Skitoer en Splitboard - Ga met Epique verder de backcountry in

een huttentocht in de Silvretta

Tourskiën en splitboarden in het vrije alpine-terrein is de koningsdiscipline van de wintersport. De geweldige natuur, het avontuur, de uitdagende inspanningen en de maagdelijke poederafdalingen zorgen voor een bijzonder avontuur. Vanwege het weer en de goede sneeuw is maart dé tour periode bij uitstek. Een week touren in maart is dé ideale manier om te genieten van zowel goed weer als goede sneeuw!

Deze tourweek in de Silvretta Alpen is erg geschikt voor beginnende en gevorderde ski -en snowboardtourders.

Deze tourweek bestaat uit 5 dagen touren in de Silvretta Alpen waarbij de tochten rustig worden opgebouwd, zowel in terreinkeuze (van makkelijk naar moeilijk) als in hoogtemeters en afstanden (van licht naar zwaar). Het einddoel van de week is het maken van een huttentrektocht dwars door de indrukwekkende Silvretta Alpen. Dit betekent dat er met bagage op de rug, gebruikmakend van tourski's of splitboard, van hut naar hut getrokken wordt. Daarnaast worden er in de week instructie gegeven over o.a. lawinepieps zoeken, oriëntatie & kaart lezen, omgang met GPS, tourenplanning en sneeuw & lawinekunde.

Het programma start op zaterdagavond met een kennismaking voor alle deelnemers en het gidsenteam. Van zondag t/m donderdag gaan we de bergen in. Dagelijks staan er intensieve tourtochten en instructie op het programma. Donderdag is het programma afgelopen en sluiten we af met een gezellige avond. Op vrijdag staat de terugreis gepland.

Op de grens van Oostenrijk en Zwitserland

De Silvretta Alpen liggen op de grens van Oostenrijk en Zwitserland en van Tirol en Vorarlberg. Het is het achterland van het Ischgl, Galtur en de Bielerhöhe. De bekendste berg in het Silvretta gebied is de Piz Buin (3312m). De Silvretta Alpen behoren tot het hooggebergte van Oostenrijk en Zwitserland en zijn een ideaal tourskigebied met vele mogelijkheden. Er wordt geslapen in berghutten.

Verschillende sneeuwsoorten op 2000 meter

We beginnen de week met een opfrisdag in het gebied van Ischgl. We gaan op, tussen en naast de pistes skiën en geven instructie op het gebied van off-piste skiën en boarden. Ook zullen we deze dag het materiaal testen en instructie geven over het gebruik hiervan. Na de eerste dag zullen de Silvretta Alpen het decor vormen voor de rest van de week. We zijn een week weg van de bewoonde wereld en begeven ons niet lager dan 2000 meter.

De sneeuwomstandigheden zijn, over het algemeen, zeer goed in maart. Tijdens de week zullen we, afhankelijk van de expositie en de hoogte van de hellingen, te maken krijgen met vele verschillende sneeuwsoorten. Poeder maar ook met voorjaarssneeuw (firn). Uiteraard gaan we zoveel mogelijk op zoek naar maagdelijke poedervelden!

Berghutten op basis van volpension

De eerste en laatste nacht verblijven we in een hotel in het Paznauntal bij Ischgl en Galtür, hier slapen we op basis van bed en breakfast. De rest van de week slapen we in berghutten hoog in de bergen. Dit zijn grote hutten die van alle gemakken zijn voorzien. Dit betekent: goede bedden (meestal slapen op lager), uitstekend eten (ontbijt, lunch en diner) en warm water. In de hutten slapen we op basis van volpension, ontbijt, lunch en diner. Tijdens de tourweek zullen we, afhankelijk van de sneeuw en weersomstandigheden, de volgende hutten aandoen:

 • Heidelberger hütte,
 • Jamtalhütte
 • Wiesbadener hütte.

Aankomst op zaterdag: Je kunt vanaf 16:00 inchecken. Er is de mogelijkheid 's avonds vanaf 18:30 te eten. Om 20:00 is er een kennismaking met de deelnemers en het team en vind er na de kennismaking een briefing plaats.
Vertrek op vrijdag: Op donderdagavond komen we terug in het Paznauntal, hier sluiten we de week gezamenlijk af. Op vrijdagochtend checken we na het ontbijt uit.

Gevorderde skiers en snowboarders

Bij ieder programma wordt aangegeven welk niveau voor dat specifieke programma gewenst is. We gebruiken hierbij de indeling van het wePowder Freeride Paspoort™. Het freeride paspoort geeft inzicht in je capaciteiten als freerider. Het maakt je bewust van de zaken die je al wel kan, maar ook zeker van de zaken die je nog niét kan. Ga naar de site van wePowder en maak je eigen paspoort aan!

Er zijn meerdere niveau groepen. Voor dit programma is minimaal onderstaande niveau gewenst:

Dalen: Beginner

Klimmen: Gevorderd

Conditie: Gevorderd

Mocht je nog vragen hebben over het niveau of hoe je jezelf het beste kan voorbereiden voor een afdaling met Epique? Neem dan contact met ons op.

Ervaren, Oostenrijks gediplomeerde gidsen

Alle programma’s worden begeleid door ervaren, Oostenrijks gediplomeerde en gelicensieerde gidsen. Tijdens de tourskiweek wordt je begeleid door een Oostenrijks geschoolde Staatlich Diplom Ski of Snowboardführer of Bergführer. Deze gidsen zijn opgeleid om tour- skiërs en snowboarders verantwoord en veilig door de bergen te gidsen. Daarnaast zijn alle gidsen zelf fanatieke tourders die de Silvretta Alpen goed kennen, zij gaan samen met jou op zoek naar de beste sneeuw en de mooiste touren. We streven ernaar om uitsluitend met Nederlandse gidsen te werken.

Kleine groepsgrootte van maximaal 6

Vanwege veiligheid en vanwege het ski/ snowboardgenot is er slechts plaats voor maximaal 6 deelnemers per groep. Bij meer dan 6 aanmeldingen wordt een tweede groep gevormd. De groepen zullen samengesteld worden aan de hand van jullie ski of snowboardtechniek en fysieke conditie.

Freeride ski's, tourbindingen en stijgvellen

Freeride ski's en boards zorgen voor stabiliteit en float (drijfvermogen) in het terrein. Laat de tandenstokers daarom maar thuis. Lang, breed, rocker… Allemaal super, maar neem wel materiaal mee wat binnen de mogelijkheden van jouw techniek en stijl past. Voor een beginnende freerider is een ski van lichaamslengte en 90mm onder de voeten een goed begin. Breder dan 110mm onder de voeten is mooi, maar heeft ook zijn beperking als het aan het einde van de afdaling wat lastiger wordt.

Voor het hiken heb je o.a. een rugzak nodig met de mogelijkheid om je ski’s of snowboard op te binden. Daarnaast ski’s met een tourbinding, passende vellen en harschijzers. We adviseren schoenen met een loopstand te dragen. Dit is niet noodzakelijk maar wel comfortabel. Snowboarders hebben een splitboard met passende vellen en harschijzers nodig. Voor zowel de skiërs als de boarders zijn telescoopstokken noodzakelijk. Bij het lopen kun je de stokken bijvoorbeeld wat langer maken en bij de afdaling kunnen de boarders de stokken in of op hun rugzak doen.

Wil je liever huren? Er zijn een aantal Nederlandse winkels met poederbakken, tourski’s en tourskischoenen van verschillende merken en in alle soorten en maten. Het huren van de ski’s, snowboard en stokken is voor eigen rekening.

Ruim voor aanvang van de reis ontvang je een materiaallijst met noodzakelijk materiaal voor de deze reis.

Mocht je nog vragen hebben over (je eigen) materiaal of over de aanschaf/ huur van de juiste materialen? Neem dan contact met ons op.

Lawinepieper, schep, sonde en helm

Voor jouw en onze veiligheid gebruiken we tijdens onze activiteiten veiligheids-materialen zoals lawinepiepers en (ballon) rugzakken met daarin minimaal een schep en een sonde. Met deze uitrusting ben je goed voorbereid en in staat om, in het geval van een lawine ongeval, hulp te verlenen. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van het programma. Hier zal, afhankelijk van het niveau van de groep en individu, aandacht aan worden besteed. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht en raden we een ieder aan om een persoonlijke EHBO mee te nemen. Beschik je over eigen veiligheidsmateriaal dan kun je dat gebruiken mits het voldoet aan de normen die hier voor gelden.

Tijdens onze programma’s begeven we ons vaak in ongerepte en onbewoonde gebieden. Externe hulp is vaak slecht bereikbaar of moet van ver komen. Hulp komt daarom later dan gewent of gewenst. Onze grootste aandacht gaat daarom uit naar het minimaliseren van risico’s en het voorkomen van ongevallen. Indien er zich onverhoopt toch iets voordoet dan kunnen we ter plaatse voldoende hulp bieden. Met behulp van moderne communicatie middelen zoals o.a. een satelliettelefoon kunnen we in contact komen met lokale instanties.

Goed verzekerd off-piste skiën of boarden

Het is verplicht om voor onze programma's in het buitenland een reis en ongevallenverzekering met Europese of Internationale dekking te hebben. Deze verzekering moet bijzondere risico’s van ongevallen bij bergsport buiten de gebaande paden en/of het skiën en snowboarden buiten de piste (opsporing, redding, etc.) dekken. Dit vanwege de hoge medische-, S.O.S.- en transportkosten in berggebieden en ter bescherming van jezelf als deelnemer. Ben je zelf al verzekerd?! Informeer dan zelf bij je verzekeringsmaatschappij of ‘hooggebergterisico’ voldoende gedekt is en of het land van bestemming ook onder de dekking valt.

Heb je nog geen reis en ongevallen verzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn v.a. €5 per dag.

Je bent dan gedekt voor:

 • Reisongevallen: Uitkering bij een ongeval;
 • Medische kosten: Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland;
 • Wintersport en bijzondere (winter)sporten waaronder o.a. off-piste, heliskiën, freeride/freestyle, ski-alpinisme, ijsklimmen en bergbeklimmen.

Annuleringsverzekering

Wij raden sterk aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering sluit je af voor onverwachte gebeurtenissen, waardoor je niet meer op reis kunt gaan. Wij als organisatie hebben hier verder niets mee te maken en zullen je daarom de reissom niet restitueren. Om toch een compensatie te ontvangen voor de gemaakte kosten, is het verstandig om vooraf een annuleringsverzekering af te sluiten. De kans dat er iets gebeurt is helaas niet weg te nemen, maar je kunt zo wel de financiële teleurstelling voorkomen.

Heb je nog geen annuleringsverzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn 10% van de totale reissom.

De dekking is dan gelding bij:

 • Annuleren voor de vertrek datum;
 • Annuleren tijdens de reis;
 • Een samengestelde reis.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in het afsluiten een van de bovenstaande verzekeringen? Neem dan contact met ons op. Wij maken vrijblijvend een prijsopgaaf.

Kosten van deze off-piste reis

De kosten voor dit programma zijn € 1235,-

Inclusief:

 • 4 hutten overnachtingen met vol pension (ontbijt, lunch, diner);
 • 2 overnachtingen in een pension in het dal op basis van bed & breakfast;
 • 5 dagen professionele, gediplomeerde berg- en skigidsen; max. 6 personen per gids;
 • 1 dag liftpas Ischgl;
 • Epique aandenken.

Exclusief:

 • Reis;
 • Drankjes;
 • Tourski-/Splitboard uitrusting;
 • Veiligheidsmaterialen, Rugzak, Pieper, Sonde en Schep;
 • Ongevallen verzekering;
 • Annuleringsverzekering.

Veiligheidsmaterialen zijn, indien beschikbaar te huur:

 • Los materiaal (lawinepieper, schep, sonde) € 7,50 per stuk, p. d.
 • rugzak met schep, sonde en pieper € 12,50 p.d.
 • ballonrugzak met schep, sonde, pieper € 30,-  p.d.
 • Gletscher set (harschijzers, heupgordel, pickel): €12,50 p. d.

Indien je hier gebruik van wil maken zorg dan dat je deze tijdig reserveert.

boek dit wintersport avontuur nu

Klik op de groene 'reserveer balk' en vul het formulier volledig in en neem zonder aanbetaling een optie voor de duur van 8 dagen. Wij antwoorden je reservering en sturen een rekening per e-mail. Bevestig de boeking d.m.v. een aanbetaling van 25% van de totale reissom binnen 8 dagen. Hiermee is de reservering compleet. Betaal het restbedrag 90 dagen voor aanvangsdatum van de trip.

 
Deel deze pagina
Twitter Facebook LinkedIn
Skitoer en Splitboard / Silvretta, Oostenrijk
za 10 maart 2018 – vr 16 maart 2018
Stijgen
Info
Training
Info
Freeriden
Info
Conditie
Info
Niveau
Info
Safety
Info
Verblijf
Info
vanaf   € 1235,-   p.p.    Boek nu!
Uitstekend
Constant
Super tevreden over de Season Closure 2017
Geweldig goede gids die Bas Elhorst, een echte topper, drie hele goede dagen gehad tijdens de Season Closure!
Heb je een vraag? Alle vragen zijn goed. Don't be shy!
http://epique.com 1