Michiel de Ruijter, oprichter en eigenaar Epique.

“Tijdens mijn werk als gids en in mijn vrije tijd ben ik veel in de bergen voor sport, avontuur en om te genieten van de prachtige natuur. 

Laatste jaren word ik steeds meer geraakt door de sterke verandering die ik tijdens mijn reizen in de bergen waarneem: de gletsjers worden kleiner, minder wilde dieren en de veranderende weerpatronen. De natuur heeft het zwaar en uiteindelijk betalen wij, de mensen die daar zo van houden, de prijs. 

Wij als reisorganisatie dragen in zeker mate bij aan deze veranderingen. Ik voel me daarom verantwoordelijk om er alles aan te doen om de schade te compenseren. Met Epique heb ik als doel alle uitgevoerde en uit te voeren reizen klimaatneutraal te maken door de CO2-voetafdruk te compenseren.

Onze MVO belofte

Wij zijn een organisatie die midden in de natuur staat. Wij houden van ongerepte natuur en genieten van stilte en de grootsheid die de bergen bieden. 

Maar wij zijn ook een bedrijf dat het de mensen gemakkelijk maakt dit te ervaren in de meest bijzondere uithoeken van de wereld, van Japan tot Chile en van Canada tot Iran.

Ondanks onze liefde voor onverspoord afdalen, laten we zelf een voetafdruk achter: een klimaatvoetafdruk.

Daarom onze belofte:

in 2023 worden wij LifeTime Carbon Neutral.

Daarmee committeren we ons aan het Verenigde Naties Duurzame Ontwikkelingsdoel (UN SDG) nr 13: Klimaatactie

Onze aanpak

Meten & openbaarmaking
We meten onze impact en maken dit openbaar. Totale Epique uitstoot is ca 1.000 ton CO2 per jaar. We brengen een jaarlijks duurzaamheidsverslag uit. 
Reductie
We onderzoeken waar grondstoffengebruik te verminderen.
Educatie
We inspireren onze collega’s, zakenpartners en klanten door te communiceren over onze klimaatstrategie.
Duurzaamheid & gedrag
We zorgen voor aanpassing van ons gedrag.
Offset
Indien voorkomen niet mogelijk is, planten we bomen

Impact van Epique

Transport (60%*): Vliegtuig, heli, auto
Verblijf (30%): Hotels
Materiaal & onderhoud (5%): Kleding, gear, wax etc
Overig (5%): (bijv ons kantoor)

  • * % van onze totale impact

Alle emissies in scope:

Epique neemt verantwoordelijkheid voor al haar impact, dus ook de scope 3 emissies zoals gedefinieerd in het Greenhouse Gas Protocol (www.ghgprotocol.org).

Compensatie

De beste manier is natuurlijk: nooit meer vliegen. Onze klanten delen de passie met ons: op de meest bijzondere uithoeken van de planeet te skiën of te boarden. Onze klanten gaan erheen met of zonder ons. Dus vinden we het beter als onze klanten bewust en klimaatneutraal met ons gaan, dan reizen zonder deze bewustwording. 

Compensatie bij Epique is op dit moment nog optioneel. Maar wij compenseren elke reis extra vanuit de Epique portemonnee mee – op weg naar LifeTime Carbon Neutral

In een partnership met Trees for All worden bomen geplant, geaccrediteerd en gecertificeerd via UN The Gold Standard (www.thegoldstandard.org). 

Onze samenwerking

Wij gaan hiervoor samenwerken met de meest vooraanstaande organisaties om onze doelen te bereiken. Enkele door ons zorgvuldig geselecteerde partners zijn: 

Trees for All: compensatie (www.treesforall.nl)
Science Based Targets: (sciencebasedtargets.com) (work in progress)
Sitizen of Winter (citizenofwinter.com) (work in progress)
1% for the planet: (www.onepercentfortheplanet.org) (work in progress)
Arc’teryx en andere. Kleding & gear met de maximale duurzaamheidsaanpak 
Hotels met Green Key of Bookdifferent keurmerk

 

Reviews

Gebaseerd op 174 reviews

life changing (n)iceland

Weekje op een zeilboot in de IJslandse fjorden van Hornstrandir. Op zich al een hele belevenis zo net onder de poolcirkel. Fantastische vergezichten, onvergetelijke kleuren, good food, even better fun en een fantastische groep! Je zou bijna vergeten dat deze week in teken stond van Freeride touren. Fresh pow, fantastische lijnen, first track, uitdagende couloirs. Dit alles onder de bezielend gidswerk van Michel en Gijs-Jan. Zij weten soms beter wat je aankunt als skiën als dat je dat zelf op dat moment in de gaten hebt. Grensverleggend, Thanx guys! 6 sterren uit 5 wat mij betreft.

Martin

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Bestemmingen

Partners