Canada - Heli-skiën in de mooiste gebieden van Noord-Canada

HELI-SKIEN EN BOARDEN IN CANADA B.C.

Klik hier voor vragen of bel +31(0)30 8899011

Last Frontier Heliskiing biedt je de mogelijkheid om in het grootste heli skigebied ter wereld te skiën. Vanuit de Ripley Creek Inn lodge is er ontzettend veel terrein te bereiken. Door de grote hoeveelheden sneeuw die er gedurende het jaar vallen is de kans op een onvergetelijke week heel groot.

Voorbeeld 7 daags programma:

Dag 1: Vrijdag
Na een vlucht via Vancouver naar Terrance wordt je opgehaald door het personeel van Last Frontier HeliSkiing. Eenmaal aangekomen bij de lodge is er een ontmoetingen met de gidsen en het personeel. Het programma voor de komende week wordt kort door genomen.

Dag 2 t/m 6: Zaterdag t/m vrijdag
Het ontbijt wordt dagelijks vanaf 7.30 geserveerd in het ‘Bitter Creek Cafe’. Je krijgt tijdens het ontbijt een update over de actuele weersomstandigheden, sneeuwverwachtingen en de exacte vertrektijd. De eerste heli-ski dag is er een uitgebreide veiligheidsinstructie. Als dit achter de rug is gaat het feest beginnen. Na een aantal afdalingen moet er ook geluncht worden en die wordt verzorgt door Last Frontier HeliSkiing. Na het skiën zijn er genoeg mogelijkheden om te relaxen in de lodge.

Dag 6: Vrijdag
’s Morgens voor het skiën pakt iedereen zijn spullen in en worden de kamers uitgecheckt. Daarna worden er nog een aantal mooie afdalingen gemaakt. Na het skiën is er nog even tijd om te douchen en jezelf om te kleden. Om 16.30 gaat de bus richting Terrance voor een overnachting. De dag erna is de terugreis die wel zelf geregeld moet worden. Plan de terugreis dan ook één dag na de laatste heli-ski dag.

Ripley Creek Inn in Stewart, British Columbia

Ripley Creek Inn, Stewart BC ligt 310 km noordwest van Terrace BC. De kleine stad Stewart is gelegen aan het einde van het Portland Kanaal, tegenover Hyder in Alaska. Vanuit Ripley Creek opereren wij in het zuidelijke gedeelte van onze heli-ski gebied.

De lodge ligt in Stewart een oude mijn stad op de grens van Alaska. Stewart staat bekend om haar ongekende ski mogelijkheden.

Veel sneeuw en lange afdalingen

Last Frontier HeliSkiing beschikt over het grootste heli-ski en snowboard gebied ter wereld. Het terrein bestaat maar liefst uit 10,100 km2. Ripley Creek staat bekend om zijn variërende afdalingen. Door dit grootte terrein zijn er ongelimiteerde mogelijkheden. Van open poedervelden tot afdalingen door het bos.  

In het gebied rondom Ripley Creek valt er op 1600 meter hoogte gemiddeld 20 tot 30 meter sneeuw. Het is niet ongewoon dat er hoger op de berg nog meer sneeuw valt. Het grote voordeel hiervan is dat er door het seizoen heen constant een goede basis ligt die gemiddeld 4 meter is. Door de grote van het terrein en de ervaring van de gidsen is het altijd wel mogelijk om goede condities te vinden.

Ripley Creek Inn

De eerste dag is een reisdag naar de Ripley Creek Inn Lodge. Deze reis wordt geregeld door Last Frontier HeliSkiing. Last Frontier HeliSkiing haalt u op bij Terrace airport (YXT) en gaat dan richting Ripley Creek Inn Lodge.

De laatste dag van de reis vindt er aan het einde van de middag een transfer plaats naar Terrance voor een overnachting. De volgende dag zult u zelfstandig terug reizen naar huis. Het is belangrijk om de terugreis één dag na de laatste heli-ski dag te plannen.

In de lodge is ruimte voor 15 mensen, maar in speciale gevallen kan dit uitgebreid worden naar 20 personen. Zowel de medewerkers als de gasten slapen in de lodge. De kamers in de lodge zijn van alle gemakken voorzien. Zo heeft elke kamer zijn eigen badkamer, tv en telefoon. Tegenover de lodge is het ‘Bitter Creek Cafe’ en hier wordt al het eten verzorgt.

Down Days: Stewart, vissen en ontspanning

Bij bepaalde weersomstandigheden wordt er om veiligheidsredenen niet gevlogen. Dit gaat m.n. om sterke wind, mist of bewolking, hevig sneeuwval of een combinatie van deze factoren. Bij slecht vliegweer zijn er genoeg activiteiten in de omgeving. Breng een bezoekje aan Stewart, musea of ga vissen aan het Portland Canal. In Stewart zijn er diverse ontspanningsactiviteiten.

Heli-ski of snowboardniveau

Bij ieder programma wordt aangegeven welk niveau voor dat specifieke programma gewenst is. We gebruiken hierbij de indeling van het wePowder Freeride Paspoort™. Het freeride paspoort geeft inzicht in je capaciteiten als freerider. Het maakt je bewust van de zaken die je al wel kan, maar ook zeker van de zaken die je nog niét kan. Ga naar de site van wePowder en maak je eigen paspoort aan!

Er zijn meerdere niveau groepen. Voor dit programma is minimaal onderstaande niveau gewenst:

Dalen: Beginner

Conditie: Gevorderd

Mocht je nog vragen hebben over het niveau of hoe je jezelf het beste kan voorbereiden voor een afdaling met Epique? Neem dan contact met ons op.

Ervaren en gediplomeerde UIAGM berggidsen

Alle gidsen zijn ervaren en gediplomeerde UIAGM berggidsen. Zij staan midden in het werkveld en zijn mede daarom perfect op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weten exact waar het in het moderne skiën en snowboarden om gaat. Zij handelen met het oog op jouw comfort en veiligheid en kiezen de beste en veiligste routes en afdalingen en zijn er om jou te helpen en te laten genieten van jouw vakantie.

De gidsen controleren dagelijks de toestand van de sneeuw en lawine situatie. Samen met de piloot bestuderen ze de weersvoorspellingen. Deze voorbereidingen plus het gebruik van alle veiligheidsmaterialen zorgen voor een veilig en fantastisch avontuur. De gidsen en helikopters zijn uitgerust met een uitgebreid eerste hulp pakket. Daarnaast staat de gids direct in contact met de helikopter(s) en het hotel of lodge via radio en een satelliet telefoon.

Kleine groepen, meer afdalingen

De groepen bestaan uit 4 skiërs of snowboarders per gids en twee of drie groepen per helikopter. Groepen worden ingedeeld naar gewicht, vaardigheid en voorkeuren. We proberen altijd groepen bij elkaar te houden die samen op vakantie zijn of samen willen skiën. Groepen kunnen gemixt worden. Als de groep niet goed samen gaat dan passen we dit aan. Of je nu op 1 of 2 planken staat, iedereen maakt plezier en geniet van hun eigen afdaling.

High performance ''squirrel" helikopter

Eurocopter AS350 B2 of  B3. Deze high performance helikopter is een multifunctioneel lichtgewicht. De helikopter kan t/m 7000 meter hoogte volledig beladen opstijgen. De zogenaamde ‘Squirrel’ biedt naast de piloot zitplaatsen voor de gids en 4 of 5 passagiers. De ski en snowboard materialen zitten in de ‘basket’ buiten het toestel.

Een helikopter kan niet in alle omstandigheden opstijgen, vliegen of landen. Dit hangt sterk af van weer, sneeuwcondities en de lawine situatie. De gidsen en piloten zijn verplicht om, in geval van mogelijke gevaren, het afdalen te limiteren of te beëindigen. Dit kan resulteren in later beginnen, tussentijds of eerder stoppen.

VEILIG HELI-SKIËN: LAWINEPIEPER, SCHEP EN SONDE

Voorafgaand aan de eerste afdaling krijgt iedereen een volledige veiligheids- en helikopterinstructie. Tijdens deze instructie worden jouw ski- en snowboardmaterialen gecontroleerd en zaken als het gebruik van de veiligheidsmaterialen uitgelegd en geoefend. Hierna geeft de piloot een instructie over de helikopter en het gebruik ervan om alles op de berg goed en soepel te laten verlopen. Denk aan in- en uitstappen, plekverdeling en opstijgen en landen.

Voor jouw en onze veiligheid gebruiken we tijdens onze activiteiten veiligheidsmaterialen zoals lawinepiepers en ballon rugzakken (ABS) met daarin minimaal een schep en een sonde. Met deze uitrusting ben je in staat om, in het geval van een lawine ongeval, hulp te verlenen. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht en raden we eenieder aan om een persoonlijke EHBO-set mee te nemen.

GOED VERZEKERD OFF-PISTE SKIËN OF BOARDEN

Het is verplicht om voor onze programma's in het buitenland een reis en ongevallenverzekering met Europese of Internationale dekking te hebben. Deze verzekering moet bijzondere risico’s van ongevallen bij bergsport buiten de gebaande paden en/of het skiën en snowboarden buiten de piste (opsporing, redding, etc.) dekken. Dit vanwege de hoge medische-, S.O.S.- en transportkosten in berggebieden en ter bescherming van jezelf als deelnemer. Ben je zelf al verzekerd?! Informeer dan zelf bij je verzekeringsmaatschappij of ‘hooggebergterisico’ voldoende gedekt is en of het land van bestemming ook onder de dekking valt.

Heb je nog geen reis en ongevallen verzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn v.a. €5 per dag.

Je bent dan gedekt voor:

Reisongevallen: Uitkering bij een ongeval;
Medische kosten: Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland;
Wintersport en bijzondere (winter)sporten waaronder o.a. off-piste, heliskiën, freeride/freestyle, ski-alpinisme, ijsklimmen en bergbeklimmen.
Annuleringsverzekering

Wij raden sterk aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering sluit je af voor onverwachte gebeurtenissen, waardoor je niet meer op reis kunt gaan. Wij als organisatie hebben hier verder niets mee te maken en zullen je daarom de reissom niet restitueren. Om toch een compensatie te ontvangen voor de gemaakte kosten, is het verstandig om vooraf een annuleringsverzekering af te sluiten. De kans dat er iets gebeurt is helaas niet weg te nemen, maar je kunt zo wel de financiële teleurstelling voorkomen.

Heb je nog geen annuleringsverzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn 10% van de totale reissom.

De dekking is dan gelding bij:

Annuleren voor de vertrek datum;
Annuleren tijdens de reis;
Een samengestelde reis.
Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in het afsluiten een van de bovenstaande verzekeringen? Neem dan contact met ons op. Wij maken vrijblijvend een prijsopgaaf.

KOSTEN heli-skiën of boarden in Canada

4 daagse tour vanaf $6.700 (+/- €4.600)

Inclusief:

 • Inclusief 17.500 meters, in 4 dagen 57.500 gegarandeerd
 • A-Star B2 helikopter max. 3 groepen van 4 personen
 • Begeleiding door U.I.A.G.M. certificeerde berggidsen
 • 4 nachten op basis van vol pension in het Ripley creek Inn
 • Verblijf met (gedeelde) tweepersoonskamer
 • Ski en veiligheidsmaterialen (geen snowboards aanwezig)
 • Transfers Smithers - Bell 2 lodge - Ripley Creek

Exclusief:

 • Vluchten naar Smither en terug
 • Extra vlieguren v.a. $155,00 per 1000 meter per persoon
 • Eenpersoonskamer indien beschikbaar
 • Drankjes en extra uitgaven aan de bar/shop
 • Ongevallen verzekering
 • Annuleringverzekering

Meer informatie en prijzen op aanvraag.
Graag adviseren we je in een persoonlijk gesprek over alle mogelijkheden.

boek dit wintersport avontuur nu

Klik op de groene 'reserveer balk' en vul het formulier volledig in en neem zonder aanbetaling een optie voor de duur van 8 dagen. Wij antwoorden je reservering en sturen een rekening per e-mail. Bevestig de boeking d.m.v. een aanbetaling van 25% van de totale reissom binnen 8 dagen. Hiermee is de reservering compleet. Betaal het restbedrag 90 dagen voor aanvangsdatum van de trip.

 
Deel deze pagina
Twitter Facebook LinkedIn
Canada / Ripley Creek Inn, Canada
do 1 januari 1970 – do 1 januari 1970
vanaf   € 4600,-   p.p.    Boek nu!
Uitstekend
Adriaan
sympathieke en professionele jongens
Michiel en Gijs-Jan weten waar ze mee bezig zijn. Met aandacht voor de groep en voor het individu. Voor mij was het de eerste ervaring met Epique. Zeker voor herhaling vatbaar! Zeer veel geleerd over ski techniek. Video analyses ook heel verhelderend! Ook leuk de enorme berg foto's die je krijgt toegestuurd. Zo kun je nog nagenieten van al die prachtige uitzichten, en je ziet jezelf nog eens in actie.
Heb je een vraag? Alle vragen zijn goed. Don't be shy!
http://epique.com 1