Mountainbike trail reizen | Epique - Mountain Adventures

Trails

Bij trails rijden gaat het om plezier, vrijheid en adrenaline. Het draait het om het afdalen en alle routes zijn lift-access. De lift brengt jou en je mountainbike omhoog. Vervolgens heb je een keuze aan diverse routes en kun je kilometers ver afdalen langs de gaafste single tracks en trails. Alles op je eigen tempo. Hoe meer ervaring, hoe uitdagender de afdaling. Op zoek naar adrenaline? Bekijk hieronder onze trail MTB-reizen!
Blijf op de hoogteBekijk de reizen    

Downhill mountainbiken

Je hebt ze vast wel een voorbij zien komen, mountainbikers op een fiets met heel veel veerweg en in volledige bescherming gehesen. Het echte downhillen ziet er sensationeel uit, maar is voor de meesten een stap te ver. Gelukkig is er de trail discipline. Afdalen over smalle singletrack en perfect aangelegde trails, maar we mijden de onmogelijke paden die bestemd zijn voor de profs.

Trails MTB reizen

Trails rijden is geschikt voor alle niveaus, van beginner tot expert. Onze gidsen brengen je veilig naar de mooiste trails, geven tips en blijven je uitdagen. Om nieuwe plekken te verkennen maak je hier en daar een korte traverse of klim. Maar het doel van de reis is, zoveel mogelijk trails afdalen. Geholpen door (ski)liften en shuttles bereik je de mooiste plekken en geniet je van adembenemende vergezichten en spectaculaire afdalingen.

Epique MTB reizen Expert trails en enduro

Epique Trail mountainbike

Trail mountainbike

Trail mtb’s hebben, naast een geveerde voorvork, ook een achterdemper voor meer comfort en controle. De extra vering en vaak dikkere banden maakt de fietse handzamer en meer vergevingsgezind dan bijvoorbeeld een cross country fiets. Ook de geometrie van de fiets is meer ontspannen, zoals de kleinere hoek in het balhoofd. Zelf geen trail mtb tot je beschikking? Geen probleem, deze zijn meestal ter plekke te huren.

Activiteiten

Aosta Experience

Enduro

Bike Mekka Portes du Soleil

Enduro

De Triglav Trails

Enduro

Trails rijden in de Zugspitz Arena

Enduro

Zona Zero – Enduro Paradijs

Enduro

Partners