Corona-voorwaarden

Het is inmiddels zeker dat we komende winter weer de bergen in kunnen. Wel is het zo dat op reis gaan nu iets meer voorbereiding vraagt dan voorheen. We moeten rekening houden met kleurcodes, reisadviezen en maatregelen die gelden op de bestemming of bij terugkomst.

De twee belangrijkste punten voor een Epique-reis komend winter;
  1. Wij doen er alles om jouw avontuur door te laten gaan. Blijkt het niet mogelijk om je reis door te laten gaan of te wijzigen, dan krijg je je geld terug. 
  2. Je bent zelf verantwoordelijk om te voldoen aan de maatregelen en regels die gelden op de bestemming.

Hieronder lees je meer over de Corona-maatregelen op bestemming en onze Epique Corona-voorwaarden. Vragen over reizen en COVID? Neem gerust contact met ons op of kijk op de FAQ van de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen). 

Neem contact met ons op

Corona maatregelen op bestemming

Covid-certificaat

Op de meeste wintersportbestemmingen heb je een Covid-certificaat nodig. Hiermee toon je aan dat je voldoet aan de 3G-regel (Gevaccineerd, negatief Getest of Genezen). Dit certificaat is bijvoorbeeld nodig om een land binnen te komen, in te checken bij het hotel, een liftpas te kopen of om een biertje te drinken bij de après-ski.

Ook wij vragen van onze gasten een geldig Covid-certificaat. Zonder dit bewijs is het niet mogelijk om onze reizen goed uit te voeren. Zo kan het zijn dat je het hotel niet in komt, niet een meerdaagse liftpas kunt kopen of op het laatste moment het land niet in mag of in quarantaine moet.

Onze gidsen

Al onze gidsen zijn gevaccineerd en in het bezit van een geldig Covid-certificaat.

Indien je niet gevaccineerd bent, moet je rekening houden met het volgende
  • Je hebt een negatief testbewijs nodig bij het inchecken (en evt. al om het land in te reizen). Zodra de test verlopen is (na 48 uur) moet je een nieuwe negatieve testuitslag hebben en je dus opnieuw hebben laten testen. Eventuele kosten of de gevolgen van een positieve test zijn voor eigen rekening.
  • Indien de regels op je reisbestemming verscherpt worden, blijven onze reguliere annuleringsvoorwaarden gelden. Je kunt dus niet vrijblijvend annuleren als je niet voldoet aan de vaccinatie-eisen. Dit risico kunnen wij als reisorganisatie niet overnemen.
  • We kunnen het programma niet aanpassen aan een enkele deelnemer die niet gevaccineerd is.
Mondkapjes

In Nederland is het dragen van een mondkapje al grotendeels afgeschaft maar in veel landen is het nog verplicht om een mondkapje te dragen in bijvoorbeeld de skilift en horeca. In Oostenrijk is een FFP2-mondkapje bijna overal verplicht.

Meer informatie

Op de website van Buitenlandse zaken vind je het reisadvies en een duidelijk overzicht van de maatregelen per land.


Epique Corona-voorwaarden

(vanaf 01.10.2020, laatste update 30 november 2021, door een foute website update stond eerder dat de nieuwe voorwaarden al op 15 november intreden.)

Epique garandeert dat we er alles aan doen om jouw reis door te laten gaan. Gaat jouw bestemming naar code donkerrood dan verplaatsen we de reis naar een veilige en vergelijkbare locatie. Mocht het ons toch niet lukken om deze reis te verplaatsen met behoud van karakter van de reis, dan krijg je van ons je reissom terug.

Er zijn een aantal redenen waarom Epique jouw reis niet uit kan voeren:
  1. Het Europese Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding kondigt een lockdown af voor jouw reisbestemming.
  2. Je reisbestemming stelt een quarantaine-plicht in voor gevaccineerde reizigers uit Nederland of België.
  3. Het karakter van het reisprogramma gaat volledig verloren.
Dan hebben wij deze opties:

Optie 1: Een andere reis. Je gaat gewoon op reis, naar een alternatieve bestemming waarvoor geen negatief reisadvies geldt. De prijs, data, programma en voorwaarden blijven, indien mogelijk, hetzelfde. Indien goedkoper, krijg je het verschil terug. Zoals je bij Epique gewend bent, rekenen wij dan als service voor jou geen extra administratiekosten voor het her-organiseren van je reis. Is deze optie niet mogelijk, dan krijg je:

Optie 2: Epique-voucher. We zetten jouw volledige reissom om in een Epique-coronavoucher. Deze voucher is 1 jaar geldig en te besteden aan alle reizen en trainingen van Epique.

Optie 3: Geld terug. We betalen de reeds betaalde reissom binnen 8 dagen terug.

Reviews

Gebaseerd op 175 reviews

Professional and enjoyable

My brother and I arrived to St. Anton knowing we were going to ski in one of the best ski areas of the world, accompanied with Michiel our experience was even better than we expected. We had a professional and enjoyable guide. He teached us many details to improve our skills. I am happy I could share the mountain with someone like him. Best regards, Albert

Albert de Gomar

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Bestemmingen

Partners