Enduro mountaibike reizen | Epique - Mountain Adventures

Enduro

Van alle mountainbikedisciplines is Enduro de meeste veelzijdige, waarbij het fysieke uithoudingsvermogen van Cross Country, de technische skills van het trails rijden en de kracht om te klimmen wordt gecombineerd. Onze Enduro-mountainbikereizen zijn er voor gepassioneerde fietsers die op zoek zijn naar uitdaging en afwisseling. Je maakt dagtochten over langere afstanden en gaat opzoek naar de mooiste afdalingen.

Enduro Mountainbike reizen. Enduro MTB

Enduro reizen

Onder begeleiding van een gids maak je zowel beklimmingen als afdalingen, waarbij het tempo en de moeilijkheidsgraad wordt aangepast aan het niveau en de wensen van de groep. We maken dagtochten waarbij we gebruik maken van skiliften of transfers, maar ook op eigen kracht moeten klimmen. De ervaren gids brengt je naar de mooiste plekken en daagt je uit.

Enduro bestemmingen

Voor een Enduro-reis zijn de Alpen misschien de meeste voor de hand liggende bestemming. Makkelijk bereikbaar, geweldige bergen en veel liften. Maar ook buiten de Alpen zijn er mooie Enduro-mogelijkheden. Het Triglav-gebergte in Slovenië bijvoorbeeld, ruig terrein met uitdagende singletracks. De favoriet van onze gidsen is Spanje, Zona Zero, een mountainbikegebied met meer dan 1000 km paden en trails in de uitlopers van de Pyreneeën.

Enduro Mountainbike reizen. Enduro MTB

Enduro Mountainbike reizen. Enduro MTB

Enduro mountainbike

Een Enduro-bike, of All-Mountain-bike, is ontwikkeld voor de zwaarste trails door bergachtig gebied. Deze full-suspension mountainbikes hebben een geometrie die gebouwd is voor controle en een extra grote veerweg van 150 mm of meer. Meestal zijn ze voorzien van een dropper post, een zadelpen die je kan laten zakken in een afdaling. Door de extra vering, het extra sterke frame en de dikke banden is een enduro fiets een overkill voor de Nederlandse trails. Maar voor uitdagende singletracks in de bergen is deze fiets een must.

Activiteiten

Aosta Experience

Enduro

Bike Mekka Portes du Soleil

Enduro

Bike Training Monthermé

Training

De Triglav Trails

Enduro

Enduro-roadtrip Noorwegen

Enduro

Olympus Performance

Enduro

Servus Saalbach

Bike

Trails rijden in de Zugspitz Arena

Enduro

Trans Semois

Training

Zona Zero – Enduro Paradijs

Enduro

Partners