Veel gestelde vragen met de antwoorden

1. Hoe kan ik me goed voorbereiden op deelname aan programma's van Epique?

Bij bergsport is o.a. voldoende zuurstofopname in het bloed erg belangrijk. Op hoogte is het zuurstofgehalte in de lucht minder dus dan moet je lichaam bij inspanning extra hard werken. Een goed uithoudingsvermogen voorkomt veel problemen en maakt herstellen makkelijker. Uithoudingsvermogen kan je op verschillende manieren trainen. Wij raden aan om een goede basis te creëren en vanuit daar veel intensieve duur te trainen.  Fietsen, hardlopen, ATBen of los op de crosstrainer zijn goede manieren om je uithoudingsvermogen te trainen of bij te houden.

Voor skiën en snowboarden zijn o.a. kracht en stabiliteit erg belangrijk. Train kracht eerst met eigen gewicht. Met bijvoorbeeld grondoefeningen, met posities en bewegingen die je bij het skiën en boarden gebruikt, verbeter je balans en went je lichaam aan de belasting. Ga je aan de ijzers, train dan veel met losse gewichten en doe oefeningen waarbij je lage rug, buik, schouders en nek versterkt.

Heb je vragen of hulp nodig bij de voorbereiding. Neem dan contact met ons op.

 
Deel deze pagina
Twitter Facebook LinkedIn
Uitstekend
Annette
Sublieme poeder ervaring dankzij super kundig team
Samen met een groep vrienden een week lang de mooiste plekken in de bergen achter Isschgl bezocht. Eerst 2 dagen off piste poeder genoten, daarna 4 dagen getourskied. Een intense ervaring, zowel wat betreft de inspanning als de geweldige uitzichten en sporen die we getrokken hebben. Volgend jaar zeker weer!
Heb je een vraag? Alle vragen zijn goed. Don't be shy!
http://epique.com 1