Freeride reizen | Epique - Mountain Adventures

Freeride

Freeriden kun je op alle niveaus, of je nu beginner, ervaren of expert bent. ‘Lift access’ freeriden is de meest eenvoudige manier om toegang te krijgen tot mooie, onverspoorde afdalingen. De nadruk ligt op het maken van ‘first tracks’, ofwel je eigen spoor zetten. Er is aandacht voor je techniek, tactiek en veiligheid.

Blijf op de hoogteBekijk de reizen

Freeriden

Freeriden is het klassieke off-piste skiën, in een nieuw jasje. Buiten de pistes, weg van de drukte. Met een paar brede ski’s of poeder board, safety materiaal een een liftpas ben je er klaar voor. Vanuit de lift, of vanaf een andere hoog punt, kun je mooi interessante hellingen bekijken en je eigen lijn of afdaling ‘intekenen’. Met de lift en een kleine traverse kom je boven aan de start van ‘jouw’ lijn en begin je aan de afdaling. Eenmaal beneden kijk je om en zie je jouw handtekening op de berg. 

Een goed freeride gebied?

Voor het freeriden draait het om de mogelijkheden die je hebt binnen het bereik van de liften. Een uitgestrekt gebied, met veel liften en daaromheen voldoende terrein. Voor een pak verse poedersneeuw heb je altijd wat geluk nodig. Maar er zijn gebieden die doorgaans meer sneeuw vangen. Gebieden als Arlberg, Obertauern, Verbier en Tignes – Val d’Isere staan bekend om de sneeuwzekerheid en een geweldig freeride terrein. Buiten de Alpen zijn de Rocky Mountains in Canada of het noordereiland van Japan, Hokkaido, geweldige bestemmingen.

Activiteiten

Freeride Hakuba

Freeride & Freetour

Freeriden in Hokkaido, Japan

Freeride & Freetour

Freetour Savoie

Freeride & Freetour

Freetour Tirol

Freeride & Freetour

wePowder Season Kick-off

Freeride & Freetour

Partners