India - Kashmir is de heli-ski locatie van de Himalaya

Heliskiën en boarden in exotisch India

In het exotische India verwacht je geen steile wanden of wijde poedervelden. Niks is minder waar want sinds 2010 is Kashmir Heliski hier aanwezig. Zij zorgen ervoor dat het prachtige terrein rondom Kashmir voor iedereen bereikbaar wordt. In het heli-ski en snowboard gebied komen de bergtoppen boven de 5000 meter uit.

Dag-tot-dag programma

Dag 1: Zaterdag
Dit is de dag van de aankomst in India en de transfer naar het hotel. Hier eenmaal aangekomen is er een ontmoeting met de gidsen. Zij zullen dan ook gelijk instructies geven voor de komende week.

Dag 2 t/m 6: Zondag t/m Vrijdag
Elke ochtend beginnen we met een lekker ontbijt om 8.00. De heli gaat elke dag rond 9.00 uur de lucht in. Vijf dagen lang wordt er gevlogen met de garantie dat je minimaal 30.000 hoogtemeters skiet. Als de omstandigheden goed zijn maak je 10 tot 12 drops per dag. Tussen het skiën door wordt er lekker geluncht. Als je eerder wilt stoppen kan dat altijd en wordt je netjes afgezet bij het hotel.

Dag 7: Zaterdag
Zaterdag is de dag van de terugreis. Ga ervan uit dat je dan pas zondag weer thuis bent.

Kashmir Heliski in het 'kleine Himalaya'

Kashmir Heliski is de exclusieve heli-ski operator in het Gulmarg skigebied in India. Hier kan je skiën in het Pir Panjal gebergte. Pir Panjal is een onderdeel van het Himalaya gebergte. Pir Panjal wordt ook wel het ‘kleine Himalaya’ genoemd, omdat de toppen een stuk lager zijn. Ondanks dat de bergtoppen in Pir Panjal een stuk lager zijn komen ze nog steeds boven de 5.000 meter uit.

Gulmarg is een klein heuveldorp gelegen in de noordelijke Indiase deelstaat Jammu en Kashmir van het westelijke uiteinde van de Himalaya. Het ligt op 55km van Srinagar. Het dorp ligt op een golvende weide op een hoogte van 2700 meter.

unieke cultuur en droge poeder skiën

De prachtige combinatie van ongelooflijke poeder skiën en de unieke cultuur van India beleven, maakt skiën in Gulmarg tot één van 's werelds grootste en avontuurlijkste ski ervaringen.

In het Pir Panjal gebergte valt de meeste sneeuw van de Himalaya. Er valt niet alleen een grote hoeveelheid sneeuw maar ook hele droge sneeuw. Het terrein waarin je skiet bestaat uit 20.000 km2 en biedt van alles. Zo zijn er lange steile afdalingen maar ook open poedervelden. In het terrein rondom Gulmarg is er voor iedereen een mooie en uitdagende afdaling te vinden. 

luxe khyber hotel met wi-fi

Vanaf Amsterdam vlieg je via Delhi (DEL) naar Srinagar (SXR). Zondag kom je rond 14.00 aan op Srinagar airport. De transfer naar het hotel duurt 1,5 uur en is met luxe terreinauto’s. Na het inchecken in het hotel zal een gids het weekprogramma doornemen. Aansluitend is er een veiligheids- / helitraining, een materiaalcheck en er wordt geoefend met de lawine piepers.

Vrijdag is de laatste dag skiën of snowboarden. Zaterdag start de terugreis en  begint met de transfer terug naar het vliegveld. Verwachte aankomst in Amsterdam is zondag.

Je verblijft in het Khyber hotel in Gulmarg. Het luxe hotel heeft één- en tweepersoonskamers. Sommige kamers hebben gescheiden bedden. In het hotel is er draadloos internet aanwezig. ’s Avonds kunnen jullie relaxen in de spa of een biertje drinken in één van de vele bars van Gulmarg. De populaire bars zijn die van het Alpine ridge hotel en de Global ski lodge.

Down Days: Hike + ride programma

Bij bepaalde weersomstandigheden wordt er om veiligheidsredenen niet gevlogen. Dit gaat m.n. om sterke wind, mist of bewolking, hevig sneeuwval of een combinatie van deze factoren. Bij slecht vliegweer is het mogelijk om een hike + ride programma te doen onder begeleiding van een gids.

Heli-ski of snowboardniveau

Bij ieder programma wordt aangegeven welk niveau voor dat specifieke programma gewenst is. We gebruiken hierbij de indeling van het wePowder Freeride Paspoort™. Het freeride paspoort geeft inzicht in je capaciteiten als freerider. Het maakt je bewust van de zaken die je al wel kan, maar ook zeker van de zaken die je nog niét kan. Ga naar de site van wePowder en maak je eigen paspoort aan!

Er zijn meerdere niveau groepen. Voor dit programma is minimaal onderstaande niveau gewenst:

Dalen: Beginner

Conditie: Gevorderd

Mocht je nog vragen hebben over het niveau of hoe je jezelf het beste kan voorbereiden voor een afdaling met Epique? Neem dan contact met ons op.

Ervaren en gediplomeerde berggidsen

Alle gidsen zijn ervaren en gediplomeerde berggidsen. Zij staan midden in het werkveld en zijn mede daarom perfect op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weten exact waar het in het moderne skiën en snowboarden om gaat. Zij handelen met het oog op jouw comfort en veiligheid en kiezen de beste en veiligste routes en afdalingen en zijn er om jou te helpen en te laten genieten van jouw vakantie.

De gidsen controleren dagelijks de toestand van de sneeuw en lawine situatie. Samen met de piloot bestuderen ze de weersvoorspellingen. Deze voorbereidingen plus het gebruik van alle veiligheidsmaterialen zorgen voor een veilig en fantastisch avontuur. De gidsen en helikopters zijn uitgerust met een uitgebreid eerste hulp pakket. Daarnaast staat de gids direct in contact met de helikopter(s) en het hotel of lodge via radio en een satelliet telefoon.

Kleine groepen, meer afdalingen

De groepen bestaan uit 4 skiërs of snowboarders per gids en twee of drie groepen per helikopter. Groepen worden ingedeeld naar gewicht, vaardigheid en voorkeuren. We proberen altijd groepen bij elkaar te houden die samen op vakantie zijn of samen willen skiën. Groepen kunnen gemixt worden. Als de groep niet goed samen gaat dan passen we dit aan. Of je nu op 1 of 2 planken staat, iedereen maakt plezier en geniet van hun eigen afdaling.

Freeride ski's, lawineuitrusting en ABS rugzak

Voor de omstandigheden in Kamtsjatka heb je stabiliteit, float en draaigemak nodig. Breed, licht en een rocker in de punt is dus ideaal. Gebruik vooral materiaal wat binnen de mogelijkheden van jouw techniek en stijl past. Tijdens de vliegdagen kunnen spullen in de helikopter achter gelaten worden.

Aanschaf van alle materialen is niet direct noodzakelijk. Probeer spullen te lenen of te huren. Er zijn een aantal Nederlandse winkels met ‘poederbakken’ van verschillende merken en in alle soorten en maten. Ruim voor aanvang van de reis ontvang je een materiaallijst met noodzakelijk materiaal voor de deze reis. Ski’s of een snowboard meenemen kan extra kosten met zich meebrengen. Controleer dit bij de betreffende vliegmaatschappij. Deze kosten zijn voor eigen rekening.

High performance 'squirrel" helikopter

Eurocopter AS350 B2 of  B3. Deze high performance helikopter is een multifunctioneel lichtgewicht. De helikopter kan t/m 7000 meter hoogte volledig beladen opstijgen. De zogenaamde ‘Squirrel’ biedt naast de piloot zitplaatsen voor de gids en 4 of 5 passagiers. De ski en snowboard materialen zitten in de ‘basket’ buiten het toestel.

Een helikopter kan niet in alle omstandigheden opstijgen, vliegen of landen. Dit hangt sterk af van weer, sneeuwcondities en de lawine situatie. De gidsen en piloten zijn verplicht om, in geval van mogelijke gevaren, het afdalen te limiteren of te beëindigen. Dit kan resulteren in later beginnen, tussentijds of eerder stoppen.

Veilig Heli-skiën: lawinepieper, schep en sonde

Voorafgaand aan de eerste afdaling krijgt iedereen een volledige veiligheids- en helikopterinstructie. Tijdens deze instructie worden jouw ski- en snowboardmaterialen gecontroleerd en zaken als het gebruik van de veiligheidsmaterialen uitgelegd en geoefend. Hierna geeft de piloot een instructie over de helikopter en het gebruik ervan om alles op de berg goed en soepel te laten verlopen. Denk aan in- en uitstappen, plekverdeling en opstijgen en landen.

Voor jouw en onze veiligheid gebruiken we tijdens onze activiteiten veiligheidsmaterialen zoals lawinepiepers en ballon rugzakken (ABS) met daarin minimaal een schep en een sonde. Met deze uitrusting ben je in staat om, in het geval van een lawine ongeval, hulp te verlenen. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht en raden we eenieder aan om een persoonlijke EHBO-set mee te nemen.

Goed verzekerd off-piste skiën of boarden

Het is verplicht om voor onze programma's in het buitenland een reis en ongevallenverzekering met Europese of Internationale dekking te hebben. Deze verzekering moet bijzondere risico’s van ongevallen bij bergsport buiten de gebaande paden en/of het skiën en snowboarden buiten de piste (opsporing, redding, etc.) dekken. Dit vanwege de hoge medische-, S.O.S.- en transportkosten in berggebieden en ter bescherming van jezelf als deelnemer. Ben je zelf al verzekerd?! Informeer dan zelf bij je verzekeringsmaatschappij of ‘hooggebergterisico’ voldoende gedekt is en of het land van bestemming ook onder de dekking valt.

Heb je nog geen reis en ongevallen verzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn v.a. €5 per dag.

Je bent dan gedekt voor:

 • Reisongevallen: Uitkering bij een ongeval;
 • Medische kosten: Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland;
 • Wintersport en bijzondere (winter)sporten waaronder o.a. off-piste, heliskiën, freeride/freestyle, ski-alpinisme, ijsklimmen en bergbeklimmen.

Annuleringsverzekering

Wij raden sterk aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering sluit je af voor onverwachte gebeurtenissen, waardoor je niet meer op reis kunt gaan. Wij als organisatie hebben hier verder niets mee te maken en zullen je daarom de reissom niet restitueren. Om toch een compensatie te ontvangen voor de gemaakte kosten, is het verstandig om vooraf een annuleringsverzekering af te sluiten. De kans dat er iets gebeurt is helaas niet weg te nemen, maar je kunt zo wel de financiële teleurstelling voorkomen.

Heb je nog geen annuleringsverzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn 10% van de totale reissom.

De dekking is dan gelding bij:

 • Annuleren voor de vertrek datum;
 • Annuleren tijdens de reis;
 • Een samengestelde reis.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in het afsluiten een van de bovenstaande verzekeringen? Neem dan contact met ons op. Wij maken vrijblijvend een prijsopgaaf.

Kosten heli-skiën of boarden in India

8 daagse tour vanaf €6.110,- ($ 8.500.-)

Inclusief:

 • 54.000 hoogtemeters in 6 dagen
 • A-Star B3 helikopter max. 4 groepen van 4 personen
 • Begeleiding door U.I.A.G.M. certificeerde berggidsen
 • 6 nachten op basis van vol pension
 • Verblijf met (gedeelde) tweepersoonskamer
 • Yoga lunch
 • Ski’s en veiligheidsmaterialen
 • Transfers

Exclusief:

 • Vluchten naar Srinagar
 • Visum
 • Eenpersoonskamer indien beschikbaar
 • drinken
 • Ongevallen verzekering
 • Annuleringverzekering

Meer informatie en prijzen op aanvraag.
Graag adviseren we je in een persoonlijk gesprek over alle mogelijkheden.

 
Deel deze pagina
Twitter Facebook LinkedIn
India / Gulmarg, India
do 1 januari 1970 – do 1 januari 1970
vanaf   € 6110,-   p.p.    Boek nu!
Uitstekend
Florian Verhoef
Sky High
Met Gijs-Jan Laven 4 dagen op pad geweest in de schone bergen van het Triebental te Steiermark, Oostenrijk. Gijs-Jan houdt het tempo tijdens de beklimming lekker hoog, we gingen als een raket de berg op met Gijs als aanvoerder en inspirator. Tijdens de afdalingen werden afwegingen gedeeld, uitdagingen gezocht en Gemzen gespot. Een prachtige ervaring. Belangrijk is dat Gijs-Jan naast zijn kwaliteiten als Führer ook fijn gezelschap is, een topvent in de jacuzzi en aan tafel. Zorg wel dat je grote lepels bij je hebt voor de spaghetti inname van deze gids! ;). Gijs bedankt en tot volgend jaar!
Heb je een vraag? Alle vragen zijn goed. Don't be shy!
http://epique.com 1