Wat is jouw kennis over veiligheid?

Bij ieder programma wordt aangegeven welk niveau voor dat specifieke programma gewenst is. We gebruiken hierbij de indeling van het wePowder Freeride Paspoort™. Het freeride paspoort geeft inzicht in je capaciteiten als freerider. Het maakt je bewust van de zaken die je al wel kan, maar ook zeker van de zaken die je nog niét kan. Ga naar de site van wePowder en maak je eigen paspoort aan!

Toerist: Je kent misschien wel wat termen uit het lawinebericht, maar je hebt nog geen basis lawinecursus gevolgd.

Beginner: Je snapt wat het cijfer in een lawinebericht betekent, kunt met steilheid van een helling bepalen (zowel op een kaart als op de berg zelf) en snapt wat alarmtekens zijn. Je oefent ook regelmatig met je lawinepieper. Je hebt een basis lawinecursus gevolgd. Je werkt met een stop-or-go methode en blijft alert op groepsprocessen.

Gevorderd: Je snapt het complete lawinebericht, kunt met exposities werken en snapt wat alarmsignalen zijn. Je weet perfect hoe je een redding moet uitvoeren (zoeken, sonderen, uitgraven en eerste hulp). Je hebt een vervolg lawinecursus gevolgd.

Expert: je beheerst de complete methode van Munter, kunt spelen met alle mogelijkheden, maar ziet ook alle risico's. Je bent een expert met multi-burrials. Je hebt een expert lawinecursus gevolgd.

Elite: Je bent bijna non-stop in de bergen. Je bent vertrouwd met allerlei gevaren en redding technieken, zowel op een 'normale' als op een gletsjer. Je bent een expert op het gebied van weer, lawines, navigatie, EHBBO, groepsdynamiek en reddingsacties. Je beheerst elementaire alpine technieken met touw, stijgijzers en pikkel.

Deel deze pagina
Twitter Facebook LinkedIn
Uitstekend
Coen
Super tof!
Je krijgt wat je nergens vindt: een geïntergreerd snowboard programma net buiten je comfortzone voor het ultieme freeriden. Fijne gidsen die goed kijken. Niet altijd meteen leuk want er moet ook een beetje gebikkeld worden tuurlijk. Daardoor zeer leerzaam met voor mij een steile leercurve. Keep on riding, share it. Warms, Coen
Heb je een vraag? Alle vragen zijn goed. Don't be shy!
http://epique.com 1