Een hike of skitoer? Hoe is jouw techniek?

Bij ieder programma wordt aangegeven welk niveau voor dat specifieke programma gewenst is. We gebruiken hierbij de indeling van het wePowder Freeride Paspoort™. Het freeride paspoort geeft inzicht in je capaciteiten als freerider. Het maakt je bewust van de zaken die je al wel kan, maar ook zeker van de zaken die je nog niét kan. Ga naar de site van wePowder en maak je eigen paspoort aan!

Toerist: je hebt geen zin om te klimmen, waarvoor denk je dat die liften gebouwd zijn?

Beginner: Je kan een korte en vlakke hike in de buurt van de lift aan.

Gevorderd: Je hebt de capaciteiten om in terrein steiler dan 25 graden recreatief te touren of te hiken.

Expert: Je beschikt over specifieke tourtechnieken zoals 'spitzenkehren' en afdalen op vellen. De helling wordt niet steiler dan 38 graden.

Elite: Je beschikt over uitmuntende tourtechnieken en hebt daarnaast kennis over het gebruik van ijsbijl en stijgijzers en basis touwtechnieken. De helling wordt niet steiler dan 45 graden.

Deel deze pagina
Twitter Facebook LinkedIn
Uitstekend
Jveen
Louter mooie dingen meegemaakt
Gijs heeft ons mee op pad genomen in Stubai-, Ötz- en Pitztal op een freetour trip. Door de moeilijke omstandigheden hebben we constant onze plannen moeten bijstellen, maar dat heeft de trip er zeker niet minder mooi om gemaakt. We hebben alle alpiene ervaringen mogen aftikken deze trip: - Omhoog beunen in snijdende wind. - Als eerste mooie freeride lijnen pakken binnen het gebied. - Een blue bird oversteek gemaakt over een onverspoorde gletsjer. - Heerlijk touren in het zonnetje naar een topje. Elk onderdeel mooi op zijn eigen manier. Bedankt Gijs!
Heb je een vraag? Alle vragen zijn goed. Don't be shy!
http://epique.com 1