Veel gestelde vragen met de antwoorden

1. Hoe kan ik me goed voorbereiden op deelname aan programma's van Epique?

Bij bergsport is o.a. voldoende zuurstofopname in het bloed erg belangrijk. Op hoogte is het zuurstofgehalte in de lucht minder dus dan moet je lichaam bij inspanning extra hard werken. Een goed uithoudingsvermogen voorkomt veel problemen en maakt herstellen makkelijker. Uithoudingsvermogen kan je op verschillende manieren trainen. Wij raden aan om een goede basis te creëren en vanuit daar veel intensieve duur te trainen.  Fietsen, hardlopen, ATBen of los op de crosstrainer zijn goede manieren om je uithoudingsvermogen te trainen of bij te houden.

Voor skiën en snowboarden zijn o.a. kracht en stabiliteit erg belangrijk. Train kracht eerst met eigen gewicht. Met bijvoorbeeld grondoefeningen, met posities en bewegingen die je bij het skiën en boarden gebruikt, verbeter je balans en went je lichaam aan de belasting. Ga je aan de ijzers, train dan veel met losse gewichten en doe oefeningen waarbij je lage rug, buik, schouders en nek versterkt.

Heb je vragen of hulp nodig bij de voorbereiding. Neem dan contact met ons op.

 
Deel deze pagina
Twitter Facebook LinkedIn
Uitstekend
Ralf Linssen
Mindere omstandigheden, maar super dikke trip!
Afgelopen week ben ik samen met Gijs-Jan op pad geweest tijdens de Off-piste training op de Hintertuxer Gletscher, wat was dat geweldig! Ondanks de mindere omstandigheden wist Gijs-Jan een topprogramma neer te zetten. Korte stukjes hiken werd beloond met een toffe afdaling. Daarnaast kregen we ook training op de piste die ons in het verspoorde terrein zeer goed van pas kwam. Als persoon is Gijs-Jan echt een topgast, een gids die alle omstandigheden tot in de puntjes analyseert en vervolgens ook uitgebreid vertelt aan de groep.
Heb je een vraag? Alle vragen zijn goed. Don't be shy!
http://epique.com 1