Veel gestelde vragen met de antwoorden

1. Hoe kan ik me goed voorbereiden op deelname aan programma's van Epique?

Bij bergsport is o.a. voldoende zuurstofopname in het bloed erg belangrijk. Op hoogte is het zuurstofgehalte in de lucht minder dus dan moet je lichaam bij inspanning extra hard werken. Een goed uithoudingsvermogen voorkomt veel problemen en maakt herstellen makkelijker. Uithoudingsvermogen kan je op verschillende manieren trainen. Wij raden aan om een goede basis te creëren en vanuit daar veel intensieve duur te trainen.  Fietsen, hardlopen, ATBen of los op de crosstrainer zijn goede manieren om je uithoudingsvermogen te trainen of bij te houden.

Voor skiën en snowboarden zijn o.a. kracht en stabiliteit erg belangrijk. Train kracht eerst met eigen gewicht. Met bijvoorbeeld grondoefeningen, met posities en bewegingen die je bij het skiën en boarden gebruikt, verbeter je balans en went je lichaam aan de belasting. Ga je aan de ijzers, train dan veel met losse gewichten en doe oefeningen waarbij je lage rug, buik, schouders en nek versterkt.

Heb je vragen of hulp nodig bij de voorbereiding. Neem dan contact met ons op.

 
Deel deze pagina
Twitter Facebook LinkedIn
Uitstekend
Luc VKB
Unieke ervaring
Op vraag van onze groep heeft Gijs-Jan een skitour voorgesteld in de Silvretta vanuit de Heidelbergerhütte, een gebied en een hut waar hij duidelijk thuis is. Hij heeft voor ons de hut tot in de puntjes geregeld en alle info bezorgd (hut bereiken, materiaal huren, enz). De skitour werd dan ook een voltreffer. Gijs-Jan geeft tips op ieders niveau, hij kan die beeldend formuleren met oneliners en een spannende opbouw naar de ultieme gouden tip. Hij slaagde erin om aansluiting te vinden bij onze hechte groep en ondanks de West-Vlaamse klankenkakafonie voelde hij de dynamiek goed aan. De tourdagen werden de avond voordien uitgebreid besproken en toegelicht op de kaart. Hierbij voorziet hij een uitdagende bestemming die bij het bereiken voor euforische voldoening en extra teamspirit zorgt. Een onvergetelijke ervaring om lang van na te genieten (tattoogewijs?) en om te dromen van een volgende keer.
Heb je een vraag? Alle vragen zijn goed. Don't be shy!
http://epique.com 1