Skitour Reizen | Epique Mountain Adventures

Skitour

Vanuit de lift of op de kaart zie je een mooie afdaling en je denkt; “hoe kom ik daar?”. Met tourskies en vellen worden die plekken bereikbaar.

Op de kaart zien we een mooie tour naar de start van de afdaling en eenmaal in het juiste ritme gaat het snel. Boven warm aankleden, eten en drinken, genieten van het uitzicht en even kijken waar we indroppen.

Tijdens onze skitour programma’s maken we korte hikes te voet of met vellen onder onze brede freeride ski’s of splitboard. In een korte tijd zijn we sneller en makkelijker op bijzondere plekken. Het plannen van de route en de tour zelf, zijn een warming up voor de afdaling. De afdaling is de beloning voor het harde werken.

Blijf op de hoogteBekijk de reizen    

Hoe fit moet je zijn

Touren is fysiek zwaarder dan lift-access freeriden, maar de beloning is er dan ook naar. 

Het zwaardere materiaal en het sneeuwdek waar je doorheen maakt touren iets zwaarder dan een bergwandeling in de zomer. Zware schoenen, ski’s, veiligheidsmateriaal en eventueel kleding voor in de hut moet je zelf meenemen. 

Ook de sneeuwcondities kunnen een groot verschil maken. Ploeteren door een halve meter verse poeder vraagt meer van je benen dan voorjaarssneeuw. Ook de hoogte speelt een rol. Tijdens een huttentocht in de Alpen blijf je doorgaans boven de 2000 meter. Tijdens een tour in Noorwegen of IJsland begin je op zeeniveau en haal je max de 2000 meter. 

Niet zeker van je conditie? We hebben een trainingsplan uitgewerkt om jezelf optimaal voor te bereiden en we adviseren je graag in de ideale reis voor jouw niveau.

Epique - Tourskiën en Splitboarden in Isafjordur, IJsland

Touren of freetouren?

Bij het touren doe je alles op eigen kracht, freetouren is een combinatie van liften en touren. Vanuit het bergstation loop je verder omhoog naar die ene top. Of na een afdaling de backcountry in, loop je terug naar de dichtstbijzijnde lift. Niet zeker of omhoog lopen jouw ding is? Probeer eerst eens het touren met een freetour reis.

Gear, wat moet er allemaal mee

Ga je voor het eerst touren, er is genoeg materiaal te huur. Zo kun je uitzoeken of omhoog lopen iets voor jou is, zonder een investering in materiaal. Epique verhuurt zelf tourski’s en veiligheidsmateriaal. Daarnaast zijn er in Nederlands of ter plekke specialisten met goed en modern materiaal. Vragen over materiaal? We helpen graag!

Het tour specifieke materiaal wat je nodig hebt:

  • Ski’s met tourbinding / Splitboard
  • Skischoenen met loopstand
  • Stijgvellen
  • Crampons
  • Telescoopstokken met grote tellers
  • Rugzak met de mogelijkheid om ski’s of board er op te binden

Epique - tourskiën en splitboarden, huttentocht Silvretta

Dagtochten of een meerdaagse tocht

In de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen vind je veel berghutten die in de winter open zijn. Een huttentocht is de ultieme tourski ervaring. Je neemt al je materiaal zelf mee en overnacht op een slaapzaal in een afgelegen, maar goed verzorgde berghut. Door in berghutten te overnachten skip je de afdaling naar het dal en de lange klim er weer uit. Je blijft op hoogte en kan zo makkelijk meerdere toppen bereiken in één week. 

Noorwegen, IJsland, het Midden-Oosten of Azië lenen zich perfect voor dagtochten. Met een camper of auto rij je dagelijks naar de start van de eerste tour en op een dag maak je 1 tot 3 beklimmingen. En afdalingen.

Zeilen en touren

Het uitzicht vanuit de fjorden van Noorwegen en IJsland gaat nooit vervelen. Vanaf een zeiljacht of charter schip geniet je maximaal van de indrukwekkende natuur en de vrijheid. Je start je dag op een plek waar je niet met de auto kan komen. De kans dat je andere tourskiërs tegenkomt is hier erg klein. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een avontuur vanaf een schip? Neem even contact met ons op.

Activiteiten

Ski & Sail Antarctisch Schiereiland

Ski & Sail

Ski & Sail Hornstrandir, IJsland

Ski & Sail

Ski & Sail Västfjorden, Groenland

Ski & Sail

Tourski roadtrip Lyngen Alps

Tourski & Splitboard

Tourskiën en zeilen in Noorwegen

Ski & Sail

Tourskiën in Akureyri, IJsland

Tourski & Splitboard

Tourskiën in Isafjordur, IJsland

Tourski & Splitboard

Tourskiën in Luzhba, Siberië

Tourski & Splitboard

Tourskiën in Tian Shan, Kazachstan

Tourski & Splitboard

Tourskiën op de Lofoten, Noorwegen

Tourski & Splitboard

Tourskiën Sellrain Huttentocht

Tourski & Splitboard

Tourskiën Silvretta Huttentocht

Tourski & Splitboard

Partners