Mountaibike training | Epique - Mountain Adventures

Training

Heb jij net je eerste mountainbike gekocht? Of fiets je al jaren? Voor zowel beginnende als gevorderde mountainbikers organiseren we trainingen in Nederland, in het Harzgebergte en in de Vogezen. Tijdens onze MTB trainingen gaan we werken aan jouw techniek en vaardigheden op de mountainbike.

Mountainbike techniek

Onze mountainbike experts delen hun kennis en ervaring in het terrein. De trainingen bevatten een passende opbouw en worden zoveel mogelijk afgestemd op jouw niveau en wensen. Naast dat er veel aandacht is voor fiets techniek, wordt en vooral veel gereden en is dit dé plek om nieuwe fiets-vrienden te maken.
Blijf op de hoogteBekijk de reizen    

Mountainbike training

Ons motto is ‘learning by doing’, want wij blijven zelf ook het liefst in beweging. Geen klassiek klasje, maar lekker veel doen, veel variatie en differentiatie, waardoor je blijft groeien en steeds een stapje beter wordt. Zo wordt je in no-time klaargestoomd voor jouw volgende mountainbike reis. Heb je specifieke wensen of wil je met je eigen groep een training op een locatie naar keuze? Laat het ons weten. We denken graag met je mee.

MTB training clinics in Nederland

MTB reizen Limburg

Limburg

Voor een korte training blijven we in eigen land en gaan we 2 dagen fietsen in Limburg. Het Zuid-Limburgse heuvelland is makkelijk aan te rijden en heeft alles voor een perfect mountainbike weekend. Overwin jezelf op de langste en steilste beklimmingen van Nederland en verbeter je technische skills in het bike park. De bike parks en het netwerk van meer dan 500 kilometer mountainbike routes worden erg goed onderhouden en zijn een geweldige bestemming voor een trainingsweekend.

Harzgebergte

Op minder dan 3 uur rijden van de Nederlandse grens ligt het Nationaal Park de Harz. Het noordelijkste middelgebergte van Duitsland. De hoge bergen (zoals de Brocken van 1.141 m.) en prachtige natuur, gecombineerd met een uitgebreid netwerk aan routes en technische mountainbike trails, vormen de perfecte setting voor een mountainbike weekend. Hier is voor elk niveau een uitdagende route te vinden. Na een onvergetelijke trail, zoals de Brocken Trail, de Wilsman’s Trails of de Hexenstieg, is het heerlijk ontspannen in één van de gastvrije Harz-dorpjes.

Epique Mountainbike reizen Schwarzwald, Duitsland

Mountainbike training in de Vogezen

Vogezen

Op slechts 600 kilometer van Utrecht vinden we, Les Vosges! Een middelgebergte met een uitgebreid netwerk van mountainbike paden, zowel voor beginners als experts. Het mooiste; er zijn hier bijna geen beperkingen voor mountainbikers. De wandelpaden zijn heerlijke singletracks met een verrassend goede flow. Naast de natuurlijke trails kunnen we naar Bikepark La Bresse-Hohneck en Bikepark Lac Blanc. Beide met een gevarieerd aanbod downhill- en enduro-trails, bereikbaar vanuit de skilift.

Activiteiten

Bike Training Monthermé

Training

Learning by riding Limburg

Training

Mountainbike clinic op de Utrechtse Heuvelrug

Trans Semois

Training

Partners