Reviews | Epique - Mountain Adventures

Reviews

Wil je iets vertellen over je ervaringen met Epique? Dan kun je een hier een bericht plaatsen. Heb je een suggesties voor het verbeteren van onze programma’s of activiteiten? Stuur ons dan een bericht via de contact pagina. Lees hier de ervaringen van mensen die met ons mee zijn geweest.

  1. Top geregeld, Veel geleerd, Super gezellig!

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    22 november 2018

    Net terug van een lang weekend skiën in Hintertux, off piste training met Epique. De voorafgaande maanden perfect op de hoogte gehouden door Rik van Epique, heldere korte duidelijke mails met alle informatie die je nodig hebt om tot in de puntjes voorbereid te zijn. Ik reisde alleen, maar er werd zo een carpoolafspraak geregeld waardoor ik gezellig met 2 anderen naar plek van bestemming heb gereden. Daar aangekomen werden we in de juiste groepjes verdeeld met je ski trainer voor die dagen. Wij kregen les van Gerke, een leuke, directe vent waarvan ik weer veel geleerd heb. De videoanalyses die ‘s avonds werden gehouden in de bar waren niet alleen heel nuttig maar ook gezellig. En natuurlijk mag een apres ski avond ook niet ontbreken, na drie dagen elkaar hebben leren kennen gingen we met de hele groep (bijna 50 man) een feestje bouwen in de gezelligste kroeg van Hintertux. Epique en mede reizigers dank voor een top vakantie.

  2. Uitdagende ervaring en persoonsgerichte begeleiding

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    6 oktober 2018

    De kracht van Epique is de persoonsgerichte benadering die ze bieden in uitdagende omstandigheden! Mijn laatste reis o.l.v. Michiel naar Noorwegen, Sunnmore alps (zeilen & toerskiën) was fysiek uitdagend en heeft me ski-technisch veel opgeleverd. Wat mij vertrouwen gegeven heeft is dat er zowel aandacht was voor het skiën als de persoonsgerichte benadering in het verleggen van grenzen. Ik heb veel geleerd én veel lol gemaakt met het team!

  3. Klaar voor het nieuwe seizoen!

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    6 september 2018

    Na een aantal jaren gespijbeld te hebben weer terug bij de “Summer Sessions” en absoluut geen spijt! Weer ontzettend veel geleerd van Roderik, die met zijn persoonlijke tips en enthousiasme je ski niveau naar een hoger level brengt. Doordat je dit ook nog eens samen doet met een hele leuke groep ski fanatiekelingen maakt dat de zomertraining een absolute aanrader is!

  4. Leerzaam

    Review over: Buckel Training Nederland, Gepubliceerd op

    4 september 2018

    In de zomer van 2018 heb ik mee gedaan aan de baantraining van Epique in Snowworld Zoetermeer. Ik dacht dat ik met 30 jaar ski ervaring best aardig kon skien. De eerste les voelde ik mij als snel een beginner. Die nieuwe technieken aanleren bleek nog best lastig, maar gelukkig ging dit redelijk vlot door de heldere uitleg en voorbeelden van Roderik.

    Halverwege de trainingsperiode heb ik mij ingeschreven voor de off-piste training in Hintertux november 2018. Ik ben heel benieuwd wat ik hier ga leren, voldoende in ieder geval daar ben ik van overtuigd.

    Kathy

  5. Indrukwekkende reis naar Siberisch schiereiland Kamchatka

    Review over: Heliskiën in Kamchatka, Rusland, Gepubliceerd op

    25 mei 2018

    In mei 2018 ben ik met Epique naar Kamchatka, Rusland geweest. Voor mij de eerste keer heliskiën, maar zeker niet de laatste! Prachtig lenteweer en kilometerslange afdalingen in de firnschnee. Skiën in zwaveldampen van (actieve) vulkanen, door verlaten Russische legerdorpen, langs Siberische fjorden… Een onvergetelijke ervaring!

  6. Geweldige once-in-a-lifetime ervaring!

    Review over: Freetour Weekend Heidelberger Hütte, Gepubliceerd op

    9 mei 2018

    In het naseizoen wezen snowboarden in de omgeving van Ischgl – wat een ervaring! Gijs-Jan wist off-piste precies waar we moesten wezen om het laatste beetje poeder mee te pakken. Het slapen in de Heidelberger Hutte en splitboarden in de omgeving was een unieke ervaring!

  7. Een aanrader voor iedereen die skipassie graag combineert met cultuur en avontuur..

    Review over: Freetour Kazachstan, Gepubliceerd op

    28 april 2018

    Kazachstan, een bijzonder avontuurlijke reis naar een onbekende sneeuwbestemming. Goed gezelschap, indrukwekkende landschappen, bijzondere cultuur en fantastische ski-en tour mogelijkheden zorgden voor een onvergetelijke reis.

  8. Waanzinnig spectaculair!

    Review over: Heliskiën in IJsland – Classic, Gepubliceerd op

    15 april 2018

    Vier topdagen heli ski in IJsland!
    Zo mooi en zo gaaf!
    Ik durfde eerst niet…..maar I did it!
    Aardige crew (allerlei nationaliteiten), heel goed onderkomen en lekker eten.
    Ik wil terug………..

  9. (W)auw.. een flinterdunne lijn tussen pijn en genot

    Review over: Tourski en Splitboard Huttentocht Silvretta, Gepubliceerd op

    22 maart 2018

    Voor mij was de Silvretta huttentocht mijn eerste “hike” ervaring. Mijn splitsboard zat notabene bij aankomt nog in het plastic. Je moet bij een dergelijke trip natuurlijk een beetje mazzel hebben qua weer en groepsindeling. Al het andere, daar hoef je je niet druk om te maken want dat is door Epique super goed geregeld. De professionele gidsen geven je een enorm goed gevoel van veiligheid en hun passie voor de sport maakt dat ze de groep continue uitdagen om net even dat beetje extra te geven. Elke dag vier je op de beklommen bergtop een klein feestje voor de overwinning tegen de elementen waarna je dikke strepen zet in verse poeder. Echte een aanrader!

    Tip: Train je duurvermogen. Onderschat het niet!

  10. Volgende ski-afspraak is al geboekt, lijkt me duidelijk.

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    12 februari 2018

    De gids maakt op een plezierige manier duidelijk waar je verbeterpunten liggen

  11. Was top!

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    12 februari 2018

    Erg leuke trip gehad met de gidsen van Epique. We waren met een diverse groep op pad (10 man), waarvan 8 uitstekende skiërs en 2 beginnende. Uiteindelijk met 8 man op pad geweest met wat uitdagende hikes en gave runs. Was top!

  12. Een hele leerzame, avontuurlijke, professionele off piste cursus met Gijs-Jan gehad.

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    7 februari 2018

    Uitstekende, avontuurlijke, leerzame reis en cursus met Gijs-Jan in Oostenrijk gehad.
    Enige minpunt is de hotelkeuze, die viel qua kwaliteit en locatie bijzonder tegen.
    Tip, vraag de cursist vooraf naar zijn of haar budget voor de accommodatie om dit soort teleurstellingen te voorkomen. Verder prima reis met een zeer aangename leraar/gids in de vorm van Gijs-Jan.
    Verder een prima reis/cursus

  13. Wederom top!

    Review over: Off-piste Training Portes du Soleil, Gepubliceerd op

    3 februari 2018

    Top week gehad in Portes du Soleil, zowel in de sneeuw als in het hotel! Veel lol gehad met de groep. En onze gids Roderik was iedere dag weer in staat om mooie afdalingen te vinden die aansloten op ons niveau. Wederom veel geleerd, nieuwe dingen gedaan en grenzen verlegd. Ik kijk alweer uit naar een volgende trip! #verslaafd

  14. Skiën met Epique is fantastisch!

    Review over: wePowder Season Kick-off – Freetour, Gepubliceerd op

    29 januari 2018

    Afgelopen winter voor de eerste keer met Epique geweest en dat gaat zeker niet de laatste keer worden. Gijs-Jan weet de beste poeder te vinden waar nog niemand is geweest. Tot de volgende keer!

  15. Wederom top!

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    24 januari 2018

    Top week gehad in Portes du Soleil, zowel in de sneeuw als in het hotel! Veel lol gehad met de groep. En onze gids Roderik was iedere dag weer in staat om mooie afdalingen te vinden die aansloten op ons niveau. Wederom veel geleerd, nieuwe dingen gedaan en grenzen verlegd. Ik kijk alweer uit naar een volgende trip! #verslaafd

  16. Alles perfect voor elkaar!

    Review over: Freetour Niseko, Hokkaido, Gepubliceerd op

    24 januari 2018

    De gidsen van Epique zijn bekwaam en hebben er alles aan gedaan om het iedereen naar de zin te maken ondanks het feit dat niet iedereen in de groep dezelfde wensen c.q. verwachtingen had. Petje af en ik ga graag nog een keertje mee!

  17. Heli skiën Canada

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    23 januari 2018

    Voor de eerste keer heli skiën. Iets wat ik al heel lang wilde, maar wat komt daar allemaal bij kijken?
    Epique gaf mij veel advies en regelde vervolgens de complete reis met alles er op en er aan.
    Een reis om nooit te vergeten. Northern Escape Heli Skiing, Terrace BC Canada is geweldig.
    Mooie luxe lodge, heerlijk eten, leuke mensen en fantastisch skiën.
    De droge poedersneeuw is top en de afdalingen zijn super. De beste ski ervaring ooit!
    Epique bedankt voor deze geweldige vakantie.
    Canadaheli

  18. Helemaal te gek!

    Review over: Off-piste Training Portes du Soleil, Gepubliceerd op

    23 januari 2018

    6 dagen training was 90% off-piste. Lekkere sfeer. Best pittig maar zó goed voor de leercurve. Mede dankzij de top-gidsen van Epique die altijd wereld-spots wisten te vinden met onverspoord terein. Helemaal te gek!

  19. Season Kick-Off 2017 - Extended version

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    2 januari 2018

    Zowel tijdens de Kick-off als de 3 daarop volgende dagen met Gijs-Jan Lavèn op pad geweest. In zijn geheel is het echt een geweldige trip geweest. Het leek alsof geluk af te dwingen was. De sneeuw was voor de tijd van het jaar ongekend goed, dat hielp ook. In groter en klein gezelschap in de bergen zie je dat Gijs-Jan in zijn element is. Prachtige routes gekozen en dik onverspoord gescoord! Echte aanrader om met hem op pad te gaan, leuke en goede gids!
    freeridefreetour

  20. Season Kick-Off 2017 - Extended version

    Review over: wePowder Season Kick-off – Freetour, Gepubliceerd op

    21 december 2017

    Zowel tijdens de Kick-off als de 3 daarop volgende dagen met Gijs-Jan Lavèn op pad geweest. In zijn geheel is het echt een geweldige trip geweest. Het leek alsof geluk af te dwingen was. De sneeuw was voor de tijd van het jaar ongekend goed, dat hielp ook. In groter en klein gezelschap in de bergen zie je dat Gijs-Jan in zijn element is. Prachtige routes gekozen en dik onverspoord gescoord! Echte aanrader om met hem op pad te gaan, leuke en goede gids!

  21. WePowder opening 2017: Poeder, poeder, poeder

    Review over: wePowder Season Kick-off – Freeride, Gepubliceerd op

    18 december 2017

    Perfecte omstandigheden gecombineerd met een uitstekende organisatie en goede begeleider / gids (Sale) hebben deze trip onvergetelijk gemaakt. Het is echt leuk om met een groep gelijk gezinden de hele dag in de poeder te zijn. Sale wist de juiste plekken te vinden, iedereen plezier te laten beleven en “terloops” je ook nog wat bij te leren. Ook de juiste aandacht voor veiligheid (niet onbelangrijk bij het freeriden).

  22. Skiles op hoog niveau

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    2 december 2017

    Via via horen zeggen, dat de training een echte aanrader is en daar is geen woord van gelogen! Enthousiaste leraar (Roderik), gelijkgezinde teamgenoten en gewoon echt weer veel geleerd! Kom graag de buckelpiste training volgen bij Roderik in Nederland!

  23. Dit ga ik vaker doen!

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    30 november 2017

    Off-piste training gehad in Tux en gigantisch veel geleerd. ik ben een nog onervaren freerider en ben zeer goed bijgeschoold in alle opzichten. Het hotel was top geregeld en de trainers (Sale en GJ) wisten heel goed je op je gemak maar uitdagend de pistes te benaderen. Dit seizoen nog een trip meepakken!

  24. Dit smaakt naar meer!

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    27 november 2017

    Voor de tweede keer een off-piste training gedaan in Hintertux. Een top week gehad! Gezellige groep mensen, fijn hotel (top wellness), een paar dagen zon en de laatste dag een fantastische poederdag! Veel geleerd van Sale (Christiaan), onze gids. Volgend jaar weer!

  25. professionele begeleiding in vakantiesfeer

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    23 november 2017

    Net terug van een off-piste training in Hintertux. Wat was het mooi! Prachtige afdalingen, leuke groep en duidelijke uitleg van een zeer kundige gids. Intensief skiën overdag en tijd voor ontspanning ’s avonds. Goede combinatie. I’ll be back.

  26. Fantastic attention to detail which is appropriate to each participants own level.

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    21 november 2017

    This was the 3rd off-piste training for me and again I learned more! Now looking forward to a season to put it all into practice!

  27. Dank voor de geweldige trip!

    Review over: Tourski & splitboard roadtrip Senja, Gepubliceerd op

    10 mei 2017

    Senja is een eiland met ongekende mogelijkheden, voor ieder wat wils. Prachtige bergen, maagdelijke hellingen en fantastische vergezichten. Je gaat hier naar toe voor het avontuur de puurheid van het hoge noorden en de geweldige begeleiding van Epique Mountain Adventures. Er is geen excuus om niet te gaan.

  28. IJsland skitouren: prachtige beleving in ruige natuur en super gids en kapitein. Plus: Geen tel en WiFi

    Review over: Tourskiën en zeilen in IJsland, Gepubliceerd op

    27 april 2017

    Ruige noordwestelijke Fjorden op schierijsland. Fanatastische reis voor de ski-toerende natuurliefhebber die net onder de poolcirkel wil genieten van mooie tochten met unieke uitzichten. Gezelligheid op de boot bij Kapitein Siggi die ook super kan koken en vooral ook dank aan Gijs Jan Laven. Beste ski tour ervaring ooit. Must See and Do!

  29. Super tevreden over de Season Closure 2017

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    20 april 2017

    Geweldig goede gids die Bas Elhorst, een echte topper, drie hele goede dagen gehad tijdens de Season Closure!

  30. Mijn beste ski-week tot nu toe!

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    18 april 2017

    Ik had al van anderen begrepen dat als je eenmaal aan tourskiën hebt geproefd je niet meer anders wil. En het is waar!!! Geweldige tourski-week gehad in Silvretta met Gijs-Jan als gids. Prachtig gebied en met GJ hadden we een supergids. Hij kent het gebied op zijn duimpje en weet feilloos de mooiste beklimmingen en afdalingen te vinden. Ook schat hij de capaciteiten van de deelnemers goed in zodat we het maximale uit de week konden halen en geeft hij goede tips hoe de skitechniek verder te verbeteren. Samen met een prima organisatie van Epique, een leuke groep, en geweldig weer (een beetje geluk moet je hebben), kan ik wel zeggen dat dit mijn beste ski-week tot nu toe was (en ik ski al een behoorlijke tijd). Ik kan niet wachten tot het weer winter wordt! 🙂

  31. Fantastische nieuwe ervaring met toerskien in de Silvretta

    Review over: Tourski en Splitboard Huttentocht Silvretta, Gepubliceerd op

    18 april 2017

    Onder begeleiding van Epique gids 4 dagen touren door de Silvrettagruppe heeft mij een blijvende herinnering gegeven. Wat een fantastisch gebied en een super begeleiding. Epique gaat niet voor goed, maar voor de overtreffende trap. Net een bijzondere route, net die wat mooiere en steilere afdaling. Gebaande sporen worden verlaten en nieuwe worden gevormd. Absoluut een aanrader!

  32. Senja is een snoepwinkel!

    Review over: Tourski & splitboard roadtrip Senja, Gepubliceerd op

    17 april 2017

    Deel 2 met Michiel, wederom geen teleurstelling maar een upgrade van de vorige reis. De snoepwinkel van Senja (Noorwegen) is groot, heel groot en wij hebben pas een klein stukje ontdekt. Treeruns voor als het weer echt slecht is, open Bowls voor de betere dagen en de ontelbare waanzinnig mooie couloirs als ultiem toetje. Senja heeft het allemaal en dan hebben we het nog niet over de uitzichten onderweg.

  33. Magische huttentocht met GJ

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    13 april 2017

    Met Gijs-Jan een briljante week beleefd in het Silvretta gebergte, wij (4 vrienden) en GJ hebben een top week gehad. Gijs-Jan is echt een top gozer: weet als geen ander je te motiveren en te enthousiasmeren en haalt er het maximale uit!

    GENIETEN!

  34. was toch een van de beste skitrips ooit!

    Review over: Tourski & splitboard roadtrip Senja, Gepubliceerd op

    13 april 2017

    Met Michiel is het altijd goed! Doorzetten en kijken naar de mogelijkheden. Altijd op zoek naar de mooiste plannen en daar ons positief in betrekken. Omstandigheden waren prima, maar je moet er dan nog wel iets moois van maken en dat kan Michiel als geen ander!

  35. If you could, you should go heliskiing with Epique & Last Frontier

    Review over: Heliskiën in Canada – Classic, Gepubliceerd op

    29 maart 2017

    Heliskiën was voor mij een lang gekoesterde droom waar ik via Epique invulling aan heb kunnen geven. Last Frontier(partner Epique voor heliskiing in BC Canada) beschikt hiervoor over hele goede papieren: Heel professioneel georganiseerd, meer dan 20 jaar ervaring, veilig, erg goed verzorgd en boven dat alles in een gebied waar altijd goede sneeuw te vinden is zodat je gegarandeerd de beste runs van je leven kunt rijden. Dat dit ook nog gebeurd in kleine groepen per heli en onder begeleiding van gidsen die aardig zijn, doet mij de vraag reizen of het op gebied van heliskiën nog beter kan. Ik heb de tijd van mijn leven gehad en zal deze reis altijd blijven herinneren.

  36. Unieke ervaring

    Review over: Tourski en Splitboard Huttentocht Silvretta, Gepubliceerd op

    7 maart 2017

    Op vraag van onze groep heeft de gids een skitour voorgesteld in de Silvretta vanuit de Heidelbergerhütte, een gebied en een hut waar hij duidelijk thuis is. Hij heeft voor ons de hut tot in de puntjes geregeld en alle info bezorgd (hut bereiken, materiaal huren, enz). De skitour werd dan ook een voltreffer. Gijs-Jan geeft tips op ieders niveau, hij kan die beeldend formuleren met oneliners en een spannende opbouw naar de ultieme gouden tip. Hij slaagde erin om aansluiting te vinden bij onze hechte groep en ondanks de West-Vlaamse klankenkakafonie voelde hij de dynamiek goed aan. De tourdagen werden de avond voordien uitgebreid besproken en toegelicht op de kaart. Hierbij voorziet hij een uitdagende bestemming die bij het bereiken voor euforische voldoening en extra teamspirit zorgt. Een onvergetelijke ervaring om lang van na te genieten (tattoogewijs?) en om te dromen van een volgende keer.

  37. Perfect georganiseerd

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    20 februari 2017

    Epique heeft een geweldige tourskireis georganiseerd voor 35 man. Naast dat het heel gezellig was, weten ze ook ontzettend veel over het vak. Weten de mooiste, maar ook de veiligste afdalingen te vinden. Echt top gidsen en top organisatie! Zeker voor herhaling vatbaar!

  38. Auke is een topper

    Review over: Off-piste Training Portes du Soleil, Gepubliceerd op

    15 februari 2017

    De off-piste training van februari 2017 was weer enorm leuk en leerzaam. Dankzij de fijne en goede lessen van Auke heb ik weer heel veel geleerd. Dank je wel Auke

  39. Super cool @ antarctica

    Review over: Tourski Expeditie Antarctica, Gepubliceerd op

    6 februari 2017

    Eindelijk begrijp ik wat cool echt betekent! De expeditie naar Antarctica is echt een Life changing experience. Het begint al met de overtocht van de Drake passage op een zeiljacht door de woeste zuidelijke oceaan. Het welkom door orca’s, penquins en spectaculaire ijsformaties is met geen pen te beschrijven maar Super gidsen Michiel en Phil brengen je niet alleen overal veiling heen, en weer terug, maar zorgen ook voor prachtige foto’s en (drone) films. Kijk even op de site op Facebook pagina van Epique en je begrijp waarom ik hier geen woorden voor heb. Het is kostbaar en vergt 5 weken maar dat is het meer dan waard. Dit ga ik nooit vergeten en kan ik iedere avontuurlijke skiër (en kayakker) aanraden.

  40. Fantastische kick-off

    Review over: wePowder Season Kick-off – Freeride, Gepubliceerd op

    30 december 2016

    Begin december voor de eerste keer mee met de WePowder Kick-off. Locatie Val d’Isere Espace Killy, het freeriders-paradijs! En wederom was een trip met Epique fantastisch. Gijs-Jan als gids weet je enthousiast te maken, te motiveren en toch elke keer weer mooie afdalingen te vinden.
    Verder hadden we een hele toffe en gezellige groep, heb ik voor het eerst een tour gemaakt en hadden we, toch ook niet onbelangrijk, prachtig weer.
    Kortom: weer een fantastische, prachtige, toffe, gezellige, leerzame en mooie freeride trip. Bedankt Gijs-Jan en Epique!

  41. Freeride virus te pakken

    Review over: wePowder Season Kick-off – Freetour, Gepubliceerd op

    29 december 2016

    Alweer bijna 3 weken geleden maar, na het telkens opnieuw bekijken van de beelden, steeds weer voldoende energie uit te halen tot de volgende trip, eind januari.
    De Wepowder Kick-off 2016 was, dankzij de Epique organisatie en haar gidsen, een succes. Dit jaar in het rijders-paradijs Espace Killy.
    Ondanks dat het al 2 weken niet meer gesneeuwd had, en we 3 dagen lang moesten genieten van strak blauwe lucht en vrijwel geen wind (wat een straf) wisten we dankzij de gidsen toch iedere dag weer maagdelijke veld te bereiken.
    Dank je wel Gijs Lavèn (top gids!), het is wel duidelijk dat jij je roeping hebt gevonden. Je enthousiasme werkt aanstekelijk! Tot de volgende trip!

  42. Toppie!

    Review over: wePowder Season Kick-off – Freetour, Gepubliceerd op

    26 december 2016

    Terug van Val D’Isère. De vooruitzichten zagen er niet goed uit, wal 14 d geen sneeuw, maar toch zijn de skigidsen erin geslaagd perfecte sneeuw voor ons te vinden. Freeriden, uit je comfortzone getrokken worden, netcdat stapje verder durven gaan! Ook voor het eerst leren Touren. Wat is me dat een zalige ervaring! Voor herhaling vatbaar!

  43. Goed begin van het seizoen

    Review over: wePowder Season Kick-off – Freeride, Gepubliceerd op

    13 december 2016

    Leuke Season opening trip in Espace killy gehad.
    Goede sfeer, enthousiast gidsen team.
    Op naar de volgende trip.

  44. Super off-piste training en FUN

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    12 december 2016

    Na 25 jaar weer skiles. “Sale” echt de perfecte skileraar om de laatste skitechnieken eigen te maken. Mooie oefeningen (the Spine) die bij iedereen voor enorme progressie heeft gezorgd. Intensieve dagen maar ook veel FUN. Nu klaar voor meer off-piste.

  45. Super tof!

    Review over: Freeride Portes dus Soleil, Gepubliceerd op

    29 november 2016

    Je krijgt wat je nergens vindt: een geïntergreerd snowboard programma net buiten je comfortzone voor het ultieme freeriden. Fijne gidsen die goed kijken. Niet altijd meteen leuk want er moet ook een beetje gebikkeld worden tuurlijk. Daardoor zeer leerzaam met voor mij een steile leercurve. Keep on riding, share it. Warms, Coen

  46. IJsland lees couloirland, biedt "bijna" alles wat je zoekt.

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    12 april 2016

    Laat ik beginnen met de gids Michiel, een geweldige gast die iedereen het juiste zetje geeft. Daardoor heeft iedereen ongeacht zijn ervaring of achtergrond, een top tijd. En daarmee creert hij het juiste recept om samen met gastheer Siggi en Haukur tot een perfect brouwsel te komen. Van sport, tot jezelf komen (lang leve geen bereik) groepsdynamiek in positive zin en lekker eten.

    Hou je van het pure leven en een deels nog te ontdekken wereld, dan is dit jouw ding.

  47. Fantastische afsluiting van mijn skiseizoen

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    12 april 2016

    Met twee groepen drie prachtige dagen in Arlberg. Hiken, toeren om bij de beste afdalingen te komen. Wat zeker met de eerste twee, mistige, dagen niet zo’n groot succes was geweest zonder de gidsen Wolfgang en Christian.

  48. top omgeving met een gids die lekker pushed

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    12 april 2016

    Uitgebalanceerde groep, niet teveel mensen en ruimte om aparte dingen te doen. Omgeving is superieur en verblijfplaats top. Michiel gaat ervoor, wees op je hoede!

  49. WAUW...... zo'n IJsland trip vergeet je echt nooit meer

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    12 april 2016

    Pas enkele weken van tevoren geboekt en geen seconde spijt. De reis naar IJsland zelf is al leuk, maar eenmaal op de zeilboot ben je meteen onder de indruk van de natuur, de bergen, de zee. De eerste fjord, de eerste overtocht met de dinghy naar de kust en de hike omhoog is fantastisch. Als je boven bent en je ziet helemaal beneden de aurora liggen met een mooie afdaling in het verschiet: echt onvergetelijk. En dan mag je nog 5 hele dagen. Onvergetelijk is ook de gezelligheid in de groep met mensen die je net pas ontmoet hebt, het lekkere eten gemaakt door kapitein Siggi en de fantastische begeleiding van Michiel en onze lokale IJslandse gids.

    Je kunt natuurlijk altijd gewoon thuis blijven en de enthousiaste verhalen aanhoren van mensen die zijn gegaan…

  50. Toeren en zeilen in IJsland: Unieke ervaring in ongerepte natuur zonder iemand tegen te komen.

    Review over: Tourskiën en zeilen in IJsland, Gepubliceerd op

    12 april 2016

    Een prachtige en unieke totaal ervaring in IJsland. Varend door totaal verlaten fjorden. Mooie lijnen en couloirs spotten vanaf de Aurora. Ondanks beperkte toerervaring onder de bezielende en kordate leiding van Michiel was het toeren heel goed te doen. Vertrek vanaf zeeniveau helpt hier absoluut bij. Zeer gevarieerde afdalingen met veel uitdaging. Ondanks de afwezigheid van verse poeder deze week fantastisch kunnen skiën. De gezelligheid aan boord, de heerlijke en zeer gevarieerde groep mensen, kookkunsten en lokale kennis van kapitein Siggi (en lokale gids Haukur) completeren het plaatje. Aarsel dus niet als je op zoek bent naar een prachtig uitdagend avontuur!

  51. Zelden zoveel geleerd in 1 week

    Review over: Off-piste Training Portes du Soleil, Gepubliceerd op

    31 maart 2016

    Met minimale voorkennis me toch ingeschreven voor een off-piste techniek cursus. Michiel wist ons niveau van een skieende “Muppet Show” om te toveren tot iets wat er zelfs nog redelijk uitzag. Hartelijk dank voor de leerzame en leuke week, was super!

  52. Met gids Michiel de Ruiter op ski's heeft hij mijn snowboardtechniek ongelofelijk omhoog geholpen. Dat is pas je vak verstaan!

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    29 maart 2016

    Echt een geweldige week met de NSAC basis off-piste techniek cursus gehad. Een super leuke week gehad met leuke mensen en ongelofelijk veel geleerd. Ik was de enige snowboarder in de groep en toch wist Michiel (niet ik natuurlijk) mij uit te leggen wat ik beter of anders moest doen. Dat is natuurlijk iets heel leuks en daardoor beleef ik zoveel meer plezier aan het snowboarden. Daarnaast zo’n week weg draait niet alleen om wat je leert maar ook om het welzijn van je cursusgroep en ook daar wist Michiel zeker in bij te dragen. Kortom ik heb een week gehad om nooit te vergeten dankzij de gezelligheid, de technieken die we leerden en de vakkundigheid van een hele goede gids!

  53. Ongelofelijke speciale dagen meegemaakt met Epique, de gidsen GijsJan en Irian maken het verschil.

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    25 maart 2016

    Groep van 13 skiërs en 3 snowboarders. Als je nu echt wat speciaals wilt met de wintersport en je houd van uitdagingen boek deze mannen. Ze hebben onze verwachtingen overtroffen op ski en snowboard gebied. Ook wat betreft de verzorging alles was in de puntjes geregeld. Dit is gewoon buiten categorie!!!

  54. Professioneel, gezellig, fanatiek, goed en met heel veel toewijding.

    Review over: Tourski & splitboard huttentocht Sellrain, Gepubliceerd op

    11 februari 2016

    De gidsen van Epique zijn erg goed, wij zijn met een groep van 28 man op pad gegaan met Gijs-Jan als hoofdgids. De gidsen stralen erg veel ervaring uit. Dit geeft vertrouwen bij de hele groep. Zo onwijs leuk hoe ze het aanpakken, en voor de fanatieke skier is dit echt fantastisch. Eenzaam omhoog lopen door ongerept gebied, naar benden skiën en first tracks zetten.

    Ook konden we de eerste dag niet naar de gereserveerde hut vanwege een lawine op de weg er naartoe. Maar dit was uitstekend al snel opgedoekt naar een hotel in het dal.

    Echt een aanrader, top!

    Gijs-Jan en andere gidsen bedankt, namens de hele groep.

  55. Geweldige week met supersneeuw!

    Review over: Freeride Portes dus Soleil, Gepubliceerd op

    29 januari 2016

    Het had net flink gesneeuwd dus er lag zo’n 30/40cm verse sneeuw op ons te wachten voor de Freerideweek met Epique. Geweldig dus! De gidsen waren goed, de groep was gezellig en het hotel Esprit Montagne was super! Heerlijk eten, een warme sauna en vriendelijke service! Al met al een perfecte week gehad. Bedankt!

  56. Epic/que Hokkaidosneeuw inspireert tot Haiku

    Review over: Freetour Niseko, Hokkaido, Gepubliceerd op

    23 januari 2016

    Een vulkaankegel
    Planken doorkruisen flanken
    Pakken poedersneeuw

    Haiku (俳句; meervoud: haiku of haiku’s) is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. De haiku drukt, in de klassieke vorm, een ogenblikervaring uit, soms gelinkt aan en geïnspireerd door zen. De haiku is een vingerhoed vol emotie, waarin weinig ruimte is voor ontledingen en benaderende omschrijvingen.
    japanfreeridefreetour

  57. Japanse sprookjessneeuwwereld toegankelijk gemaakt

    Review over: Freetour Niseko, Hokkaido, Gepubliceerd op

    22 januari 2016

    Witte Japanse sprookjessneeuwwereld

    Wat een heerlijke trip was dit! Champagne-sneeuw, iedere dag freshies, goed gezelschap van gelijkgestemden en Japans eten. Wat wil een mens nog meer?

    Nou, dagelijks uitzicht op een vulkaan, off-piste sporten in verschillende Japanse skigebieden, met gids. Face-shots, powdersprays, tree-runs. Badderen in Japanse stijl, een Japans vakantiehuis, zelfgemaakt ontbijtbuffet, Japans eten aan de pistes. En niet te vergeten een set coole four-wheel-drive busjes met (reisgenoot-)chauffeurs. Bergen lol, uitdaging, grenzen verleggen, op je buddy letten en big, big smiles.

    En nu vraag je je misschien af: ‘Weekje gewerkt en je bent het weer kwijt?’ Nee, nee en nog een nee! Juist als je loom en moe van een week knallen weer achter je computer zit, dwalen je gedachten zo weer terug naar die witte Japanse sprookjessneeuwwereld. Juist dan komt wederom het besef wat een bofkont je bent geweest door met Epique, Michiel de Ruijter en Gijs-Jan Lavèn op pad te zijn geweest.

    Wat een mooie back-country, wat een lieve mensen, wat een mooie sneeuw, wat een heerlijke trip.

  58. TOP uitje in val Thorens season kickoff

    Review over: wePowder Season Kick-off – Freetour, Gepubliceerd op

    22 december 2015

    neem 50 Freeriders,voeg daarbij 8 gidsen en een cineast, geef ze de ruimte, op en om de piste en je krijgt een avontuurtje waar je later thuis, met een bakje chippies op de bank nog heel lang van kan genieten

  59. Superrr!

    Review over: wePowder Season Kick-off – Freeride, Gepubliceerd op

    19 december 2015

    Wat een geweldige ervaring! Toch maar eens de stap gewaagd en meegegaan met een freeride-trip onder begeleiding van Epique. Best spannend als ervaren on piste- maar onervaren off piste-skiër… We kregen goede aanwijzingen om techniek on en off piste te verbeteren. Ik werd ook steeds weer een stapje verder gechallenged met een afdaling waarvan ik nooit had gedacht die te maken. Echt cool! Je komt op de mooiste plekken en in de gids met zijn kennis en kunde had ik alle vertrouwen. Het was ook nog eens een heel gezellig clubje. Ik zorg wel voor wat extra conditie en beenspieren de volgende keer… Heb er nu al weer zin in!

  60. Super, Uitdagend, Avontuurlijk

    Review over: wePowder Season Kick-off – Freeride, Gepubliceerd op

    18 december 2015

    Dit jaar voor het eerst meegeweest en zeker voor herhaling vatbaar. Een goede indeling qua niveau (zowel ski/snowboard) zodat iedereen op zijn eigen niveau kan groeien. Niet alleen voor supergevordere experts maar ook voor mensen die voor het eerst proeven van off piste ervaring. Toppie!!!

  61. with less powder, we did great things !

    Review over: wePowder Season Kick-off – Freetour, Gepubliceerd op

    16 december 2015

    goeie organisatie die perfect past bij mijn doelstellingen, niet betuttelend, avontuurlijk genoeg, zonder zware risico’s… perfect shake

  62. With EPIQUE your season never ends.

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    15 december 2015

    Again I enjoyed the off-piste training with Michiel. Hintertux offers plenty of opportunities for this, unfortunately the off-piste conditions where bad due to a lack of snow. Beyond that I have refined my technique under guidance of Michiel and exceeded my limits on a controlled way what it takes to excel .
    Thanks for the good time and the beautiful pictures!

  63. Ik kom zeker terug !

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    12 december 2015

    Bedank Gijs-Jan en Vincent ! Super training gehad afgelopen week in Hintertux.
    Aan de hand van kleine oefeningen stap voor stap werken aan een betere techniek.
    Voor mezelf al na 2 dagen een verbetering van 200% !
    Veel leren, veel kilometers maken. En met een goed oog voor motivatie en veiligheid.
    Op tijd en stond lekker pauzeren in het restaurant met een gezellige babbel en het delen van kennis. Mij mag je zeker terug verwachten !

  64. Beste manier om het seizoen te beginnen

    Review over: Off-piste Training Portes du Soleil, Gepubliceerd op

    5 december 2015

    Prima manier om weer even in te komen en de skitechniek bij te werken. Ontwikkelingen van het materiaal maakt het noodzakelijk de skistijl steeds weer aan te passen en Michiel en Gijs-Jan zijn uitstekende en geduldige leermeesters. Volgend jaar weer…

  65. Top begeleiding, gezellig en super leerzaam

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    4 december 2015

    Een betere seizoensopener bestaat er niet: onder leiding van Epique midden november van het gebied Hintertux gebruik maken om de skitechniek te verbeteren.
    Sneeuw of geen sneeuw (beide condities gezien van 18 t/m 22 november), bij Epique weten ze een goede vertaalslag te maken van ski techniek op de piste naar buiten de piste.
    Een aanrader voor iedereen, ik ga volgend jaar weer!

  66. Opnieuw topdagen gehad in Stubai met Michiel in Gijs-Jan

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    3 december 2015

    Voor de 4e achtervolgende keer hebben we in november een leuk en leerzame off-piste training gehad. De heren doen hun werk perfect. Goede organisatie, ze maken je het makkelijk door materiaal mee te nemen, zelfs ski’s deze keer (en hele fijne bovendien). De heren zijn niet alleen zeer vakkundig, maar ook nog eens aangenaam gezelschap! 😉 Zeer aan te raden.

  67. Goede instructies én relaxed geboard: prima combi!

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    3 december 2015

    Er waren tijdens de off-piste training in Hintertux vier snowboarders dus we kregen bijna privé les van Bas Elhorst: Goede, individuele instructies, prima oefeningen voor een betere basis techniek en gelukkig ook genoeg tijd om mooie poeder spots te zoeken. Bas deed het fantastisch en via Epique was alles prima voor elkaar!

  68. Zoals altijd een topweek met Michiel en Gijs-Jan

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    1 december 2015

    Het verse laagje in Stubai was perfect voor op de piste. Off-piste lag weinig basis, en dan is het broodnodig dat je mensen bij je hebt die de weg kennen. Michiel de Ruijter en Gijs-Jan Laven zijn daar de aangewezen mannen voor. Ze namen ook nog topski’s mee (Dynastar Mythic) waar de hele groep op kon rijden en uiteraard de overige benodigde uitrusting. Geen benen meer over na vijf dagen en dat is een goed teken

  69. in een woord: GEWELDIG

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    1 december 2015

    Ik dacht dat ik met 30 jaar skiën wel ervaren was. Gelukkig had ik het mis.. Geweldig om te leren en uitgedaagd te worden en de grote hoogtes op te zoeken. Epique bedankt!

  70. Voor het eerst met EPIQUE en niet voor het laatst!

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    1 december 2015

    Ik ben met redelijk wat verschillende organisaties de bergen in geweest in mijn leven. Maar EPIQUE staat wat mij betreft vanaf nu boven aan de lijst. Het programma (off-piste training op de gletsjer van Hintertux) was heel goed opgebouwd. Duidelijke structuur, wat ik heel prettig vond. Michiel is echt goed in wat hij doet. Zijn heldere uitleg, grote kennis en kunde, duidelijkheid, geduld, begrip en niet te vergeten humor maakten voor mij het verschil. Ik heb veel geleerd. Maar daarnaast ook het gevoel gehad dat ik echt welkom was haha! Dat doen jullie heel goed. Gijs-Jan, Michiel, Vincent en Bas, veel dank en tot de volgende keer!

  71. Een Fantastische ervaring!

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    1 december 2015

    4 dagen Off-Piste training gehad in Hintertux.
    Michiel de lessen waren duidelijk en effectief.
    Volgende keer naar Canada 😉

  72. Supergoede Piste en Techniek training op de Stubaier Gletscher.

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    18 november 2015

    Na de Summer Sessions opnieuw met Epique mee geweest. Dit keer naar de Stubaier Gletscher. We hadden alle soorten sneeuw en pistes, daarnaast ook veel zon, en een super trainer, die goed uitlegt in begrijpelijke taal. Hij begint gemakkelijk, maar doseert het spoedig omhoog richting moeilijkere oefeningen, en uiteindelijk merk je gewoon dat het gewerkt heeft. Ja ik kan nu nog beter skiën. Top top top, GJ bedankt, en tot een volgende keer! We hebben ook een uitstekend hotel gehad, en voelde me als een koning verwend.

  73. Op topniveau Off-piste/Piste training gehad

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    11 november 2015

    Net twee clinics van Epique in Sölden gehad. Door uitblijven van veel Off-piste mogelijkheden ook veel op piste geweest. Fantastisch hoe hij de technieken beheerst en voor ieder op zijn niveau de vertaling kan maken. Nuttig en superleuk om toch nog nieuwe technieken beter te beheersen. De gids is een leuke geïnteresseerde toffe vent die je er goed bij kunt hebben. Nogmaals dank en zeker tot de volgende keer!

  74. Superleuke piste en techniek training gehad

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    8 november 2015

    Voor het eerst mee geweest met een piste en techniektraining. Het was een zeer leerzame en leuke vakantie. Voor ieder wat wils, kleine groepen en hele goede begeleiding. Ik ga zeker nog eens mee. Mocht je nog twijfelen? Ik zeg: Doen.

  75. blijf in vorm met Summer sessions.

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    22 augustus 2015

    De Summer sessions zijn een aanrader om op de momenten in het jaar dat je niet skiet, toch in vorm te blijven, en om aan je techniek te werken, zodat je techniek nog beter wordt. Van de 12 die er geboekt kunnen worden ben ik er slechts bij 5 geweest, en toch was er een vooruitgang merkbaar. Bedankt Michiel

  76. Leerzaam en leuk

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    7 augustus 2015

    Deze zomer voor het eerst meegedaan met de summersessions in Zoetermeer. Uitermate leerzaam en reuze gezellig. Een aanrader voor wie ook in de zomer geen genoeg kan krijgen van skiën.

  77. Heerlijke trip!

    Review over: wePowder Season Kick-off – Freetour, Gepubliceerd op

    15 mei 2015

    O.l.v Bas een gave trip gemaakt rond Sölden. Ondanks de moeilijke omstandigheden en matige verse sneeuw een super tijd gehad. Helemaal natuurlijk wanneer de laatste dag een ‘bleu bird’ werd!
    Bas heeft goed rekening gehouden met onze wensen en skills waardoor we mooie tochten hebben gemaakt en met zijn kennis van het gebied lukte het, soms na even denken, om mooie stukken sneeuw te rijden. Bedankt!

  78. Toerskieën in IJsland: moet je gedaan hebben!

    Review over: Tourskiën & Splitboarden in IJsland, Gepubliceerd op

    5 mei 2015

    Michiel, Gijs-Jan, top gidsen! Goed voorbereid en toch avontuurlijk. Wat hieronder is beschreven is zoals het was en wordt!

  79. Vet avontuur met top gidsen!

    Review over: Tourskiën & Splitboarden in IJsland, Gepubliceerd op

    4 mei 2015

    Een week lang door IJsland getourd met Michiel en Gijs-Jan! Prachtig avontuur waarbij de gidsen het iedere dag weer voor elkaar kregen het tot een mooie uitdaging te maken! Thanks!!!

  80. We want more!

    Review over: Tourski en Splitboard Huttentocht Silvretta, Gepubliceerd op

    4 mei 2015

    Een geweldige eerste kennismaking met touren in Silvretta. Gijs-Jan is een fantastische gids; geduldig, ervaren, professioneel, pedagogisch, goed gevoel voor groepsdynamica, technisch onderlegd, gezellig en gevoel voor humor! Het programma is goed opgebouwd, met voldoende flexibiliteit. Wij hebben al zin in het volgende tour-avontuur!

  81. Iedere dag een gave tourski tocht!

    Review over: Tourskiën & Splitboarden in IJsland, Gepubliceerd op

    2 mei 2015

    IJsland, de rit naar Isafjordur, de boottocht, het landen met de zodiac op het noordelijkste deel van IJsland, de lodge, het touren, het couloir, het eten, de gezelligheid, de flexibiliteit, de uitdagingen, het extreme. Genoeg om op te noemen waardoor het een onvergetelijke ervaring is. Bedankt Michiel en Gijs-Jan!

  82. life changing (n)iceland

    Review over: Tourskiën en zeilen in IJsland, Gepubliceerd op

    9 april 2015

    Weekje op een zeilboot in de IJslandse fjorden van Hornstrandir. Op zich al een hele belevenis zo net onder de poolcirkel. Fantastische vergezichten, onvergetelijke kleuren, good food, even better fun en een fantastische groep! Je zou bijna vergeten dat deze week in teken stond van Freeride touren. Fresh pow, fantastische lijnen, first track, uitdagende couloirs. Dit alles onder de bezielend gidswerk van Michel en Gijs-Jan. Zij weten soms beter wat je aankunt als skiën als dat je dat zelf op dat moment in de gaten hebt. Grensverleggend, Thanx guys!
    6 sterren uit 5 wat mij betreft.

  83. *****

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    1 april 2015

    Hallo Gijs-jan.
    Erg mooi om te zien hoe je goede houding om te skieen.
    Veel van geleerd om bovenbeen- en buikspieren te gebruiken.
    Ik vergeet je les NIET .

    Vriendelijk groeten van Gerard

  84. TOP leiderschapstraining in de Alpen

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    30 maart 2015

    Epique heeft TrainAway geholpen om een TOP leiderschapstraining te organiseren in de Alpen.

    Een groep van 12 veertigers … hoog opgeleid, mannetjes. Ondernemers en corporate citizens. Met elkaar gedumpt in een basic berghut. Om onder leiding van Epique en professionele coaches van TrainAway zichzelf & elkaar tegen te komen op onvergetelijke bergkammen, uitdagende afdalingen en wonderschone vergezichten. Afgetopt met veel bier om alle emoties ruim baan te geven. Inspirerend, uitdagend en super leerzaam.

  85. Super clinics (Snowboard) van Gijs-Jan Lavèn

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    25 maart 2015

    Ik heb week 12 in Köningsleiten mijn wintersport (snowboarden) gehouden. Gijs-Jan Lavèn was daar aanwezig voor het geven van verschillende clinics: techniek, freestyle, freeride, off-piste, materiaalonderhoud (waxen e.d.), lawine(gevaar). Ondanks dat ik al vele jaren snowboard heb ik nog veel van Gijs-Jan geleerd. Een super gozer, relaxed, duidelijke uitleg, zeer enthousiast. Volgend jaar plan ik weer mijn wintersport in een week dat Gijs-Jan er ook is. Gijs-Jan, super bedankt, ook voor de wandeltocht naar de top van de berg om vervolgens een prachtige afdaling te maken.

    See you,

    Rob

  86. Mega enthousiaste sportieve groep

    Review over: Freetour Weekend Heidelberger Hütte, Gepubliceerd op

    17 maart 2015

    Met groep enthousiaste freeriders gingen wij naar Ischgl begin februari. De hut die al op een flinke hoogte lag van 2400 m was al helemaal top. Laatste dag de 3000 m aangetikt. Leuke groep, veel geleerd, mooie sneeuw.

  87. Zeer leerzaam en uitdagend

    Review over: wePowder Season Kick-off – Freeride, Gepubliceerd op

    10 maart 2015

    Afgelopen weekend zijn we op wePoweder Alert geweest met 8 man (3 Belgen en 5 Nederlanders) in Solden en Hochgurgl. Dit alles onder begeleiding van berggids Boris Textor. Het was een toffe trip met een gezellige en qua niveau uitgebalanceerde groep. We hebben nog redelijke poeder kunnen vinden en prachtige afdalingen gemaakt. Ook veel geleerd over bergen, sneeuw, wind, expositie, steilheid en lawinegevaar dankzij Boris. Absoluut een aanrader. Zowel de trip als de gids!

  88. Het was perfect

    Review over: wePowder Season Kick-off – Freetour, Gepubliceerd op

    23 februari 2015

    Het was fantastisch, ideale omstandigheden en dat was nog wel even spannend dit jaar. We hadden gelukkig een van de beste weken tot nu toe uitgekozen om met 28 freeriders te gaan touren in Ischgl. Een fantastisch gebied waar we ons in de heidelbergerhutte op 2400m bevonden. De gidsen van epique zijn altijd goed voorbereid en weten veel. Super goede samenwerking gehad!

  89. Top week gehad!

    Review over: wePowder Season Kick-off – Freetour, Gepubliceerd op

    17 februari 2015

    Dit was alweer de 4e keer dat ik met Epique op stap ben geweest en het wordt alleen maar mooier! Onder begeleiding van Boris en Gijs-Jan hebben we de Wildspitze beklommen met fantastische weersomstandigheden. Daarnaast zijn we een aantal dagen wezen free-riden op de Pitztaler gletsjer. De kennis en kunde van deze mannen zorgt voor erg een veilig gevoel op de berg. Volgend jaar zeker weer!

  90. Geweldige trip

    Review over: Off-piste Training Portes du Soleil, Gepubliceerd op

    15 februari 2015

    Al een paar maal met epique weg geweest. Altijd goed georganiseerd en verzorgd. Michiel, Bas, Gijs-Jan en de andere instructeurs en gidsen weten het mooiste in de gebieden te vinden. En je altijd net wat te pushen zodat je nog beter wordt in boarden of skiën. Volgend jaar ga ik zeker weer mee.

  91. Fantastisch weekend gehad!

    Review over: wePowder Season Kick-off – Freeride, Gepubliceerd op

    2 februari 2015

    De gidsen (Boris en Gijs-Jan) waren erg goed maar ook gezellig. Goede tips gekregen om het off piste skiën te verbeteren en leuke plekken opgezocht.

  92. Zwaar genoten

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    28 januari 2015

    Helemaal TOP

  93. Zoekt en gij zult vinden

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    28 januari 2015

    Het was niet makkelijk voor de gidsen om wat verse sneeuw te vinden maar toch wisten ze het iedere keer te flikken. Volgend jaar maar eens proberen wanneer er echt sneeuw is 😉 Extra complimentje voor de super accomodatie bij Alke

  94. portes du soleil.....altijd pow te vinden.....

    Review over: Freeride Portes dus Soleil, Gepubliceerd op

    28 januari 2015

    Als je met de juiste gidsen op stap bent. Epique heeft wel een goed arsenaal om uit te putten.
    Bas Elhorst en Chris Salentiing regelen dat wel. Top was ook de flexibiliteit…..je kon in overleg makkelijk wisselen tussen de techniekgroep en de “race”groep. Het hotel waar we zaten ….de beste keuken rondom PDS. Bedankt begeleiding, hotelcrew en mededeelnemers.

  95. Super leerzame trip met top sfeer

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    19 januari 2015

    In januari heb ik deelgenomen aan het off-piste trainingsweekend in de Arlberg. Een techniek weekend van Epique is voor ieder offpiste niveau toegankelijk en dat bleek in de praktijk ook perfect te werken. We waren als groep aan elkaar gewaagd en motiveerden elkaar om alles uit een afdaling te halen, dit alles onder de enthousiaste leiding van Gijs-Jan en Boris (gids van de andere groep). Gijs-Jan heeft oog voor detail en zorgt met goede feedback dat je technisch stapjes vooruit maakt. Of je skiër of boarder bent maakt niet uit, hierdoor kunnen boarders en skiërs ook heel goed samen deelnemen. Omdat zowel Gijs-Jan als Boris een neus hebben voor goede sneeuw hebben we superlekkere runs geskied, terwijl de omstandigheden niet altijd ideaal waren. Na het skiën was er nog tijd voor een gezellig drankje in de apres-ski. Voor wie? Deze trip is geschikt voor zowel de beginnende freerider als ook gevorderd, want ook in dat laatste geval weet Gijs-Jan je te motiveren om tot een hoger niveau te komen. Top weekend!

  96. Louter mooie dingen meegemaakt

    Review over: Freetour Safari Tirol, Gepubliceerd op

    14 januari 2015

    Epique heeft ons mee op pad genomen in Stubai-, Ötz- en Pitztal op een freetour trip. Door de moeilijke omstandigheden hebben we constant onze plannen moeten bijstellen, maar dat heeft de trip er zeker niet minder mooi om gemaakt.

    We hebben alle alpiene ervaringen mogen aftikken deze trip:

    – Omhoog beunen in snijdende wind.
    – Als eerste mooie freeride lijnen pakken binnen het gebied.
    – Een blue bird oversteek gemaakt over een onverspoorde gletsjer.
    – Heerlijk touren in het zonnetje naar een topje.

    Elk onderdeel mooi op zijn eigen manier.

    Bedankt Epique!

  97. Top week met top gids!

    Review over: Freetour Safari Tirol, Gepubliceerd op

    13 januari 2015

    Afgelopen week op gletsjertour met Gijs door het Stubai-, Ötz- en Pitztal geweest. Terugkijkend een onvergetelijke tourski trip die ik voor geen goud in zou willen ruilen.

    Overtuigd ben ik dat de kwaliteiten van Gijs zowel als gids maar ook als persoon aan de basis van deze fantastische reis hebben gestaan.

    Op de berg werd het al snel duidelijk dat Gijs een echte kenner en liefhebber van het Bergführer vak is. Met freeriden wist Gijs keer op keer nieuwe onbetreden stukjes poeder te vinden. Ondanks de slechte weersomstandigheden de eerste dagen wist Gijs ook het beste uit de situatie te halen en goed uit te wijken naar andere mogelijkheden.

    Verder was Gijs communicatief ook zeer sterk. Zowel op individueel als groepsniveau werd er duidelijk overlegt en goed geluisterd. Daarbij kwam Gijs vaak met zuivere feedback over skitechniek en gaf heldere voorlichting over sneeuw omstandigheden.

    Kortom een fantastische trip met een top gids.

    Thanks Gijs!

  98. sympathieke en professionele jongens

    Review over: Off-piste Training Portes du Soleil, Gepubliceerd op

    6 december 2014

    Michiel en Gijs-Jan weten waar ze mee bezig zijn. Met aandacht voor de groep en voor het individu. Voor mij was het de eerste ervaring met Epique. Zeker voor herhaling vatbaar! Zeer veel geleerd over ski techniek. Video analyses ook heel verhelderend! Ook leuk de enorme berg foto’s die je krijgt toegestuurd. Zo kun je nog nagenieten van al die prachtige uitzichten, en je ziet jezelf nog eens in actie.

  99. Volgend jaar weer!

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    5 december 2014

    Het was de derde keer op rij dat we in november met Michiel en Gijs-Jan meegingen. Deze keer voor het eerst naar de Stubaier gletcher (hiervoor naar Hintertux). Deze keer niet alleen training op en naast de piste, maar ook een mooie tourtocht naar de Pfaffenkogel. Bedankt mannen, het was weer prachtig!

  100. Mindere omstandigheden, maar super dikke trip!

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    1 december 2014

    Afgelopen week ben ik samen met Gijs-Jan op pad geweest tijdens de Off-piste training op de Hintertuxer Gletscher, wat was dat geweldig! Ondanks de mindere omstandigheden wist Gijs-Jan een topprogramma neer te zetten. Korte stukjes hiken werd beloond met een toffe afdaling. Daarnaast kregen we ook training op de piste die ons in het verspoorde terrein zeer goed van pas kwam.

    Als persoon is Gijs-Jan echt een topgast, een gids die alle omstandigheden tot in de puntjes analyseert en vervolgens ook uitgebreid vertelt aan de groep.

  101. Je gelooft het pas als je meegedaan hebt

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    26 november 2014

    Iedereen is enthousiast. Allemaal uitstekende reviews op de site van Epique. Dat kan toch bijna niet?! Nou, na de Epique training in Hintertux gevolgd te hebben vorige week met Gijs-Jan snap ik waarom iedereen zo positief is. Wat een geweldige ervaring. Niet alleen het gebied van de Hintertuxer Gletsjer maar ook de trainer zorgt voor de nodige uitdaging. Heb je je grenzen in het terrein nog niet verlegd? Geen probleem, dat gebeurt tijdens de training wel. Gijs-Jan, dank je wel voor de top training. Je bent een goede coach met oog voor de natuur én veiligheid. Ik heb veel geleerd. Tot volgende keer.

  102. Top zomer!

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    13 september 2014

    Afgelopen zomer meegedaan met de summer sessions en ik heb heel veel (af)geleerd. Je gaat weer terug naar je eerste skilessen om de basistechniek weer terug te halen en verkeerd aangeleerde techniek af te leren. Voor mij was dat een eyeopener. De aanwijzingen, uitleg en videoanalyses van Roderick en Michiel zijn verhelderend. Ik heb erg veel van geleerd en mijn techniek is zeker verbeterd (al zeg ik het zelf). Heren, bedankt voor de trainingen en gezelligheid. Het was een top zomer!

  103. En dan denk je dat je kunt skiën......

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    5 september 2014

    Op een dag kies je voor de Summer Sessions van Epique en realiseer je je dat je elke donderdag in de kou staat met je skipak aan terwijl je vrienden lekker naar het strand gaan. En wat kun je nou trainen op zo’n sneeuwbaan in Zoetermeer? Nou, daar kom je snel achter! Als je denkt dat je kunt skiën dan ben je bij Epique aan het juiste adres. Zowel Roderick als Michiel geven een zeer goede groepstraining met individuele aanwijzingen en gerichte oefeningen. Eigenlijk heb je met z’n allen gewoon privéles en ben je serieus aan het skiën. Is mijn techniek nu echt verbeterd? Voor het antwoord op die vraag hoef ik alleen maar naar de video-opnames te kijken die elke week zijn gemaakt en geanalyseerd. Roderick, Michiel, dank je wel voor de training. Mijn techniek is duidelijk verbeterd en heb er wederom veel aan gehad. Tot volgend jaar.

  104. Enthousiaste ski cracks

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    27 mei 2014

    Michiel en Gijs-Jan zijn enthousiaste ski cracks die altijd klaar staan om het iedereen naar hun zin te maken. Ook als de sneeuw of het weer een keer tegen valt komen ze met goede creatieve oplossingen. De tips en tricks tijdens de training sessies zijn uiterst nuttig en versterken ieders zelfvertrouwen en veiligheid. Na de fantastische heliski ervaring in de Bell Lodge ben ik zelf wat meer gaan richten op touren. Ook daar helpt de kennis en ervaring van Epique. Voor iedereen die beter wil skiën of meer plezier wil in de sneeuw is Epique aan te raden.

  105. Touren in der Silvretta in Tirol!

    Review over: Tourski en Splitboard Huttentocht Silvretta, Gepubliceerd op

    13 mei 2014

    Na een lang weekend in januari met Gijs-Jan op stap te zijn geweest in Serfaus-Fiss-Ladis, hadden we in April het genoegen om 5 dagen met Gijs-Jan door het Silvretta-gebergte te toeren. Met ‘we’ doel ik op een zeer divers gezelschap, zowel persoonlijk, mentaal als conditioneel. Op basis van deze trips kan ik niets anders dan Gijs-Jan een welverdiende veer in de….

    Enfin, 3 redenen waarom je als echte Berg fanaat ooit eens met Gijs-Jan op stap moet zijn geweest:

    1 – Gijs-Jan weet personen zowel individueel als in groepsverband te motiveren, inspireren en stimuleren. Deze eigenschappen zorgen er voor dat hij de individu en het geheel naar een hoger niveau (letterlijk en figuurlijk) weet te geleiden.

    2 – Wat niet iedereen weet, is dat Gijs-Jan genetisch en bionisch is gemanipuleerd. Hierdoor beschikt hij over een uplink naar “de cloud” met een overzicht van afdalingen met de beste condities (sneeuw- en veiligheidstechnisch gezien). Kortom, gegarandeerd de beste afdalingen!

    3 – Gijs-Jan is gewoon een toffe peer, een verschrikkelijk goede en zeer ervaren gids met een onuitputtelijke voorraad energie en humor. De belangrijkste ingrediënten voor een geweldige trip!

  106. Grensverleggend

    Review over: Tourski & splitboard huttentocht Sellrain, Gepubliceerd op

    16 april 2014

    Gijs-Jan, Onze groep was nog relatief onervaren in het tourskien. Je hebt ons allemaal warm gemaakt voor mooie tourtochten met je aanstekelijke enthousiasme. Met:
    – een programma op maat;
    – goede groepsdynamiek;
    – het fantastische huttenleven; en
    – mooie afdalingen.
    Kortom, de hooggespannen verwachtingen zijn waar gemaakt. Tot volgend jaar en voor nu veel plezier in Sölden.

  107. Awesome!

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    15 april 2014

    Net terug van een geweldige Silvrettatour met Epique, die ons gave afdalingen liet maken, het huttenleven leerde kennen en ervoor zorgde dat iedereen met veel plezier de bergen bedwong. Super!

  108. Mega tof!

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    15 april 2014

    Gijs-Jan, super bedankt voor de onvergetelijke tocht door het Silvretta gebergte! Perfect georganiseerd en rekening gehouden met alle wensen van de groep. Zeker voor herhaling vatbaar.

  109. Chapeau!

    Review over: Tourski en Splitboard Huttentocht Silvretta, Gepubliceerd op

    15 april 2014

    Vijf dagen getourd door de Silvrettagruppe met niemand minder dan Geit-Jan de Skiführer. In één klap verslingerd geraakt aan het skitouren en niet in de laatste plaats vanwege de weergaloze begeleiding van onze gids. Ik zou het iedereen aanbevelen!

  110. Bedankt toppers!

    Review over: wePowder Season Kick-off – Freeride, Gepubliceerd op

    1 april 2014

    Hi Michiel en Gijs,

    Ik wilde jullie nog een keer bedanken voor de super dagen met de Hike + Ride in Ischgl. Ik heb het onwijs naar mijn zin gehad en heb er een top gevoel aan over gehouden. Hoop in de toekomst dat ik nog meer van dit soort tripjes mag meemaken en ik hoop met jullie!

    Met vriendelijke skinnen “Dank”
    Charles

  111. TOP!

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    25 maart 2014

    We hadden een paar goede dagen in Mallnitz, Ankogel, Eggerhof, Aussenfragant, Hallenbad Jacuzzi, de Mölltalergletscher en de Nordhangen naar Sportgastein & en de autotrein. Ik heb me prima vermaakt!

  112. Time of my life !

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    23 maart 2014

    Net een onvergetelijke driedaagse met Gijs-Jan in drie verschillende berggebieden van zonnig Karinthië afgesloten. Fantastische uitdagingen en de grenzen (weer) verder opgerekt met respect voor veiligheid. Gijs-Jan is naast professioneel skigids vooral ook een plezierige huisgenoot en fijn gezelschap aan de dis. Ik verheug me nu al op versie 2.0

  113. Weer super leerzaam en leuk!

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    12 maart 2014

    Het waren weer leuke en leerzame clinic’s tijdens het NK Freeride! Ook al was de gids voor het eerst in het gebied, toch wist hij elke keer leuke routes te vinden.

    Bedankt en zeker tot ziens!

  114. superveel geleerd en onwijs leuke clinic

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    7 maart 2014

    Was hele gezellige en leerrijke clinic. Hoop dit snel nog eens te mogen meemaken. Dikke merci Epique!

  115. Een succes

    Review over: Freeride Portes dus Soleil, Gepubliceerd op

    26 februari 2014

    Vond het erg mooie ervaring. Echt een top week gehad. Gidsen gaan verantwoordelijk en veilig te werk. Dus voor herhaling vatbaar!

  116. Top Gasten

    Review over: Freeride Portes dus Soleil, Gepubliceerd op

    12 februari 2014

    Vanwege agenda maar 1 dag mee gereden in Portes du Soleil. Heb super genoten, gezellig sfeer, veel kennis en lol gehad met Bas. Een aanrader.

    Groetjes Paul

  117. Topweek!

    Review over: Tourski & splitboard huttentocht Sellrain, Gepubliceerd op

    20 januari 2014

    Een heerlijke week Touren in de Steiermark gehad met Epique. We waren van te voren bang dat de sneeuwcondities te slecht zouden zijn, dit viel gelukkig aardig mee. Het weer was fantastisch en we hebben uiteindelijk nog aardig wat mooie bochten kunnen zetten!

    Bedankt voor een topweek!

  118. Sky High

    Review over: Tourski & splitboard huttentocht Sellrain, Gepubliceerd op

    19 januari 2014

    Met Gijs-Jan Laven 4 dagen op pad geweest in de schone bergen van het Triebental te Steiermark, Oostenrijk. Gijs-Jan houdt het tempo tijdens de beklimming lekker hoog, we gingen als een raket de berg op met Gijs als aanvoerder en inspirator. Tijdens de afdalingen werden afwegingen gedeeld, uitdagingen gezocht en Gemzen gespot. Een prachtige ervaring. Belangrijk is dat Gijs-Jan naast zijn kwaliteiten als Führer ook fijn gezelschap is, een topvent in de jacuzzi en aan tafel. Zorg wel dat je grote lepels bij je hebt voor de spaghetti inname van deze gids! ;). Gijs bedankt en tot volgend jaar!

  119. Goed geregeld evenement

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    16 december 2013

    Ik ben mee geweest met de wepowder kickoff, goed geregeld evenement met bekwame gidsen en veel leuke mensen. Ik denk wel dat er ruimte is voor verbetering. Zo was het handig geweest als de gidsen voorafgaand aan dit weekend met elkaar om de tafel zouden hebben gezeten om de opties van het gebied te bespreken, vooral voor de gidsen die niet zo vaak in dit gebied kwamen. Ook vond ik 7 man per gids iets te veel en betaal liever net iets meer om met een kleinere groep te rijden. Als er niveauverschillen in een groep zijn zou er na de eerste dag nog wat geschoven kunnen worden tussen de groepen.

  120. Aanrader!

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    4 december 2013

    Afgelopen dagen van donderdag t/m zondag de off piste training gevolgd in Hintertux. Goede, leuke en afwisselende training gehad van Michiel de Ruijter en Roderik Sillevis op zowel de piste als off-piste. De accommodatie en begeleiding waren dik in orde. Tevens bestaat de mogelijkheid eens een ander type ski uit te proberen.
    Al met al een aanrader voor een ieder zijn ski ervaring wil verbeteren en verbreden.

    Gr. Maarten

  121. Het was geweldig!

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    2 december 2013

    Net terug van een geweldige off piste training in Hintertux. Het was geweldig!

    Als je wilt leren skien in het terrein dan moet je dit echt bij Epique doen! De trainers Michiel de Ruijter en Roderik Sillevis hebben een logische trainingsopbouw om die uitdagende off-piste afdaling met je te maken. Zij zoeken je grenzen op waardoor je gegarandeerd met een beter techniek afdaalt. De verbeteringen worden vastgelegd op foto’s en video’s. Leuk om jezelf terug te zien en om te delen met vrienden op facebook. Verder heb ik altijd het gevoel gehad dat we veilig op pad waren, met pieper, schep en sonde. De trainers kennen het gebied op hun duimpje waardoor er voldoende routes zijn voor een aan de groep aangepaste afdaling. Zorg wel voor een goede conditie en getrainde (been-)spieren.

    Voor mij zeker voor herhaling vatbaar. Complimenten aan Michiel en Roderik.

    Tot de volgende keer. Groeten, Alex

  122. Alleen maar lof!

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    29 november 2013

    Hi Gijs-Jan, Bas en Michiel,

    Afgelopen week vier dagen gereden met Bas in Tux. Alleen maar lof! Mooie locatie, goed verzorgd. De lessen waren aangepast op niveau van de groep. Duidelijke uitleg op de piste, soms even terug naar de basis, om dit vervolgens eerst op en daarna direct ook off-piste te oefenen. Het belang van een goeie (basis)techniek wordt dan direct duidelijk. Daarnaast ruim de tijd om toch lekker te genieten van de verse poeder die gevallen was…ook dat hadden jullie goed geregeld ;-).
    De cliniq waxen en slijpen was zeer duidelijk en ook mooi dat het lekker praktisch was, direct toepasbaar! De cliniq over de ski techniek leek eerst misschien iets minder relevant voor de boarders, maar de dag erna hebben we bepaalde besproken technieken uit de cliniq ook op het board toegepast, en dan werd eigenlijk direct duidelijk dat deze zaken ook voor snowboarders gelden.

    Heel erg gaaf dat jullie de trip ook voor snowboarders hebben kunnen regelen en ik zal de trip zeker aanraden bij andere mensen!

    Groetjes,
    Ellen

  123. Zorg dat je conditie in orde is!

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    18 november 2013

    Met Skischool Assen een hele gave ‘off piste’ cursus gedaan in Hintertux nov 2013. Gehele dag meer dan voldoende instructie en anderzijds ook meters maken on en off-piste. Duidelijke structuur in het programma en in de avond nog een persoonlijke instructie middels video die overdag gemaakt is. Michiel en Gijs-Jan, het was helemaal top.

    Voor geïnteresseerden: Zorg dat je conditie in orde is, dan wordt die ook maximaal benut!
    Ik mag dit iedereen zeer positief aanbevelen.

    De sportieve groeten van Erik

  124. persoonlijke aandacht en tips

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    23 juli 2013

    Summer Sessions is Fun: werken aan je skitechniek in de zomer, met goeie (nieuwe) sneeuw, veel ruimte om te oefenen, persoonlijke aandacht en goeie tips & tops van Michiel. En nu voor de 2e keer ook weer een leuke groep. Bedankt! Gr. Rob

  125. Trainingen van hoog niveau!

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    22 juli 2013

    Deze zomer weer enthousiast begonnen met de “Summer Sessions” in Snowworld Zoetermeer. De trainingen van Michiel zijn van zeer hoog niveau, ik vindt het heel bijzonder hoe hij steeds precies die aanwijzingen kan geven die nodig zijn om weer een stap verder te komen én hoe hij de hele groep enthousiast kan krijgen om echt beter te leren skiën.

    Groet, Willem

  126. Mooiste trip ooit!

    Review over: wePowder Season Kick-off – Freeride, Gepubliceerd op

    18 december 2012

    Beste Michiel,

    Ik kan wel stellen dat de ‘wePowder Season Kick Off’ de mooiste trip was die ik ooit gemaakt heb in de bergen (en dat zijn er heel wat, want ik ski al van mijn 3e levensjaar). Ik kan dan ook heel weinig kritiek bedenken. We zijn duidelijk en steeds ruim op voorhand geïnformeerd, wat voor een beginner geruststellend is. De prijs was goed voor de onvergetelijke ervaring die ik heb mogen meemaken. Jijzelf en je medewerkers waren steeds vriendelijk en behulpzaam.

    Erwin is een hele grote meneer. Niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk. Het is een uitdaging om een beginnersgroep veilig off-piste te nemen. Het verschil in niveau in de beginnersgroep maakte dit er niet makkelijker op. De laatste dag waren de ‘mindere goden’ van de groep niet mee en hebben we wel een heel mooi tempo aangehouden. Ik heb op verschillende vlakken (techniek, veiligheid, terreinkeuze, groepsdynamiek,…) heel wat opgestoken. Zijn aanpak was doordacht, opbouwend, aangenaam met af en toe wat ‘droge’ humor. Je hebt me steeds ‘getriggerd’ wanneer het om veiligheid ging. Niet dat ik me onveilig voelde (misschien wel even bij die lange afdaling met traverse), ik zou het eerder omschrijven als ‘bewust van de verschillende gevaren’. Ik heb mogen kennismaken met de verschillende aspecten van het ‘freeriden’ en het smaakt naar meer.

    Zo, verder wil ik je nog veel succes toewensen met Epique. Ik ben er zeker van dat we mekaar binnenkort nog eens treffen.

    Met vriendelijke groet uit het exotische België!
    Dries Plevoets

  127. Een super paar dagen!

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    27 februari 2012

    We hebben dankzij Jelle en Michiel de afgelopen dagen in St. Anton een super ervaring gehad. Groep was goed op elkaar afgestemd. Afwijkende locatie voor langer verblijf geregeld door Michiel was super, echt een aanrader! Dank voor de flexibiliteit! en het regelen! Onze gids Jelle, is een topper! Hij wist elke keer het maximale uit de deelnemers en de dag te halen, met de veiligheid voorop. Deze jongen weet echt waar hij over praat! Wat een techniek en kunde heeft hij in huis en wat hebben we daar profijt van gehad, volgende keer graag weer!

    Dank voor een super paar dagen!
    Hans

  128. Japan is een aanrader!

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    17 februari 2012

    Poeder in Japan: net terug van een door Epique georganiseerde reis naar Niseko. Echt een aanrader, doen!
    Skills + Style gevolgd in Hintertux: zeer leerzaam en leuk.

  129. Zeer leerzaam en leuk

    Review over: Freetour Niseko, Hokkaido, Gepubliceerd op

    17 februari 2012

    In november een Skills + Style gevolgd in Hintertux: zeer leerzaam en leuk. Daarna poeder in Japan: net terug van een door Epique georganiseerde reis naar Niseko. Echt een aanrader, doen!

  130. Verse sneeuw en dikke lijnen!

    Review over: Freetour Niseko, Hokkaido, Gepubliceerd op

    16 februari 2012

    He Michiel en Jelle! Het was een heel mooi tripje naar Japan afgelopen week. Iedere dag verse sneeuw en dikke lijnen. Groeten Arthur.

  131. Bedankt!

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    11 december 2011

    Vorig jaar november hebben we een off piste cursus gevolgd. De ervaringen van Ernst van Altena (lees zijn bericht van 14 februari) kunnen we volledig onderschrijven. Als een klein voorproefje op het nieuwe seizoen zijn we gisteren 2 uur bij SnowWorld Zoetermeer onder handen genomen tijdens een Tips + Tricks sessie. Bedankt Michiel.

  132. Prima verblijf en super begeleiding

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    19 november 2011

    Met Club SnowWorld Zoetermeer met 18 personen van verschillend niveau naar Hintertux geweest. Daar door drie top trainers (Jelle, Tom & Michiel) naar een nog hoger niveau gebracht. Prima accommodatie en super begeleiding. Voor iedereen een aanrader een keer bij Epique te boeken. Zeker tot een volgende keer.

    Gr. Arie

  133. Veel geleerd en gelachen!

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    5 november 2011

    Een week Off piste training in Hintertux, dat was echt helemaal te gek. Absoluut grensverleggend op een zeer aangename manier, voor iedereen op zijn eigen niveau. Heel veel geleerd en ook veel gelachen! Zeker voldoende technische bagage meegekregen om eens fijn mee te oefenen! En een super gevoel overgehouden aan een schitterende week!

    Bedankt Michiel en zeker tot een volgende keer,

    Ciao, Frans

  134. Super tijd gehad!

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    1 oktober 2011

    Super tijd gehad, erg leuke groep met goed niveau. Doordat er eigenlijk geen sneeuw meer lag in de Arlberg net buiten de piste is het door het niveau van de groep toch Hike & Ride geworden. Hierdoor super dingen gedaan. Ondanks 3 weken geen sneeuw wist Irian toch nog kleine gedeeltes poeder te vinden en firnschnee. Wat een feest. Irian is een super gids die weet waarover hij het heeft. Gaat voor het extreme waar mogelijk, maar zet veiligheid voorop. Echt een super ervaring waar het maximale is uitgehaald. Michiel bedankt voor het goede logeer adres. Echt super geregeld, midden in het dorp, goede kamers en top ontbijt.

    Met vriendelijke groet,
    Sander Faass

  135. Heerlijk getraind!

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    25 mei 2011

    Met Club Snowworld Zoetermeer een weekend getraind in Landgraaf. Dit onder leiding van Michiel. Door zijn duidelijke uitleg en oefeningen zijn we weer een stapje verder in de skitechniek van het race carven en buckels. Gr.Maarten

  136. Helemaal goed!

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    21 maart 2011

    Afgelopen week met een groep van 8 personen met Michiel de Ruijter doorgebracht in Sankt Anton. Ondanks de matige off-piste mogelijkheden wist Jelle hier een prachtige week van te maken. Onze skitechniek wist hij zelfs te verbeteren. Daarnaast voelde hij heel goed aan wat de behoefte van de groep was. Kortom helemaal goed!

    Groeten,

  137. Professional and enjoyable

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    15 februari 2011

    My brother and I arrived to St. Anton knowing we were going to ski in one of the best ski areas of the world, accompanied with Michiel our experience was even better than we expected. We had a professional and enjoyable guide. He teached us many details to improve our skills. I am happy I could share the mountain with someone like him.

    Best regards,

    Albert

  138. Goede (video)analyses. Top!

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    14 februari 2011

    Michiel is een van onze trainers bij Club Snowworld Zoetermeer. Als er iemand is die skitechniek kan beschrijven en overbrengen op anderen is hij het wel. Zijn trainingen zijn duidelijk, opbouwend, stimulerend. Goede (video)analyses. Top!

  139. Uitdagend maar veilig!

    Review over: wePowder Season Kick-off – Freeride, Gepubliceerd op

    14 februari 2011

    Wij hebben geweldige dagen gehad in St. Anton am Arlberg. De samenstelling van de groep was ideaal en hebben aan Irian een goede gids gehad. Irian is een bijzonder aangename gids. Hij houdt rekening met de wensen van de groep en maakt duidelijk wat wel en niet de bedoeling is.Hij daagt uit maar gaat voor veiligheid. De Arlberg is heel divers als gebied en daardoor kan een dag verschillende aspecten hebben. Ik denk dat hij met de huidige condities het maximale voor ons eruit heeft gehaald.

    Met vriendelijke groet en wellicht tot ziens in Dutch week Val Thorens, Marcel Clausing

  140. Erg leerzaam en uitdagend

    Review over: wePowder Season Kick-off – Freetour, Gepubliceerd op

    14 februari 2011

    Ik heb een top week gehad. Michiel was onze trainer, erg leerzaam en uitdagend. Ook was ik zeer tevreden over de buckel training in Val Thorens. Toen was Han onze trainer en hebben we niet alleen veel lol gehad maar ook echt veel geleerd. Erg handig dat die jongens gewoon Nederlands spreken, want dan hoef ik niet alles te vertalen. Ook al denk je te kunnen skiën, de Tips & Tricks kwamen goed van pas!

    Sportieve groet,
    Michael van der Ree

  141. Het beste uit jezelf halen!

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    5 december 2010

    Met Michiel naar Tux geweest in november 2010. Wat een top week. We hadden optimale condities al vroeg in het seizoen. Michiel is een trainer die iedere keer 120% van zichzelf geeft. Dat motiveert. Zijn scherpe en directe tips zorgen ervoor dat je het beste uit jezelf weet te halen.

    Echt een aanrader, weekje met Epique is het meer dan waard.

    Gr. Sebastiaan

  142. Moe maar voldaan

    Review over: Off-piste Training Hintertux, Gepubliceerd op

    29 oktober 2010

    In drie dagen je techniek aanmerkelijk verbeteren….kan dat? Ja dat lukt. Tijdens de cursus leer je hoe je, je techniek aanzienlijk kan verbeteren. Op een leuke manier en een combinatie van lesmethodes, wordt er gesleuteld aan je techniek en soms erg spartaans. Na drie dagen ben je moe maar voldaan, met een resultaat waar je trots op kan zijn. Bedankt!

  143. Aanrader!

    Review over: Epique - Mountain Adventures, Gepubliceerd op

    5 december 2009

    Ik heb een groep training gehad van Michiel in Zermatt november 2009. Goede training waar veel technische training is gegeven. Vooral het pragmatische spreekt me aan. Gewoon skiën en dan analyseren. Zeker een aanrader en de moeite waard.

    Ga zo door.
    Groet, Jos