Chili - Heli-skiën in het Andes gebergte

Heli-skiën en boarden in chili, zuid-amerika

Heli-skiën en snowboarden in Zuid-Amerika is niet de eerste combinatie die bij je opkomt, maar in de Andes zijn er fantastische mogelijkheden. Bergen van meer dan 5000 meter hoog en een hele hoop poeder maakt dit tot een waar heli-ski en snowboard paradijs. Chilean Heliski heeft midden in de Andes de Puma lodge. Vanuit de lodge vertrekken de Heli’s de bergen in.

Dag-tot-dag programma:

Dag 1: Zaterdag
Bij aankomst op het vliegveld  van  Santiago staat er een bus klaar voor de transfer naar de Puma lodge. Op de eerste dag is het al mogelijk om te skiën, maar dat is wel afhankelijk van de aankomsttijd. Bij aankomst krijg je een uitleg en training over de veiligheidsmaterialen.

Dag 2 t/m 6: Zondag t/m vrijdag
’s Morgens start je altijd met een ontbijt in de Puma lodge. Na het ontbijt staat de Heli klaar om weg te gaan. De hele dag staat verder in het teken van mooie, lange en diepe afdalingen in het Andes gebergte. Tussendoor is er nog wel tijd voor een gezonde lunch. Na een lange dag skiën wordt je weer terug gebracht naar de Puma lodge. Hier kan je eerst weer even lekker op adem komen waarna je aanschuift bij het diner.

Dag 7: Zaterdag
De laatste dag staat in het teken van de terug reis. Je wordt gebracht naar het vliegveld van Santiago waar je op de vlucht naar huis stapt.

chilean heli skiing nabij Santiago

Op 2,5 uur rijden van Santiago ligt de Puma lodge van Chilean Heli Skiing. De Puma Lodge ligt op een hoogte van 1325 meter. In dit gebied heeft alleen Chilean Heli Skiing toestemming om te vliegen. Dit komt o.a. door de goede reputatie die Chilean Heliski heeft opgebouwd. Door de centrale ligging tussen drie bergketens kunnen de mooiste afdalingen binnen de kortste tijd bereikt worden.

de Poederhoofdstad van de Andes

Chilean Heli-Ski vliegt in een gebied van 5.000 km2. In dit gebied hebben zij als enige het recht om te heli skiën. ‘Diepe champagne poeder’ maakt dit de poeder hoofdstad van de Andes. Eindeloze lange, zachte, perfecte poeder hellingen en gletsjers. De gemiddelde verticale afdaling per run ligt tussen de 1200-1300 hoogtemeters. De gemiddelde runs zijn hier 50% langer als bij andere heli operators.

De lodge wordt omgeven door 3 grote bergketens. Dit deel van de Andes heeft meer dan 50 individuele gletsjers en beschikt over de grootste gletsjer ten noorden van Patagonië. Mede hierdoor zijn er vele mooie en lange afdalingen te maken.

Luxe accomodatie met spa, sauna en jacuzzi

Chilean Heliski haalt je op van het vleigveld van Santiago (SCL) en zorgt voor de transfer naar de Puma Lodge. Het is dan ongeveer 2,5 uur rijden naar de lodge. Zij zullen er ook voor zorgen dat je de laatste dag weer naar het vliegveld wordt gebracht.

Je verblijft in de gloednieuwe, luxe accommodatie de Puma Lodge. In de lodge is plaats voor 24 gasten. Gastvrijheid en comfort zijn heel belangrijk bij de Puma Lodge. Vanuit elke kamer is er een mooi uitzicht; zo kan je op de bergen, rivieren of bossen uitkijken.  

Puma Lodge biedt ontspannende voorzieningen met een volledig uitgeruste spa, massage, stoombad, sauna en jacuzzi in de openlucht. Een goed uitgeruste fitnessruimte, een comfortabele stretching kamer. Hier kunt u na het skiën helemaal tot rust komen om zo de volgende dag weer te kunnen genieten.

Down Days: Wellness en bar

Bij bepaalde weersomstandigheden wordt er om veiligheidsredenen niet gevlogen. Dit gaat m.n. om sterke wind, mist of bewolking, hevig sneeuwval of een combinatie van deze factoren. Bij slecht vliegweer biedt Puma Lodge ontspannende voorzieningen, geniet in de wellness, speel een spelletje in de spelkamer of lounge in de bar.

Heli-ski of snowboardniveau

Bij ieder programma wordt aangegeven welk niveau voor dat specifieke programma gewenst is. We gebruiken hierbij de indeling van het wePowder Freeride Paspoort™. Het freeride paspoort geeft inzicht in je capaciteiten als freerider. Het maakt je bewust van de zaken die je al wel kan, maar ook zeker van de zaken die je nog niét kan. Ga naar de site van wePowder en maak je eigen paspoort aan!

Er zijn meerdere niveau groepen. Voor dit programma is minimaal onderstaande niveau gewenst:

Dalen: Beginner

Conditie: Gevorderd

Mocht je nog vragen hebben over het niveau of hoe je jezelf het beste kan voorbereiden voor een afdaling met Epique? Neem dan contact met ons op.

Ervaren, gediplomeerde UIAGM berggidsen

Chileense Heli Ski is opgericht door een groep van gepassioneerde, skiërs die de liefde voor de natuur, bergen en poeder skiën delen.

Alle gidsen zijn ervaren en gediplomeerde UIAGM berggidsen. Zij staan midden in het werkveld en zijn mede daarom perfect op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weten exact waar het in het moderne skiën en snowboarden om gaat. Zij handelen met het oog op jouw comfort en veiligheid en kiezen de beste en veiligste routes en afdalingen en zijn er om jou te helpen en te laten genieten van jouw vakantie.

De gidsen controleren dagelijks de toestand van de sneeuw en lawine situatie. Samen met de piloot bestuderen ze de weersvoorspellingen. Deze voorbereidingen plus het gebruik van alle veiligheidsmaterialen zorgen voor een veilig en fantastisch avontuur. De gidsen en helikopters zijn uitgerust met een uitgebreid eerste hulp pakket. Daarnaast staat de gids direct in contact met de helikopter(s) en het hotel of lodge via radio en een satelliet telefoon.

Kleine groepen, meer afdalingen

De groepen bestaan uit 4 skiërs of snowboarders per gids en twee of drie groepen per helikopter. Groepen worden ingedeeld naar gewicht, vaardigheid en voorkeuren. We proberen altijd groepen bij elkaar te houden die samen op vakantie zijn of samen willen skiën. Groepen kunnen gemixt worden. Als de groep niet goed samen gaat dan passen we dit aan. Of je nu op 1 of 2 planken staat, iedereen maakt plezier en geniet van hun eigen afdaling.

Freeride ski's, lawineuitrusting en ABS rugzak

Voor de omstandigheden in Kamtsjatka heb je stabiliteit, float en draaigemak nodig. Breed, licht en een rocker in de punt is dus ideaal. Gebruik vooral materiaal wat binnen de mogelijkheden van jouw techniek en stijl past. Tijdens de vliegdagen kunnen spullen in de helikopter achter gelaten worden.

Aanschaf van alle materialen is niet direct noodzakelijk. Probeer spullen te lenen of te huren. Er zijn een aantal Nederlandse winkels met ‘poederbakken’ van verschillende merken en in alle soorten en maten. Ruim voor aanvang van de reis ontvang je een materiaallijst met noodzakelijk materiaal voor de deze reis. Ski’s of een snowboard meenemen kan extra kosten met zich meebrengen. Controleer dit bij de betreffende vliegmaatschappij. Deze kosten zijn voor eigen rekening.

High performance 'squirrel" helikopter

Eurocopter AS350 B2 of  B3. Deze high performance helikopter is een multifunctioneel lichtgewicht. De helikopter kan t/m 7000 meter hoogte volledig beladen opstijgen. De zogenaamde ‘Squirrel’ biedt naast de piloot zitplaatsen voor de gids en 4 of 5 passagiers. De ski en snowboard materialen zitten in de ‘basket’ buiten het toestel.

Een helikopter kan niet in alle omstandigheden opstijgen, vliegen of landen. Dit hangt sterk af van weer, sneeuwcondities en de lawine situatie. De gidsen en piloten zijn verplicht om, in geval van mogelijke gevaren, het afdalen te limiteren of te beëindigen. Dit kan resulteren in later beginnen, tussentijds of eerder stoppen.

Veilig Heli-skiën: lawinepieper, schep en sonde

Voorafgaand aan de eerste afdaling krijgt iedereen een volledige veiligheids- en helikopterinstructie. Tijdens deze instructie worden jouw ski- en snowboardmaterialen gecontroleerd en zaken als het gebruik van de veiligheidsmaterialen uitgelegd en geoefend. Hierna geeft de piloot een instructie over de helikopter en het gebruik ervan om alles op de berg goed en soepel te laten verlopen. Denk aan in- en uitstappen, plekverdeling en opstijgen en landen.

Voor jouw en onze veiligheid gebruiken we tijdens onze activiteiten veiligheidsmaterialen zoals lawinepiepers en ballon rugzakken (ABS) met daarin minimaal een schep en een sonde. Met deze uitrusting ben je in staat om, in het geval van een lawine ongeval, hulp te verlenen. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht en raden we eenieder aan om een persoonlijke EHBO-set mee te nemen.

Goed verzekerd off-piste skiën of boarden

Het is verplicht om voor onze programma's in het buitenland een reis en ongevallenverzekering met Europese of Internationale dekking te hebben. Deze verzekering moet bijzondere risico’s van ongevallen bij bergsport buiten de gebaande paden en/of het skiën en snowboarden buiten de piste (opsporing, redding, etc.) dekken. Dit vanwege de hoge medische-, S.O.S.- en transportkosten in berggebieden en ter bescherming van jezelf als deelnemer. Ben je zelf al verzekerd?! Informeer dan zelf bij je verzekeringsmaatschappij of ‘hooggebergterisico’ voldoende gedekt is en of het land van bestemming ook onder de dekking valt.

Heb je nog geen reis en ongevallen verzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn v.a. €5 per dag.

Je bent dan gedekt voor:

 • Reisongevallen: Uitkering bij een ongeval;
 • Medische kosten: Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland;
 • Wintersport en bijzondere (winter)sporten waaronder o.a. off-piste, heliskiën, freeride/freestyle, ski-alpinisme, ijsklimmen en bergbeklimmen.

Annuleringsverzekering

Wij raden sterk aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering sluit je af voor onverwachte gebeurtenissen, waardoor je niet meer op reis kunt gaan. Wij als organisatie hebben hier verder niets mee te maken en zullen je daarom de reissom niet restitueren. Om toch een compensatie te ontvangen voor de gemaakte kosten, is het verstandig om vooraf een annuleringsverzekering af te sluiten. De kans dat er iets gebeurt is helaas niet weg te nemen, maar je kunt zo wel de financiële teleurstelling voorkomen.

Heb je nog geen annuleringsverzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn 10% van de totale reissom.

De dekking is dan gelding bij:

 • Annuleren voor de vertrek datum;
 • Annuleren tijdens de reis;
 • Een samengestelde reis.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in het afsluiten een van de bovenstaande verzekeringen? Neem dan contact met ons op. Wij maken vrijblijvend een prijsopgaaf.

Kosten heli-skiën of boarden in de andes

3 daagse tour vanaf € 3.550,- ($ 5.400.-)

Inclusief:

 • 3 uur vluchttijd, 2,1 gegarandeerd.
 • A-Star B3 helikopter max. 3 groepen van 5 personen
 • Begeleiding door U.I.A.G.M. certificeerde berggidsen
 • 3 nachten op basis van vol pension in het 5 sterren Noi Vitacura hotel
 • Verblijf met (gedeelde) tweepersoonskamer
 • Veiligheidsmaterialen
 • Transfers Santiago- Lodge

Exclusief:

 • Vluchten naar Santiago
 • Eenpersoonskamer indien beschikbaar
 • Sterke drank en wijn
 • Ongevallen verzekering
 • Annuleringverzekering

Meer informatie en prijzen op aanvraag.
Graag adviseren we je in een persoonlijk gesprek over alle mogelijkheden.

 
Deel deze pagina
Twitter Facebook LinkedIn
Chili / Puma Lodge, Chili
do 1 januari 1970 – do 1 januari 1970
vanaf   € 3550,-   p.p.    Boek nu!
Uitstekend
Constant
Super tevreden over de Season Closure 2017
Geweldig goede gids die Bas Elhorst, een echte topper, drie hele goede dagen gehad tijdens de Season Closure!
Heb je een vraag? Alle vragen zijn goed. Don't be shy!
http://epique.com 1