Alaska - Heli-skiën in Valdez, Alaska

Alaska = de droom van elke freerider

Steile hangen, couloirs en onverspoorde poedervelden in Alaska is de droom van elke freerider. H2O Guides is gevestigd in Valdez Alaska en maakt je droom waar. Vanaf deze plek kun je met de heli de mooiste toppen in de omgeving makkelijk bereiken. Eenmaal boven geniet je van het uitzicht en de bijzondere afdalingen.

Dag-tot-dag programma

Dag 1: zaterdag
Verwachte aankomsttijd in Valdez is rond 18:00 uur, om 19:00 komt iedereen samen in de lodge. Bij binnenkomst wordt het dag tot dag programma besproken en het laatste papierwerk afgerond. Een uitgebreide veiligheids- en helikopterinstructie volgt door één van de gidsen.

Dag 2 t/m dag 6: Zondag t/m Vrijdag
Na een lekker ontbijt krijgt je een update over actuele weer en sneeuwvoorspelling en de exacte vertrektijd. Op mooie dagen zullen er minimaal zes afdalingen gemaakt worden. Tussen de afdalingen door wordt er geluncht. Die bestaat uit een gezond broodje of een vergelijkbaar alternatief zoals een stuk fruit of een zoete traktatie. Na een indrukwekkende dag heli-skiën of snowboarden zijn er verschillende mogelijkheden om te ontspannen. Drie dagen van de week staat er een verzorgd diner voor je klaar. Op de andere dagen is het mogelijk om lokale gerechten te proeven in de restaurants van Valdez.

Dag 7: Zaterdag
Dit is de laatste dag van de heli trip en staat in het teken van de terug reis. Je reist vanaf Valdez airport zelf terug naar huis.

Het Chugach gebergte rondom Valdez

Valdez is gelegen in een van de diepe fjorden in het noordoostelijke deel van de Prince William Sound baai in Alaska. Rondom Valdez ligt het Chugach gebergte, dit gebergte bevat de grootste gletsjers van het noordwesten. Door het ruige gebergte en de hoeveelheid gletsjers wordt Valdez ook weleens ‘klein Zwitserland’ genoemd.

Sinds de oprichting is H2O Guides al gevestigd in Valdez. Hierdoor beschikken de gidsen over veel terrein kennis en zullen er altijd mooie afdalingen gevonden worden. De afdalingen zijn meestal alleen met de heli bereikbaar waardoor je de garantie hebt dat er veel onverspoorde afdalingen zullen zijn.

sneeuwzeker en veel verticale meters 

H2O guides heeft toegang tot alle omliggende bergen rond Valdez. Het totale gebied bestaat uit 2,6 miljoen hectare. In de omgeving van Valdez valt elk jaar zo’n 7,5 meter sneeuw, maar in het Chugach gebergte kan dit al snel oplopen naar 22 meter sneeuw per seizoen.

Elke dag zullen er ongeveer 6 afdalingen worden gemaakt en dit komt neer op 6.000 verticale meters. De hoeveelheid afdalingen en het aantal hoogtemeters is altijd afhankelijk van het weer. Het terrein waar in afgedaald wordt  is aangepast op het niveau van de groep en op het lawinegevaar. De gidsen besteden niet alleen aandacht aan het afdalen, maar zullen je ook uitleg geven over de gevaren in de ‘back country’.

Comfortabele kamer met tv, dvd-speler en wifi

Het reizen naar Alaska is eenvoudiger en betaalbaarder dan je zou denken. Er wordt dagelijks van en naar Anchorage (ANC) gevlogen. Je arriveert zaterdag voor 16.00 uur in Anchorage zodat je op tijd de laatste binnenlandse vlucht kunt nemen naar Valdez (VDZ). In het vliegtuig is het aan te raden om links aan het raam te gaan zitten. Zo kan je met mooi weer alle besneeuwde toppen van Alaska zien. Verwachte aankomsttijd op de luchthaven van Valdez is 18:00 uur. Na een ontmoeting met de gidsen en het inladen van de bagage is het nog maar 5 minuten rijden naar het hotel.

Gelegen aan de waterkant in Valdez, Alaska ligt de accommodatie het Best Western Valdez Harbor Inn. Het hotel kijkt uit over de haven van Valdez en ligt op loopafstand van het centrum. Het hotel is een geweldige plek om te ontspannen na een dag heli-skiën of snowboarden. Geniet van een comfortabele kamer met tv, dvd-speler, een magnetron, een koelkastje en gratis draadloos internet. In Valdez zelf kan je bijvoorbeeld genieten van een drankje in de ‘Steep & Deep Bar’ of een heerlijke maaltijd in de ‘Wheelhouse grill’.

Down Days: zeevissen, ijsklimmen of skitouren

Bij bepaalde weersomstandigheden wordt er om veiligheidsredenen niet gevlogen. Dit gaat m.n. om sterke wind, mist of bewolking, hevig sneeuwval of een combinatie van deze factoren. Bij slecht vliegweer staan er diverse activiteiten klaar om Valdez en de omliggende Prince William Sound te verkennen. O.a. zeevissen, ijsklimmen of skitouren of splitboarden in het achterland en op de omringende gletsjers. Ook het behandelen en oefenen van lawine training of bergredding valt onder de mogelijkheden. Verloren ski/snowboard tijd zal op dagen met beter weer zo veel mogelijk worden ingehaald. Gelukkig ligt een groot deel van het terrein buiten de grote wind corridors waardoor het vaak mogelijk is om te heli-skiën of snowboarden.

Heli-ski of snowboardniveau

Bij ieder programma wordt aangegeven welk niveau voor dat specifieke programma gewenst is. We gebruiken hierbij de indeling van het wePowder Freeride Paspoort™. Het freeride paspoort geeft inzicht in je capaciteiten als freerider. Het maakt je bewust van de zaken die je al wel kan, maar ook zeker van de zaken die je nog niét kan. Ga naar de site van wePowder en maak je eigen paspoort aan!

Er zijn meerdere niveau groepen. Voor dit programma is minimaal onderstaande niveau gewenst:

Dalen: Beginner

Conditie: Gevorderd

Mocht je nog vragen hebben over het niveau of hoe je jezelf het beste kan voorbereiden voor een afdaling met Epique? Neem dan contact met ons op.

Ervaren en gediplomeerde berggidsen

Alle gidsen zijn ervaren en gediplomeerde berggidsen. Zij staan midden in het werkveld en zijn mede daarom perfect op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weten exact waar het in het moderne skiën en snowboarden om gaat. Zij handelen met het oog op jouw comfort en veiligheid en kiezen de beste en veiligste routes en afdalingen en zijn er om jou te helpen en te laten genieten van jouw vakantie.

De gidsen controleren dagelijks de toestand van de sneeuw en lawine situatie. Samen met de piloot bestuderen ze de weersvoorspellingen. Deze voorbereidingen plus het gebruik van alle veiligheidsmaterialen zorgen voor een veilig en fantastisch avontuur. De gidsen en helikopters zijn uitgerust met een uitgebreid eerste hulp pakket. Daarnaast staat de gids direct in contact met de helikopter(s) en het hotel of lodge via radio en een satelliet telefoon.

Kleine groepen, meer afdalingen

De groepen bestaan uit 5 skiërs of snowboarders per gids en maximaal 4 groepen per helikopter. Groepen worden ingedeeld naar gewicht, vaardigheid en voorkeuren. We proberen altijd groepen bij elkaar te houden die samen op vakantie zijn of samen willen skiën. Groepen kunnen gemixt worden. Als de groep niet goed samen gaat dan passen we dit aan. Of je nu op 1 of 2 planken staat, iedereen maakt plezier en geniet van hun eigen afdaling.

Freeride ski's, lawineuitrusting en ABS rugzak

Voor de omstandigheden in Kamtsjatka heb je stabiliteit, float en draaigemak nodig. Breed, licht en een rocker in de punt is dus ideaal. Gebruik vooral materiaal wat binnen de mogelijkheden van jouw techniek en stijl past. Tijdens de vliegdagen kunnen spullen in de helikopter achter gelaten worden.

Aanschaf van alle materialen is niet direct noodzakelijk. Probeer spullen te lenen of te huren. Er zijn een aantal Nederlandse winkels met ‘poederbakken’ van verschillende merken en in alle soorten en maten. Ruim voor aanvang van de reis ontvang je een materiaallijst met noodzakelijk materiaal voor de deze reis. Ski’s of een snowboard meenemen kan extra kosten met zich meebrengen. Controleer dit bij de betreffende vliegmaatschappij. Deze kosten zijn voor eigen rekening.

High performance 'squirrel" helikopter

Eurocopter AS350 B2 of  B3. Deze high performance helikopter is een multifunctioneel lichtgewicht. De helikopter kan t/m 7000 meter hoogte volledig beladen opstijgen. De zogenaamde ‘Squirrel’ biedt naast de piloot zitplaatsen voor de gids en 4 of 5 passagiers. De ski en snowboard materialen zitten in de ‘basket’ buiten het toestel.

Een helikopter kan niet in alle omstandigheden opstijgen, vliegen of landen. Dit hangt sterk af van weer, sneeuwcondities en de lawine situatie. De gidsen en piloten zijn verplicht om, in geval van mogelijke gevaren, het afdalen te limiteren of te beëindigen. Dit kan resulteren in later beginnen, tussentijds of eerder stoppen.

Veilig Heli-skiën: lawinepieper, schep en sonde

Voorafgaand aan de eerste afdaling krijgt iedereen een volledige veiligheids- en helikopterinstructie. Tijdens deze instructie worden jouw ski- en snowboardmaterialen gecontroleerd en zaken als het gebruik van de veiligheidsmaterialen uitgelegd en geoefend. Hierna geeft de piloot een instructie over de helikopter en het gebruik ervan om alles op de berg goed en soepel te laten verlopen. Denk aan in- en uitstappen, plekverdeling en opstijgen en landen.

Voor jouw en onze veiligheid gebruiken we tijdens onze activiteiten veiligheidsmaterialen zoals lawinepiepers en ballon rugzakken (ABS) met daarin minimaal een schep en een sonde. Met deze uitrusting ben je in staat om, in het geval van een lawine ongeval, hulp te verlenen. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht en raden we eenieder aan om een persoonlijke EHBO-set mee te nemen.

Goed verzekerd off-piste skiën of boarden

Het is verplicht om voor onze programma's in het buitenland een reis en ongevallenverzekering met Europese of Internationale dekking te hebben. Deze verzekering moet bijzondere risico’s van ongevallen bij bergsport buiten de gebaande paden en/of het skiën en snowboarden buiten de piste (opsporing, redding, etc.) dekken. Dit vanwege de hoge medische-, S.O.S.- en transportkosten in berggebieden en ter bescherming van jezelf als deelnemer. Ben je zelf al verzekerd?! Informeer dan zelf bij je verzekeringsmaatschappij of ‘hooggebergterisico’ voldoende gedekt is en of het land van bestemming ook onder de dekking valt.

Heb je nog geen reis en ongevallen verzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn v.a. €5 per dag.

Je bent dan gedekt voor:

 • Reisongevallen: Uitkering bij een ongeval;
 • Medische kosten: Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland;
 • Wintersport en bijzondere (winter)sporten waaronder o.a. off-piste, heliskiën, freeride/freestyle, ski-alpinisme, ijsklimmen en bergbeklimmen.

Annuleringsverzekering

Wij raden sterk aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering sluit je af voor onverwachte gebeurtenissen, waardoor je niet meer op reis kunt gaan. Wij als organisatie hebben hier verder niets mee te maken en zullen je daarom de reissom niet restitueren. Om toch een compensatie te ontvangen voor de gemaakte kosten, is het verstandig om vooraf een annuleringsverzekering af te sluiten. De kans dat er iets gebeurt is helaas niet weg te nemen, maar je kunt zo wel de financiële teleurstelling voorkomen.

Heb je nog geen annuleringsverzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn 10% van de totale reissom.

De dekking is dan gelding bij:

 • Annuleren voor de vertrek datum;
 • Annuleren tijdens de reis;
 • Een samengestelde reis.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in het afsluiten een van de bovenstaande verzekeringen? Neem dan contact met ons op. Wij maken vrijblijvend een prijsopgaaf.

Kosten heli-skiën of boarden in Alaska

5 daagse tour vanaf $ 4.485 (+/- € 3.500) 

Inclusief:

 • Inclusief 18 runs waarvan 15 gegarandeerd gemiddeld 20.000 vertical feet);
 • A-Star B3 helikopter max. 3 groepen van 5 personen;
 • Begeleiding door U.I.A.G.M. certificeerde berggidsen;
 • 5 nachten op basis van vol pension in het Best Western Valdez Harbor Inn;
 • Verblijf met (gedeelde) tweepersoonskamer;
 • Reisverzekering.

Exclusief:

 • Vluchten naar Valdez en terug;
 • Ski, snowboard en veiligheidsmaterialen (huren is mogelijk);
 • Extra afdalingen a $175 per persoon;
 • Eenpersoonskamer indien beschikbaar en tegen meerprijs.

Meer informatie en prijzen op aanvraag.
Graag adviseren we je in een persoonlijk gesprek over alle mogelijkheden.

 
Deel deze pagina
Twitter Facebook LinkedIn
Alaska / Valdez, Alaska
do 1 januari 1970 – do 1 januari 1970
vanaf   € 3500,-   p.p.    Boek nu!
Uitstekend
Paul Lugt
Zwaar genoten
Helemaal TOP
Heb je een vraag? Alle vragen zijn goed. Don't be shy!
http://epique.com 1