Piek

Staatlich geprüfter Snowboardführer

Gids en heli-specialist

Nico Piek ging, op relatief late leeftijd, voor het eerst de bergen in en kwam daar in aanraking met snowboarden. Hij was direct verkocht aan het ultieme gevoel van vrijheid en wist dat hij zich verder wilde ontwikkelen in deze sport. Tijdens zijn opleiding Sport, Management & Ondernemen in Amsterdam heeft hij zijn Anwärter behaald. In de winter van 2008 ging voor het eerst aan de slag als snowboardleraar in Saalbach- Hinterglemm, Oostenrijk en in 2013 behaalde hij zijn opleiding tot Staatlich Geprüfter Snowboardlehrer en Snowboardführer. Inmiddels is hij meer dan tien seizoenen verder, een hoop ervaringen rijker en werkt hij als gids en als opleider voor Snowboardleraren. In de winter is Mayrhofen Nico’s thuisbasis, waar hij op zijn vrije dagen op verkenning gaat in het achterland van het Zillertal.

‘Met mensen op pad zijn in de bergen, Samen de grenzen opzoeken, hun vaardigheden verbeteren en een onvergetelijke tijd beleven geeft een heerlijk gevoel’

Buiten de winter om, reist hij graag. Zo heeft hij samen met zijn vriendin een mooie, lange reis door Zuid Amerika gemaakt en maakt hij zomertrips in zijn zelfgebouwde bus camper. Dat deze snowboarder ook van surfen en skateboarden houdt zal niemand verrassen. Echter dat Nico al zijn hele leven squasht en daarmee dikke prijzen heeft gewonnen is een echt wist je dat je. De Nederlands Kampioen Dubbel Squash van 2019 vertelt je er graag meer over.

Tomas Doornekamp begon in 2021 als stagiair bij Epique. Momenteel combineert hij zijn functie bij Epique met de studie Sport, Management & Ondernemen in Amsterdam. Voor hij zijn studie in 2019 begon werkte hij twee winters in de Oostenrijkse gebieden St. Anton am Arlberg en Serfaus als skileraar. Tomas is op het moment in bezit van zijn Landes 1 en is hard aan het trainen om het te schoppen tot Staatlich Diplom Skilehrer.

“Het liefst ben ik elke dag in de bergen. De energie die ik krijg van het skiën en mountainbiken over uitdagend terrein trekken mij al sinds jongs af aan. Nu zit ik nog veelal op kantoor, maar zodra ik in het bezit ben van de juiste papieren wil ik mijn passie ook vanaf de berg met zoveel mogelijk mensen delen.

Tomas woont al vrijwel zijn hele leven in Utrecht en is in zijn vrije tijd vaak te vinden op de trails en gravelpaden rondom de stad. ’s Zomers maakt hij niet enkel gebruik van zijn gravel- of mountainbike, maar trekt hij er ook graag op uit om te gaan hiken en kamperen in de natuur.

Roderik Sillevis

Staatlich geprüfter Diplom Skilehrer

Chef Training

Roderik Sillevis stond als kind al vroeg op de ski’s en skiede in zijn jonge jaren slalom wedstrijden op de borstelbanen in Nederland. In 2000 verhuisde hij naar Oostenrijk en werkte als ski en snowboardleraar in Obertauern en Königsleiten. In 2009 rondde hij succesvol de opleiding af tot Oostenrijkse Staatlich Diplom Skilehrer. In 2010 verruilde hij de Oostenrijkse voor de Gooise Alpen en werd hoofdleraar bij Wolfskamer Wintersport in Huizen. Roderik is een echte alleskunner. Zo was hij o.a. actief in het wedstrijdskiën, freestyle-moguls en als opleider van skileraren. Dat hij ook een sterke freerider is, mag geen verrassing zijn. Wellicht wel voor de deelnemers van het Poederbaas Freeride Festival in 2017, waar hij met een technische en snelle lijn de eerste plaats pakte. Daarnaast leverde hij een bijzondere prestatie tijdens de legendarische skiwedstrijd ‘Der Weiße Rausch’. In april 2019 finishte hij als derde in zijn leeftijdscategorie en tiende overall. Nicht schlecht für einen Holländer.

“Met mijn passie, enthousiasme en ervaring neem ik mensen graag mee op avontuur om hun grenzen te verleggen. Techniek is de basis maar spelen is de vorm. Trek je ski’s aan en kom buiten spelen! Children of winter never grow old.”

Roderik woont in Huizen en brengt zijn vrije tijd door met zijn gezin of in de gym. Hij is nog steeds actief als trainer en leraar op de Wolfskamer waar inmiddels ook zijn dochter lesgeeft. Behalve twee sterke benen heeft Roderik ook twee gouden handen. Met zijn bouwbedrijf maakt hij huizen en tuinen mooier. Als zelfstandige kan hij flexibel zijn tijd plannen om zo genoeg te kunnen genieten van de winterse bergen. Roderik, altijd energiek en enthousiast, is sinds 2014 werkzaam bij Epique en houd zich voornamelijk bezig met alle trainings- en freerideprogramma’s.

Niek van der Horst

Staatlich geprüfter Snowboardführer

Leraar & Gids

Niek van der Horst zijn liefde voor de bergen ontstond in de Zillertaler Alpen. Hier maakte hij als kind zijn eerste meters op de ski’s. Tijdens de wintersport in Frankrijk ontdekte hij het snowboarden. Na het afronden van de opleiding Sport, Management & Ondernemen was Niek zowel ’s winters als ’s zomers in de bergen te vinden. Hij heeft les gegeven als snowboard- en skileraar in Oostenrijk waaronder Arlberg, Grunau, Sölden, Nauders en Kaprun maar ook Lesotho in Afrika. Daarnaast werkt hij sinds 2010 voor een Nederlandse reisorganisatie gespecialiseerd in safari’s en huttentochten in Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Naast reisleider en gids is hij ook betrokken bij de ontwikkeling en organisatie. Mede daardoor is zijn kennis van gebieden Alpen ongekend, waarbij de Italiaanse Dolomieten een bijzonder plekje in zijn hart hebben veroverd. In 2019 rondde hij succesvol de opleiding af tot Oostenrijkse Staatlich Diplom Snowboardlehrer en Snowboardführer. 

“Elk jaar geven de bergen invulling aan mijn leven. De overweldigende natuur van berglandschappen geven mij rust en bezinning. Het liefst kom ik elke keer weer op nieuwe plekken, met nieuwe mensen en nieuwe uitdagingen. One road, so many ways.“

Bij Epique kom je Niek tegen op de ski’s of (split)board bij verschillende training, freeride of tour activiteiten. Naast zijn liefde voor winterse bergen heeft Niek ook een grote passie voor mountainbiken en kitesurfen. In de zomer met de mountainbike klimmen en afdalen op mooie single tracks en in de winter splitten en touren in verse sneeuw op zoek naar de mooiste afdalingen. Na enige tijd op Aruba ‘gewerkt’ te hebben, als kitesurf en windsurf instructeur, woont hij tegenwoordig samen met zijn vriendin in Scheveningen. Hier ligt hij binnen tien minuten in het water om over metershoge golven te springen!

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Reviews

Gebaseerd op 176 reviews

Mega tof!

Gijs-Jan, super bedankt voor de onvergetelijke tocht door het Silvretta gebergte! Perfect georganiseerd en rekening gehouden met alle wensen van de groep. Zeker voor herhaling vatbaar.

Roland

Bestemmingen

Partners