Ski en snowboard beginner reizen | Epique - Mountain Adventures

Beginner

Misschien wel het belangrijkste aan een ski of snowboard reis, het niveau van de reis en dat van jouw reisgenoten. Die poeder afdaling die de gids voor je uitzoekt, mag best uitdagend zijn maar je moet er wel van kunnen genieten. Tijdens een tourski of splitboard tour wil je niet op je tandvlees boven komen, maar nog wat energie over hebben voor de afdaling. Ook is het fijn als de groep waarmee je op reis gaat bij elkaar past. Tijdens een off-piste training zit de iedereen op hetzelfde niveau en kun je ook van elkaar leren. Bij een freeride trip kunnen er uitdagende afdalingen gezocht worden en tijden het touren wordt een top al team bedwongen

Ski en snowboard niveaus

Om de ski en snowboard groepen zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen hebben we vijf ski en snowboard niveaus, rookie t/m expert. Voor elke reis verwachten we een minimaal niveau. Gaan er meerdere groepen mee op een reis, dan delen we deze in naar niveau.

Is een beginner reis geschikt voor mij?

Kom jij al aardig naar beneden op een makkelijke off-piste afdaling, maar is er nog veel te leren? Tijdens onze beginner reizen dagen we je uit om de volgende stap te maken in je freeride carrière. Je leert het meeste door te doen. De gids laat je zoveel mogelijk afdalingen maken in gevarieerd terrein en probeert jouw grenzen te verleggen door je uit te dagen. Met gerichte feedback en tips zal je merken dat je meer controle krijg, stabieler gaan skiën of boarden en steeds steiler terrein aankan.

Ski en snowboard freeride reizen voor Beginners

Ski en snowboard freeride reizen voor Beginners

Ski en snowboard training

Zo snel mogelijk progressie maken doe je tijdens één van onze off-piste trainingen. Tijdens de vierdaagse reis naar Hintertux, of de zesdaagse reis naar Portes du Soleil. In een kleine groep, op jouw niveau, ga je werken aan je freeride skills. Het doel van elke training is beter worden. Maar het blijft je vakantie dus we gaan zoveel mogelijk skiën en boarden. Na een intensieve dag kun je heerlijk ontspannen in het comfortabele en gezellige hotel Lanerbacherhof.

Tourski of splitboard reis voor beginners

Wil je verder de backcountry in en je eigen afdalingen verdienen? Ook als je nog geen held bent buiten de piste, kun je al leren tourskiën of splitboarden. De Heidelberger Hütte in het Silvretta gebergte is de ideale plek om kennis te maken met het touren. Omdat het skigebied vlakbij is kunnen we opwarmen met een aantal lift-access runs. Na een aantal freeride afdalingen en wat techniek tips, maak jij je eerste tour. De gids leert je hoe je omgaat met het materiaal en besteed aandacht aan looptechniek, zoals het spitzenkehren, en veiligheid. Hieronder vind je het tourski en splitboard weekend voor beginners.

Ski en snowboard freeride reizen voor Beginners

Activiteiten

Buckel Training Nederland

Training

Heidelberger Hütte weekend

Freeride & Freetour

Heliskiën in IJsland

Heli-skiën & snowboarden

Heliskiën in Roemenië

Heli-skiën & snowboarden

Mountainbike clinic op de Utrechtse Heuvelrug

Off-piste Training Hintertux

Training

Off-piste Training Portes du Soleil

Training

Piste Tour Saalbach-Hinterglemm

Alle Reizen

Ski en Snowboard Rolpiste Training

Training

Ski Techniek Training

Training

Summer Ski Tux

Training

Wintersport.nl Techniektrip

Alle Reizen

wePowder Season Kick-off

Freeride & Freetour

Tourskiën en zeilen in Noorwegen

Ski & Sail

Partners