Canada - Heli-skiën in de mooiste gebieden van Noord-Canada

HELI-SKIëN EN BOARDEN IN CANADA B.C.

Klik hier voor vragen of bel +31(0)30 8899011

Heli-skiën in de mooiste omgevingen ter wereld wil iedereen wel. Last Frontier Heliskiing biedt het totaal pakket aan. Een geweldige accommodatie gekoppeld aan het grootste heli-ski gebied ter wereld. Alle soorten afdalingen zijn er aanwezig; van ‘treeruns’ tot wijde poedervelden.

5 dagen heliskiën en boarden > dag-tot-dag programma:

Zaterdag vlieg je van Amsterdam naar Vancouver. Daar overnacht je in het Fairmont Airport hotel, direct op de luchthaven. ’s Avonds is hier een ‘Meet & Greet’ met de groep. Zondag vliegen we samen van Vancouver naar Smithers en dan met de bus naar de Bell 2 Lodge. Na een welkomstwoord en check-in krijgen je alle informatie die nodig is voor de komende dagen.

Van maandag t/m vrijdag ga je vijf volle dagen heli-skiën of boarden. Er om 9:00 uur gestart met vliegen en tot uiterlijk 17:00 uur. De gidsen zullen alles uitleggen over de veiligheid tijdens het skiën en snowboarden. De piloten geven een briefing over de heli’s en het in- en uitstappen. Aansluitend gaan de groepen met de heli’s en gidsen de berg op en maken we de eerste meters in de poeder. ‘s Avonds kun je in de lodge lekker eten en daarna een drankje doen bij het kampvuur of in de hottub.

Op vrijdag, de laatste poederdag, checken we eerst ’s ochtends uit en gaan dan nog een volle dag de berg op. Na deze afsluitende dag vertrekt de bus terug naar Smithers waar we overnachten in de Hudson Bay Lodge. Op zaterdag van Smithers door naar Vancouver en door naar Amsterdam, waar we zondag in de ochtend aankomen. Vanaf Schiphol nemen we afscheid en gaat ieder z’n eigen weg.

het grootste heli-skigebied ter wereld

In 1996 had Last Frontier Heliskiing de kans om met de heli-skiën en snowboarden te starten op een unieke locatie. De Bell 2 Lodge ligt 360km ten noordwesten van Smithers, BC (YYD). De lodge ligt aan de Stewart-Cassiar Highway op de grens met Alaska.

Het terrein waar Last Frontier Heliskiing in opereert is het grootste heli-ski en snowboard gebied ter wereld. Hierdoor zijn er eindeloze mogelijkheden. Zo kan er afgedaald worden door grote kommen, steile wanden en met slecht weer door de bomen.

Veel sneeuw en lange afdalingen

Het gebied waar last Frontier Heliskiing in werkt staat bekend om zijn vele sneeuwval. Op 1600 meter hoogte valt er elk jaar tussen de 20 en 30 meter sneeuw. Hoger op de gletsjer komt het geregeld voor dat de sneeuwhoogte nog hoger is. Dit zorgt er elk jaar weer voor dat er bijna het hele seizoen een stevige basis ligt van gemiddeld 4 meter. De gidsen zullen er alles aan doen om de mooiste mogelijke afdalingen op te zoeken.

Het gebied van Last Frontier Heliskiing is maar liefst 10,100km2. Dat is het grootste heli-ski en snowboard gebied ter wereld. De hoogste drop-off is  2.600 meter en de gemiddelde afdaling is 900 hoogtemeters lang. Bij ideale omstandigheden is de langste run die gemaakt kan worden 2000 hoogtemeters lang. Dit zorgt ervoor dat alle mogelijk afdalingen bereikbaar zijn.

Fitness, sauna en luxe chalet met openhaard

Eén dag voor dat het Heli-skiën begint kom je aan in Vancouver of Smithers. De eerste nacht in Canada moet je zelf een overnachting regelen. De eerste dag staat nog in het teken van de reis. Je vliegt van Vancouver naar Smithers of je bent daar al. Dan wordt je opgehaald door een bus van Last Frontier Heliskiing. Zij brengen jouw naar de Bell 2 Lodge.

De terugreis vanuit Bell 2 gaat als volgt. Het vertrek uit Bell 2 Lodge is om 16.30. Een bus brengt u naar de Hudson Bay Lodge. Dit is door Last Frontier heliskiing geregeld. De aankomst bij de Hudson Bay Lodge is om 21.30 in de avond. Na een overnachting in de Lodge word je verder vervoert met een gratis shuttle naar Smithers (YYD) airport of Vancouver (YYD) airport. Het is dus belangrijk dat je de vlucht een dag na de laatste heli-ski dag boekt.

Bell 2 Lodge is een modern heli-ski dorp en ligt op 600 meter hoogte. Bell 2 Lodge is een ‘First Class’ verblijf midden in de Canadese natuur. Je verblijft in zogenaamde ‘log chalets’ op 100 meter van Bell 2 Lodge. Het chalet is voorzien van een privé badkamer, openhaard en één of twee kingsize bedden. Daarnaast is de Bell 2 Lodge voorzien van een sauna, hot tub en fitnessruimte.

Down days: natuur, vissen en wellness

Bij bepaalde weersomstandigheden wordt er om veiligheidsredenen niet gevlogen. Dit gaat m.n. om sterke wind, mist of bewolking, hevig sneeuwval of een combinatie van deze factoren. Bij slecht vliegweer is de Bell Irving River Valley absoluut een bezoekje waard. Met een beetje geluk ziet u in het wild levende elanden, wolven en andere dieren die in de winter op pad zijn. Voor de liefhebber kan je in de omgeving wak vissen. Relaxen kan ook op de lodge, ontspan in de wellness met sauna, hot tub, een massage of verblijf in de game room met o.a. biljard. Liever actief dat kan in de kleine fitnesszaal.

Heli-ski of snowboardniveau

Bij ieder programma wordt aangegeven welk niveau voor dat specifieke programma gewenst is. We gebruiken hierbij de indeling van het wePowder Freeride Paspoort™. Het freeride paspoort geeft inzicht in je capaciteiten als freerider. Het maakt je bewust van de zaken die je al wel kan, maar ook zeker van de zaken die je nog niét kan. Ga naar de site van wePowder en maak je eigen paspoort aan!

Er zijn meerdere niveau groepen. Voor dit programma is minimaal onderstaande niveau gewenst:

Dalen: Beginner

Conditie: Gevorderd

Mocht je nog vragen hebben over het niveau of hoe je jezelf het beste kan voorbereiden voor een afdaling met Epique? Neem dan contact met ons op.

Ervaren en gediplomeerde UIAGM berggidsen

Alle gidsen zijn ervaren en gediplomeerde UIAGM berggidsen. Zij staan midden in het werkveld en zijn mede daarom perfect op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weten exact waar het in het moderne skiën en snowboarden om gaat. Zij handelen met het oog op jouw comfort en veiligheid en kiezen de beste en veiligste routes en afdalingen en zijn er om jou te helpen en te laten genieten van jouw vakantie.

De gidsen controleren dagelijks de toestand van de sneeuw en lawine situatie. Samen met de piloot bestuderen ze de weersvoorspellingen. Deze voorbereidingen plus het gebruik van alle veiligheidsmaterialen zorgen voor een veilig en fantastisch avontuur. De gidsen en helikopters zijn uitgerust met een uitgebreid eerste hulp pakket. Daarnaast staat de gids direct in contact met de helikopter(s) en het hotel of lodge via radio en een satelliet telefoon.

KLeine groepen, meer afdalingen

De groepen bestaan uit 4 skiërs of snowboarders per gids en twee of drie groepen per helikopter. Groepen worden ingedeeld naar gewicht, vaardigheid en voorkeuren. We proberen altijd groepen bij elkaar te houden die samen op vakantie zijn of samen willen skiën. Groepen kunnen gemixt worden. Als de groep niet goed samen gaat dan passen we dit aan. Of je nu op 1 of 2 planken staat, iedereen maakt plezier en geniet van hun eigen afdaling.

High performance ''squirrel" helikopter

Eurocopter AS350 B2 of  B3. Deze high performance helikopter is een multifunctioneel lichtgewicht. De helikopter kan t/m 7000 meter hoogte volledig beladen opstijgen. De zogenaamde ‘Squirrel’ biedt naast de piloot zitplaatsen voor de gids en 4 of 5 passagiers. De ski en snowboard materialen zitten in de ‘basket’ buiten het toestel.

Een helikopter kan niet in alle omstandigheden opstijgen, vliegen of landen. Dit hangt sterk af van weer, sneeuwcondities en de lawine situatie. De gidsen en piloten zijn verplicht om, in geval van mogelijke gevaren, het afdalen te limiteren of te beëindigen. Dit kan resulteren in later beginnen, tussentijds of eerder stoppen.

VEILIG HELI-SKIËN: LAWINEPIEPER, SCHEP EN SONDE

Voorafgaand aan de eerste afdaling krijgt iedereen een volledige veiligheids- en helikopterinstructie. Tijdens deze instructie worden jouw ski- en snowboardmaterialen gecontroleerd en zaken als het gebruik van de veiligheidsmaterialen uitgelegd en geoefend. Hierna geeft de piloot een instructie over de helikopter en het gebruik ervan om alles op de berg goed en soepel te laten verlopen. Denk aan in- en uitstappen, plekverdeling en opstijgen en landen.

Voor jouw en onze veiligheid gebruiken we tijdens onze activiteiten veiligheidsmaterialen zoals lawinepiepers en ballon rugzakken (ABS) met daarin minimaal een schep en een sonde. Met deze uitrusting ben je in staat om, in het geval van een lawine ongeval, hulp te verlenen. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht en raden we eenieder aan om een persoonlijke EHBO-set mee te nemen.

GOED VERZEKERD OFF-PISTE SKIËN OF BOARDEN

Het is verplicht om voor onze programma's in het buitenland een reis en ongevallenverzekering met Europese of Internationale dekking te hebben. Deze verzekering moet bijzondere risico’s van ongevallen bij bergsport buiten de gebaande paden en/of het skiën en snowboarden buiten de piste (opsporing, redding, etc.) dekken. Dit vanwege de hoge medische-, S.O.S.- en transportkosten in berggebieden en ter bescherming van jezelf als deelnemer. Ben je zelf al verzekerd?! Informeer dan zelf bij je verzekeringsmaatschappij of ‘hooggebergterisico’ voldoende gedekt is en of het land van bestemming ook onder de dekking valt.

Heb je nog geen reis en ongevallen verzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn v.a. €5 per dag.

Je bent dan gedekt voor:

Reisongevallen: Uitkering bij een ongeval;
Medische kosten: Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland;
Wintersport en bijzondere (winter)sporten waaronder o.a. off-piste, heliskiën, freeride/freestyle, ski-alpinisme, ijsklimmen en bergbeklimmen.
Annuleringsverzekering

Wij raden sterk aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering sluit je af voor onverwachte gebeurtenissen, waardoor je niet meer op reis kunt gaan. Wij als organisatie hebben hier verder niets mee te maken en zullen je daarom de reissom niet restitueren. Om toch een compensatie te ontvangen voor de gemaakte kosten, is het verstandig om vooraf een annuleringsverzekering af te sluiten. De kans dat er iets gebeurt is helaas niet weg te nemen, maar je kunt zo wel de financiële teleurstelling voorkomen.

Heb je nog geen annuleringsverzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn 10% van de totale reissom.

De dekking is dan gelding bij:

Annuleren voor de vertrek datum;
Annuleren tijdens de reis;
Een samengestelde reis.
Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in het afsluiten een van de bovenstaande verzekeringen? Neem dan contact met ons op. Wij maken vrijblijvend een prijsopgaaf.

KOSTEN heli-skiën of boarden in Canada

4 daagse tour vanaf $ 7.400 (+/- € 5.100,-)

Inclusief:

 • Inclusief 17.500 meters in 4 dagen 57.500 gegarandeerd
 • A-Star B2 helikopter max. 3 groepen van 4 personen
 • Begeleiding door U.I.A.G.M. certificeerde berggidsen
 • 4 nachten op basis van vol pension in de Bell 2 lodge
 • Verblijf met (gedeelde) tweepersoonskamer
 • Ski en veiligheidsmaterialen (geen snowboardschoenen aanwezig)
 • Transfers Smithers - Bell 2 lodge - Ripley Creek

Exclusief:

 • Vluchten naar Smither en terug
 • Extra vlieguren v.a. $ 155,- per 1000 meter per persoon
 • Eenpersoonskamer indien beschikbaar
 • Drankjes en extra uitgaven aan de bar/shop
 • Ongevallen verzekering
 • Annuleringverzekering

Meer informatie en prijzen op aanvraag.
Graag adviseren we je in een persoonlijk gesprek over alle mogelijkheden.

boek dit wintersport avontuur nu

Klik op de groene 'reserveer balk' en vul het formulier volledig in en neem zonder aanbetaling een optie voor de duur van 8 dagen. Wij antwoorden je reservering en sturen een rekening per e-mail. Bevestig de boeking d.m.v. een aanbetaling van 25% van de totale reissom binnen 8 dagen. Hiermee is de reservering compleet. Betaal het restbedrag 90 dagen voor aanvangsdatum van de trip.

 
Deel deze pagina
Twitter Facebook LinkedIn
Canada / Bell 2 Lodge, Canada
do 1 januari 1970 – do 1 januari 1970
Conditie
Info
Freeriden
Info
Verblijf
Info
Niveau
Info
vanaf   € 5100,-   p.p.    Boek nu!
Goed
Rob de Vries
persoonlijke aandacht en tips
Summer Sessions is Fun: werken aan je skitechniek in de zomer, met goeie (nieuwe) sneeuw, veel ruimte om te oefenen, persoonlijke aandacht en goeie tips & tops van Michiel. En nu voor de 2e keer ook weer een leuke groep. Bedankt! Gr. Rob
Heb je een vraag? Alle vragen zijn goed. Don't be shy!
http://epique.com 1