Ski & Sail reizen | Epique - Mountain Adventures

Ski & Sail

Bij een Ski & Sail reis gaat het om het ontdekken van nieuwe en uiterst afgelegen plekken, om het genieten van de natuur en de plaatselijke cultuur én om het maken van nieuwe vrienden. Niet alleen de mooiste afdalingen, maar juist de combinatie van alle elementen maken de Ski & Sail reizen bijzonder.

Tijdens een Ski & Sail reis dient het schip als een drijvende berghut. De tours beginnen direct vanaf de boot op zeeniveau, waarna er met tourski’s en splitboards door adembenemend mooie natuur een weg omhoog wordt afgelegd. Unieke afdalingen met zicht op zee volgen. De gidsen zoeken samen met de schipper naar de beste plekken voor onvergetelijke avonturen.

Blijf op de hoogteBekijk de reizen    

Voor wie zijn deze reizen?

Een Ski & Sail reis met Epique is er voor iedereen die van avontuur houdt. Met de boot vaar je langs indrukwekkend ijs en geniet je van de stilte in deze afgelegen gebieden. Overdag worden er één of meerdere tours gemaakt. Touren is fysiek zwaarder dan lift-access freeriden, maar de beloning is dan ook fenomenaal. Met het trainingsplan van Epique kun je je op de juiste manier voorbereiden! Niet helemaal zeker? We adviseren je graag over de ideale reis voor jouw niveau.

Epique - Tourski Expeditie Antarctica

Bestemmingen

Met een Ski & Sail avontuur van Epique reis je naar Noorwegen, IJsland, Groenland of Antarctica.
Noorwegen
De Lyngen Alps in Noorwegen staan bekend om de adembenemend mooie fjorden. We skiën door couloirs en door de bomen en genieten constant van de prachtige vergezichten.
IJsland
Het schiereiland Hornstrandir in het noordwesten van IJsland is onbewoond en tevens een natuurreservaat. Het gebied is enkel vanaf de boot te bereiken. De zee in dit gebied is vaak rustig, wat de overnachtingen erg prettig maakt.

Groenland
In Groenland verkennen we de Westelijke kust, genaamd de Västfjorden. In één van ‘s werelds laatste pool wildernissen komen we ijsberen, walvissen en tal van vogels tegen.
Antarctica
Antarctica, het meest koude, droge en winderige continent op aarde. Hier vind je Indrukwekkende gletsjer formaties en genieten we van de onverstoorde omgeving. Ruiger dan dit ga je het niet vinden!

Epique Heliski reis IJsland

Sailing with the Arktika in Iceland

Schepen

Er zijn verschillende boten waar Epique gedurende het seizoen gebruik van maakt. Zo wordt er in Noorwegen met de Moondance en Vulkana gereisd, in Groenland met de Aurora, in IJsland met de Arktika en in Antarctica met de Icebird.
Moondance
De Moondance is vanaf eind februari hét Epique schip. Vier maanden lang vaart deze boot langs de kust van Noorwegen. Onderweg een veelvoud aan tourski-hotspots. Epique gaat ze allemaal langs! De Moondance is onze varende berghut en brengt ons van Alesund, langs de Lofoten, Senja en de Lyngen, naar de Noordkaap. Eind februari start dit te gekke project. Hier wil je bij zijn!

Vulkana
Dit voormalige vissersschip is in 2007 omgebouwd tot luxe ‘spa- en avontuur-schip’. Het schip beschikt o.a. over een sauna, hottub en een Turkse hamam. De kok op het schip zorgt iedere avond voor een overheerlijk en lokaal menu!
Arktika
De Arktika is een zeiljacht dat gebouwd is in Italië. Het schip telt vijf gastenverblijven en een ruime salon. Daarnaast biedt het schip centrale verwarming en is het gecertificeerd om in het noordpoolgebied te varen.
Aurora
Dit schip is een voormalig racejacht dat vier keer rond de wereld is geweest. Het schip stond een aantal keer onder bevel van Sir Robin Knox-Johnson, de eerste man die in zijn eentje non-stop de wereld rond zeilde. Ook dit schip biedt centrale verwarming.
Icebird
De Icebird is gebouwd door een Nederlands scheepsbouwer. Het schip vaart inmiddels al ruim vijftien jaar rondom Zuid-Amerika en de Zuidpool. De bemanning van dit achttien meter lange schip is zeer ervaren en werkt al jaren samen.

sunken ship antarctica

Activiteiten

Ski & Sail Antarctisch Schiereiland

Ski & Sail

Ski & Sail Hornstrandir, IJsland

Ski & Sail

Ski & Sail Västfjorden, Groenland

Ski & Sail

Tourskiën en zeilen in Noorwegen

Ski & Sail

Partners