Heupdiepe poeder skiën op Hokkaido, Japan

Dag 1 en 2: vrijdag en zaterdag
Vertrek vrijdagochtend vanuit Amsterdam (AMS) naar Sapporo (CTS). Aankomst zaterdagmiddag in Sapporo. Bij aankomst wordt de groep met busjes naar Niseko gebracht. Na het inchecken in het hotel zullen we gezamenlijk de materialen gaan huren. ’s Avonds is er een uitgebreide bespreking over o.a. programma en veiligheid. 

Dag 3 t/m 9: zondag t/m zaterdag
Gedurende 7 dagen gaan we op zoek naar de beste en diepste poeder van je leven. Vanuit Niseko bezoeken we verschillende gebieden op het Noordereiland van Japan, Hokkaido. Elke morgen zal één van de gidsen een update geven over het weer, sneeuwcondities en de locatie. Er wordt geluncht op de berg. ’s Avonds is er de gelegenheid om te ontspannen in het chalet of in Niseko.

Dag 9 en 10: zaterdag en zondag
Zaterdagochtend rijden we vroeg richting Sapporo en sluiten we de week af met poederdag 7 in een klein gebied vlak voor Sapporo. Aan het eind van de dag rijden we door naar Sapporo. Hier overnachten we in een hotel midden in het centrum van de ‘hoofdstad’ van Hokkaido. ’s Avonds bezoeken we het ijsfestival en sluiten we gezamenlijk het avontuur af. Zondagochtend rijden we vroeg richting de luchthaven. Vanaf hier gaat ieder zijn eigen weg.

De dagprogramma's zoals hierboven beschreven zijn een voorbeeld programma wat de organisatie gebruikt als rode draad. Afhankelijk van weer, sneeuw, veiligheid, niveau en wensen van deelnemers wordt het programma dagelijks besproken en waar nodig aangepast.

Vulkaan beklimmen, heliskiën en catskiën

Heliskiën en boarden op Mount Shiribetsu
Op een half uur rijden van ons hotel kunnen we met de helikopter ‘Steep + Deep’  skiën en boarden in het fantastische terrein van Shiribetsu. Een helikopter kan niet in alle omstandigheden opstijgen, vliegen of landen. Dit hangt sterk af van weer, sneeuwcondities en de lawine situatie. We kunnen samen met de organisatie ter plaatse ‘last minute’ een dag, dagdeel of meerdere dagen verdeeld over de week inplannen.

Yamanashi ‘Catskiën op een wereld beroemde filmset’
Achter Mount Yotei ligt de Yamanashi range. Een klein gebied waar we gaan Catskiën. Er zijn hier geen liften of pistes. Gewoon een berg met veel sneeuw. Vanuit de Kanbetsu base rijden we de berg op en eenmaal boven aangekomen is het uitzoeken. De afdalingen zijn hier niet lang maar wel spectaculair en ideaal voor foto’s en film. Bijna alle pro’s komen hier om mooie beelden te schieten voor hun films.

Mount Yotei ‘de Slapende vulkaan’
Al eens van een vulkaan geskied? Vandaag is je kans. We lopen van de voet naar de rand van de krater van deze 1898 meter hoge vulkaan. De tour is lang maar eenvoudig. Mount Yotei is één van de hoogste vulkanen van Japan en eenmaal boven is het uitzicht fantastisch. Maak snel een paar foto’s want de afdaling met 1500 hoogtemeters ‘maagdelijke poeder’ ligt aan je voeten.

Extra programma onderdelen zijn een aanvulling op het al bestaande programma. Extra kosten zijn voor eigen rekening. De hoogte van deze kosten worden vooraf met alle deelnemers besproken. Hier wordt ook besloten over eventuele invulling en doorgang.

Niseko, Rusutsu, Kiriro, Moiwa en Kokusai

Hokkaido is het meest noordelijke van de vier grote eilanden van Japan. De hoofdstad van Hokkaido is Sapporo. Hokkaido is het op één na grootste eiland van Japan (ter vergelijking: ongeveer de grootte van Oostenrijk) en ligt ten noorden van het grootste Japanse eiland Honshu. Doordat het eiland net ten oosten naast het Euro-Aziatische continent ligt, heeft het, ondanks de ligging in de oceaan, een continentaal klimaat, met warme zomers en koude winters. Vooral in het westen, de locatie van de trip, valt er in de winter veel sneeuw. Die wordt veroorzaakt door ijskoude landlucht afkomstig uit Azië die over het relatief warme oceaanwater stroomt, daardoor vochtig en onstabiel wordt en door de bergen op het eiland gedwongen wordt te stijgen en zijn neerslag los laat boven het vaste land.

Wij verblijven in Niseko dat bestaat uit 4 gekoppelde gebieden: Annapuri, Niseko Village, Grand Hirafu en Hanazono. Wij verblijven in het centrum van Grand Hirafu en maken dagtochten naar omliggende gebieden. Deze gebieden liggen allemaal op maximaal een uurtje rijden en hebben allemaal hun eigen kenmerken qua terrein, omgeving en liftfaciliteiten.

Pillows skiën in de 'powder capital'

Het Noordereiland Hokkaido staat in de top drie van plekken met de meeste sneeuw ter wereld. Wij verblijven in Niseko ‘Powder Capital of the World’. Niseko is een super modern gebied met meer dan 40 liften, 60 pisten en alle faciliteiten die een gebied van deze tijd nodig heeft. Mogelijke andere gebieden die we bezoeken zijn Rusutsu, Moiwa, Kiroro, Chisenpuri en Sapporo Teine. Al deze gebieden hebben open velden, bossen met heel veel dunne berkenbomen, steile ‘pillow lines’ en natuurlijk veel POW. De sneeuw in Japan staat bekend om zijn grote hoeveelheid en de droge kwaliteit. Daarnaast kenmerkt het terrein zich als speels met veel verval, bomen en ‘pillows’.

Vanuit Siberië komt de koude lucht over de Japanse zee naar het vaste land. Hierdoor kan het soms dagen achter elkaar ‘dumpen’. Op Hokkaido valt er per seizoen gemiddeld 15 tot 20 meter droge en lichte poeder. Er zijn plekken ter wereld waar nog meer valt maar de sneeuwkwaliteit in Japan is zeker de beste ter wereld. In de maanden december, januari en begin februari is het erg koud, temperaturen van -20 zijn te verwachten. Het sneeuwt bijna iedere dag maar de zon kan zomaar om de hoek komen!

Een groot chalet voor de hele groep

Jullie vliegen op eigen gelegenheid naar Sapporo Chitose Airport (CTS) in Sapporo. We verzamelen op de luchthaven en rijden met eigen busjes naar Niseko. De reis van Amsterdam naar Niseko duurt ongeveer 15 uur. Al het vervoer op het eiland Hokkaido is door Epique georganiseerd en bij de prijs inbegrepen.

We verblijven in een luxe chalet in het centrum van Niseko, dit chalet biedt Japanse sfeer met westerse luxe. Er zijn ruime tweepersoons kamers met douche en toilet. In het gebouw is draadloos internet aanwezig en in een staal van 300 meter zitten meer dan 35 bars en restaurants. Op loop afstand van het chalet is een ‘onsen’ (traditioneel Japans stoombad) aanwezig. Uiteraard is er plek om je de materialen te drogen en te stallen.

’s middags pauzeren we bij een restaurant of andere eetgelegenheid in het gebied. In Japan bestaat aprés ski uit een uitgebreide sessie in een ‘onsen’ met een Sapporo (lokaal biertje). ’s Avonds reserveren we voor de hele groep een tafel in een van de vele restaurants van Niseko.

Op de laatste avond verblijven we in een hotel in het centrum van Sapporo, de op drie na grootste stad van Japan en de ‘hoofdstad’ van Hokkaido. Hier bezoeken we 's avonds het jaarlijkse ijsfestival.

Gevorderde skiers en snowboarders

Bij ieder programma wordt aangegeven welk niveau voor dat specifieke programma gewenst is. We gebruiken hierbij de indeling van het wePowder Freeride Paspoort™. Het freeride paspoort geeft inzicht in je capaciteiten als freerider. Het maakt je bewust van de zaken die je al wel kan, maar ook zeker van de zaken die je nog niét kan. Ga naar de site van wePowder en maak je eigen paspoort aan!

Er zijn meerdere niveau groepen. Voor dit programma is minimaal onderstaande niveau gewenst:

Dalen: Gevorderd

Klimmen: Beginner

Conditie: Gevorderd

Mocht je nog vragen hebben over het niveau of hoe je jezelf het beste kan voorbereiden voor een afdaling met Epique? Neem dan contact met ons op.

Ervaren, gediplomeerde leraren en gidsen

Alle programma’s worden begeleid door ervaren, gediplomeerde en gelicensieerde leraren en gidsen. Tijdens onze Freeride & Tour programma’s wordt je begeleid door een ski-, snowboard- en/of berggids. Deze professionals zijn opgeleid en bevoegd om skiërs en snowboarders in het varianten, backcountry en hoog alpine bereik te trainen en te gidsen. De leraren en gidsen zijn zelf fanatieke en ervaren terrein skiërs en boarders en staan midden in het werkveld. Mede hierdoor zijn zij perfect op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weten exact waar het in het moderne freeriden en toeren om gaat. De leraren en gidsen zijn Nederlands.

Bij het plannen van de dag(en) wordt rekening gehouden met het niveau en de wensen van de groep en individu. De combinatie van mens, materiaal, weer, sneeuw en lawine situatie bepalen het uiteindelijke programma. Eenmaal op de berg en gedurende de dag wordt de planning, waar nodig, bijgesteld. Op deze manier worden comfortabele en veilige routes en afdalingen gekozen. Daarnaast zijn zij er om jou te helpen en te laten genieten van jouw vakantie. De gidsen zijn uitgerust met een uitgebreid eerste hulp pakket. Daarnaast staat de gids direct in contact met de hulpdiensten via radio en/of een (satelliet) telefoon.

Kleine groepen, meer afdalingen

Er is slechts plaats voor 5 tot 7 deelnemers per groep. De maximale groepsgrootte is vanwege jullie en onze veiligheid buiten de pisten en biedt de groep de mogelijkheid om meer onverspoorde poeder te rijden. We zullen de groep(en) samenstellen aan de hand van skills en conditie. Op verzoek houden we, bij het indelen van de groepen, rekening met vrienden, familie, collega's, ect. Bij het freeriden passen skiërs en boarders soms goed bij elkaar en we kunnen, indien gewenst, de groepen per gids doorwisselen.

De reis gaat door bij minimaal 5 deelnemers, we werken met maximaal 7 deelnemers per groep-gids. Bij 10 deelnemers openen we een tweede groep met gids, aanmelding nummer 8 en 9 komen in eerste instantie op een reservelijst te staan bij de 10e aanmelding wordt de tweede groep geopend. Uiteraard wordt je op de hoogte gehouden over jou inschrijving en de doorgang van de reis. Ons streven is om een reis altijd door te laten gaan, tot op heden is dat altijd gelukt.

Huur brede tourski's of een splitboard

Voor de omstandigheden in Japan heb je stabiliteit, float en draaigemak nodig. Breed, licht en een rocker in de punt is dus ideaal. Gebruik vooral materiaal wat binnen de mogelijkheden van jouw techniek en stijl past. Tijdens deze trip gaan we voornamelijk ‘lift-access’ freeriden. Dit betekend dat we zoveel mogelijk gebruik maken van liften. Toch kan het voorkomen dat we een kleine hike of tour maken om zo toegang te krijgen tot meer ongerept terrein. Voor het hiken en touren heb je een rugzak nodig met de mogelijkheid om je ski’s of board op te binden. Daarnaast gebruiken we ski’s met een tourbinding, passende vellen en ijzers. We adviseren schoenen met een loopstand te dragen. Dit is niet noodzakelijk maar wel comfortabel. Boarders hebben een splitboard of sneeuwschoenen nodig. Voor zowel de skiërs als de boarders zijn telescoopstokken erg fijn. Bij het lopen kun je de stokken langer maken en bij de afdaling kunnen de boarders de stokken in of op hun rugzak doen.

Aanschaf van alle materialen is niet direct noodzakelijk. Probeer spullen te lenen of te huren. Er zijn een aantal Nederlandse winkels met ‘poederbakken’, tourski’s en tourskischoenen van verschillende merken en in alle soorten en maten. Ruim voor aanvang van de reis ontvang je een materiaallijst met noodzakelijk materiaal voor de deze reis. Zelf ski’s of een snowboard meenemen kan extra kosten met zich meebrengen. Controleer dit bij de betreffende vliegmaatschappij. Het is ook de mogelijk om in Niseko ski’s of een board te huren. Je hoeft dan alleen je eigen schoenen mee te nemen. Er zijn een aantal lokale winkels met poederbakken van verschillende merken in alle soorten en maten. Deze kunnen, indien nodig, iedere dag omgewisseld of onderhouden worden. Het huren van de ski’s, snowboard en stokken is voor eigen rekening.

Mocht je nog vragen hebben over (je eigen) materiaal of over de aanschaf van de juiste materialen? Neem dan contact met ons op.

Lawinepieper, schep, sonde en helm

Voor jouw en onze veiligheid gebruiken we tijdens onze activiteiten veiligheids-materialen zoals lawinepiepers en (ballon) rugzakken met daarin minimaal een schep en een sonde. Met deze uitrusting ben je goed voorbereid en in staat om, in het geval van een lawine ongeval, hulp te verlenen. Het oefenen met deze materialen is een standaard onderdeel van het programma. Hier zal, afhankelijk van het niveau van de groep en individu, aandacht aan worden besteed. Daarnaast is het dragen van een helm verplicht en raden we een ieder aan om een persoonlijke EHBO mee te nemen. Beschik je over eigen veiligheidsmateriaal dan kun je dat gebruiken mits het voldoet aan de normen die hier voor gelden.

Tijdens onze programma’s begeven we ons vaak in ongerepte en onbewoonde gebieden. Externe hulp is vaak slecht bereikbaar of moet van ver komen. Hulp komt daarom later dan gewent of gewenst. Onze grootste aandacht gaat daarom uit naar het minimaliseren van risico’s en het voorkomen van ongevallen. Indien er zich onverhoopt toch iets voordoet dan kunnen we ter plaatse voldoende hulp bieden. Met behulp van moderne communicatie middelen zoals o.a. een satelliettelefoon kunnen we in contact komen met lokale instanties.

Goed verzekerd off-piste skiën of boarden

Het is verplicht om voor onze programma's in het buitenland een reis en ongevallenverzekering met Europese of Internationale dekking te hebben. Deze verzekering moet bijzondere risico’s van ongevallen bij bergsport buiten de gebaande paden en/of het skiën en snowboarden buiten de piste (opsporing, redding, etc.) dekken. Dit vanwege de hoge medische-, S.O.S.- en transportkosten in berggebieden en ter bescherming van jezelf als deelnemer. Ben je zelf al verzekerd?! Informeer dan zelf bij je verzekeringsmaatschappij of ‘hooggebergterisico’ voldoende gedekt is en of het land van bestemming ook onder de dekking valt.

Heb je nog geen reis en ongevallen verzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn v.a. €5 per dag.

Je bent dan gedekt voor:

 • Reisongevallen: Uitkering bij een ongeval;
 • Medische kosten: Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland;
 • Wintersport en bijzondere (winter)sporten waaronder o.a. off-piste, heliskiën, freeride/freestyle, ski-alpinisme, ijsklimmen en bergbeklimmen.

Annuleringsverzekering

Wij raden sterk aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering sluit je af voor onverwachte gebeurtenissen, waardoor je niet meer op reis kunt gaan. Wij als organisatie hebben hier verder niets mee te maken en zullen je daarom de reissom niet restitueren. Om toch een compensatie te ontvangen voor de gemaakte kosten, is het verstandig om vooraf een annuleringsverzekering af te sluiten. De kans dat er iets gebeurt is helaas niet weg te nemen, maar je kunt zo wel de financiële teleurstelling voorkomen.

Heb je nog geen annuleringsverzekering? Wij sluiten voor jou de juiste verzekering af bij Allianz zodat je goed gedekt met ons op pad gaat. De kosten zijn 10% van de totale reissom.

De dekking is dan gelding bij:

 • Annuleren voor de vertrek datum;
 • Annuleren tijdens de reis;
 • Een samengestelde reis.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in het afsluiten een van de bovenstaande verzekeringen? Neem dan contact met ons op. Wij maken vrijblijvend een prijsopgaaf.

Kosten freeriden in Japan

De kosten voor dit 10 daagse programma zijn € 2.495

Inclusief:

 • 7 nachten Bed & Breakfast in een 3*** Hotel in Niseko;
 • 1 nacht in Sapporo;
 • 7 dagen gidsen in de verschillende gebieden;
 • Luchthaven transfers;
 • Alle vervoer met eigen busje op het eiland;
 • Minimaal 7 dagen roadtrip naar verschillende gebieden;
 • Epique aandenken.

Exclusief:

 • Reis > Amsterdam - Sapporo - Amsterdam;
 • extra kosten voor een eenpersoonskamer (v.a. € 50 p.p.p.n.);
 • 7 dagen liftpassen in de verschillende gebieden;
 • Lunch, drankjes en diners;
 • Ski's, stokken of snowboard en schoenen;
 • Veiligheidsmaterialen;
 • Ongevallen verzekering;
 • Annuleringsverzekering.

Veiligheidsmaterialen zijn, indien beschikbaar te huur:

 • Los materiaal (lawinepieper, schep, sonde) € 7,50 per stuk, p. d.
 • rugzak met schep, sonde en pieper € 12,50 p.d.
 • ballonrugzak met schep, sonde, pieper € 30,-  p.d.
 • Gletscher set (harschijzers, heupgordel, pickel): €12,50 p. d.

Indien je hier gebruik van wil maken zorg dan dat je deze tijdig reserveert.

boek dit wintersport avontuur nu

Klik op de groene 'reserveer balk' en vul het formulier volledig in en neem zonder aanbetaling een optie voor de duur van 8 dagen. Wij antwoorden je reservering en sturen een rekening per e-mail. Bevestig de boeking d.m.v. een aanbetaling van 25% van de totale reissom binnen 8 dagen. Hiermee is de reservering compleet. Betaal het restbedrag 90 dagen voor aanvangsdatum van de trip.

ProgrammaGEARDatumGebied / LocatieINFO  Prijs 
December2018
Freeride (Lift-Access) Ski/SB 12-12-18 / 16-12-18N.t.b. 1.050
 
Deel deze pagina
Twitter Facebook LinkedIn
Freeride (Lift-Access) / Hokkaido, Japan, Japan
vr 12 januari 2018 – zo 21 januari 2018
Conditie
Info
Freeriden
Info
Niveau
Info
Safety
Info
Stijgen
Info
Training
Info
Verblijf
Info
vanaf   € 2495,-   p.p.    Boek nu!
Uitstekend
Nathalie
superveel geleerd en onwijs leuke clinic
Was hele gezellige en leerrijke clinic. Hoop dit snel nog eens te mogen meemaken. Dikke merci Gijs-Jan!
Heb je een vraag? Alle vragen zijn goed. Don't be shy!
http://epique.com 1