Rookie mountainbike reizen | Epique - Mountain Adventures

Rookie

Je wilt natuurlijk op reis met een groep die qua niveau bij elkaar past. Of je nou trails rijdt in de Alpen of een cross country tocht rijdt in de Kaukasus, elke klim of afdaling moet voor de hele groep uitdagend zijn, maar wel leuk blijven. Om groepen zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen hebben we vijf mountainbike niveaus, rookie t/m expert. Voor elke reis verwachten we een minimaal niveau. Gaan er meerdere groepen mee op een reis, dan delen we deze in naar niveau. Voor de beginners organiseren we trainings-reizen en clinics waar de mountainbike techniek staat en we van jou een betere fietser maken. Voor de meer ervaren mountainbikers hebben we een gevarieerd aanbod aan reizen, binnen europa en ver daarbuiten.
Blijf op de hoogteBekijk de reizen    

Is een rookie reis geschikt voor mij?

Als Rookie heb je nog maar weinig mountainbike ervaring en er is veel te leren. Tijdens een rookie-reis wordt er veel aandacht besteed aan techniek. Je leert de basics over klimmen, afdalen, goed bochtenwerk en het materiaal. Je leert zelf te kijken en je omgeving en je lijn in te schatten. Je krijgt gevarieerde oefeningen en gerichte feedback. Omdat je vooral leert door te doen, gaan we vooral veel rijden over afwisselend terrein. Hierond vind je ons aabod mountainbike trainginen en trainings reizen.

Epique mtb training limburg

MTB training clinics in Nederland

Mountainbike training in Nederland

Jaarlijkst organiseren we techniek clinics op de mountainbike routes in Nederland. Op het heuvelachtige terrein van bijvoorbeeld de Heuvelrug kun je op een veilige manier aan je techniek werken en de basics van het mountainbiken leren. Of ga met ons mee naar Limburg voor een intensief MTB weekend. De hoogtemeters die je hier kunt maken en de prachtig aangelegde mountainbike trails zijn perfect als voorbereiding op een reis naar bijvoorbeeld de Alpen.

Mountainbike trainingen in Duitsland of Frankrijk

Zo snel mogelijk progressie maken in het mountainbiken? Op een paar uur rijden van Nederland vinden ideaal middelgebergte om je afdaal en klim vaardigheden te verbeteren. Het Harzgebergte in Duitsland en de Vogezen in Frankrijk. Twee prachtige mountainbike locaties voor een lang weekend. Beide gebieden zijn, door de aanwezige bike parks, de ideale plek om veel meters te maken. Er zijn aangelegde trails voor elk niveau, rookie t/m expert. 

Epique mtb training limburg

Activiteiten

Cross Country Turkse Carian Trail

Cross Country

Epique 100

Evenementen

Learning by riding Limburg

Training

Epique Social

Evenementen

Partners