Rookie ski en snowboard reizen | Epique Mountain Adventures

Rookie

Misschien wel het belangrijkste aan een ski of snowboard reis, het niveau van de reis en dat van jouw reisgenoten. Die poeder afdaling die de gids voor je uitzoekt, mag best uitdagend zijn maar je moet er wel van kunnen genieten. Tijdens een tourski of splitboard tour wil je niet op je tandvlees boven komen, maar nog wat energie over hebben voor de afdaling. Ook is het fijn als de groep waarmee je op reis gaat bij elkaar past. Tijdens een off-piste training zit de iedereen op hetzelfde niveau en kun je ook van elkaar leren. Bij een freeride trip kunnen er uitdagende afdalingen gezocht worden en tijden het touren wordt een top al team bedwongen
Ski en snowboard niveaus
Om de ski en snowboard groepen zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen hebben we vijf ski en snowboard niveaus, rookie t/m expert. Voor elke reis verwachten we een minimaal niveau. Gaan er meerdere groepen mee op een reis, dan delen we deze in naar niveau.

Is een rookie reis geschikt voor mij?

Een ‘rookie-reis’ is voor iedereen die zijn eerste off-piste runs wil gaan maken, of zijn techniek op de piste wil verbeteren. Van een rookie verwachten we dat je al kunt skiën of snowboarden en gecontroleerd kunt afdalen van een rode en zwarte piste.

Ski- en snowboard techniek training

Epique organiseert trainingen in Nederland en in de Alpen waar we jou het freeriden bijbrengen. ‘Learning by doing’ is ons motto. Geen klassieke klasjes maar veel doen. Vooruitgang boeken door gerichte feedback en oefeningen en veel afdalen in gevarieerd terrein.

Epique ski en snowboard reizen voor rookies

Epique ski en snowboard training in Nederland

Buckel en piste training

Nederland is de ideale plek om aan de basis te werken. Over de zomermaanden zijn onze trainers te vinden in Snowworld Zoetermeer waar ze met jou gaan werken aan je piste skills. Van mei t/m oktober wordt er wekelijks getraind op de buckelpiste van de Wolfskamer in Huizen. De dynamische techniek en beweging van het buckelskiën is perfect als voorbereiding op de sneeuw en het off-piste skiën.

Piste en off-piste training

In het voor- en naseizoen is de Hintertuxer gletscher onze vast trainingslocatie. Door de hoge ligging en het gevarieerde terrein is dit dé plek om vroeg of laat in het seizoen heerlijke te freeriden. Met gemiddeld 50 deelnemers per training zijn onze reizen naar Hintertux een gezellige start van je wintersport seizoen. Er is voor elk niveau een groep. Voor rookies die voor het eerste proeven aan het off-piste skiën of snowboarden, maar ook voor de doorgewinterde freerider die nog niet uitgeleerd is.

Ski en snowboard off-piste training

Activiteiten

Buckel Training Nederland

Training

Mountainbike clinic op de Utrechtse Heuvelrug

Off-piste Training Hintertux

Training

Piste Tour Saalbach-Hinterglemm

Alle Reizen

Ski Techniek Training

Training

Summer Ski Tux

Training

Wintersport.nl Techniektrip

Alle Reizen

Partners