FAQ

Veel gestelde vragen met de antwoorden

1. Ik heb zelf geen veiligheidsmaterialen zoals pieper, schep en sonde. Kan ik dat ergens huren of lenen?

Wij hebben lawinepiepers en rugzakken compleet uitgerust met schep, sonde en EHBO. Je kunt deze gebruiken.

2. Ik wil graag een rugzak met ABS of een ander soortgelijk systeem kopen. Is dit aan te raden?

Het dragen, maar vooral het gebruiken van een ABS of ander soortgelijk systeem verhoogt de overlevingskans bij een lawine ongeval. Bijkomend voordeel is dat je zo ook sneller in staat bent om anderen te helpen. Aanschaf is een goede investering.

3. Ik wil een lawinepieper kopen. Waar moet ik rekening mee houden?

Als het om je leven gaat moet je geen compromissen sluiten. Wij raden daarom aan om het beste product op de markt te kopen. Er zijn meerdere goede merken en de onderlinge verschillen zijn minimaal.

Een aantal belangrijke criteria zijn:

- Drie antennes voor optimaal ontvangst
- Markeerfunctie voor het zoeken naar meer dan één persoon
- Digitaal en analoog signaal

Mocht je nog vragen hebben over je eigen materiaal of over de aanschaf van de juiste materialen? Neem dan contact met ons op.

4. Heb ik voor het stijgen met vellen tourschoenen nodig?

Voor korte hikes met toerskibindingen en vellen kan je ook alpine skischoenen gebruiken. Voor het stijgen is dit misschien minder optimaal maar voor de afdaling is dit super. En het gaat tenslotte om de afdaling. Er zijn tegenwoordig een aantal merken die een goede freeride/tourschoen hebben ontwikkeld. Deze schoenen bieden een goede oplossing.

 
Deel deze pagina
Twitter Facebook LinkedIn
Uitstekend
Daniël
Top zomer!
Afgelopen zomer meegedaan met de summer sessions en ik heb heel veel (af)geleerd. Je gaat weer terug naar je eerste skilessen om de basistechniek weer terug te halen en verkeerd aangeleerde techniek af te leren. Voor mij was dat een eyeopener. De aanwijzingen, uitleg en videoanalyses van Roderick en Michiel zijn verhelderend. Ik heb erg veel van geleerd en mijn techniek is zeker verbeterd (al zeg ik het zelf). Heren, bedankt voor de trainingen en gezelligheid. Het was een top zomer!
Heb je een vraag? Alle vragen zijn goed. Don't be shy!
http://epique.com 1