Off-piste & freeride techniek training voor alle niveaus

off-piste training in techniek en veiligheid

Tijdens de off-piste trainingen verbeteren we je ski of snowboard techniek op en buiten de piste. Met een betere techniek kun je stabieler, meer gecontroleerd en daardoor veiliger afdalen door het terrein en de poeder. Om beter te worden is ervaring en gevoel voor het terrein belangrijk. We maken daarom veel verschillende en interessante poeder en piste afdalingen. Alle facetten van het moderne skiën en snowboarden komen aanbod. Met behulp van tips, oefeningen en dagelijkse video-analyses op en naast de piste, wordt iedereen in staat gesteld zijn of haar skills te verbeteren en te werken aan zijn of haar stijl.

Het programma:

 • de eerste dag is een aankomstdag;
 • 's avonds is er een kennismaking met alle deelnemers en het Epique team;
 • de tweede dag is de eerste dag op de berg;
 • we zijn iedere dag zijn we van 09:00 - 17:00 uur op de berg;
 • ’s avonds zijn er interessante en actuele ski en snowboard gerelateerde clinics.

Hintertuxer gletsjer in Zillertal tirol

De Hintertuxer gletsjer ligt aan het einde van het Zillertal in Tirol, Oostenrijk. ‘Tux’ staat bekend om haar gletsjer waar het hele jaar door wintersport kan worden uitgeoefend. het gebied is uitermate geschikt voor een techniek programma op en naast de piste in het voor en na seizoen. Vanuit Utrecht is het dik 9 uur (975 km) rijden. Er wordt dagelijks vanuit Amsterdam gevlogen op München (MUC). Vanuit München is het 2,5 uur rijden (225 km).

Het gletsjergebied reikt van 2100 meter tot 3250 meter en beschikt over 90 kilometer voornamelijk brede pistes en tal van mogelijkheden om tussen en naast de pistes poeder te rijden. De Hintertux gletsjer heeft zowel steile en vlakke pistes als een aantal mooie varianten voor het freeriden. Op de gletsjer is er voor elk niveau een mooi programma samen te stellen.

de sneeuwzekere Hintertuxer gletsjer

De Hintertuxer gletsjer in Tirol is een verzameling van meerdere gletsjers. De Gefrorene Wand, Kaserer en de Olperer bieden een groot aanbod aan verschillende afdalingen op en naast de piste. Daarnaast zijn er onder het gletsjer gebied ook een aantal mooie routes naar de tussen- en dalstations. De off-piste afdalingen zijn overzichtelijk en makkelijk bereikbaar. Op de Hintertuxer gletsjer ligt altijd genoeg sneeuw om te knallen.

Afhankelijk van de sneeuwlaag kan er op de gletsjers buiten de piste geskied worden. De sneeuwkwaliteit op de gletsjers is in het najaar is over het algemeen uitstekend! We proberen zoveel mogelijk verschillende soorten sneeuw te boarden en skiën; ‘tiefschnee’, ‘firnschnee’, krakend verse sneeuw en buckels komen aanbod! Vanwege de grote hoogte kan het weer op de gletsjer per dag nogal eens voor verschillen. Op slechte dagen kan het hard waaien en koud zijn. Echter op een goede dag kan er zomaar een dik pak verse sneeuw uit de lucht vallen of de zon schijnen.

Luxe verblijf met half pension en wifi

We verblijven in een hotel in het Tuxertal, een zijdal van het Zillertal. Het verblijf is inclusief ontbijt en avond eten. Er zijn ruime 2 persoonskamers met badkamer en toilet. Er is Duits sprekende staf, parkeren voor de deur, draadloos internet en de halte van de skibus is dichtbij. Het reserveren van een eenpersoonskamer is mogelijk, indien beschikbaar en tegen een meerprijs.

Aankomst: Je kunt aan de vooravond van de eerste training dag vanaf 15:00 uur inchecken. Er is de mogelijkheid 's avonds vanaf 18:30 uur te eten, om 20:00 uur is er een kennismaking met de deelnemers en het Epique team.

Vertrek: Op de laatste dag checken we na het ontbijt uit en sluiten aan het eind van de middag het programma af met een drankje onderaan de lift.

Lunch en diner: 's Middags pauzeren we bij een restaurant of andere eetgelegenheid op de gletsjer. 's Avonds eten we gezamenlijk in het hotel. Het diner zit bij de prijs inbegrepen.

het wepowder freeride paspoort

Bij ieder programma wordt aangegeven welk niveau voor dat specifieke programma gewenst is. We gebruiken hierbij de indeling van het wePowder Freeride Paspoort™. Het freeride paspoort geeft inzicht in je capaciteiten als freerider. Het maakt je bewust van de zaken die je al wel kan, maar ook zeker van de zaken die je nog niét kan. Ga naar de site van wePowder en maak je eigen paspoort aan!

Er zijn meerdere niveau groepen. Voor dit programma is minimaal onderstaande niveau gewenst:

Dalen: Toerist

Conditie: Beginner

Het technische programma wordt altijd aangepast aan het niveau van de groep.

Mocht je nog vragen hebben over het niveau of hoe je jezelf het beste kan voorbereiden voor een afdaling met Epique? Neem dan contact met ons op.

Ervaren, gediplomeerde leraren en gidsen

Alle programma’s worden begeleid door ervaren, gediplomeerde en gelicensieerde leraren en gidsen. Tijdens de training programma's wordt je altijd begeleidt door een ski/snowboard instructeur met minimaal een Oostenrijks Staatlich Diplom Lehrer diploma. Dit is het hoogst haalbare diploma op het gebied van lesgeven in skiën of boarden in Oostenrijk.

Onze leraren en gidsen zijn opgeleid om skiërs en snowboarders van beginner t/m experten bereik te trainen. Daarnaast zijn alle ‘guides’ van Epique zelf fanatieke en ervaren off-piste skiërs en boarders. Mede hierdoor weten zij exact waar het in het moderne freeriden om gaat. De ski- en snowboardleraren en gidsen bij Epique zijn Nederlands.

Kleine groepen voor persoonlijke aandacht

Er is slechts plaats voor 5 tot 8 deelnemers per groep en trainer. De maximale groepsgrootte van 8 personen per leraar hanteren we om de kwaliteit hoog te houden en iedereen persoonlijke aandacht te kunnen geven. Daarnaast hanteren we een maximale groepsgrootte van 8 personen vanwege jullie en onze veiligheid. Indien er meerdere groepen zijn worden de groep(en) samengesteld aan de hand van ski/snowboard niveau en fysieke conditie. Op verzoek houden we, bij het indelen van de groepen, rekening met vrienden, familie, collega's, ect.

Het programma gaat door bij minimaal 6 deelnemers, we werken met maximaal 8 deelnemers per groep-gids. Bij 10 deelnemers openen we een tweede groep met gids, aanmelding nummer 9 komt in eerste instantie op een reservelijst te staan bij de 10e aanmelding wordt de tweede groep geopend. Uiteraard wordt je op de hoogte gehouden over jou inschrijving en de doorgang van de reis. Ons streven is om een reis altijd door te laten gaan, tot op heden is dat altijd gelukt.

een all-mountain ski of snowbaord

Voor het freeriden en off-piste skiën of snowboarden heb je materiaal nodig wat in verschillende omstandigheden goed te sturen is. Over het algemeen heb je stabiliteit, float en draaigemak nodig. Breed, licht, niet te stijf, en een rocker in de punt is dus ideaal. De breedte van de plank(en) moet een goede compromis zijn zodat je in lichte poeder en in harde verspoorde condities goed uit de voeten komt. Gebruik vooral materiaal wat binnen de mogelijkheden van jouw techniek en niveau past. Laat je goed adviseren.

De skiërs adviseren we een 'alles kunner' mee te nemen. Ski's tot neus of lichaamslengte, brede punt en minimaal 80mm onder de voet. Laat die slalom apparaten dus maar thuis! Op een ‘all mountain’ ski is alles te skiën en wordt je uitgedaagd om je techniek aan te passen aan de verschillende situaties.

Voor de boarders adviseren we een ‘all mountain board’ met een lengte tussen de kin en de neus. Zorg voor genoeg stijfheid in het board voor gesneden bochten op hoge snelheid op de piste en voor genoeg ‘float’ voor vette poeder runs.

Met een ‘all mountain’ ski of board rij je met gemak op en naast de piste, pak je een paar buckels, vlieg je over een kicker of cruise je door de verspoorde sneeuw. We adviseren je graag over de huur of aanschaf van het juiste materiaal.

Lawinepieper, schep, sonde en helm

Voor jouw en onze veiligheid gebruiken we tijdens onze activiteiten veiligheids-materialen zoals lawinepiepers en (ballon) rugzakken met daarin minimaal een schep en een sonde. Met deze uitrusting ben je goed voorbereid en in staat om, in het geval van een lawine ongeval, hulp te verlenen. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van het programma. Hier zal, afhankelijk van het niveau van de groep en individu, aandacht aan worden besteed. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht en raden we een ieder aan om een persoonlijke EHBO mee te nemen. Beschik je over eigen veiligheidsmateriaal dan kun je dat gebruiken mits het voldoet aan de normen die hier voor gelden.

Tijdens onze programma’s begeven we ons vaak in ongerepte en onbewoonde gebieden. Externe hulp is vaak slecht bereikbaar of moet van ver komen. Hulp komt daarom later dan gewent of gewenst. Onze grootste aandacht gaat daarom uit naar het minimaliseren van risico’s en het voorkomen van ongevallen. Indien er zich onverhoopt toch iets voordoet dan kunnen we ter plaatse voldoende hulp bieden. Met behulp van moderne communicatie middelen zoals o.a. een satelliettelefoon kunnen we in contact komen met lokale instanties.

Goed verzekerd off-piste skiën of boarden

Het is verplicht om voor onze programma's in het buitenland een reis en ongevallenverzekering met Europese of Internationale dekking te hebben. Deze verzekering moet bijzondere risico’s van ongevallen bij bergsport buiten de gebaande paden en/of het skiën en snowboarden buiten de piste (opsporing, redding, etc.) dekken. Dit vanwege de hoge medische-, S.O.S.- en transportkosten in berggebieden en ter bescherming van jezelf als deelnemer. Ben je zelf al verzekerd?! Informeer dan zelf bij je verzekeringsmaatschappij of ‘hooggebergterisico’ voldoende gedekt is en of het land van bestemming ook onder de dekking valt.

Heb je nog geen reis en ongevallen verzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn v.a. €5 per dag.

Je bent dan gedekt voor:

 • Reisongevallen: Uitkering bij een ongeval;
 • Medische kosten: Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland;
 • Wintersport en bijzondere (winter)sporten waaronder o.a. off-piste, heliskiën, freeride/freestyle, ski-alpinisme, ijsklimmen en bergbeklimmen.

Annuleringsverzekering

Wij raden sterk aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering sluit je af voor onverwachte gebeurtenissen, waardoor je niet meer op reis kunt gaan. Wij als organisatie hebben hier verder niets mee te maken en zullen je daarom de reissom niet restitueren. Om toch een compensatie te ontvangen voor de gemaakte kosten, is het verstandig om vooraf een annuleringsverzekering af te sluiten. De kans dat er iets gebeurt is helaas niet weg te nemen, maar je kunt zo wel de financiële teleurstelling voorkomen.

Heb je nog geen annuleringsverzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn 10% van de totale reissom.

De dekking is dan gelding bij:

 • Annuleren voor de vertrek datum;
 • Annuleren tijdens de reis;
 • Een samengestelde reis.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in het afsluiten een van de bovenstaande verzekeringen? Neem dan contact met ons op. Wij maken vrijblijvend een prijsopgaaf.

Kosten van deze off-piste training

De kosten voor dit programma zijn € 945, -

Inclusief:

• 4 Nachten Hotel 4**** met half pension (gedeelde tweepersoonskamer);
• 4 dagen liftpas;
• 4 dagen training/les;
• Epique aandenken.

Exclusief:

• reis;
• extra kosten voor een eenpersoonskamer (v.a. € 25 p.p.p.n.);
• extra overnachtingen;
• extra dagen liftpas;
• lunch en drankjes;
• ongevallen verzekering;
• annuleringsverzekering;
• ski's, stokken of snowboard en schoenen;
• gebruik veiligheidsmaterialen.

Veiligheidsmaterialen zijn, indien beschikbaar te huur:

 • Los materiaal (lawinepieper, schep, sonde) € 7,50 per stuk, p. d.
 • rugzak met schep, sonde en pieper € 12,50 p.d.
 • ballonrugzak met schep, sonde, pieper € 30,-  p.d.
 • Gletscher set (harschijzers, heupgordel, pickel): €12,50 p. d.

Indien je hier gebruik van wil maken zorg dan dat je deze tijdig reserveert.

boek dit wintersport avontuur nu

Klik op de groene 'reserveer balk' en vul het formulier volledig in en neem zonder aanbetaling een optie voor de duur van 8 dagen. Wij antwoorden je reservering en sturen een rekening per e-mail. Bevestig de boeking d.m.v. een aanbetaling van 25% van de totale reissom binnen 8 dagen. Hiermee is de reservering compleet. Betaal het restbedrag 90 dagen voor aanvangsdatum van de trip.

ProgrammaGEARDatumGebied / LocatieINFO  Prijs 
November2018
Off-Piste Training Ski/SB 21-11-18 / 25-11-18Hintertuxer Gletscher 945

Heli Skiing and other ongoing Events

These agenda events below are ongoing. Just give us a call to see when the next is.

Off-Piste Training *VOL*Zillertal - Hintertux 945
 
Deel deze pagina
Twitter Facebook LinkedIn
Off-Piste Training / Hintertuxer Gletscher, Oostenrijk
wo 14 november 2018 – zo 18 november 2018
Conditie
Info
Freeriden
Info
Niveau
Info
Safety
Info
Training
Info
Verblijf
Info
vanaf   € 945,-   p.p.    Boek nu!
Uitstekend
Sebastiaan Knot
Het beste uit jezelf halen!
Met Michiel naar Tux geweest in november 2010. Wat een top week. We hadden optimale condities al vroeg in het seizoen. Michiel is een trainer die iedere keer 120% van zichzelf geeft. Dat motiveert. Zijn scherpe en directe tips zorgen ervoor dat je het beste uit jezelf weet te halen. Echt een aanrader, weekje met Epique is het meer dan waard. Gr. Sebastiaan
Heb je een vraag? Alle vragen zijn goed. Don't be shy!
http://epique.com 1