Georgië - Verken met de Heli het Kaukasus gebergte

Heli-skiën op de grens van Europa en Azie 

Heli-skiën en snowboarden kan op de grens van Europa en Azië. Hier in Georgie ligt het Kaukasus gebergte met toppen hoger dan 5000 meter. De Datcha waar je slaapt ligt in het plaatsje Tsinandali hiervandaan zal ook de heli vertrekken.

Dag-tot-dag programma

Dag 1: Zondag
De zondag kom je aan in Tbilisi. Vanuit daar vindt de Transfer plaats naar Tsinandali. Bij aankomst wordt je ontvangen door de gidsen en krijg je de informatie over het weekprogramma.

Dag 2 t/m 5: Maandag t/m vrijdag
Na het ontbijt volgt er de eerste dag een uitgebreide veiligheidsinstructie. Na deze instructie ga je met de heli de lucht in. Het worden vijf volle dagen heli-skiën in de verschillende regio’s rondom de lodge. Zo kunnen de gidsen constant kiezen voor de beste afdalingen, terreinen en sneeuwcondities. Tijdens het afdalen door wordt er ook nog geluncht. Dit zal gaan in de vorm van een picknick. Na het Heli-skiën of snowboarden keer je terug naar de lodge waar een diner op jouw staat te wachten.

Dag 6: Zaterdag
Op zaterdag vindt de transfer richting Tbilisi plaats. Hier houden we een gezellig afscheidsdiner en overnachten we in het Radisson Hotel.

Dag 7: Zondag
De zondag wordt gebruikt om terug te vliegen richten Nederland.

het kaukasus gebergte van georgie

Georgië is gelegen op de grens tussen Europa en Azië en aan de zwarte zee. De Hoofdstad heet Tbilisi en heeft maar liefst 1,5 miljoen inwoners. Het Kaukasus gebergte loopt van de zwarte zee tot de Kaspische zee. Het gebergte beschikt over meerdere bergtoppen hoger dan 5000 meter. De hoogste berg is de Mount Elbrus met een hoogte van 5642 meter.

Tsinandali is de plaats waar de lodge is gevestigd. De lodge ligt in het wijngebied van Kakheti, noord-oosten van Tbilisi, in het hart van de Teliani Vallei.

Top sneeuwcondities en gevarieerd terrein

Het Kaukasus gebergte biedt uitstekende sneeuwcondities van januari tot april.  In deze tijd van het jaar is het gebruikelijk dat er een basis van 1 à 2 meter ligt. In januari en februari is er de meeste kans op poedersneeuw.

Talrijke afdalingen met verschillende moeilijkheidsgraden en lengte zijn met de heli te bereiken.  De heli-ski en snowboard afdalingen bevinden zich tussen de 1000 en 4000 meter boven de zeespiegel. Het hoogteverschil varieert tussen de 500 en 1400 hoogtemeter. Wijde en open pistes, makkelijke en moeilijke pistes, glooiende heuvels, steile hellingen en extreem terrein ligt op u te wachten. Zo is er voor iedereen een mooie afdaling te vinden.

Radisson hotel en een oude datcha lodge

Diverse luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten naar Tbilisi (TBS). Op de luchthaven in Tbilisi zal je opgehaald worden voor de reis naar Tsinandali, de belangrijkste stad van de regio Kakheti.

De terugreis gaat in twee dagen. De zaterdag ga je al terug richting Tbilisi waar je overnacht in het Radisson Hotel. De volgende dag wordt je op het vliegveld afgezet en kan je jouw vlucht naar huis pakken. 

De lodge waar je deze week in verblijft is een oude datcha geweest. Een datcha is voor Russen en Georgiërs hun vakantie huis. In deze datcha hebben al meerdere oude presidenten van Rusland en Georgië nachten doorgebracht. Niet alleen de datcha is mooi maar ook de grond er omheen.

Teliani Vallei: wijn, geschiedenis en cultuur

Als de weersomstandigheden het niet toelaten om te heli-skiën of snowboarden zijn er verschillende mogelijkheden om de omgeving te verkennen. De Teliani Vallei  staat bekend om zijn wijn, interessante geschiedenis en cultuur.

Heli-ski of snowboardniveau

Bij ieder programma wordt aangegeven welk niveau voor dat specifieke programma gewenst is. We gebruiken hierbij de indeling van het wePowder Freeride Paspoort™. Het freeride paspoort geeft inzicht in je capaciteiten als freerider. Het maakt je bewust van de zaken die je al wel kan, maar ook zeker van de zaken die je nog niét kan. Ga naar de site van wePowder en maak je eigen paspoort aan!

Er zijn meerdere niveau groepen. Voor dit programma is minimaal onderstaande niveau gewenst:

Dalen: Beginner

Conditie: Gevorderd

Mocht je nog vragen hebben over het niveau of hoe je jezelf het beste kan voorbereiden voor een afdaling met Epique? Neem dan contact met ons op.

Ervaren en gediplomeerde UIAGM berggidsen

Alle gidsen zijn ervaren en gediplomeerde UIAGM berggidsen. Zij staan midden in het werkveld en zijn mede daarom perfect op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weten exact waar het in het moderne skiën en snowboarden om gaat. Zij handelen met het oog op jouw comfort en veiligheid en kiezen de beste en veiligste routes en afdalingen en zijn er om jou te helpen en te laten genieten van jouw vakantie.

De gidsen controleren dagelijks de toestand van de sneeuw en lawinesituatie. Samen met de piloot bestuderen ze de weersvoorspellingen. Deze voorbereidingen plus het gebruik van alle veiligheidsmaterialen zorgen voor een veilig en fantastisch avontuur. De gidsen en helikopters zijn uitgerust met een uitgebreid eerste hulp pakket. Daarnaast staat de gids in direct contact met de helikopter(s) en het hotel of lodge via radio en een satelliet telefoon.

Kleine groepen, meer afdalingen

De groepen bestaan uit 4 skiërs of snowboarders per gids en twee of drie groepen per helikopter. Groepen worden ingedeeld naar gewicht, vaardigheid en voorkeuren. We proberen altijd groepen bij elkaar te houden die samen op vakantie zijn of samen willen skiën. Groepen kunnen gemixt worden. Als de groep niet goed samen gaat dan passen we dit aan. Of je nu op 1 of 2 planken staat, iedereen maakt plezier en geniet van hun eigen afdaling.

Freeride ski's, lawineuitrusting en ABS rugzak

Voor de omstandigheden in Kamtsjatka heb je stabiliteit, float en draaigemak nodig. Breed, licht en een rocker in de punt is dus ideaal. Gebruik vooral materiaal wat binnen de mogelijkheden van jouw techniek en stijl past. Tijdens de vliegdagen kunnen spullen in de helikopter achter gelaten worden.

Aanschaf van alle materialen is niet direct noodzakelijk. Probeer spullen te lenen of te huren. Er zijn een aantal Nederlandse winkels met ‘poederbakken’ van verschillende merken en in alle soorten en maten. Ruim voor aanvang van de reis ontvang je een materiaallijst met noodzakelijk materiaal voor de deze reis. Ski’s of een snowboard meenemen kan extra kosten met zich meebrengen. Controleer dit bij de betreffende vliegmaatschappij. Deze kosten zijn voor eigen rekening.

Verwarmde vliegende bus: MIL Mi-8 Helikopter

De MIL Mi-8 is een grote twin-turbine transporthelikopter en één van 's werelds meest gebruikte helikopters voor zowel militaire als civiele doeleinden. De MI-8 biedt plaats voor 24 passagiers en wordt gevlogen door twee piloten. Ski’s en snowboards gaan mee in het grote toestel waardoor het lijkt op een verwarmde vliegende bus.

Een helikopter kan niet in alle omstandigheden opstijgen, vliegen of landen. Dit hangt sterk af van weer, sneeuwcondities en de lawine situatie. De gidsen en piloten zijn verplicht om, in geval van mogelijke gevaren, het afdalen te limiteren of te beëindigen. Dit kan resulteren in later beginnen, tussentijds of eerder stoppen.

Veilig Heli-skiën: lawinepieper, schep en sonde

Voorafgaand aan de eerste afdaling krijgt iedereen een volledige veiligheids- en helikopterinstructie. Tijdens deze instructie worden jouw ski- en snowboardmaterialen gecontroleerd en zaken als het gebruik van de veiligheidsmaterialen uitgelegd en geoefend. Hierna geeft de piloot een instructie over de helikopter en het gebruik ervan om alles op de berg goed en soepel te laten verlopen. Denk aan in- en uitstappen, plekverdeling en opstijgen en landen.

Voor jouw en onze veiligheid gebruiken we tijdens onze activiteiten veiligheidsmaterialen zoals lawinepiepers en ballon rugzakken (ABS) met daarin minimaal een schep en een sonde. Met deze uitrusting ben je in staat om, in het geval van een lawine ongeval, hulp te verlenen. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht en raden we eenieder aan om een persoonlijke EHBO-set mee te nemen.

Goed verzekerd off-piste skiën of boarden

Het is verplicht om voor onze programma's in het buitenland een reis en ongevallenverzekering met Europese of Internationale dekking te hebben. Deze verzekering moet bijzondere risico’s van ongevallen bij bergsport buiten de gebaande paden en/of het skiën en snowboarden buiten de piste (opsporing, redding, etc.) dekken. Dit vanwege de hoge medische-, S.O.S.- en transportkosten in berggebieden en ter bescherming van jezelf als deelnemer. Ben je zelf al verzekerd?! Informeer dan zelf bij je verzekeringsmaatschappij of ‘hooggebergterisico’ voldoende gedekt is en of het land van bestemming ook onder de dekking valt.

Heb je nog geen reis en ongevallen verzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn v.a. €5 per dag.

Je bent dan gedekt voor:

 • Reisongevallen: Uitkering bij een ongeval;
 • Medische kosten: Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland;
 • Wintersport en bijzondere (winter)sporten waaronder o.a. off-piste, heliskiën, freeride/freestyle, ski-alpinisme, ijsklimmen en bergbeklimmen.

Annuleringsverzekering

Wij raden sterk aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering sluit je af voor onverwachte gebeurtenissen, waardoor je niet meer op reis kunt gaan. Wij als organisatie hebben hier verder niets mee te maken en zullen je daarom de reissom niet restitueren. Om toch een compensatie te ontvangen voor de gemaakte kosten, is het verstandig om vooraf een annuleringsverzekering af te sluiten. De kans dat er iets gebeurt is helaas niet weg te nemen, maar je kunt zo wel de financiële teleurstelling voorkomen.

Heb je nog geen annuleringsverzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn 10% van de totale reissom.

De dekking is dan gelding bij:

 • Annuleren voor de vertrek datum;
 • Annuleren tijdens de reis;
 • Een samengestelde reis.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in het afsluiten een van de bovenstaande verzekeringen? Neem dan contact met ons op. Wij maken vrijblijvend een prijsopgaaf.

Kosten heli-skiën of boarden in georgië

5 daagse tour vanaf € 3.650.-

Inclusief:

 • 12.000 hoogtemeters / 9.000 gegarandeerd in 3 dagen
 • A-Star B3 helikopter max. 3 groepen van 4 personen
 • Begeleiding door U.I.A.G.M. certificeerde berggidsen
 • 5 nachten op basis van vol pension
 • Verblijf met (gedeelde) tweepersoonskamer
 • Ski en Veiligheidsmaterialen (geen snowboards aanwezig)
 • Transfer tussen Tbilisi – Gudauri

Exclusief:

 • Vluchten van Amsterdam - Tbilisi
 • Extra gevlogen meters (€150,- per 1000 meter)
 • Eenpersoonskamer indien beschikbaar (toeslag €93 p.p.p.n)
 • Ongevallen verzekering
 • Annuleringverzekering

Meer informatie en prijzen op aanvraag.
Graag adviseren we je in een persoonlijk gesprek over alle mogelijkheden.

 
Deel deze pagina
Twitter Facebook LinkedIn
Georgië / Tsinandali, Georgie
do 1 januari 1970 – do 1 januari 1970
vanaf   € 3650,-   p.p.    Boek nu!
Uitstekend
Adler
top omgeving met een gids die lekker pushed
Uitgebalanceerde groep, niet teveel mensen en ruimte om aparte dingen te doen. Omgeving is superieur en verblijfplaats top. Michiel gaat ervoor, wees op je hoede!
Heb je een vraag? Alle vragen zijn goed. Don't be shy!
http://epique.com 1