Piste Training - Techniek training voor skiërs en boarders

Techniek-training & off-piste voorbereiding

Piste Trainingen zijn leuk en leerzaam en perfect om technisch beter te worden als voorbereiding op het off-piste skiën. Daarnaast kun je kennis maken met het team van Epique, leer je andere leuke mensen kennen en kun je informatie krijgen over de rest van ons programma. De trainingen duren 12 weken lang en je kunt deelnemen hoe vaak je zelf wilt. Twaalf, acht of vier weken, één of twee avonden per week. Uiteraard is een losse sessie ook mogelijk. De trainingen zijn dinsdag en donderdag avond, duren twee uur met niveaus variërend van beginner t/m expert.

De twaalf weken bestaan uit drie blokken van vier weken. Er is een opbouw gedurende de twaalf weken en per blok van vier weken is er een opbouw. We trainen bijvoorbeeld van lange naar korte bochten, van basis naar dynamisch technieken en we doen voorbereidende oefeningen voor het terrein skiën. Succes is bij ons altijd gegarandeerd.

Heb je tussendoor een vakantie gepland? Geen probleem! Je kunt bijvoorbeeld 3 trainingen voor en 5 trainingen na jouw vakantie plannen!

Het programma in Snowworld Zoetermeer ziet er als volgt uit:

18:45 Zelfstanding opwarmen
19:00 Start training
19:45 Korte video analyse
21:00 Einde training

Na de training is er de gelegenheid wat te drinken en na te praten.

Dinsdag en donderdag Zoetermeer

De trainingen zijn op dinsdag en donderdag van 19.00 - 21.00. Je kunt één of meerdere trainingen volgen op elke willekeurige datum beschkbaar. Heb je tussendoor een vakantie gepland? Geen probleem! Je kunt bijvoorbeeld 3 trainingen voor en 5 trainingen na jouw vakantie plannen!

Nr. Week   Dinsdag   Donderdag
1 24   12 juni 2018   14 juni 2018
2 25   19 juni 2018   21 juni 2018
3 26   26 juni 2018   28 juni 2018
4 27     3 juli 2018     5 juli 2018
5 28       10 juli 2018   12 juli 2018
6 29   17 juli 2018   19 juli 2018
7 30   24 juli 2018   26 juli 2018
8 31   31 juli 2018     2 augustus 2018
9 32     7 augustus 2018     9 augustus 2018
10 33   14 augustus 2018   16 augustus 2018
11 34   21 augustus 2018   23 augustus 2018
12 35   28 augustus 2018   30 augustus 2018

Klik op de groene balk, vink de voor jouw geschikte datums aan en maak de reservering compleet.

Snowworld Zoetermeer

De Piste Trainingen worden gehouden in Snowworld Zoetermeer. Deze indoor sneeuwbaan beschikt over drie pistes met meerdere sleepliften. De liften zijn snel en kort. Hierdoor zijn er nauwelijks wachttijden en kun je veel afdalingen maken. Piste nummer drie is de steilste piste van Nederland en heeft een lengte van 300 meter. De piste heeft een dalingspercentage van 20%. Dit is vergelijkbaar met een blauwe piste.

Tijdens de Piste Training zal voornamelijk getraind worden op de langste piste, piste nummer drie. Hier wordt aan het einde van het seizoen, in de maand mei, de sneeuw vervangen en is daarna dus op z'n best. Daarnaast is het in de zomermaanden heerlijk rustig. Voor de perfecte sneeuwconditie wordt de temperatuur in de hal constant op -5 graden Celsius gehouden. Vergeet dus niet om warme kleding mee te nemen.

Klik hier voor meer informatie.

Van beginner tot vergevorderde

Bij de Piste Training kan het voorkomen dat de deelnemers verschillende niveaus hebben. Afgelopen jaren was het niveau erg gevarieerd. Van beginners t/m vergevorderde recreanten. Ook waren er mensen met leraren opleidingen zoals Anwärter, Landes of A/B aanwezig. Uit ervaring is gebleken dat je daar tijdens de training weinig van merkt. Iedereen is op zijn eigen niveau bezig met de oefenstof en door de korte afdalingen blijft de groep goed bij elkaar. Let wel: Piste Training zijn trainingen voor mensen die al gecontroleerd kunnen afdalen hebben maar graag beter willen worden. Het is geen les voor beginners.

Bij ieder programma wordt aangegeven welk niveau voor dat specifieke programma gewenst is. We gebruiken hierbij de indeling van het wePowder Freeride Paspoort™. Het freeride paspoort geeft inzicht in je capaciteiten als freerider. Het maakt je bewust van de zaken die je al wel kan, maar ook zeker van de zaken die je nog niet kan. Ga naar de site van wePowder en maak je eigen paspoort aan!

Voor dit programma is minimaal onderstaande niveau gewenst:

Dalen: Toerist

Conditie: Beginner

Mocht je nog vragen hebben over het niveau of hoe je jezelf het beste kan voorbereiden voor een afdaling met Epique? Neem dan contact met ons op.

Ervaren, gediplomeerde leraren en gidsen

Alle programma’s worden begeleid door ervaren, gediplomeerde en gelicensieerde leraren en gidsen. Tijdens de training programma's wordt je altijd begeleidt door een ski/snowboard instructeur met minimaal een Oostenrijks Staatlich Diplom Lehrer diploma. Dit is het hoogst haalbare diploma op het gebied van lesgeven in skiën of boarden in Oostenrijk.

Onze leraren en gidsen zijn opgeleid om skiërs en snowboarders van beginner t/m experten bereik te trainen. Daarnaast zijn alle ‘guides’ van Epique zelf fanatieke en ervaren off-piste skiërs en boarders. Mede hierdoor weten zij exact waar het in het moderne freeriden om gaat. De ski- en snowboardleraren en gidsen bij Epique zijn Nederlands.

Kleine groepen voor persoonlijke aandacht

De training worden gegeven aan een groep van minimaal vier en maximaal tien personen. Er geldt een maximale groepsgrootte zodat we alle deelnemers zo veel mogelijk persoonlijke aandacht kunnen geven. De groepen bestaan uit deelnemers van verschillende niveaus.

Door de korte afdalingen kan iedereen op zijn eigen niveau en snelheid afdalingen. Zo kan er goed worden gedifferentieerd en wordt iedereen persoonlijk gestuurd. Verschillende niveaus bij elkaar gaat dus goed samen. Kijk bij 'niveaus' voor toelichting van de gewenste vaardigheden.

Op verzoek houden we, bij het indelen van de groepen, rekening met vrienden, familie, collega's, ect.

het juiste ski of snowboardmateriaal

Als je piste ski's hebt met een radius tussen de 10 en 15 meter, dan raden we je aan die mee te nemen. Gelieve geen allmountain of freeride ski's. Heb je niet alles zelf of ben je het vergeten. Geen probleem er is materiaal te huur.

Materiaal
Schoenen vanaf €4,00
Ski's/snowboard vanaf €7,00
Helm vanaf €2,50

Mocht je nog vragen hebben over je eigen materiaal of over de aanschaf van de juiste materialen? Neem dan contact met ons op.

Kosten voor deze Piste Training

Bij reservering brengen wij de prijs voor de sessie(s) in rekening zonder baantoegang.

  Prijs* Prijs per training
Losse sessie € 32,50 €   32,50
4 sessies € 120,00 €   30,00
8 sessies € 220,00 €   27,50
12 sessies € 300,00 €   25,00

*  Prijzen zijn exclusief baantoegang en materiaal huur. Je kunt dit zelf betalen aan de kassa.

Baantoegang
Avondtarief €   19,00 (4 uur toegang vanaf 18:00)
Studententarief €   24,50 (4 uur toegang en op vertoon van studentenpas)
Maandkaart* €   100,00
3 maandenkaart* €    80,00 (per maand)
Zomervakantiekaart* €   120,00 (juli & augustus)

* Deze kaart geeft je ook toegang tot de baan buiten de Piste Training om.

Materiaal
Schoenen €    4,00 (maximaal 2 uur)
Ski's/snowboard €    7,00 (maximaal 2 uur)
Helm €    2,50

Kijk voor alle prijzen en aanbiedingen op de website van Snowworld.

Boek nu jouw training in de zomer

Klik op de groene reserveer balk, vul het formulier in en vul de gewenste datums in bij de 'opmerkingen' (het selctievenster met datums is 'out of order') Na ontvangst sturen wij jou een bevestiging per e-mail.

Dinsdag en donderdag zijn de trainingen in Snowworld Zoetermeer. Op maandag of woensdag de trainingen in Huizen. Het is mogelijk om zowel te trainen in Zoetermeer als in Huizen. Het gaat dan om twee reserveringen voor twee programma’s.

Heb je een vakantie gepland? Geen probleem! Je kunt bijvoorbeeld 3 trainingen voor en 5 trainingen na deze periode inplannen.

 
Deel deze pagina
Twitter Facebook LinkedIn
Piste & techniek training (NL) / Snowworld Zoetermeer, Nederland
di 12 juni 2018 – do 30 augustus 2018
Conditie
Info
Niveau
Info
Training
Info
vanaf   € 32,50,-   p.p.    Boek nu!
Uitstekend
team Solden
Was top!
Erg leuke trip gehad met onze gids Gijs-Jan. We waren met een diverse groep op pad (10 man), waarvan 8 uitstekende skiërs en 2 beginnende. Uiteindelijk met 8 man op pad geweest met wat uitdagende hiks en gave runs. Was top!
Heb je een vraag? Alle vragen zijn goed. Don't be shy!
http://epique.com 1