Heliboarden | Epique - Mountain Adventures

Heliboarden

Heliboarden, dé ultieme freeride trip

Het stompende geluid van de heli vaagt langzaam weg. Stilte. De kans om het ongerepte landschap in je op te nemen. Al snel verandert de rust in opwinding. Boards worden vastgemaakt en de groep draait zich naar de gids. Het is tijd om het paradijs in te duiken…

Heliboarden is de ultieme freeride trip als je op zoek bent naar de mooiste poeder afdalingen en een unieke beleving. Geen liften. Geen menigte. Alleen jij en de berg. Laat de geprepareerde pistes achter je en til jouw snowboard skills naar een hoger niveau.

Blijf op de hoogteBekijk de reizen    

Heliboarden met Epique

Als officieel agent vertegenwoordigt Epique de beste heli operators wereldwijd. De mooiste gebieden en lodges, hoogste certificeringen, beste veiligheidsprotocollen en altijd voor de laagste prijs. We kennen de locaties, de voor- en nadelen en de beste manier om er te komen. Indien gewenst vullen we je reis aan met extra’s, zoals overnachtingen, activiteiten of vluchten. We zorgen dat je kan betalen in Euro’s, zonder verrassingen door koerswijzigingen achteraf. Onderaan deze pagina vind je een greep uit onze heliboard reizen.

Epique - heliskiën en heliboarden in Kamchatka, Rusland

Voor wie is heliboarden geschikt

In tegenstelling tot wat velen denken, hoef je geen pro te zijn om te gaan heliboarden. De gebieden zijn enorm uitgestrekt en voor elk niveau is er een geschikte afdaling te vinden. Bij de indeling van de groepen wordt rekening gehouden met jouw niveau en wensen. De gidsen laten je rustig wennen aan het terrein en de sneeuw. Van brede glooiende gletsjers voor beginners, tot steile wanden voor de gevorderden. Niet zeker over je niveau? Ga eerst een paar dagen met ons trainen. Of laat ons je terugbellen voor advies. We helpen je graag bij je oriëntatie.

Welke heliboard reis is geschikt voor mij?

Er zijn tal van bestemmingen en verschillende packages. En iedereen heeft andere wensen en verwachtingen. De droge poeder van Canada, of de vulkanen van Kamchatka. Een helikopter delen met andere fanatiekelingen, of een privé helikopter voor jou en je team. Van een dag tot een hele week. De keuzes zijn eindeloos. Laat ons weten waar je naar op zoek bent, we adviseren je graag.

Epique - Heliskiën en heliboarden in Canada. Last Frontier Heliskiing, Bell 2 Lodge

Heliskiën en heliboarden in Canada - Last Frontier heliskiing

Heliboarden kost toch een vermogen?

Ok, het wordt waarschijnlijk niet de goedkoopste vakantie, maar die onvergetelijke heli trip is misschien wel bereikbaarder dan je denkt. Met een losse dag heliboarden ben je naar verhouding duur uit. Als je meerdere dagen gaat heliboarden, wordt het een totaalpakket; verticals (vlieguren/meters), gidsen, snowboard, veiligheidsmateriaal, en accommodatie met volpension. Dit drukt de kosten per dag en maakt de beleving nog beter. Na de eerste dag vol uitleg en veiligheidsinstructies komen jij en je groep in het ritme. Meer, steiler, sneller en spectaculairder. Gaat het al kriebelen?

Is heliboarden wel veilig?

Onze partners werken met de hoogste veiligheidsprotocollen en eisen. Deze zijn met jarenlange ervaring geoptimaliseerd om alle mogelijke risico’s, voor zover mogelijk, uit te sluiten. Zowel in de lucht als in de sneeuw. De gidsen en piloten zijn er om jou een onvergetelijke ervaring te geven, maar bovenal om jou weer veilig thuis te brengen. Ze houden allemaal van snowboarder. Dus als de omstandigheden en het niveau het toelaat, draaien ze graag het gas open en dagen je uit. Wanneer dat niet het geval is, zullen ze dat niet doen. En je zal ze dankbaar zijn. 

Epique - Heliskiën en heliboarden in Canada. Last Frontier Heliskiing, Bell 2 Lodge

Heliskiën en heliboarden in Canada - Last Frontier heliskiing

Heliboarden in grote of kleine groep

De groepsgrootte bij het heliboarden verschilt per aanbieder en de package waarvoor je kiest.

Grote groepen per heli en gids maakt heliboarden qua kosten een aantrekkelijker. Die dure ‘taxi’ deel je dan met 10 tot 12 personen. Je staat wel wat vaker te wachten en de kans op niveauverschillen is groot. De heilige graal in het heliboarden is een “Private”. Eigen groep, privé heli en gids. De gouden middenweg: 3 groepen van 4 tot 6 deelnemers per heli. Dan ga je op pad met een kleine groep, in een snelle heli die de andere groepen afzet voordat jij weer beneden bent. Zo krijg je de meeste hoogtemeters voor je geld.

Heliboard specials

Jaarlijks organiseren we een ‘Epique special’. Wij huren de hele lodge af, inclusief de helikopter(s). En gaan op zoek naar fanatiekelingen die mee willen. Met een groep gelijkgestemden maak je je heliboard droom waar. Benieuwd wat er komend seizoen op de agenda staat?

Epique - heliskiën en heliboarden in Kamchatka, Rusland

Activiteiten

Heliskiën in IJsland

Heli-skiën & snowboarden

Partners