EEN AVONTUURLIJKE REIS NAAR RUSLAND

Bij deze reis draait het om avontuur, natuur, cultuur maar vooral om het maken van onvergetelijke afdalingen in een fantastisch vulkanische landschap.

Gedurende de 6 ski en snowboard dagen vliegen we, vanuit een centraal gelegen hotel, naar de uithoeken van het schiereiland.
Maak afdalingen van vulkanen midden in de Stille Oceaan, daal af door diepe poeder tussen de dunne berkenbomen, maak afdalingen van 1500 hoogte meters tot aan de zee. Spot bruine beren, walvissen, zeeleeuwen en zeearenden in hun natuurlijke leefomgeving.

Dag 1 en 2: Amsterdam – Petropavlovsk-Kamtsjatski
Zaterdagochtend reizen we via Moskou Sheremetyevo naar Petropavlovsk. We komen zondag vroeg aan in Petropavlovsk-Kamtsjatski. Bij aankomst wordt de groep met de bus in 30 minuten naar het hotel gebracht. Na het inchecken is er een kennismaking met het team en krijgen we een uitgebreide bespreking over o.a. programma, veiligheid en planning voor de eerste dagen.

Dag 3 t/m 8: 6 dagen poeder rijden
6 dagen lang gaan we het gebied van 15.000 km2 rondom het hotel verkennen. De heli, die naast het hotel klaar staat, brengt ons naar de mooiste plekken. We maken onvergetelijke afdalingen van vulkanen en in besneeuwde fjorden. Op een goede dag zullen we tussen de 7.000 en 10.000 hoogtemeters maken. Dit zijn tussen de 8-12 afdalingen. Aan het einde van de dag zet de helikopter ons weer af bij het hotel.

Dag 9: Petropavlovsk-Kamtsjatski – Amsterdam
Zondagochtend wordt er na het ontbijt uitgecheckt. De bus brengt ons van het hotel naar de luchthaven van Petropavlovsk. Bij aankomst op de luchthaven kan iedereen op eigen gelegenheid de reis voortzetten. Indien je terugvliegt naar Amsterdam zal de aankomst op zondagmiddag zijn.

WODKA, VULKANEN EN POEDERSNEEUW

Het schiereiland Kamtsjatka ligt in het Russische Verre Oosten. Ons verblijf en uitvalsbasis bevindt zich in de stille, maar mooie vallei van Patunka, de vallei van de geisers. Ons hotel ligt op 45 minuten van de hoofdstad van de provincie Kamtsjatka, Petropavlovsk-Kamtsjatski.

Kamtsjatka is onderdeel van de ‘Ring van vuur’ en is een hoefijzervormig gebied rondom de Grote Oceaan dat bestaat uit vulkanen. Het landschap is ruig en ongerept en nog niet ontdekt door het massatoerisme. Dit zorgt ervoor dat er nog nooit eerder geskiede afdalingen en couloirs ontdekt en geskied en geboard kunnen worden. Het steekt vanuit Oost-Siberië ongeveer 1250 kilometer de Stille Oceaan in en is tot 450 kilometer breed. Vanuit hier vormt de eilandenketen de Koerilen de verlenging naar Japan.

Het schiereiland is aan de oostzijde erg grillig, met vele grote baaien en rotswanden (cliffs). Tussen deze baaien steken zich rotsachtige schiereilanden uit. Over het schiereiland lopen drie grote bergketens. De hoogste berg is de actieve stratovulkaan Kljoetsjevskaja Sopka met 4750 meter, die tevens het hoogste punt vormt van Rusland buiten de Grote Kaukasus.

HET RUSSISCHE VERRE OOSTEN

Het terrein kenmerkt zich door grote toendra vlakten met vulkanen of vulkanische vormen, ruige kustlijnen met enorme fjorden, rotspartijen, stenen stranden, dun beboste hellingen en natuurlijk alles bedekt onder een dikke laag poeder.

Op de vulkanen zijn vooral veel grote lijnen te rijden en naar wens steile passages. Zo is er een afdaling van de Koryaksky vulkaan (3456) met een gemiddelde steilheid van 35 graden en een lengte van 7 kilometer. Meer naar de kust worden de lijnen speelser met veel verval, bomen, ‘drops’ en ‘pillows’. Met name de afdalingen van de actieve (lees rokende) vulkanen of in de kraters van dode vulkanen zijn erg bijzonder.

Het klimaat wordt gekarakteriseerd door zeer koude en lange winters en korte maar warme zomers. In de winter blaast de koude arctische wind vanuit Siberië over de afgekoelde zee van Ochotsk naar het vasteland. Dit zorgt ervoor dat er per jaar gemiddeld 10 tot 20 meter sneeuw valt. Omdat het in november t/m februari nogal koud is, zijn de beste maanden maart, april en mei. Door weer, wind en bijvoorbeeld een warme ondergrond (vulkaan) zijn de sneeuwcondities erg gevarieerd maar bovenal, goed tot perfect.

VIA MOSKOU NAAR DE ONGEREPTE NATUUR

Jullie vliegen op eigen gelegenheid naar via Moskou naar Petropavlovsk. Aankomst is zondagochtend. Vanuit hier wordt de groep met een bus naar het hotel gebracht.

We verblijven in hotel Antarius, gebouwd in 2004 en voorzien van alle moderne gemakken en faciliteiten. Er zijn ruime tweepersoonskamers met eigen badkamer en toilet. Er is een thermaal buiten zwembad, een sauna, een massage ruimte en draadloos internet. Daarnaast is er een restaurant en een bar met een pooltafel en genoeg ruimte om met een biertje te ontspannen. Gebruik maken van een eenpersoonskamers is mogelijk indien beschikbaar en tegen meerprijs.

Ontbijt en avondeten wordt verzorgd door het hotel maar we bezoeken zeker de plaatsen Elizovo en Petropavlovsk voor een gezellige avond met Vodka, kaviaar en gerookte wilde zalm. Lunchen doen we op de berg, de heli neemt dagelijks een uitgebreide lunch mee.

SLECHT WEER? GENOEG TE DOEN!

Bij bepaalde weersomstandigheden wordt er om veiligheidsredenen niet gevlogen. Dit gaat m.n. om sterke wind, mist of bewolking, hevig sneeuwval of een combinatie van deze factoren. Bij slecht vliegweer kan er gebruik gemaakt worden van de faciliteiten van het hotel en kan de omgeving worden verkend. Kamtsjatka is een van de ruigste plekken op aarde, een landschap bezaaid met actieve vulkanen, gigantische toendra, natuurlijke spa`s en een overvloed aan wilde dieren.

Hondensleeën of sneeuwscooteren
Maak een fantastisch tocht door de ongerepte toendra met een hondenslee of met sneeuwscooters.

Skitouren of bezoek aan skigebied
Met de vellen omhoog op de thuisberg of maak een paar afdalingen in het lokale skigebied.

Kleiduiven schieten
Bezoek de schietbaan en schiet met hagel op de vliegende schotels.

Bezoek aan de hoofdstad
Een bezoek aan Petropavlovsk. Er zijn verschillende musea, een grote vismarkt en een historisch
centrum met goede restaurants, en leuke barretjes. Ook leuk om een avond door te brengen.

HELI-SKI OF SNOWBOARDNIVEAU

Bij ieder programma wordt aangegeven welk niveau voor dat specifieke programma gewenst is. We gebruiken hierbij de indeling van het wePowder Freeride Paspoort™. Het freeride paspoort geeft inzicht in je capaciteiten als freerider. Het maakt je bewust van de zaken die je al wel kan, maar ook zeker van de zaken die je nog niét kan. Ga naar de site van wePowder en maak je eigen paspoort aan!

Er zijn meerdere niveau groepen. Voor dit programma is minimaal onderstaande niveau gewenst:

Dalen: Gevorderd

Conditie: Gevorderd

Mocht je nog vragen hebben over het niveau of hoe je jezelf het beste kan voorbereiden voor een afdaling met Epique? Neem dan contact met ons op.

Ervaren en gediplomeerde UIAGM berggidsen

Alle gidsen zijn ervaren en gediplomeerde UIAGM berggidsen. Zij staan midden in het werkveld en zijn mede daarom perfect op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weten exact waar het in het moderne skiën en snowboarden om gaat. Zij handelen met het oog op jouw comfort en veiligheid en kiezen de beste en veiligste routes en afdalingen en zijn er om jou te helpen en te laten genieten van jouw vakantie.

De gidsen controleren dagelijks de toestand van de sneeuw en lawine situatie. Samen met de piloot bestuderen ze de weersvoorspellingen. Deze voorbereidingen plus het gebruik van alle veiligheidsmaterialen zorgen voor een veilig en fantastisch avontuur. De gidsen en helikopters zijn uitgerust met een uitgebreid eerste hulp pakket. Daarnaast staat de gids direct in contact met de helikopter(s) en het hotel of lodge via radio en een satelliet telefoon.

kleine groepen, meer afdalingen

Bij Epique geloven wij in persoonlijke aandacht. Er kunnen maximaal 12 deelnemers mee met deze reis. We maken afdalingen met twee groepen van zes deelnemers of drie groepen van vier. Iedere groep wordt begeleid door één gids. De derde gids (tail guide) sluit af. We hanteren deze groepsgrootte vanwege de beperkte ruimte in de helikopter en om onze kwaliteit te waarborgen, maar ook vanwege jouw (en onze) veiligheid. Verder biedt dit de groep de mogelijkheid om meer afdalingen te kunnen maken, omdat er weinig tot geen wachttijden zijn. Zo blijft er genoeg tijd/ruimte om iedere deelnemer persoonlijk te kunnen begeleiden.

We zullen de groepen samenstellen aan de hand van skills en conditie. Op verzoek kunnen we bij het indelen van de groepen rekening houden met persoonlijke wensen. Skiërs en snowboarders passen soms goed samen en we kunnen, indien nodig, deelnemers laten doorwisselen.

Freeride ski's, lawineuitrusting en ABS rugzak

Voor de omstandigheden in Kamtsjatka heb je stabiliteit, float en draaigemak nodig. Breed, licht en een rocker in de punt is dus ideaal. Gebruik vooral materiaal wat binnen de mogelijkheden van jouw techniek en stijl past. Tijdens de vliegdagen kunnen spullen in de helikopter achter gelaten worden.

Aanschaf van alle materialen is niet direct noodzakelijk. Probeer spullen te lenen of te huren. Er zijn een aantal Nederlandse winkels met ‘poederbakken’ van verschillende merken en in alle soorten en maten. Ruim voor aanvang van de reis ontvang je een materiaallijst met noodzakelijk materiaal voor de deze reis. Ski’s of een snowboard meenemen kan extra kosten met zich meebrengen. Controleer dit bij de betreffende vliegmaatschappij. Deze kosten zijn voor eigen rekening.

Verwarmde vliegende bus: MIL Mi-8 Helikopter

De MIL Mi-8 is een grote twin-turbine transporthelikopter en één van 's werelds meest gebruikte helikopters voor zowel militaire als civiele doeleinden. De MI-8 biedt plaats voor 24 passagiers en wordt gevlogen door twee piloten. Ski’s en snowboards gaan mee in het grote toestel waardoor het lijkt op een verwarmde vliegende bus.

Een helikopter kan niet in alle omstandigheden opstijgen, vliegen of landen. Dit hangt sterk af van weer, sneeuwcondities en de lawine situatie. De gidsen en piloten zijn verplicht om, in geval van mogelijke gevaren, het afdalen te limiteren of te beëindigen. Dit kan resulteren in later beginnen, tussentijds of eerder stoppen.

Veilig Heli-skiën: lawinepieper, schep en sonde

Voorafgaand aan de eerste afdaling krijgt iedereen een volledige veiligheids- en helikopterinstructie. Tijdens deze instructie worden jouw ski- en snowboardmaterialen gecontroleerd en zaken als het gebruik van de veiligheidsmaterialen uitgelegd en geoefend. Hierna geeft de piloot een instructie over de helikopter en het gebruik ervan om alles op de berg goed en soepel te laten verlopen. Denk aan in- en uitstappen, plekverdeling en opstijgen en landen.

Voor jouw en onze veiligheid gebruiken we tijdens onze activiteiten veiligheidsmaterialen zoals lawinepiepers en ballon rugzakken (ABS) met daarin minimaal een schep en een sonde. Met deze uitrusting ben je in staat om, in het geval van een lawine ongeval, hulp te verlenen. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht en raden we eenieder aan om een persoonlijke EHBO-set mee te nemen.

Goed verzekerd off-piste skiën of boarden

Het is verplicht om voor onze programma's in het buitenland een reis en ongevallenverzekering met Europese of Internationale dekking te hebben. Deze verzekering moet bijzondere risico’s van ongevallen bij bergsport buiten de gebaande paden en/of het skiën en snowboarden buiten de piste (opsporing, redding, etc.) dekken. Dit vanwege de hoge medische-, S.O.S.- en transportkosten in berggebieden en ter bescherming van jezelf als deelnemer. Ben je zelf al verzekerd?! Informeer dan zelf bij je verzekeringsmaatschappij of ‘hooggebergterisico’ voldoende gedekt is en of het land van bestemming ook onder de dekking valt.

Heb je nog geen reis en ongevallen verzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn v.a. €5 per dag.

Je bent dan gedekt voor:

 • Reisongevallen: Uitkering bij een ongeval;
 • Medische kosten: Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland;
 • Wintersport en bijzondere (winter)sporten waaronder o.a. off-piste, heliskiën, freeride/freestyle, ski-alpinisme, ijsklimmen en bergbeklimmen.

Annuleringsverzekering

Wij raden sterk aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering sluit je af voor onverwachte gebeurtenissen, waardoor je niet meer op reis kunt gaan. Wij als organisatie hebben hier verder niets mee te maken en zullen je daarom de reissom niet restitueren. Om toch een compensatie te ontvangen voor de gemaakte kosten, is het verstandig om vooraf een annuleringsverzekering af te sluiten. De kans dat er iets gebeurt is helaas niet weg te nemen, maar je kunt zo wel de financiële teleurstelling voorkomen.

Heb je nog geen annuleringsverzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn 10% van de totale reissom.

De dekking is dan gelding bij:

 • Annuleren voor de vertrek datum;
 • Annuleren tijdens de reis;
 • Een samengestelde reis.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in het afsluiten een van de bovenstaande verzekeringen? Neem dan contact met ons op. Wij maken vrijblijvend een prijsopgaaf.

KOSTEN VAN DIT AVONTUUR IN RUSLAND

De kosten voor dit programma zijn € 6.500,-

Inclusief:

 • 6 dagen heli-skiën/boarden
 • 8 gegarandeerde helikopter-vlieguren
 • Begeleiding door 3 berg/skigidsen per groep van 12 personen
 • 7 overnachtingen op basis van volpension en tweepersoonskamer
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Gebruik van veiligheidsmaterialen (ABS-rugzak met 3-eenheid)
 • Training voor gebruik veiligheidsmateriaal en helikopter
 • Alle transfers ten behoeve van het programma

Exclusief:

 • Vluchten AMS – Petropavlovsk (PKC) – AMS (v.a. €850)*
 • Extra vlieguren in de helikopter
 • Eenpersoonskamer, op aanvraag, indien beschikbaar
 • Kosten voor visum Rusland
 • Ski en snowboard materialen
 • Activiteiten buiten het reguliere programma
 • Drankjes en extra uitgaven in het hotel
 • Persoonlijke verzekeringen (reis-, ongevallen-, annulering-)
 
Deel deze pagina
Twitter Facebook LinkedIn
Rusland / Kamchatka, Rusland
za 28 april 2018 – za 5 mei 2018
Freeriden
Info
Safety
Info
Conditie
Info
Verblijf
Info
vanaf   € 6500,-   p.p.    Boek nu!
Goed
Frans Moerland
Veel geleerd en gelachen!
Een week Off piste training in Hintertux, dat was echt helemaal te gek. Absoluut grensverleggend op een zeer aangename manier, voor iedereen op zijn eigen niveau. Heel veel geleerd en ook veel gelachen! Zeker voldoende technische bagage meegekregen om eens fijn mee te oefenen! En een super gevoel overgehouden aan een schitterende week! Bedankt Michiel en zeker tot een volgende keer, Ciao, Frans
Heb je een vraag? Alle vragen zijn goed. Don't be shy!
http://epique.com 1