Mountainbike-reizen | Epique - Mountain Adventures

Alle reizen

Op deze pagina vind je een overzicht van ons mountainbike aanbod. Met passie en kennis ontworpen reizen voor avontuurlijke bikers die op zoek zijn naar uitzonderlijke mountainbike ervaringen. Een gevarieerd aanbod dat uiteenloopt van trainingen in de Harz en Monthermé waar we gaan werken aan je skills, tot exclusieve reizen door de Italiaanse Aosta Vallei. We bieden agenda, maatwerk, en GPX-reizen aan om elke mountainbiker een oplossing te bieden voor een passende onvergetelijke mtb vakantie.

  • Agenda-reizen: vaste data met vaste prijs, te boeken vanaf 1 persoon
  • Maatwerk-reizen: data en prijs naar wens, te boeken vanaf 4 personen
  • GPX-reizen: Zelf fietsen met de voordelen van de Epique service zoals bijvoorbeeld bagagetransport, persoonlijke mechanieker/reisleider en hotel reserveringen.

Een mountainbike-reis met Epique

Elke reis met Epique is een sportief en onvergetelijk avontuur. Onze aanpak is wat jouw vakantie bijzonder maakt: kleine groepen, persoonlijke service en alles tot in detail geregeld. We bereiden je optimaal voor, brengen je naar de mooiste trails en zorgen dat je veilig en met een big smile weer thuis komt.

Disciplines

Onze reizen zijn verdeeld over vier disciplines: Training, All-Mountain / Bikepark, Enduro en Cross Country . Lees hieronder de beschrijving per discipline, of ga gelijk door naar de reizen.

Blijf op de hoogte Bekijk de reizen

Training

Tijdens onze MTB-trainingen gaan we werken aan jouw techniek en vaardigheden op de mountainbike. Dit kan op alle niveaus en zowel in Nederland als in Europa. Tijdens de training komen vele facetten van het mountainbiken aan bod. Het rijden zelf waarin je skills en durf worden getest maar ook de zaken eromheen zoals kleding, kleine reparaties en het onderhoud. Voor gevorderde mountainbikers is er meer tijd voor het verbeteren van het bochtenwerk op snelheid of het nemen van bepaalde obstakels in steiler terrein. Onze trainers en gidsen dagen je uit en brengen je verder. Er is altijd wat te leren. Toe aan de volgende stap? Boek een trainingsweekend!

Epique mountainbike reizen - training

Epique mountainbike reizen - trails

All Mountain / Bikepark

De (ski)liften en/of bike-shuttles brengen ons naar de start van de afdalingen (Trailheads of Bikepark). Onze All Mountain reizen hebben namelijk een belangrijk doel; heel veel dalen op de meest bijzondere en technische afdalingen. De trails lopen door donkere bossen, door weidevelden en door ruige alpine terrein en hebben natuurlijke obstakels zoals boomwortels, drop-offs, beekjes en kleine rotsblokken. Tijdens de lift of de pendel kun je even bijkomen en opladen waarna je weer vol geconcentreerd kunt beginnen aan de afdaling. We rijden veel verschillende trails, of herhalen die ene mooie een paar keer. Met de juiste tips word je snel beter en ga je steeds makkelijker door de bochten en technische passages.

Enduro

De ‘Do it All’ discipline van mountainbiken is Enduro. Het lijkt het meest op het mountainbiken in de beginjaren. In die tijden fietste je over een pad of weg naar de start van de afdaling (Trailhead), waarna je een technische trail afdaalde. Waar de nadruk bij Cross Country op het cardiovasculaire gedeelte ligt en bij All-Mountain op het afdalen m.b.v. liften of bike-shuttles krijg je bij onze Enduro reizen het beste van beide werelden. Schitterende flow-afdalingen met technische passages die aan elkaar verbonden zijn door een korte technische klim, een breed karrenspoor of een lift. Tijdens veel van onze reizen is er veel overlap tussen de All Mountain en de Enduro disciplines. Focus op afdalen met behulp van liften maar ook backcountry tours waarbij er grote afstanden zelf worden afgelegd staan dan op het programma.

Epique mountainbike reizen - Enduro MTB

Epique mountainbike reizen - cross country

Cross Country

Of je nu graag trails op de Heuvelrug of in Limburg rijdt, je prestaties wilt meten bij een XC-Marathon of het liefst meerdaagse tochten rijdt zoals een trans-Alps of een huttentocht. Cross Country- (XC-)mountainbiken kan op alle niveau’s en is een mooie combinatie van uithoudingsvermogen en techniek – en alles op eigen kracht of met wat support, op een e-mountainbike. Een E-mountainbike biedt de mogelijkheid meer of makkelijker meters te maken. Onze Cross Country reizen zijn meerdaagse reizen die variëren in aantal dagen maar ook in hoeveelheid kilometers en hoogtemeters. De reizen vertrekken vanaf een vast verblijf of zijn een tocht met meerdere stops. Uitdaging en avontuur op ieder niveau.

Activiteiten

Aosta Experience

Enduro

Bike Mekka Portes du Soleil

Enduro

Bike Training Monthermé

Training

Dwarz door de Harz

Cross Country

Enduro-roadtrip Noorwegen

Enduro

Learning by riding Limburg

Training

Servus Saalbach

Bike

Tour du Vosges

Cross Country

Trans Semois

Training

Trans Tian Shan – XC

Cross Country

Partners