Heliski Reizen | Epique - Mountain Adventures

Heliski Reizen

Heliski reizen. Dé ultieme freeride trip

Het stompende geluid van de heli vaagt langzaam weg. Stilte. De kans om het ongerepte landschap in je op te nemen. Al snel verandert de rust in opwinding. Ski’s en board worden vastgeklikt en de groep draait zich naar de gids. Het is tijd om het paradijs in te duiken…

Een heliski reis is de ultieme freeride trip als je op zoek bent naar de mooiste poeder afdalingen en een unieke beleving. Geen liften. Geen menigte. Alleen jij en de berg. Laat de geprepareerde pistes achter je en til jouw freeride skills naar een hoger niveau.

Blijf op de hoogteBekijk de reizen    

Heliski reizen van Epique

Als officieel agent vertegenwoordigt Epique de beste heliski operators wereldwijd. De mooiste gebieden en lodges, hoogste certificeringen, beste veiligheidsprotocollen en altijd voor de laagste prijs. We kennen de beste locaties, de voor- en nadelen en de beste manier om er te komen. Indien gewenst vullen we je heliski reis aan met extra’s, zoals overnachtingen, activiteiten of vluchten. We zorgen dat je kan betalen in Euro’s, zonder verrassingen door koerswijzigingen achteraf. Onderaan deze pagina vind je een greep uit onze heliski reizen.

Epique - heliskiën en heliboarden in Kamchatka, Rusland

Voor wie is een heliski reis geschikt?

In tegenstelling tot wat velen denken, hoef je geen pro te zijn voor een heliski avontuur. De gebieden zijn enorm uitgestrekt en voor elk niveau is er een geschikte afdaling te vinden. Bij de indeling van de groepen wordt rekening gehouden met jouw niveau en wensen. De gidsen laten je rustig wennen aan het terrein en de sneeuw. Van brede glooiende gletsjers voor beginners, tot steile wanden voor de gevorderden. Niet zeker over je niveau? Ga eerst een paar dagen met ons trainen. Of laat ons je terugbellen voor advies. We helpen je graag bij je oriëntatie.

Welke heliski reis is geschikt voor mij?

Er zijn tal van bestemmingen en verschillende packages. En iedereen heeft andere wensen en verwachtingen. De droge poeder van Canada, of de vulkanen van Kamchatka. Een helikopter delen met andere fanatiekelingen, of een privé helikopter voor jou en je team. Van een dag tot een hele week. De keuzes zijn eindeloos. Laat ons weten waar jouw perfecte heliski trip aan moet voldoen, we adviseren je graag.

Epique - Heliskiën en heliboarden in Canada. Last Frontier Heliskiing, Bell 2 Lodge

Heliskiën en heliboarden in Canada - Last Frontier heliskiing

Een heliski reis, dat kost toch een vermogen?

Ok, het wordt waarschijnlijk niet de goedkoopste vakantie, maar die onvergetelijke heliski trip is misschien wel bereikbaarder dan je denkt. Met een losse dag heliskiën ben je naar verhouding duur uit. Maar met een meerdaagse heliski reis, wordt het een totaalpakket; verticals (vlieguren/meters), gidsen, ski’s of snowboard, veiligheidsmateriaal, en accommodatie met volpension. Dit drukt de kosten per dag én maakt de beleving nog beter. Na de eerste dag vol uitleg en veiligheidsinstructies komen jij en je groep in het ritme. Meer, steiler, sneller en spectaculairder. Gaat het al kriebelen?

Is heliskiën wel veilig?

Onze heliski partners werken met de hoogste veiligheidsprotocollen en eisen. Deze zijn met jarenlange ervaring geoptimaliseerd om alle mogelijke risico’s, voor zover mogelijk, uit te sluiten. Zowel in de lucht als in de sneeuw. De gidsen en piloten zijn er om jou een onvergetelijke ervaring te geven, maar bovenal om jou weer veilig thuis te brengen. Ze houden allemaal van skiën. Dus als de omstandigheden en het niveau het toelaat, draaien ze graag het gas open en dagen je uit. Wanneer dat niet het geval is, zullen ze dat niet doen. En je zal ze dankbaar zijn. 

Epique - Heliskiën en heliboarden in Canada. Last Frontier Heliskiing, Bell 2 Lodge

Heliskiën en heliboarden in Canada - Last Frontier heliskiing

Groepsgrootte bij een heliski reis

De groepsgrootte bij heliski reizen verschilt per aanbieder en de package waarvoor je kiest.

Grote groepen per heli en gids maakt heliskiën qua kosten een aantrekkelijker. Die dure ‘taxi’ deel je dan met 10 tot 12 personen. Je staat wel wat vaker te wachten en de kans op niveauverschillen is aanwezig. De heilige graal in het heliskiën is een “Private”. Eigen groep, privé heli en gids. De gouden middenweg: 3 groepen van 4 tot 6 deelnemers per heli. Dan ga je op pad met een kleine groep, in een snelle heli die de andere groepen afzet voordat jij weer beneden bent. Zo krijg je de meeste hoogtemeters voor je geld.

Heliski specials

Jaarlijks organiseren we een ‘Epique special’. Wij huren de hele lodge af, inclusief de helikopter(s). En gaan op zoek naar fanatiekelingen die mee willen op de ultieme heliski trip. Met een groep gelijkgestemden maak je je heliski droom waar. Benieuwd wat er komend seizoen op de agenda staat?

Epique - heliskiën en heliboarden in Kamchatka, Rusland

Activiteiten

Heliskiën in IJsland

Heli-skiën & snowboarden

Partners