Niveaus - Kennis

Wat is jouw kennis over veiligheid?

Bij ieder programma wordt aangegeven welk niveau voor dat specifieke programma gewenst is. We gebruiken hierbij de indeling van het wePowder Freeride Paspoort™. Het freeride paspoort geeft inzicht in je capaciteiten als freerider. Het maakt je bewust van de zaken die je al wel kan, maar ook zeker van de zaken die je nog niét kan. Ga naar de site van wePowder en maak je eigen paspoort aan!

Toerist: Je kent misschien wel wat termen uit het lawinebericht, maar je hebt nog geen basis lawinecursus gevolgd.

Beginner: Je snapt wat het cijfer in een lawinebericht betekent, kunt met steilheid van een helling bepalen (zowel op een kaart als op de berg zelf) en snapt wat alarmtekens zijn. Je oefent ook regelmatig met je lawinepieper. Je hebt een basis lawinecursus gevolgd. Je werkt met een stop-or-go methode en blijft alert op groepsprocessen.

Gevorderd: Je snapt het complete lawinebericht, kunt met exposities werken en snapt wat alarmsignalen zijn. Je weet perfect hoe je een redding moet uitvoeren (zoeken, sonderen, uitgraven en eerste hulp). Je hebt een vervolg lawinecursus gevolgd.

Expert: je beheerst de complete methode van Munter, kunt spelen met alle mogelijkheden, maar ziet ook alle risico's. Je bent een expert met multi-burrials. Je hebt een expert lawinecursus gevolgd.

Elite: Je bent bijna non-stop in de bergen. Je bent vertrouwd met allerlei gevaren en redding technieken, zowel op een 'normale' als op een gletsjer. Je bent een expert op het gebied van weer, lawines, navigatie, EHBBO, groepsdynamiek en reddingsacties. Je beheerst elementaire alpine technieken met touw, stijgijzers en pikkel.

Deel deze pagina
Twitter Facebook LinkedIn
Voldoende
wessel van der donk
Goed geregeld evenement
Ik ben mee geweest met de wepowder kickoff, goed geregeld evenement met bekwame gidsen en veel leuke mensen. Ik denk wel dat er ruimte is voor verbetering. Zo was het handig geweest als de gidsen voorafgaand aan dit weekend met elkaar om de tafel zouden hebben gezeten om de opties van het gebied te bespreken, vooral voor de gidsen die niet zo vaak in dit gebied kwamen. Ook vond ik 7 man per gids iets te veel en betaal liever net iets meer om met een kleinere groep te rijden. Als er niveauverschillen in een groep zijn zou er na de eerste dag nog wat geschoven kunnen worden tussen de groepen.
Heb je een vraag? Alle vragen zijn goed. Don't be shy!
http://epique.com 1