FAQ

Veel gestelde vragen met de antwoorden

1. Reistoestemming (ETA) voor Canada

Ga je binnenkort naar Canada? Let dan op: de Canadese regering heeft het 'Electronic System for Travel Authorization' (ESTA) in werking gesteld. Een soortgelijk systeem hebben ze ook in de Verenigde Staten. Per 15 maart 2016 zijn passagiers uit landen die onder het Visa Waiver Programma vallen (waaronder ook Nederland) verplicht een aanvullende reistoestemming aan te vragen voordat zij naar of via Canada reizen. Deze ‘ETA’-aanvraag kan je eenvoudig online indienen. Doe dit uiterlijk 72 uur voor vertrek. Het kost kost 7 CAD per keer en is 5 jaar geldig. Meer informatie.
 

2. Ik heb alleen geboekt maar heb geen eigen vervoer. Kan ik met iemand meerijden?

Wij weten meestal hoe iedereen reist en kunnen wellicht een lift voor je regelen.

3. Ik kom met het vliegtuig. Kan ik mijn eigen materiaal ook meenemen?

Hou rekening met de regels van de betreffende vliegmaatschappij en vlucht/bestemming.
Controleer hoeveel bagage je mag meenemen en/of skitassen hierbij horen. Soms is het aantal toegestane kilo's inclusief materiaal. In dat geval moet je voor de extra tas/kilo's ter plekke bijbetalen.

4. Kan mijn ABS rugzak mee in het vliegtuig?

Een ABS rugzak of een ander soortgelijk systeem kan mee in het vliegtuig als handbagage. Daar heb je wel een formulier voor nodig. Controleer voor de zekerheid bij de betreffende maatschappij.

5. Ik rij 's nachts en sta om 09:00 bij de lift. Kan dat?

Dat kan maar wij adviseren je om het niet te doen. Onze programma's zijn erg intensief en daarvoor moet je uitgerust aan beginnen.

6. Heb ik een visum nodig?

Voor bepaalde bestemmingen zoals Rusland, Georgië en India heb je als reiziger een visum nodig. Een visum is een vergunning om een land in- of uit te reizen of om er te verblijven. Deze visum moet je zelf in Nederland aanvragen bij het consulaat van het betreffende land. Dit kan in sommige gevallen ook online. De behandeling van de visumaanvraag duurt gemiddeld twee weken en kost tussen de €25 en €50. Voor het verkrijgen van een visum zijn meestal de volgende zaken nodig:

  • Uitnodiging van de reisorganisatie in het betreffende land (Epique zorgt hiervoor)
  • Verklaring van de verzekeringmaatschappij waarbij vermeldt is dat de reiziger een verzekering heeft met wereldwijde dekking of dekking in het betreffende land
 
Deel deze pagina
Twitter Facebook LinkedIn
Uitstekend
Peter
IJsland lees couloirland, biedt "bijna" alles wat je zoekt.
Laat ik beginnen met de gids Michiel, een geweldige gast die iedereen het juiste zetje geeft. Daardoor heeft iedereen ongeacht zijn ervaring of achtergrond, een top tijd. En daarmee creert hij het juiste recept om samen met gastheer Siggi en Haukur tot een perfect brouwsel te komen. Van sport, tot jezelf komen (lang leve geen bereik) groepsdynamiek in positive zin en lekker eten. Hou je van het pure leven en een deels nog te ontdekken wereld, dan is dit jouw ding.
Heb je een vraag? Alle vragen zijn goed. Don't be shy!
http://epique.com 1