Ons team | Epique - Mountain Adventures

Team

Op pad met een ski, snowboard of berggids

Met een skigids, snowboardgids of leraar van Epique op pad is een bijzondere ervaring. Onze gidsen zijn gediplomeerd, gelicentieerd en zeer ervaren. Dit betekend dat ze opgeleid en bevoegd zijn om skiërs en snowboarders van beginner t/m expert te trainen en te gidsen. Daarnaast zijn alle gidsen en leraren zelf fanatieke en ervaren freeriders en weten hierdoor exact waar het in het hedendaagse freeriden om gaat.

Onze gedreven en gemotiveerde gidsen kennen als geen ander de lange weg naar optimaal presteren. Mede daarom kunnen zij adequaat inspelen op het individu. Motivatie, geduld, respect en een gezonde dosis humor horen bij onze aanpak. Goed gezelschap dus.

Gediplomeerde gidsen

Tijdens onze trainingsprogramma’s wordt je begeleid door een leraar of lerares met minimaal een Oostenrijks Staatlich Diplom Lehrer. Tijdens onze freeride en tour programma’s wordt je, afhankelijk van het gebied, begeleid door een Oostenrijks Staatlich Ski of Snowboardführer of een UIAGM berggids. Tijdens onze heli en mountaineering programma’s wordt je, afhankelijk van het gebied, begeleid door een UIAGM berggids.

Michiel de Ruijter

Staatlich geprüfte Skiführer

Oprichter & Aanvoerder

Michiel de Ruijter is de oprichter en eigenaar van Epique – Mountain Adventures. Als jonge beroepsmilitair maakte hij na vier bijzondere jaren de overstap naar de buitensport en kwam tijdens de sportopleiding CIOS in aanraking met het skiën en snowboarden. Tijdens zijn studies Lichamelijke Opvoeding en Sport Management ontwikkelde hij zich verder als trainer, leraar en sportprofessional. In de vier winters ‘am Arlberg’ rondde hij succesvol de opleiding tot Oostenrijkse Staatlich Diplom Skilehrer en Skiführer af. In dezelfde periode ontstonden de eerste ideeën voor het organiseren van avontuurlijke reizen. In 2006 startte hij met Ski-Madness wat in 2012 Epique zou worden.

“Voor Epique reis ik de hele wereld over, ontmoet interessante en leuke mensen, maak nieuwe vrienden en leer iedere dag. Op deze manier kan ik mijn passie voor avontuur, sport en de bergen met zo veel mogelijk mensen delen. Dit is geen carrière, het is mijn leven.”

Michiel woont in Utrecht en is in zijn vrije tijd te vinden op de Utrechtse Heuvelrug met zijn geliefde titanium hardtail, in de boulderhal of ergens in de stad met koffie en een goed uitzicht.

Gijs-Jan Lavèn

Staatlich geprüfte Snowboardführer

Operationeel & Ontwikkeling

Gijs-Jan Lavèn is sinds 2012 werkzaam voor Epique en voor velen een graag gezien en bekend gezicht. Na het afronden van zijn opleiding Sport, Management & Ondernemen in Amsterdam, heeft hij les gegeven als snowboard- en ski leraar in Oostenrijkse gebieden waaronder Obertauern en Arlberg. In 2011 rondde hij succesvol de opleiding af tot Oostenrijkse Staatlich Diplom Snowboardlehrer en Snowboardführer. Al meer dan tien jaar is hij ‘s winters en ‘s zomers in de bergen. In de winter als ski of snowboard gids en in de zomer als gids op de mountainbike of racefiets. Zo reed hij meer dan 100 Trans Alps en kent daardoor nagenoeg iedere pas, trail of stop voor een dubbele espresso.

“Mijn passie voor avontuur, sportiviteit, bergen en natuur zijn de drijfveer voor mijn werk bij Epique. Al jaren organiseer, ontdek en gids ik, met veel liefde en plezier, reizen naar nieuwe en uitdagende bestemmingen over de hele wereld. Mensen een onvergetelijke ervaring bezorgen geeft mij enorm veel energie en voldoening.”

Gijs-Jan woont samen met mijn vriendin en dochtertje in het centrum van Amsterdam. Het contrast tussen de drukke stad en rustige bergen, zorgt voor een mooie afwisseling. Als echte duursporter houdt hij van mountainbiken en wielrennen en daagt zichzelf conditioneel en technisch graag uit. Zijn wiel houden in een technische klim of in een van de laatste rondjes op de wielerbaan Sloten, laat niet alleen je frame kraken.

Rik Deekens

Reizen specialist & Skifanaat

Marketing & Office Manager

Heb je vragen, opmerkingen, aanvullingen of ben je gewoon op zoek naar een gave reis? Met een passie voor reizen en brede ervaring op en naast de piste staat Rik je graag te woord. Laat hem weten wat je wilt gaan doen in de bergen, hij heeft een passend plan voor je klaar liggen.

“Skiën, en sport in het algemeen, is er met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten. Sinds een opleiding tot skileraar en outdoor gids zat ik full-time in de bergen. Na 8 jaar lang de zomers en winter afgewisseld tussen Frankrijk en Oostenrijk, heb ik bij Epique terechtgekomen. Omringt door dezelfde ‘berg sfeer’, collega’s met sterke ski verhalen en blije freeriders.”

 

Roderik Sillevis

Staatlich geprüfte Diplom Skilehrer

Chef Training

Roderik Sillevis stond als kind al vroeg op de ski’s en skiede in zijn jonge jaren slalom wedstrijden op de borstelbanen in Nederland. In 2000 verhuisde hij naar Oostenrijk en werkte als ski en snowboardleraar in Obertauern en Königsleiten. In 2009 rondde hij succesvol de opleiding af tot Oostenrijkse Staatlich Diplom Skilehrer. In 2010 verruilde hij de Oostenrijkse voor de Gooise Alpen en werd hoofdleraar bij Wolfskamer Wintersport in Huizen. Roderik is een echte alleskunner. Zo was hij o.a. actief in het wedstrijdskiën, freestyle-moguls en als opleider van skileraren. Dat hij ook een sterke freerider is, mag geen verrassing zijn. Wellicht wel voor de deelnemers van het Poederbaas Freeride Festival in 2017, waar hij met een technische en snelle lijn de eerste plaats pakte. Daarnaast leverde hij een bijzondere prestatie tijdens de legendarische skiwedstrijd ‘Der Weiße Rausch’. In april 2019 finishte hij als derde in zijn leeftijdscategorie en tiende overall. Nicht schlecht für einen Holländer.

“Met mijn passie, enthousiasme en ervaring neem ik mensen graag mee op avontuur om hun grenzen te verleggen. Techniek is de basis maar spelen is de vorm. Trek je ski’s aan en kom buiten spelen! Children of winter never grow old.”

Roderik woont in Huizen en brengt zijn vrije tijd door met zijn gezin of in de gym. Hij is nog steeds actief als trainer en leraar op de Wolfskamer waar inmiddels ook zijn dochter lesgeeft. Behalve twee sterke benen heeft Roderik ook twee gouden handen. Met zijn bouwbedrijf maakt hij huizen en tuinen mooier. Als zelfstandige kan hij flexibel zijn tijd plannen om zo genoeg te kunnen genieten van de winterse bergen. Roderik, altijd energiek en enthousiast, is sinds 2014 werkzaam bij Epique en houd zich voornamelijk bezig met alle trainings- en freerideprogramma’s.

Niek van der Horst

Staatlich geprüfte Snowboardführer

Leraar & Gids

Niek van der Horst zijn liefde voor de bergen ontstond in de Zillertaler Alpen. Hier maakte hij als kind zijn eerste meters op de ski’s. Tijdens de wintersport in Frankrijk ontdekte hij het snowboarden. Na het afronden van de opleiding Sport, Management & Ondernemen was Niek zowel ‘s winters als ‘s zomers in de bergen te vinden. Hij heeft les gegeven als snowboard- en skileraar in Oostenrijk waaronder Arlberg, Grunau, Sölden, Nauders en Kaprun maar ook Lesotho in Afrika. Daarnaast werkt hij sinds 2010 voor een Nederlandse reisorganisatie gespecialiseerd in safari’s en huttentochten in Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Naast reisleider en gids is hij ook betrokken bij de ontwikkeling en organisatie. Mede daardoor is zijn kennis van gebieden Alpen ongekend, waarbij de Italiaanse Dolomieten een bijzonder plekje in zijn hart hebben veroverd. In 2019 rondde hij succesvol de opleiding af tot Oostenrijkse Staatlich Diplom Snowboardlehrer en Snowboardführer. Bij Epique kom je Niek tegen op de ski’s of (split)board bij verschillende training, freeride of tour activiteiten.

“Elk jaar geven de bergen invulling aan mijn leven. De overweldigende natuur van berglandschappen geven mij rust en bezinning. Het liefst kom ik elke keer weer op nieuwe plekken, met nieuwe mensen en nieuwe uitdagingen. One road, so many ways.“

Naast zijn liefde voor winterse bergen heeft Niek ook een grote passie voor mountainbiken en kitesurfen. In de zomer met de mountainbike klimmen en afdalen op mooie single tracks en in de winter splitten en touren in verse sneeuw op zoek naar de mooiste afdalingen. Na enige tijd op Aruba ‘gewerkt’ te hebben, als kitesurf en windsurf instructeur, woont hij tegenwoordig samen met zijn vriendin in Scheveningen. Hier ligt hij binnen tien minuten in het water om over metershoge golven te springen!

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Reviews

Gebaseerd op 147 reviews

Aanrader!

Ik heb een groep training gehad van Michiel in Zermatt november 2009. Goede training waar veel technische training is gegeven. Vooral het pragmatische spreekt me aan. Gewoon skiën en dan analyseren. Zeker een aanrader en de moeite waard. Ga zo door. Groet, Jos

Jos Alblas

Bestemmingen