Freeride - Off-piste skiën of boarden met behulp van de lift

Powderchase naar de Alpen

Epique en wePowder organiseren samen, voor het zevende jaar op rij, de wePowder Season Kick Off en de Season Closure. Vorige edities waren in; Arlberg, Ötztal, Les Trois Vallées en Espace Killy.

De eerste poeder van het seizoen vinden is lastig, wij maken het je makkelijk! De datum ligt vast en de gidsen staan klaar. Om zeker te zijn van voldoende slaapplek hebben we, in een paar van de beste freeride gebieden van de Alpen, alvast opties genomen op 35 bedden. Een week voor vertrek hoor je waar we heen gaan. Onder begeleiding van de gidsen van Epique ga je vier dagen rijden op jouw eigen ski of snowboard niveau. Met behulp van tourski’s of splitboard gaan we ver buiten het gebied op zoek naar het beste terrein en de mooiste sneeuw.

Naast het poeder rijden is er ‘s avonds aandacht voor veiligheid en materiaal. Wat is de beste manier om je ski’s/board te onderhouden? Welke materialen gebruik je onder verschillende omstandigheden? En welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van snow safety. Omdat er continue nieuwe materialen op de markt komen, is het belangrijk om je praktische kennis goed bij te houden. Zo kun je straks met (nog) meer plezier en vertrouwen de berg op- en af.

Programma be​gi​​nners

Dag 1: Aankomst (woensdag)

 • ’s Ochtends vertrek vanuit Nederland
 • Tot 17:00 inchecken bij het hotel
 • Kennismaken deelnemers en Epique team
 • 18:00 gezamenlijk diner & briefing programma, groepsindeling & veiligheid

Dag 2: Eerste trainingsdag (donderdag)

 • Rustig beginnen en inkomen
 • Wennen aan sneeuw en materiaal
 • Om 11:00 korte pauze en mogelijkheid om de groepen definitief in te delen
 • Opbouw ‘Piste to Powder’
 • Terrein en tempo afhankelijk van niveau

Dag 3 & 4:  Aan de bak (vrijdag & zaterdag)

 • Van 9:00 tot 17:00 op de berg
 • Meters maken en zoveel mogelijk proberen
 • Feedback & tips
 • Grenzen verkennen en verleggen
 • Afhankelijk van het niveau van de groep maken we een makkelijke tour
 • ‘s Avonds clinics over materiaal en veiligheid

Dag 5: Laatste dag / slot (zondag)

 • Ontbijten en uitchecken
 • Van 8:30 tot 14:00 op de berg
 • Nieuw geleerde skills toepassen
 • Tot 15:00 gezamenlijk lunchen en afsluiten
 • Vanaf 16:00 naar huis

Programma gevorderde/experts

Dag 1: Aankomst (woensdag)

 • s Ochtends vertrek vanuit Nederland
 • Tot 17:00 inchecken bij het hotel
 • Kennismaken deelnemers en Epique team
 • 18:00 gezamenlijk diner & briefing programma, groepsindeling & veiligheid

Dag 2: Freeriden met tips (donderdag)

 • Rustig beginnen en inkomen
 • Wennen aan sneeuw en materiaal
 • Om 11:00 korte pauze en mogelijkheid om de groepen definitief in te delen
 • We maken onze eerste poeder runs van het seizoen
 • Tips en tricks om je skills te verbeteren

Dag 3 & 4:  Freetouren (vrijdag & zaterdag)

 • Van 9:00 tot 17:00 op de berg
 • Meters maken
 • Toerend/hikend gaan we op zoek naar gave afdalingen
 • ‘s Avonds clinics over materiaal en veiligheid

Dag 5: Laatste dag / slot (zondag)

 • Ontbijten en uitchecken
 • Van 8:30 tot 14:00 op de berg
 • Op zoek naar de laatste goede spots
 • Tot 15:00 gezamenlijk lunchen en afsluiten
 • Vanaf 16:00 naar huis

Ergens in de Alpen

Eén ding is zeker, we gaan naar een gebied met perfect terrein om te freeriden, freetouren en/of splitboarden. We hebben de keuze uit:

1: Les Trois Vallées: Val Thorens, Meribel, Courchevel (Frankrijk)
2: Espace Killy: Tignes en Val d’Isere (Frankrijk)
3: Arlberg: Sankt Anton, Lech en Zurs (Oostenrijk)
4: Ötztal: Sölden, Obergurgl en Hochgurgl (Oostenrijk)
5: Les Quatre Vallées: Verbier (Zwitserland)
6: Paznauntal: Ischgl, See en Kappl (Oostenrijk)

De gekozen gebieden voldoen aan de onderstaande criteria:
Hooggelegen (eventueel met gletsjer)
Veel liftcapaciteit (die zo vroeg al open zijn)
Gevarieerd terrein (voor alle niveaus)
Genoeg terrein (voor 5 freeride groepen)
Goede bereikbaarheid (tussen 875 en 1150 km vanuit Utrecht)

LUXE VERBLIJF MET HALF PENSION

Je reist op eigen gelegenheid naar de Alpen. Vanuit Utrecht is het maximaal 11,5 uur rijden (1150 km). Waar je precies heen moet hoor je een week voor vertrek.

In elk van de gebieden hebben we opties op 42 bedden (35 + 7), in een hotel met minimaal 3 sterren. Alle deelnemers en gidsen overnachten in hetzelfde hotel. Dit komt ten goede aan het groepsgevoel en de gezelligheid. Maar zorgt er ook voor dat we makkelijker afspraken kunnen maken met de groep, deelnemers kunnen wisselen, ‘s avonds clinics kunnen geven en gezamenlijk een biertje/wijntje kunnen drinken.

Je slaapt op een gedeelde tweepersoonskamer, ontbijten en avondeten doen we gezamenlijk met alle freeriders. Lunchen doe je met je groep op de berg.

De hotels liggen niet direct naast de lift, dus houdt er rekening mee dat je gebruik moet maken van een auto of skibus.

Beginners, gevorderde en experts

De wePowder Season Kick Off is bedoeld voor zowel de beginnende, gevorderde als de expert freerider. We delen de groepen op in die niveaus. 

Beginners

De beginners groep is voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met off-piste skiën of snowboarden, maar met name technisch wilt verbeteren. In ons 'zero to hero’ programma passen we het programma aan naar jouw niveau en wensen. Vier dagen lang ga je lift-access freeriden en, afhankelijk van het niveau van de groep, steeds verder de backcountry in.

Gevroderd en expert

De gevorderde en expert groepen gaan lift-access freeriden en eventueel tourskiën of splitboarden. Afhankelijk van de sneeuwomstandigheden ga je met behulp van tourski’s of een splitboard op zoek naar de beste sneeuw. Ver weg van de liften en dus alle andere freeriders die op zoek zijn naar first tracks. Ook voor deze groepen is er ruimte voor tips en tricks van de Epique gidsen, maar het doel blijft, veel poeder rijden!

Een dag op pad met een gids vraagt veel  energie en concentratievermogen. We dagen je uit en laten niet alleen het lichaam, maar ook de geest hard werken. Grenzen zijn persoonlijk en daarom is het belangrijk dat jij je grenzen kent en aan ons kenbaar maakt. Zo kunnen wij de beste route voor je uitzoeken en jou veilig en comfortabel laten afdalen. Mocht je nog vragen hebben over het niveau of hoe je jezelf het beste kan voorbereiden op een afdaling met Epique: neem dan contact met ons op!

ERVAREN, GEDIPLOMEERDE LERAREN EN GIDSEN

De gehele reis wordt je begeleid door ons ervaren team van gediplomeerde en gelicensieerde leraren en gidsen. Zij staan midden in het werkveld en zijn daarom perfect op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Jouw comfort en veiligheid is waar zij naar handelen. Ze zijn er om jou te helpen, te trainen en te laten genieten van jouw vakantie. Dit doen ze o.a. door de beste en veiligste routes voor je uit te zoeken.

Onze gidsen controleren dagelijks de weersvoorspellingen, de toestand van de sneeuw en de lawine situatie. Iedere gids is uitgerust met een uitgebreid EHBO-pakket. Daarnaast staan zij direct in contact met noodhulporganisaties via radio en/of een satelliettelefoon. Dankzij een voorbereiding en het gebruik van de nieuwste veiligheidsmaterialen, zorgen zij voor een veilig en onvergetelijk avontuur.

KLEINE GROEPEN VOOR PERSOONLIJKE AANDACHT

We hebben voor deze reis ruimte voor 35 deelnemers, die op pad gaan met in totaal 6 gidsen. Afhankelijk van het niveau en de indeling bestaan de groepen uit 6 a 7 deelnemers. De maximale groepsgrootte van 7 personen per leraar hanteren we om de kwaliteit hoog te houden en iedereen persoonlijke aandacht te kunnen geven en de veiligheid te kunnen garanderen. Indien er meerdere groepen zijn worden de groep(en) samengesteld aan de hand van ski/snowboard niveau en fysieke conditie. Op verzoek houden we, bij het indelen van de groepen, rekening met vrienden, familie, collega's, ect.

Het programma gaat door bij minimaal 6 deelnemers, we werken met maximaal 7 deelnemers per groep-gids. Bij 10 deelnemers openen we een tweede groep met gids, aanmelding nummer 8 komt in eerste instantie op een reservelijst te staan bij de 10e aanmelding wordt de tweede groep geopend. Uiteraard wordt je op de hoogte gehouden over jou inschrijving en de doorgang van de reis. Ons streven is om een reis altijd door te laten gaan, tot op heden is dat altijd gelukt.

Het ligt altijd aan het materiaal

Voor deze reis moet je zelf je eigen materiaal vanuit Nederland meenemen. Goede spullen zijn een absolute voorwaarde voor een geslaagd avontuur. Aan je materiaal mag het niet liggen: jouw succes en plezier hangen hiervan af.

Tijdens deze trip gaan we ‘lift-access’ freeriden, dit betekent dat we zoveel mogelijk gebruik maken van liften. Daar waar mogelijk gaan we ook touren of hiken, om zo toegang te krijgen tot meer ongerept terrein. Hiervoor heb je een rugzak nodig met de mogelijkheid om je ski’s of board er op vast te binden. Daarnaast gebruiken we ski’s met een tourbinding, passende vellen en ijzers.

We adviseren je om schoenen met een loopstand te dragen. Dit is niet noodzakelijk, maar wel comfortabel. Boarders hebben een splitboard of sneeuwschoenen nodig. Voor zowel de skiërs als de boarders zijn telescoopstokken erg fijn. Bij het lopen kun je de stokken langer maken en bij de afdaling kunnen de boarders de stokken in of op hun rugzak doen.

Je hoeft niet alles zelf aan te schaffen; probeer spullen te lenen of te huren. Er zijn een aantal Nederlandse winkels met ‘poederbakken’, tourski’s en tourskischoenen van verschillende merken en in alle soorten en maten.

Safety first!

Voor jouw (en onze) veiligheid gebruiken we tijdens onze activiteiten veiligheidsmaterialen zoals lawinepiepers en (ballon)rugzakken, met daarin minimaal een schep en een sonde. Oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van deze reis. Het dragen van een helm is verplicht en we raden je aan om een persoonlijke EHBO-kit mee te nemen. Zo ben je goed voorbereid en in staat om hulp te verlenen in het geval van een ongeval. Afhankelijk van het niveau van de groep en het individu, zal hier extra aandacht aan worden besteed. Je kunt je eigen veiligheidsmateriaal gebruiken, mits deze voldoet aan de geldende normen.

Tijdens de reis kom je in ongerepte en onbewoonde gebieden. Hier ligt de eerste prioriteit bij het minimaliseren van risico’s en het voorkomen van ongevallen. Indien er zich onverhoopt toch iets voordoet, dan is er voldoende hulp ter plaatse. Dankzij moderne communicatiemiddelen, waaronder een satelliettelefoon, kunnen de gidsen direct contact leggen met lokale instanties.

Goed verzekerd off-piste skiën of boarden

Het is verplicht om voor onze programma's in het buitenland een reis en ongevallenverzekering met Europese of Internationale dekking te hebben. Deze verzekering moet bijzondere risico’s van ongevallen bij bergsport buiten de gebaande paden en/of het skiën en snowboarden buiten de piste (opsporing, redding, etc.) dekken. Dit vanwege de hoge medische-, S.O.S.- en transportkosten in berggebieden en ter bescherming van jezelf als deelnemer. Ben je zelf al verzekerd?! Informeer dan zelf bij je verzekeringsmaatschappij of ‘hooggebergterisico’ voldoende gedekt is en of het land van bestemming ook onder de dekking valt.

Heb je nog geen reis en ongevallen verzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn v.a. €5 per dag.

Je bent dan gedekt voor:

 • Reisongevallen: Uitkering bij een ongeval;
 • Medische kosten: Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland;
 • Wintersport en bijzondere (winter)sporten waaronder o.a. off-piste, heliskiën, freeride/freestyle, ski-alpinisme, ijsklimmen en bergbeklimmen.

Annuleringsverzekering

Wij raden sterk aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering sluit je af voor onverwachte gebeurtenissen, waardoor je niet meer op reis kunt gaan. Wij als organisatie hebben hier verder niets mee te maken en zullen je daarom de reissom niet restitueren. Om toch een compensatie te ontvangen voor de gemaakte kosten, is het verstandig om vooraf een annuleringsverzekering af te sluiten. De kans dat er iets gebeurt is helaas niet weg te nemen, maar je kunt zo wel de financiële teleurstelling voorkomen.

Heb je nog geen annuleringsverzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn 10% van de totale reissom.

De dekking is dan gelding bij:

 • Annuleren voor de vertrek datum;
 • Annuleren tijdens de reis;
 • Een samengestelde reis.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in het afsluiten een van de bovenstaande verzekeringen? Neem dan contact met ons op. Wij maken vrijblijvend een prijsopgaaf.

Kosten van de wePowder Season Kick off

De kosten voor dit programma zijn € 1050, -

INCLUSIEF

 • 4 dagen programma (donderdag t/m zondag)
 • 1 ski- en/of snowboardgids per groep van maximaal 7 personen
 • Hotel*** met ontbijt, diner en gedeelde tweepersoonskamer
 • Liftpas met 4 dagen toegang tot het gehele gebied
 • Avondprogramma met clinics: techniek, materiaal en veiligheid
 • Een uniek Epique aandenken

EXCLUSIEF

 • Vervoer vanuit Nederland naar de Alpen  en terug
 • Extra overnachtingen of +dagen liftpas*
 • Ski & snowboard materialen*
 • Veiligheidsmaterialen* (zoals rugzak, pieper, schep, sonde)
 • Lunch, après-ski en overige consumpties op de berg
 • Persoonlijke verzekeringen (reis-, ongevallen-, annulering-)

Veiligheidsmaterialen zijn, indien beschikbaar te huur:

 • Los materiaal (lawinepieper, schep, sonde) € 7,50 per stuk, p. d.
 • rugzak met schep, sonde en pieper € 12,50 p.d.
 • ballonrugzak met schep, sonde, pieper € 30,-  p.d.
 • Gletscher set (harschijzers, heupgordel, pickel): €12,50 p. d.
 • Indien je hier gebruik van wil maken zorg dan dat je deze tijdig reserveert.

boek dit wintersport avontuur nu

Klik op de groene 'reserveer balk' en vul het formulier volledig in en neem zonder aanbetaling een optie voor de duur van 8 dagen. Wij antwoorden je reservering en sturen een rekening per e-mail. Bevestig de boeking d.m.v. een aanbetaling van 25% van de totale reissom binnen 8 dagen. Hiermee is de reservering compleet. Betaal het restbedrag 90 dagen voor aanvangsdatum van de trip.

 
Deel deze pagina
Twitter Facebook LinkedIn
Freeride (Lift-Access) / ,
wo 12 december 2018 – zo 16 december 2018
Conditie
Info
Freeriden
Info
Niveau
Info
Safety
Info
Stijgen
Info
Training
Info
Verblijf
Info
vanaf   € 1050,-   p.p.    Boek nu!
Uitstekend
Martin
With EPIQUE your season never ends.
Again I enjoyed the off-piste training with Michiel. Hintertux offers plenty of opportunities for this, unfortunately the off-piste conditions where bad due to a lack of snow. Beyond that I have refined my technique under guidance of Michiel and exceeded my limits on a controlled way what it takes to excel . Thanks for the good time and the beautiful pictures!
Heb je een vraag? Alle vragen zijn goed. Don't be shy!
http://epique.com 1