Training

Wil je beter worden op en off-piste? Met meer controle en stabiliteit door de poeder en de diepe sneeuw rijden? Of wil je jezelf graag voorbereiden op een cursus, opleiding of in vorm komen voor het winterseizoen? Dan zijn de trainingen van Epique echt iets voor jou.

De leraren en gidsen van Epique beschikken over een uitgebreide kennis en ervaring in lesgeven en trainen. Door hun eigen ervaring in het terrein weten ze precies wat belangrijk is en, nog belangrijker, hoe dit aan te leren bij anderen.

Er wordt gewerkt met een passende opbouw en je zult merken dat iedereen in de groep op zijn eigen niveau verbetert. ‘Learning by doing’ is ons motto want wij houden óók niet van stilstaan. Geen klasje maar veel doen, variatie en differentiatie en op die manier vooruitgang boeken. We garanderen dat je, na het volgen van onze trainingen, stabieler, met meer controle en veiliger zal afdalen in het terrein.

Blijf op de hoogteBekijk de reizen    

Kleine groepen

Leren doe je het beste met veel persoonlijk aandacht. Maximaal zeven deelnemers per groep vinden wij  ideaal. Zo heeft de trainer genoeg tijd en aandacht om van jou, in vier dagen, een betere freerider te maken. We delen de groepen in aan de hand van niveau en wensen. Iedereen kan op zijn niveau leren en de gids kan afdalingen zoeken die voor de hele groep uitdagend zijn.

Epique - freeride freetour niseko Japan

Veiligheid

Zoals met elk off-piste avontuur, veiligheid staat voorop. Alle trainingen worden gegeven door onze ervaren ski- of snowboardgidsen. Ze zijn er om jou een onvergetelijk en leerzaam avontuur te geven. Maar bovenal om jou veilig weer thuis te krijgen. Alle deelnemers zijn verplicht een drie-eenheid bij zich te dragen en de gids maakt tijd om iedereen wegwijs te maken in het gebruik hiervan.

Hintertuxer Gletscher

Het 4* hotel Lanerbacherhof in Hintertux, ligt op 10 min rijden van het dalstation. De Hintertuxer Gletsjer bestaat eigenlijk uit een tweetal gletsjers, de Tuxer Ferner en de Riepenkees. Hoogste bergen zijn de Gefrorene Wand (3.288 m), Kaserer (3.268 m) en de Olperer (3.476 m). Onder het gletsjergebied zijn er mooie routes naar de tussen- en dalstations. De afdalingen zijn overzichtelijk en makkelijk bereikbaar. Bovendien ligt er altijd genoeg sneeuw om te kunnen knallen. Er zijn weinig spleten en de sneeuwkwaliteit is in het najaar over het algemeen uitstekend.

Epique - Piste ski en snowboard techniek training

ski en snowboard off-piste en freeride training Frankrijk

Portes du Soleil

Met meer dan 200 liften verdeeld over 14 dalen en een uitgestrekt freeride terrein hoef je je als fanatieke skiër of boarder nooit te vervelen. Vanuit de liften zijn er veel varianten en mogelijkheden. Met een korte hike sta je al snel boven een uitdagend couloir of brede onverspoorde hang. Les Portes du Soleil: de naam zegt het al, je hebt er veel zon. Maar ook veel sneeuwval: 6 tot 7 meter per jaar. Dit is te danken aan de nabijheid van het Meer van Genève (vochtige luchtaanvoer) en de bergen van de ‘Dents du Midi’. Die laatste houden de sneeuwlucht tegen, waardoor de meeste vlokken gelijk in het gebied neervallen. Overnachten doen we in hotel Esprit Montage. Een goed verzorgd hotel van Nederlandse eigenaar. Erg goed eten en elke week een wijnproeverij.

Activiteiten

Buckel Training Hintertux

Training

Buckel Training Nederland

Training

Off-piste Training december

Training

Off-piste Training Hintertux

Training

Off-piste Training Portes du Soleil

Training

Off-piste Training voor gevorderden

Training

Piste Training Hintertux

Training

Ski Techniek Training

Training

Summer ski Tux

Training