Cross Country mountainbikereizen | Epique - Mountain Adventures

Cross Country

Cross Country (XC), ook wel bekend als marathon, is de meest bekende vorm van mountainbiken. Cross Country mountainbiken is een sport die uithoudingsvermogen en technische vaardigheid combineert en de voorkeur geeft aan lange beklimmingen en afdalingen. Het terrein van een XC-rit is erg afwisselend en varieert van slingerende singletracks, tot de gravelpaden die ze verbindt. Zelf geen mountainbike tot je beschikking? Geen probleem, deze zijn meestal ter plekke te huren.

Epique mountainbike tocht

Cross Country MTB-reizen

Tijdens een Cross Country reis maken we dag- of meerdaagse tochten. Onderweg kunnen we alle soorten terrein tegenkomen. Denk aan brede bospaden, slingerende wandelpaden en speelse stukken singletrack. Een Cross Country-reis is voor iedereen die houdt van uitdaging en indrukwekkende landschappen. Daag jezelf uit op lange beklimmingen, geniet van onvergetelijke vergezichten en test je technische vaardigheden in de afdalingen.

XC-bestemmingen

Omdat we niet afhankelijk zijn van liften en aangelegde trails, zijn er genoeg bestemmingen voor een Cross Country-reis. De Alpen is een populaire en geweldige bestemming, maar er zijn ook tal van exotische bestemmingen. Zo zijn er de slingerende singletracks langs de fjorden, bergen en ruige kustlijnen van Noorwegen, en is er een meerdaagse tocht langs middeleeuwse dorpjes in de Grote Kaukasus. Bekijk hieronder onze Cross Country-reizen.

Cross country mountainbike reis Noorwegen

Cross country mountainbike reis Noorwegen

Cross Country-mountainbike

Een XC-mountainbike is de meeste geziene fiets op de Nederlandse mountainbikeroutes. Het zijn doorgaans lichtgewicht fietsen en ontwikkeld om mee te klimmen, om hard mee over de singletracks te knallen en strak en efficiënt te sturen. De meeste Cross Country-mountainbikes zijn hardtails met een geveerde voorvork met een veerweg van 80 tot 100mm. Maar er komen ook steeds meer full-suspension varianten op de markt. Beide zijn geschikt voor een XC-reis.

Activiteiten

Cross Country Turkse Carian Trail

Cross Country

Dwarz door de Harz

Cross Country

Pedals de Foc

Cross Country

Tour du Vosges

Cross Country

Trans Provence

Cross Country

Trans Schwarzwald

Cross Country

Trans Tian Shan – XC

Cross Country

Traverse de Tramuntana – Trans Mallorca

Cross Country

Partners