Mountainbike reizen op maat | Epique - Mountain Adventures

Maatwerk Reizen

Jij en je beste vrienden, op een mountainbike-avontuur dat volledig is afgestemd op jullie wensen. De mooiste manier van reizen is met een maatwerk-reis. Een reis met je eigen groep die gegarandeerd voldoet aan je verwachtingen. 

Een mountainbike reis op maat

We kunnen iedere reis op maat samenstellen. De reiservaring van onze gidsen en reisspecialisten dekt de mooiste en meeste exotische MTB- en Gravel bike-bestemmingen wereldwijd. Van een lang weekend in de Vogezen, tot een expeditie in het Atlasgebergte van Marokko, wij hebben de kennis en helpen je graag met jouw droomreis. 

Voor jouw eigen groep kunnen we een reis samenstellen of een bestaande reis naar wens aanpassen. We inventariseren jullie wensen, geven je persoonlijk advies en stellen je reis van A tot Z samen.

Lees hieronder hoe jouw droomreis tot stand kan komen en scrol verder voor een greep uit de mogelijkheden.

Zo werkt het

  1. Laat ons weten wat je wensen zijn:
    – Bel ons op 030 889 9011

    – Of vul het aanvraagformulier in.
  2. In een persoonlijk gesprek nemen we jouw wensen door , adviseren je en bespreken de mogelijkheden.
  3. Je ontvangt van ons een op maat gemaakt reisvoorstel.
  4. We lichten jullie reis toe en passen het voorstel aan naar wens.
  5. Pas als je helemaal tevreden bent, boeken we je reis.

Enduro mountainbike reis noorwegen

Epique Mountainbike trail reis Vogezen, Frankrijk

Uitdagingen in de Vogezen

De Vogezen komen vast niet als eerste in je op als je denk aan mountainbike bestemmingen. Maar dit Franse middelgebergte is een waar mountainbike paradijs en, op slechts 600 kilometer van Utrecht, ook nog eens erg goed bereikbaar. In eerste instantie lijken de Vogezen glooiend en liefelijk. Maar er ligt een bikepark van wereldniveau en er zijn tal van uitdagende single tracks te rijden. Dit komt omdat er in de Vogezen bijna geen restricties zijn voor mountainbikers en er ook op wandelpaden gereden mag worden. Met een autorit van 6 uur ben je een gebied met talloze mogelijkheden.

Het ongerepte landschap van Schotland en Wales

Schotland is voor een mountainbiker een bestemming met wereldklasse. Natuurlijke paden en aangelegde trails in een adembenemend landschap. Onze gidsen nemen je mee over de mooiste trails. Als beginner zijn er genoeg mogelijkheden om te genieten van het Schotse landschap, met onder andere de trails langs de legendarische 7Stanes. De uitgestrekte valleien van Schotland lenen zich ook uitstekend voor een cross country of bikepacking avontuur. Richting het zuiden, in Wales, vinden we een professionele bike parks waar je uitdagende single tracks kan rijden.

Epique Mountainbike reis naar Marokko, Hoge Atlas

De Hoge Atlas en Marokko

Het ruige Atlasgebegte, gecombineerd met een prachtige cultuur en gastvrijheid, maken van Marokken een bijzondere mountainbike bestemming. Het gebergte is ruig en stenig en ziet er heel anders uit dan de Alpen. Je rijdt over ruige bergkammen en door groene valseien met kleine Berberdorpjes.Het hoogste punt is het Atlasgebergte, de Jebel Toubkal, liggend op 4.165 meter. Je komt hier niet alleen om te fietsen, maar ook voor de gastvrije cultuur en heerlijke keuken. Na een geweldige trip staat de heerlijk gekruide keuken op je wachten. Epique zorgt voor jouw droomreis waarbij je wordt meegezogen in de Marokkaanse cultuur.

Sail en Bike

Misschien wel de ultieme manier om te genieten van de natuur, de rust en een mountainbike avontuur. Vanaf een schip of zeiljacht. Als je van uitdaging én een onvergetelijk avontuur houdt, is dit dé ultieme manier om met je eigen groep op reis te gaan. Het leven op een schip zorgt direct voor een goede sfeer en vanaf het water brengen we je naar een omgeving die je normaal gesproken niet kan bereiken. De kans dat je hier iemand tegenkomt is erg klein. Zeilen en mountainbike kan bijvoorbeeld in IJsland, Noorwegen, Turkije, Griekenland, Italië en Turkije.

Epique mountainbike reis Mallorca

Helibike reizen

Met je mountainbike afdalen op plekken waar je normaal niet of nauwelijks komt? Helibiken kan bijvoorbeeld in Canada en Roemenië. Het Tarcu gebergte in Roemenië en de Rocky Mountains zijn perfect voor dit ultieme mountainbike avontuur. Door de goede bereikbaarheid is Roemenië zelfs geschikt voor een lange weekend helibiken . Heli-bike reizen doen we in samenwerking met lokale partners en kunnen geheel naar jullie wens aangepast worden.

Mountainbiken in Kazachstan

We gaan het hart van het Tian Shan gebergte in voor een unieke mountainbike trip. De met sneeuw bedekte bergen vormen een prachtige achtergrond voor onze mountainbiketocht door de valleien van Kazachstan, met weelderige weilanden en plateaus die wemelen van graslanden en wilde bloemen. De ongerepte natuur wisselen we af met een bezoek aan de bruisende stad Almaty. Een mountainbike reis naar Kazachstan is een onvergetelijke combinatie van avontuur, natuur, een heerlijke keuken en gastvrije cultuur. Als je op zoek bent naar een tour die echt buiten de gebaande paden ligt, dan is dit het!

Epique Mountainbike reis Kazachstan en kirgizie

Mountainbike roadtrip

Een roadtrip met je beste vrienden. In Noorwegen mag je je camper bijna overal neerzetten, de ultieme manier om te genieten van de rust en natuur. We bezoeken de mooiste bikeparks en maken lange cross country tochten langs de ruige fjorden en kustlijnen van Noorwegen. Met de camper zijn de flexibel en kunnen makkelijk inspelen op wensen van de groep en het weer. Elke ochtend wakker worden onderaan de start van een volgende trail. Een luxe camper met goede bedden, comfortabel en erg gezellig.

Activiteiten

Cross Country Turkse Carian Trail

Cross Country

De Triglav Trails

Enduro

Olympus Performance

Enduro

Pedals de Foc

Cross Country

Trails rijden in de Zugspitz Arena

Enduro

Trans Provence

Cross Country

Trans Schwarzwald

Cross Country

Traverse de Tramuntana – Trans Mallorca

Cross Country

Zona Zero – Enduro Paradijs

Enduro

Partners