Mountainbike reizen | Epique - Mountain Adventures

Alle reizen

Hieronder vind je al onze mountainbike reizen. Een gevarieerd aanbod dat uiteenloopt van een een training in de Harz waar we gaan werken aan je skills. Tot een uitdagende cross country rit door het Kirgizië.

Een mountainbike reis met Epique

Elke reis met Epique is een sportief en onvergetelijk avontuur. Onze aanpak is wat jouw vakantie bijzonder maakt. Kleine groepen, persoonlijke service en alles tot in detail geregeld. We bereiden je optimaal voor, brengen je naar de mooiste trails en zorgen dat je veilig en met een big smile weer thuis komt.

Disciplines

Onze reizen zijn verdeeld over vier disciplines, training, trails, enduro en cross country. Lees hieronder de beschrijving per discipline, of ga gelijk door naar de reizen.

Blijf op de hoogteBekijk de reizen    

Trainings reizen

Tijdens onze MTB trainingen gaan we werken aan jouw techniek en vaardigheden op de mountainbike. Dit kan op alle niveaus en zowel in nederland als in Europa. Tijdens de training komen alle facetten van het mountainbiken aan bod. Voor beginnende bikers zullen veel dingen nieuw en wennen zijn. Het rijden zelf waarin je conditie en durf worden getest maar ook alle zaken eromheen zoals kleding, kleine reparaties en het onderhoud. Voor gevorderde mountainbikers is dat gesneden koek en is er meer tijd voor verbeteren van bochten werk op snelheid of het nemen van bepaalde obstakels in steiler terrein. Onze trainers en gidsen dagen je uit en brengen je verder. Er is altijd wat te leren.

Epique mountainbike reizen - training

Epique mountainbike reizen - trails

Trails

De (ski)liften en/of bike shuttles brengen ons naar de start van de afdalingen (Trailheads). Onze Trail reizen hebben namelijk een belangrijk doel; heel veel dalen op de meest bijzondere en technische mountainbike afdalingen. Deze paden en andere onverharde weggetjes lopen door donkere bossen, door weidevelden en door ruige alpine terrein en hebben natuurlijke obstakels zoals boomwortels, drop-offs, beekjes en kleine rotsblokken. Tijdens de lift of de pendel kun je even bijkomen en opladen waarna je weer vol geconcentreerd kunt beginnen aan de afdaling. We rijden veel verschillende trails, of herhalen die ene mooie een paar keer. Met de juiste tips wordt je snel beter en ga je steeds makkelijker door de bochten en technische passages.

Enduro

De ‘All Mountain’-discipline van mountainbiken is Enduro. Het lijkt het meest op het mountainbiken in de begin jaren. In die tijden fietste je over een pad of weg naar de start van de afdaling (Trailhead), waarna je een technische trail afdaalde. In ons reisprogramma verschilt Enduro van Cross Country (XC) en Trails rijden. Bij Cross Country ligt de nadruk meer op het cardiovasculaire gedeelte en bij Trails dalen we zo veel mogelijk en maken gebruik van liften of bike shuttles. Tijdens onze Enduro reizen krijg je het beste van beide werelden. Schitterende flow afdalingen met technische passages die aan elkaar verbonden zijn door een korte technische klim, een breed karrenspoor of een lift.

Epique mountainbike reizen - Enduro MTB

Epique mountainbike reizen - cross country

Cross country

Of je nu graag trails op de Heuvelrug of in Limburg rijdt, je prestaties wilt meten bij een XC Marathon of het liefst meerdaagse tochten rijdt zoals een transalps of huttentocht. Cross Country (XC) mountainbiken kan op alle niveau’s en is een mooie combinatie van uithoudingsvermogen en techniek. En alles op eigen kracht. Een E-mountainbike biedt wel de mogelijkheid meer of makkelijker meters te maken. Onze Cross Country reizen zijn meerdaagse reizen die variëren in aantal dagen maar ook in hoeveelheid kilometers en hoogtemeters. Vanaf een vaste verblijf of een tocht met meerdere stops. Uitdaging en avontuur op ieder niveau.

Activiteiten

Cross Country Turkse Carian Trail

Cross Country

De Triglav Trails

Enduro

Dwarz door de Harz

Cross Country

Enduro-roadtrip Noorwegen

Enduro

Go with the Flowgezen

Trails

Learning by riding Limburg

Training

Mountainbike training in de Harz

Training

Pedals de Foc

Cross Country

Tour du Vosges

Cross Country

Trails rijden in de Zugspitz Arena

Enduro

Trans Provence

Cross Country

Trans Schwarzwald

Cross Country

Trans Tian Shan – XC

Cross Country

Traverse de Tramuntana – Trans Mallorca

Cross Country

Zona Zero – Enduro Paradijs

Enduro

Partners