Georgië - Verken met de Heli het Kaukasus gebergte

HELI-SKIËN EN BOARDEN IN de Kaukasus

Ontdek Gudauri in Georgië. Hier verbindt het Kaukasus gebergte,  Azië en Europa. Deze unieke locatie met ruig gebergte en een onaangetast landschap zal je direct betoveren.

Dag-tot-dag programma:

Dag 1: zaterdag
Bij aankomst voor 12:00 in het hotel in Gudauri wordt je ontvangen door de gidsen en eventueel begeleid bij inchecken en transport van materiaal. Na de lunch is er ‘s middags een uitgebreidde veiligheids- en helikopterinstructie.

Dag 2 t/m 6: zondag t/m donderdag
Elke morgen zal één van de gidsen een update geven over het weer, sneeuwcondities en de exacte vertrektijd voor elke groep. De eerste groep van elke helikopter vertrekt dagelijks rond 09:00 vanaf het heliplatform. Er wordt geluncht op de berg. ’s Avonds is er de gelegenheid om te ontspannen in het hotel of in één van de bars in Gudauri.

Dag 7: vrijdag
Vroeg in de ochtend zal er een transfer zijn naar de luchthaven Tbilisi.

Gudauri skiresort, Sotsji en de Elbrus

Tussen Europa en Azië en aan de grens met het Midden-Oosten toren de Kaukasus. De Kaukasus bestaat uit twee bergketens namelijk de Grote en de Kleine Kaukasus. In de zuidelijk gelegen Kleine Kaukasus is de hoogste piek de Aragats met 4.095 meter. De Grote Kaukasus strekt zich in oost, zuidoostelijke richting uit van het Russische Sotsji aan de noordoostelijke kust van de Zwarte Zee tot iets voor de Azerbeidjaanse stad Bakoe aan de Kaspische Zee. In deze bergketen bevindt zich ook de Elbrus; met zijn 5.642 meter de hoogste berg van Europa.

Gudauri is een resort in het zuidelijke gedeelte van de Grote Kaukasus in Georgië. Het ligt 120 kilometer ten noorden van de hoofdstad Tbilisi en het dalstation van het gebied ligt op 2.196 meter hoogte. Vanuit Gudauri geeft de helikopter onbeperkte toegang tot de lokale bergen en kunnen skiërs en snowboarders genieten van de meest sublieme runs in Europa met afdalingen tussen de 1.500 en 4.200 meter boven de zeespiegel. Het gebied van Gudauri bevat verschillende routes en liften. Met een bergstation op 3.306 meter, de zogenaamde Sadzele, zijn er genoeg mogelijkheden om tijdens een ‘down day’ te freeriden.

ongerepte wildernis en open alpine terrein

Het heli-skiën en boarden vindt plaats in de wildernis en buiten het gebied van Gudauri. De afdalingen zijn ongerept maar kunnen niet altijd perfect zijn. De temperaturen in de Grote Kaukasus zijn vergelijkbaar met die in de Alpen. De ligging van Gudauri ten zuiden van de hoofdkam is gunstig en zorgt voor lange periodes van goed heli-ski en board weer.

De Grote Kaukasus biedt, met een gemiddelde sneeuwhoogte van 3 tot 4 meter, uitstekende condities. Van januari tot begin maart valt overwegend de meeste diepe poedersneeuw. Vanaf begin maart zullen de afdalingen op de zuidelijke hellingen voornamelijk bestaan uit Firn/Corn. Op de noordelijke of minder geëxponeerde hellingen zijn tot aan het einde van het seizoen nog fantastische poederafdalingen te vinden.

Er zijn heel veel verschillende afdalingen in het gebied (1200 km2). Hoogste drop-off is op 4000 meter en laagste pick-up op 1500 meter. De afdalingen hebben hoogteverschillen tussen de 500 en 1500 meter. De meeste runs zijn in het open alpine terrein. Sommige afdalingen zijn door licht bebost terrein. Het aantal afdalingen per dag hangt af van het niveau van de deelnemers, het weer en de sneeuwcondities.

Luxe hotel met satelliet tv en wifi

Vanaf Amsterdam (AMS) is het 4,5 uur vliegen naar Tbilisi (TBS). Na aankomst op de luchthaven is het nog 2 uur rijden naar het hotel in Gudauri. De reistijd is afhankelijk van de weersomstandigheden. Er is een tijdsverschil van +3 uur. Voor reizigers met een Europees paspoort, minimaal 6 maanden geldig, is een visum niet nodig. Vaccinaties zijn niet nodig.

Het verblijf in Gudauri is een luxe hotel. Alle kamers hebben een badkamer en toilet, SAT-TV en WLAN. In het hotel is er naast het restaurant een zeer gezellige bar en lounge met zithoek en open haard. Er is een ontbijt en diner in buffetvorm met regionale en internationale specialiteiten. Lunch is een relaxte picknick op de berg en na het heli-skiën of boarden wacht de sauna, jacuzzi of een massage.

Freeriden, het zwembad, tennis en bowling

Bij bepaalde weersomstandigheden wordt er om veiligheidsredenen niet gevlogen. Dit gaat m.n. om sterke wind, mist of bewolking, hevig sneeuwval of een combinatie van deze factoren. Bij slecht vliegweer is het gebied vaak wel open en kan er gebruik worden gemaakt van de aanwezige en geopende liften. Vanuit de liften zijn er meerdere varianten bereikbaar en onder begeleiding van de heli-gidsen is er de mogelijkheid om te freeriden en te genieten van de poeder. Daarnaast zijn er in het dorp Gudauri o.a. een overdekt zwembad, overdekte tennisbanen en een bowlingbaan.

Heli-ski of snowboardniveau

Bij ieder programma wordt aangegeven welk niveau voor dat specifieke programma gewenst is. We gebruiken hierbij de indeling van het wePowder Freeride Paspoort™. Het freeride paspoort geeft inzicht in je capaciteiten als freerider. Het maakt je bewust van de zaken die je al wel kan, maar ook zeker van de zaken die je nog niét kan. Ga naar de site van wePowder en maak je eigen paspoort aan!

Er zijn meerdere niveau groepen. Voor dit programma is minimaal onderstaande niveau gewenst:

Dalen: Beginner

Conditie: Gevorderd

Mocht je nog vragen hebben over het niveau of hoe je jezelf het beste kan voorbereiden voor een afdaling met Epique? Neem dan contact met ons op.

Ervaren en gediplomeerde UIAGM berggidsen

Alle gidsen zijn ervaren en gediplomeerde UIAGM berggidsen. Zij staan midden in het werkveld en zijn mede daarom perfect op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weten exact waar het in het moderne skiën en snowboarden om gaat. Zij handelen met het oog op jouw comfort en veiligheid en kiezen de beste en veiligste routes en afdalingen en zijn er om jou te helpen en te laten genieten van jouw vakantie.

De gidsen controleren dagelijks de toestand van de sneeuw en lawinesituatie. Samen met de piloot bestuderen ze de weersvoorspellingen. Deze voorbereidingen plus het gebruik van alle veiligheidsmaterialen zorgen voor een veilig en fantastisch avontuur. De gidsen en helikopters zijn uitgerust met een uitgebreid eerste hulp pakket. Daarnaast staat de gids in direct contact met de helikopter(s) en het hotel of lodge via radio en een satelliet telefoon.

Kleine groepen, meer afdalingen

De groepen bestaan uit 4 skiërs of snowboarders per gids en twee of drie groepen per helikopter. Groepen worden ingedeeld naar gewicht, vaardigheid en voorkeuren. We proberen altijd groepen bij elkaar te houden die samen op vakantie zijn of samen willen skiën. Groepen kunnen gemixt worden. Als de groep niet goed samen gaat dan passen we dit aan. Of je nu op 1 of 2 planken staat, iedereen maakt plezier en geniet van hun eigen afdaling.

Freeride ski's, lawineuitrusting en ABS rugzak

Voor de omstandigheden in Kamtsjatka heb je stabiliteit, float en draaigemak nodig. Breed, licht en een rocker in de punt is dus ideaal. Gebruik vooral materiaal wat binnen de mogelijkheden van jouw techniek en stijl past. Tijdens de vliegdagen kunnen spullen in de helikopter achter gelaten worden.

Aanschaf van alle materialen is niet direct noodzakelijk. Probeer spullen te lenen of te huren. Er zijn een aantal Nederlandse winkels met ‘poederbakken’ van verschillende merken en in alle soorten en maten. Ruim voor aanvang van de reis ontvang je een materiaallijst met noodzakelijk materiaal voor de deze reis. Ski’s of een snowboard meenemen kan extra kosten met zich meebrengen. Controleer dit bij de betreffende vliegmaatschappij. Deze kosten zijn voor eigen rekening.

High performance 'squirrel" helikopter

Eurocopter AS350 B2 of  B3. Deze high performance helikopter is een multifunctioneel lichtgewicht. De helikopter kan t/m 7000 meter hoogte volledig beladen opstijgen. De zogenaamde ‘Squirrel’ biedt naast de piloot zitplaatsen voor de gids en 4 of 5 passagiers. De ski en snowboard materialen zitten in de ‘basket’ buiten het toestel.

Een helikopter kan niet in alle omstandigheden opstijgen, vliegen of landen. Dit hangt sterk af van weer, sneeuwcondities en de lawine situatie. De gidsen en piloten zijn verplicht om, in geval van mogelijke gevaren, het afdalen te limiteren of te beëindigen. Dit kan resulteren in later beginnen, tussentijds of eerder stoppen.

Veilig Heli-skiën: lawinepieper, schep en sonde

Voorafgaand aan de eerste afdaling krijgt iedereen een volledige veiligheids- en helikopterinstructie. Tijdens deze instructie worden jouw ski- en snowboardmaterialen gecontroleerd en zaken als het gebruik van de veiligheidsmaterialen uitgelegd en geoefend. Hierna geeft de piloot een instructie over de helikopter en het gebruik ervan om alles op de berg goed en soepel te laten verlopen. Denk aan in- en uitstappen, plekverdeling en opstijgen en landen.

Voor jouw en onze veiligheid gebruiken we tijdens onze activiteiten veiligheidsmaterialen zoals lawinepiepers en ballon rugzakken (ABS) met daarin minimaal een schep en een sonde. Met deze uitrusting ben je in staat om, in het geval van een lawine ongeval, hulp te verlenen. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht en raden we eenieder aan om een persoonlijke EHBO-set mee te nemen.

Goed verzekerd off-piste skiën of boarden

Het is verplicht om voor onze programma's in het buitenland een reis en ongevallenverzekering met Europese of Internationale dekking te hebben. Deze verzekering moet bijzondere risico’s van ongevallen bij bergsport buiten de gebaande paden en/of het skiën en snowboarden buiten de piste (opsporing, redding, etc.) dekken. Dit vanwege de hoge medische-, S.O.S.- en transportkosten in berggebieden en ter bescherming van jezelf als deelnemer. Ben je zelf al verzekerd?! Informeer dan zelf bij je verzekeringsmaatschappij of ‘hooggebergterisico’ voldoende gedekt is en of het land van bestemming ook onder de dekking valt.

Heb je nog geen reis en ongevallen verzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn v.a. €5 per dag.

Je bent dan gedekt voor:

 • Reisongevallen: Uitkering bij een ongeval;
 • Medische kosten: Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland;
 • Wintersport en bijzondere (winter)sporten waaronder o.a. off-piste, heliskiën, freeride/freestyle, ski-alpinisme, ijsklimmen en bergbeklimmen.

Annuleringsverzekering

Wij raden sterk aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering sluit je af voor onverwachte gebeurtenissen, waardoor je niet meer op reis kunt gaan. Wij als organisatie hebben hier verder niets mee te maken en zullen je daarom de reissom niet restitueren. Om toch een compensatie te ontvangen voor de gemaakte kosten, is het verstandig om vooraf een annuleringsverzekering af te sluiten. De kans dat er iets gebeurt is helaas niet weg te nemen, maar je kunt zo wel de financiële teleurstelling voorkomen.

Heb je nog geen annuleringsverzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn 10% van de totale reissom.

De dekking is dan gelding bij:

 • Annuleren voor de vertrek datum;
 • Annuleren tijdens de reis;
 • Een samengestelde reis.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in het afsluiten een van de bovenstaande verzekeringen? Neem dan contact met ons op. Wij maken vrijblijvend een prijsopgaaf.

Kosten heli-skiën of boarden in Georgië

3 daagse tour vanaf € 3.700

Inclusief:

 • Inclusief 13.500 meters / 9.000 gegarandeerd
 • A-Star B3 helikopter max. 3 groepen van 4 personen
 • Begeleiding door U.I.A.G.M. certificeerde berggidsen
 • 3 nachten op basis van vol pension in het Gudauri Marco Polo hotel
 • Verblijf met (gedeelde) tweepersoonskamer
 • Ski en veiligheidsmaterialen (geen snowboards aanwezig)
 • Transfers Tbilisi - Gudauri - Tbilisi

Exclusief:

 • Vluchten naar Tbilisi en terug
 • Visum kosten
 • Extra vlieguren v.a. €150 per 1000 meter per persoon
 • Eenpersoonskamer indien beschikbaar
 • Ongevallen verzekering
 • Annuleringverzekering

Meer informatie en prijzen op aanvraag.
Graag adviseren we je in een persoonlijk gesprek over alle mogelijkheden.

 
Deel deze pagina
Twitter Facebook LinkedIn
Georgië / Gudauri, Georgie
do 1 januari 1970 – do 1 januari 1970
vanaf   € 3700,-   p.p.    Boek nu!
Uitstekend
Floris
Zoals altijd een topweek met Michiel en Gijs-Jan
Het verse laagje in Stubai was perfect voor op de piste. Off-piste lag weinig basis, en dan is het broodnodig dat je mensen bij je hebt die de weg kennen. Michiel de Ruijter en Gijs-Jan Laven zijn daar de aangewezen mannen voor. Ze namen ook nog topski's mee (Dynastar Mythic) waar de hele groep op kon rijden en uiteraard de overige benodigde uitrusting. Geen benen meer over na vijf dagen en dat is een goed teken
Heb je een vraag? Alle vragen zijn goed. Don't be shy!
http://epique.com 1