Ons team | Epique - Mountain Adventures

Team

Op pad met een ski, snowboard of berggids

Met een skigids, snowboardgids of leraar van Epique op pad is een bijzondere ervaring. Onze gidsen zijn gediplomeerd, gelicentieerd en zeer ervaren. Dit betekend dat ze opgeleid en bevoegd zijn om skiërs en snowboarders van beginner t/m expert te trainen en te gidsen. Daarnaast zijn alle gidsen en leraren zelf fanatieke en ervaren freeriders en weten hierdoor exact waar het in het hedendaagse freeriden om gaat.

Onze gedreven en gemotiveerde gidsen kennen als geen ander de lange weg naar optimaal presteren. Mede daarom kunnen zij adequaat inspelen op het individu. Motivatie, geduld, respect en een gezonde dosis humor horen bij onze aanpak. Goed gezelschap dus.

Gediplomeerde gidsen

Tijdens onze training programma’s wordt je begeleid door een leraar of lerares met minimaal een Oostenrijks Staatlich Diplom Lehrer. Tijdens onze freeride en tour programma’s wordt je, afhankelijk van het gebied, begeleid door een Oostenrijks Staatlich Ski of Snowboardführer of een UIAGM berggids. Tijdens onze heli en mountaineering programma’s wordt je, afhankelijk van het gebied, begeleid door een UIAGM berggids.

Michiel de Ruijter

Staatlich geprüfte Skiführer

Oprichter & Aanvoerder

Michiel de Ruijter is de oprichter en eigenaar van Epique – Mountain Adventures. Als jonge beroepsmilitair maakte hij na vier bijzondere jaren de overstap naar de buitensport en kwam tijdens de sportopleiding CIOS in aanraking met het skiën en snowboarden. Tijdens zijn studies Lichamelijke Opvoeding en Sport Management ontwikkelde hij zich verder als trainer, leraar en sportprofessional. In de vier winters ‘am Arlberg’ rondde hij succesvol de opleiding tot Oostenrijkse Staatlich Diplom Skilehrer en Skiführer af. In dezelfde periode ontstonden de eerste ideeën voor het organiseren van avontuurlijke reizen. In 2006 startte hij met Ski-Madness wat in 2012 Epique zou worden.

“Voor Epique reis ik de hele wereld over, ontmoet interessante en leuke mensen, maak nieuwe vrienden en leer iedere dag. Op deze manier kan ik mijn passie voor avontuur, sport en de bergen met zo veel mogelijk mensen delen. Dit is geen carrière, het is mijn leven.”

Michiel woont in Utrecht en is in zijn vrije tijd te vinden op de Utrechtse Heuvelrug met zijn geliefde titanium hardtail, in de boulderhal of ergens in de stad met koffie en een goed uitzicht.

Gijs-Jan Lavèn

Staatlich geprüfte Snowboardführer

Operationeel & Ontwikkeling

Epique staat wat mij betreft voor; avontuur, sportiviteit, bergen, natuur, kwaliteit en het ontdekken van nieuwe en uitdagende bestemmingen over de hele wereld. Precies deze kernwaarden zijn mijn passie, en juist daarom werk ik al jaren met heel veel liefde en plezier voor Epique. Sinds ik als snowboard en skigids voor Epique werk heb ik de eer gehad om winterreizen over de hele wereld te mogen organiseren en gidsen. Ik vind het belangrijk om mensen een onvergetelijke ervaring te laten beleven die precies op ‘hun lijf’ geschreven is. Verder geeft het me een enorme kick om van een groep individuen een hecht team te smeden en zo samen het optimale uit een reis te halen.

Samen met mijn vriendin woon ik in Amsterdam waar ik graag de bergen afwissel met de drukke stad. Naast freeriden, toerskiën en splitboarden hou ik enorm van duursporten en met name van mountainbiken en wielrennen. Ik vind het heerlijk om mezelf op conditioneel en technisch vlak uit te dagen op de fiets.

Rik Deekens

Reizen specialist & Skifanaat

Marketing & Office Manager

Heb je vragen, opmerkingen, aanvullingen of ben je gewoon op zoek naar een gave reis? Met een passie voor reizen en brede ervaring op en naast de piste staat Rik je graag te woord. Laat hem weten wat je wilt gaan doen in de bergen, hij heeft een passend plan voor je klaar liggen.

“Skiën, en sport in het algemeen, is er met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten. Sinds een opleiding tot skileraar en outdoor gids zat ik full-time in de bergen. Na 8 jaar lang de zomers en winter afgewisseld tussen Frankrijk en Oostenrijk, heb ik bij Epique terechtgekomen. Omringt door dezelfde ‘berg sfeer’, collega’s met sterke ski verhalen en blije freeriders.”

 

Roderik Sillevis

Staatlich geprüfte Diplom Skilehrer

Chef Training

Als technisch ski trainer kom je Roderik vooral tegen bij de trainingen in Nederland en in de Alpen. Samen met hem ga je je techniek finetunen, op de piste, in de buckels of in het terrein. Alles met het doel om met meer controle en vooral plezier af te dalen. Een indrukwekkend scala aan opleidingen en ervaring, van borstelbaan tot de steilste freeride runs. Onze ‘alleskunner’ als het aankomt op techniek. Laat jij je uitdagen door Roderik?

“Als 3 jarige ben ik op de ski’s gezet in Oostenrijk, in mijn jeugd heb ik wedstrijd geskied in NL op de borstelbanen en sinds 2000 ben ik skileraar. Sindsdien is alles skiën, wat er toe leidde dat ik naar Oostenrijk emigreerde en in 2009 de Staatlich skileraar opleiding afrondde. Inmiddels ben ik met gezin weer naar Nederland getrokken, vanwaar ik het skiën vanaf de borstelbaan tot aan off-piste probeer te verbinden. Met al mijn passie en kennis zal ik je vanuit de basis van de techniek mee nemen om je grenzen te gaan verleggen. Trek je ski’s aan en kom buiten spelen! Children of winter never grow old.”

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Reviews

Gebaseerd op 141 reviews

TOP!

We hadden een paar goede dagen in Mallnitz, Ankogel, Eggerhof, Aussenfragant, Hallenbad Jacuzzi, de Mölltalergletscher en de Nordhangen naar Sportgastein & en de autotrein. Ik heb me prima vermaakt!

Robbie2

Bestemmingen